• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
Bu arada kızlar civilim.comda 16. yıla özel indirimli ürünler var,biraz kısıtlı sayıda ama almak isterseniz haberiniz olsun.Biz dün çantayla birkaç parça kıyafet aldık ordan,mahrumiyet bölgesinde olunca mecburen böyle sitelerle idare ediyoruz artık:31:

Termessos sen partide kullandığın ürünleri nerden almıştın canım?Bir de kendi yaptıkların vardı,onlar hangisiydi,ben de birkaç bir şey yapmak istiyorum da malzemeleri falan netten mi alıyorsun?şekeri sipariş edeyim,kurabiyeleri ben yapayım diyorum örneğin,sepet,kapı süsü de basit gibi görünüyor ama becerebilir miyim acaba:26:
partisepeti.com , partipaketi.com , pasaj.com
buralardan parti peçeteleri, tabakları vs , folyo balonlar ,tavandan inen salkım süsler (hala asılılar , mümkün mertebe sökmedik süsleri, belki bebek geliverir, tekrar kutlama yaparız :) ) , çeşit çeşit bebek kurabiyeleri ve bebek cupcake felan aldımburalardan

geri kalanı kendim printerdan kağıtlar basıp basıp yaptım süsleri , tülleri vs çiçekçiden aldım, örgü klüpleri var anemin takıldığı , oralardan ucuz süsleme şeyleri aldım keçe , kenar şekil veren makaslar vs. .. kasaptan çöpşişler aldım süslemelerde kullanmaya , bardak altlıkları var ya kağıttan, dantel gibi.. işte onları da süslemelerde kullandım.

doktorun çok güzel ilgilenmiş
oyüzden tecrübenin önemi burda belli oluyo
ve hastanın dilinden konuşmak.
hepimizin doktorlardan tek isteği bu değilmi sanki..

kafam şuna takıldı tombikse bebek kendi gelmezse alacak öylemiii
ay heyecanlandım şimdi :))
ama 4 kilo dogan bebekler var onları bekletiyorlar
ay hayırlısı
yakın zamanda kuzenim 5 kiloya yakın doğurdu minik cadımızı, hem de biravazda doğurdu.hem de minyon tiplidir kuzenim ..ben de öyle yapabileceğimi biliyorıum , 4 kilo da 5 kilo da doğurmak korkutmuyor beni
ama sanırım daha fazla kilo alırsa doğum esnasında tombikimin sakatlanma riski kadar, benim kalpten de korkuyorlar.. çok zorlanacağımı , kalbimi çok yoracağını düşünüyorlar.(zaten hamileliğe bile izin yoktu aslında)
nerden çaktım dersen, eşim bikaç kez çemkirdi bana durup dururken , neden kapakçık ameliyatını erteleyip durdun , niye böyle mantıksız şeyler yapıyorsun vs.

Ben çok şaşırıyorum 3,5 kilo alınmasına. Şöyle bir dağılım var ya,

Hamilelik süresince aldığımız kiloaların dağılımı
Bebek 3500 gr
Plasenta 700 gr
Amniyon sıvısı 800 gr
Uterus(rahim) 900 gr
Meme dokusu 400 gr
Kan hacmindeki artış 1250 gr
Dokulardaki su artışı 1250 gr
Annedeki yağ hacmi artışı 3200 gr
Toplam=12 kg

Anlamıyorum nasıl oluyor:)) Senin aldığın 3,5 kilo bebek desen plasentası nerde? Plasenta desen kan hacmi artışı ya da amniyon sıvısı nerde? Anlayabilen varsa anlatsın nolur çok merak ediyorum:)
bu kediyse ciğer nerde diye haykırmak istiyorum

ben yenidoğan sünneti istiyorum en kolayı
ben de mantıken isterdim ama.. hem de kutlama yapma eğlence yapma sevdamı bi kenara iterek ama.. off yahudilerin alışkanlığı diye yapmak istemiyorum. onlarda doğar doğmaz yapılıyor ya...
bazen çok takıntılı olabiliyorum.. biliyorum.. yani oğlum için en iyisinin doğar doğmaz sünnet olacağını düşünsem de bu tarafım engelliyor işte beni... şövanist değilim , yahudi düşmanlığımda yok öyle hitlervari..ama ..neyse ..ifade edemiyorum şuan..

10 senedir kanser hastası yengem vefat etmiş çok kötüyüm düşünmek istemiyorum

Allah sizlere sabır versin , o da nur içinde yatsın. umarım acıların hepsini dünyada döküp bitirmiş , orda huzur içindedir..

içim öylesine sıkıldıki akşam sebze yemeği ve 1 meyve yedim.hee bide 1 bardak süt. yememin üzerinden 2,5 saat geçti şeker 133. gerçekten iş biraz psikolojide bitiyo.insan mutluyken şekeri daha düşük oluyor.hayırlısıyla normal yaparım inşallah.dediğin gibi ben yaparım tekde olsam.ablam izin alamıyo.annem gelse sadece manen yanımda olabilir.kayınvalde gelirse 2 aydan aşağı kalmaz,kayınpederle gelir.onu da istemiyorum ama and içtim 2-3 hafta kalıp gitmezse açık açık söyleyeceğim, bana iyilik yapmak istiyosan ben evimde yalnız kalmak istiyorum bisüre, şimdi gidin ben kendimi toparlayınca gene gelirsiniz diyeceğim.normalde fiziksel olarak çok güçlüyümdür.hastayım deyip yatmam ama manevi olarak çabuk çöken biriyim.yalnızlık koymasa bari.
En önemlisi kendini iyi hissetmen bence de. Benim doğumda hem annem hem kayınvalidem vardı. İkisi bi arada öyle zor olduki.Ben bi şey diyemedim tab ilk bebeğin şaşkınlığından. Seni anlamıyorlarsa söylemen lazım gerçwkten uygun dille.

Koala'cım bilgiler için teşekkürler bende aynen senin dediğin yolu izlemeyi düşünüyorum bende meyva 1 adet 2 mandalin olmuyor tek diyor doktor maydonoz dereotu tere yemiyorum her ihtimale karşuı zaten sebze yemeğini etli yapabilirmiyim? birtek bunda takıldım. Bebeğin gelişimi gününde giderken yavaşlaması bizi çok üzdü kilo vermem çok iyi çünkü 72 idim 79 um yeterince kilolu sayılırım yani hamileyken şekerin çıkıp hamile değilkende normalin altındamı çıkıyor? yani canım senin. Çok geçmiş olsun tatlım.

O gün ki et hakkını etli sebze yemeği olarak kullanabilirsin. Ama diğer öğün sebze olmalı diyor benim diyetisyen. Böyle beslenirsen
bebişte büyür bence zaten yazdıkların olması gereken.Ayrıca bir not defterine yazabilirsin her yediğini çünkü onu düşün bunu düşün insan karıştırabiliyor ne yediğini. Yazarak anlayabilirsin bebek için gerekli olanları yeterince yemişmisin. Benim ilk bebekte ben vermiştim ama bebek kilo almıştı bu şekilde. Bence dikkat edersen senin de öyle olur canım.
Bu arada benim şeker hamilelik dışında normalin altına düşüyor. Bu yüzden hep şeker hastası gibi diyet yapmam ve kilo almamam lazım. Şeker düşmesi ilk bebeğimi emzirmeyi bırakınca başladı. Hamilelik öncesi hiç bir prob. yoktu. Aklınızda olsun gebelikten sonra şeker geçiyor ama gebelik şekeri çıkmayanlara göre bünye daha yatkın oluyor şeker hastalığına. Ben iyi bir adayım yani:((

Geçmiş olsun canım çok şükür için rahatlamıştır.

Maşallah canım sevindim senin adına kardeşim 4250 doğdu benim hayırlısı Allah gönlüne göre versin inşallah doktorun kim canım hang, acıbadem. Ben yediklerimi besleyici şeker düşürücü yöne çeviricem canım bunu anladım.

akşam - Balık - Roka - soğan - domates - salata - 1 dilim kepek - su 1. saat 125 2. saat - 105

yatmadan 3 adet haşlanmış kestane 3 çilek 1 saat sonra - 113

sabah açlık 104 neden yüksek bu anlamadım 93 çıkar normalde

kahvaltı yumurta - beyaz peynir - domates salata tatlı kırmızı biber - 2 siyah + 3 yeşil zeytin - büyük bardak süt - 2 dilim ekmek
1. saat: 138 2. saat :113

arada 6 adet iri çilek uyumuşum - 1,5 saat sonra ölçtüm 99

öğle kuru fasulye kıymalı + turşu + yeşillikli salata + 1,5 büyük bardak ayran + 2 dilim kepek ekmek - su

feci çıktı 1. saat - 179

sizinle sürekli paylaşacağım diet yapanlara örnek olsun

Akşam ki kestane sabah şekerini etkilemiş olabilir. 3 kestane =1 dilim beyaz ekmek
Kelin ilacı olsa kendi başına sürer derler ya benimki de öle. Bu sabah kahvaltıda dışarıdaydık. Peynir,yumurta, bol yeşillik,2 dil. kep. ekmek 1 küçük poğaça 1. saat uçuyordum resmen, merak ettim ölçtüm 199,2. saat 150 Diyet yetiyordu bana ,dahiliye uzmanı 140 olursa ara mutlaka demişti. Hala düşünüyorum arasam mı,hemen insülin başlayalım filan der mi yoksa bir endokrinolog mu bulsam. Moralim bozuk sabahtan beri:(( Aslında böyle küçük kaçamaklar çok etkilemiyordu ve hep 120 nn altında oluyordu 2. saat tokluk. Ablam da doktor. Mutlaka git end.e ,bence diyet yetmiyor artık diyor.

Selam kizlar.. Bugun doktora kontrole gittim adet agrisi gibi agrilarim oluyo dedim nst ye gonderdi tabi sanci 40 civari cikti.. Sancilarin artmis erken henuz dedi.. serum yedim.. 34+2 deyim.. Bide doktor oyle deyince heyecan mi yaptim nedir tansiyonum yukseldi 16 ya cikti.. Cok kötü oldum.. Serumdan sonra tekrar nst ye girdim sanci azalmisti biraz daha.. Bugun serumdan sonra bi daha adet agrisi gibi agrim olmadi ama bakalim.. :( sonra da ultrasonl bebege bakti 2400 gr olmus pasam.. Gayet iyi dedi ama epy uzuldum bugun panik oldum.. :(

Çook geçmş olsun. Benim ilk bebekte gün boyu süren ağrılar olmuştu. Şehir dışındaydım,eğitimde. Akşamüstü dr. a gittim kendi dr mu arayarak. Hemen 1,5 lt su iç ve mutlaka dr. a git demişti. Nst de bişey çıkmamıştı ama dr. tekrar ederse gel yatıracağım dedi. Ben de izin alıp hemen evime döndüm.30. haftadadım. Uterus susuz kalınca kasılmalar başlıyormuş suyun etkisi bu sanırım. Aman ihmal etmeleyim su içmeyi.sanırım bu durumda bu yüzden hemen serum veriliyor. (tabi içine ilaç katılıyorsa o ayrı bi anlam içerebilir)

anaaaa yan taraftan benim hatunumu almışlar.çok çok ayıp.yerinede kola koymuşlar hiç sevmeme ama gene de nefis işte..

Şeker ölçen arkadaşlar şekerinizi neden değişik saatlerde ölçüyorsunuz?1.saat,2.saat, 1,5 saat gibi. Bana dahiliye uzmanı tokluk 2. saati ölçmen yeterli demişti. Ben sadece kötü hissediyorsam ölçüyorum 1. saati. Size dr. mu önerdi böyle ölçmeyi merak ettim.

Şeker ölçen arkadaşlar şekerinizi neden değişik saatlerde ölçüyorsunuz?1.saat,2.saat, 1,5 saat gibi. Bana dahiliye uzmanı tokluk 2. saati ölçmen yeterli demişti. Ben sadece kötü hissediyorsam ölçüyorum 1. saati. Size dr. mu önerdi böyle ölçmeyi merak ettim.

bana doktor açlık ve 1.saat tokluk diye söyledi.burda arkadaşlar 2. saatade bakıyorlar diye bakıyorum ben.bana kadın doğumcu söyledi.

kızlar yaw Allah sizden razı olsun haa.siz ne melek şeylermişsiniz:)) 2 hafta önce benim gittiğim öküzümü ocak annelerine anlattım. onlara bizden daha sonraki evreleri daha iyi bilirler diye sordum.siz hangi sıklıkla doktorlarınız çağırı benimki böyle dedi normalmi diye. onlarda sizin gibi demişler biz 3 haftada bir gittik 7 hafta çok uzun bi bahane bul tekrar git vs sağolsunlar cvp vermişler. geçende birisi yazık garibim olduğu yerde doktor kalmamış sanırım başka bi doktor varmış oda daha önce kendisine gelmediği için ilgilenmiyormuş kendisiyle bende teselli olsun diye 1 cümle ile bende de son2 ay içinde 7 haftada bir çağıran bi doktor var gibilerinden yazdımdı.anaam bana biri demiş seninde hala o doktora gitmen ilginç, biri demiş biz sana demedikmi bul bahane 34.haftanda gene git olmaz vs diye.son anlarımızda bizdemi öyle cadı olcaz yoksa.ben zaten uzun yola gidebilirmiyim bahanesiyle yarın gideceğim kontrole.bide başka doktor varda ben buna aşık oludumda ona gidiyom:)) bi onun olduğu hastane düzgün diğerlerinin donanımı falan baktık iyi değil.uyyy uyy uy pek gergin geldiler banaaa.:))) dedikodu yaptım azıcık.ehe.

ehe :D
hah aldınmı ağzının payını
sürüden ayrılma kurt kapar şoşuğumm ,evinin önünde oyna :D

hahhaha kriz geldi , sıkarım popişinize deyip kaçaydın topikten :)))))))

ehe :D
hah aldınmı ağzının payını
sürüden ayrılma kurt kapar şoşuğumm ,evinin önünde oyna :D

hahhaha kriz geldi , sıkarım popişinize deyip kaçaydın topikten :)))))))

:))) kuşum ne bileyim bizden daha ilerisini görüp geçirmişler diye danışayım bi dedim.hem öle deme bizimde ocak anaları olma ihtimalimiz yüksek:))) şaka bir yana bizde 1 ay sonra doğuma yakın öylemi olcaz diye düşündüm yani..

aaa cnm sen çok geçmi yattın erkenmi kalktın.bu gece bende hareretten ter basmassından delik deşik uyudum.su işti insanın canı ama bu defa da 50 kez uyanıp wc ye çıkıyorum

:))) kuşum ne bileyim bizden daha ilerisini görüp geçirmişler diye danışayım bi dedim.hem öle deme bizimde ocak anaları olma ihtimalimiz yüksek:))) şaka bir yana bizde 1 ay sonra doğuma yakın öylemi olcaz diye düşündüm yani..
bende şubat anneleri gurubuyla birkaç ay önce tatışmıştım arada bir giren insanlara cevap bile vermiyorlar daha doğrusu aralarından olmayanları almıyorlar bende sitem etmiştim biri demiş oldu sen selam verme direk sor biri demiş ben ne bileyim senin sorunun cevabını o insanın karakteriyle alakalı biz buraya bugün giren insana bile ben rumuzuna bakmadan cevap veriyorum.

Başsağlığı dileyen arkadaşlar Alalh razı olsun hamilelikte çok zor acımı bile yaşıyamıyorum melek gibi bir insan gitti benden hep dua istedi her aklıma geldiğinde ettim ama Rabbim vadesini bu kadar tutmuş melek yengeciğimin bir insan hiçmi bir insanı kırmaz hiçmi morali bozuk olur surat asmaz parçaladı yıllarca kendini insanlar için herşeyi taktı herşeyi taktı hep içinde yaşadı kanser oldu herkesin derdini düşündü kendinden başka Rabbim iinşallah sorgusuz sualsiz cennetine alsın benim hamileliğimi öğrendiğim gün İstanbul'a tedavi için çare aramaya gelmişti nasıl mutluydu düşünmek istemiyorum korkuyorum düşünürsem sancım tutacak diye dayımın eşiydi dayımı aradım dayıcım dedim hıçkırıklara boğuldum kapat kızım sonra ara dedi korktu oda kötü oldu kapamak zorunda kaldım arayıp kızlarıyla konuşmak istiyorum ama kötü oluyorum annem acil memlekete başsağlığına gitti Allah kötü haber yaşatmasın şu dönemde hiçbirinize.

bende şubat anneleri gurubuyla birkaç ay önce tatışmıştım arada bir giren insanlara cevap bile vermiyorlar daha doğrusu aralarından olmayanları almıyorlar bende sitem etmiştim biri demiş oldu sen selam verme direk sor biri demiş ben ne bileyim senin sorunun cevabını o insanın karakteriyle alakalı biz buraya bugün giren insana bile ben rumuzuna bakmadan cevap veriyorum.

ahhh canım yaaa malesef ölüme çare yok.elbet birgün bizlerde göç edeceğiz.hayat devam ediyor.Allah cennette görüştürsün inşallah.Aslında kadıncağız kurtulmuş. bencede çok fazla düşünmemeye çalış, şuan senin bebeğine odaklanman lazım.
bu arada aynen bende burda rumuzuna bakmadan takatim yettiğince yardımcı olmaya çalışıyorum.hatta daha ptzden beri sizlerin isimlerinin farkındayım. Allah yavrucuklarımıza yardım etsin.başka kimseleri önemsemek istemiyorum.önce onlar sonra diğerleri

canım neden ölçüyoruz çünkü benim 1 ve 2. saat 100 lük yüklemede çok çıktı o yüzden bunları istedi açlık düşük çıktı o yüzden istemedi 3. saatte yüksekti ama o 2 saati arada bir istedi 1,5 saat ölçmemin sebebi uyuya kalmışım :) çünkü 2 gündür tek tek yazıp tüm saatleri ölçtüm artık ana yemekleri ölçücem çubuk dayanmayacak bunun dışında

mandalin + süt büyük bardak ara öğün 1. saat 99 çıktı

süt gerçekten çok düşüürüyor sanırım akşamda

ıspanak + 2 dilim ekmek + salata + yoğurt + su : 133 ve 123 çıktı

gece kestane + 1 erik + 2 çilek dahada ölçmedim az çok yemek tarzını anladım

arkadaşlar kurubaklagil yerken ekmekten kaçın doktorumda dedi kurufasulye mercimek nohut vs..

bunun dışında dün yarım listre 2 bardak süt içmiş oldum bugün 3 bardağa çıkaracağım sütle ancak bebeğim büyücek başka çarem yok suda sabaha kadar 1,5 - 2 litre içiyorum akşama kadarda içiyorum 3ü geçiyor çok şükür amniyo sıvısında sıkıntı yok ve vücut şişmiyor.

Sizlerde yazın ölçüm yapan kızlar.

Back
X