• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
arkadaşlar tekrar başka bi sorun oluştu.2 hafta önce bebeğimde koronik pleksus kisti çıkmıştı,bugün tatilden geldim,detaylı ultrasona girdim,bu da dedikibağırsakta da hiperekojen alan var.ikisi bi arada olunca riskli oluyo dedi,ama tarama testim iyi çıkmıştı,ailede desen zaten sorun yok,yaşım genç nolcak bilmiyorum.

Kızlar özellikle 2.bebişi bekleyenler, bebeklerimiz şuan tam olarak nerde:) Rahime mi yakın daha mı yukarda? Ben hareketleri göbek deliğime yakın(biraz aşağısında) hissediyorum da merak ettim.

scarlet82 tamam işte sen de hissediyosun oğluşunu:):) Benm de aynı anlattığın gibi.Hareket vs hissetmiyomusun peki? Yoksa bile yakındır merak etme cnm:)

Yok canım bence bu farklı bir şeydi,göbeğin bir tarafında çıkıntı geldi sadece elime,hareket falan yok,keşke olsa da bilsem iyi olduğunu kuzumun=)

Biz bebek odası almayı düşünmüyoruz. Çalışma masası ve kitaplık dışındaki parçalarıyla bir genç odası almayı düşünüyoruz. Bir de park yatak alırız. Kıyafetleri için gerekli çünkü dolap. Alttakilerden hangisi sizce? Bu arada oğlumuz olacak. Erkek için hangisi daha güzel olur sizce? Bir de dolaplara sticker yapıştırıldığında iz kalıyor mu?

ENZA / Teen / Bosco Genç Odası
ENZA / Teen / Crispy Genç Odası
ENZA / Teen / Dolce Genç Odası
ENZA / Teen / Bloom Genç Odası
Canım dolaplara sticker yapıştırıldığında kaplamalı mobilyalarda iz kalmaz sanırım ama ahşap üstüne boyama olanlarda iz kalır. Fakat daha önce de söylediğim gibi kaplama mobilyalar bebekler için uygun değil, sağlıklı değil. Canım kıyafetleri için de park yataklara benzer kumaştan dolaplar var onlardan alabilirsin, hem onlar katlanıyor da. İlerde oğluna oda yaptığında hepsini katlayıp kaldırırsın...

Merhabalar

Ben de sana katılıyorum. Bizim ilk bebeğimiz, komşumuz geçenlerde çilek mobilyanın krem rengi bebek yatagını (birkaç yaşına kadar kullanılabilinen) verdi, kendi kızı hiç yatmamış. Onun yanına rengine uygun dolap almayı dusunuyorum. Odanın halısı uygun renk olarak başta almayı dusunmuyorum. Halısı lambası kalıyor sadece. Yanı açıkçası ilk çocuk olmasına rağmen gereksiz masrafa hiç gerek yok, oğlumla 3 yaşında gidip istediği mobilyayı alırım diye dusunuyorum:D

Canım en iyisi, inan ilk çocuğuma hamileyken asla böyle düşünmüyordum ama işte yaşanmışlık olunca insan böyle düşünüyor.

Aslinda bende karar veremedim. Bi yandan ilk bebegimiz oldugu icin hevesleniyorum bebek odasi takimlarina. Diger yandan evim o kadar da müsait degil. 2 oda bi salon, ki yatak odasi disinda ki oda da suan günlük oturma odasi olarak kullaniliyor. O odada ki televizyonu salona alip, bi kösesine bebek odasi takimini yerlestireyim diyorum. Hani nasilsa bi dolap gerekicek, almisken yataginida alayim büyüyncede yatar diyorum. Besik alsam yatak odama, 300 - 400 lira bide dolap ayri alsak yine o civarda. bebek odasi takimlarida 1500 - 2000 civarinda burda sordum. Ama bi yandan da gereksiz mi olur cok mu kalabalik olur oda bi bebek icin diye düsünüyorum, ki ilk bi yasinda zaten ayni odada olmasi gerekir bebegin. Off cok kararsizim :26:

Canım dediğin şekilde mobilya bebek yatağı ve dolap alırsan oda fiyatına gelmiş oluyor. Bence bebeğin ilk 3 yaşına kadar sadece park yatağı yeter. Kıyafetleri için de kendi yatak odanın bir kısmını kullanırsın.

yaa kızlar bu konu ile ilgili bende bişeyler danışıcam size, biz şuan görev sebebiyle doğunun pekte gelişmemiş illerinden birindeyiz, haliyle burda çok çeşit şeyler bulamıyoruz. bebeğim 4 aylık olduğunda tayinimiz çıkıyor, inş batıya gidicez. şimdi soruma geliyim. ben burda çocuğuma çok fazla bişey almak istemiyorum batıya gidene kadar sabredip daha güzel şeyler almak istiyorum. sizce beşiksiz olur mu ilk dört ay. batıda ona bir oda hazırlamayı düşünüyoruz. ana kucağı, beşik, oto koltuğu....vb bu tarz şeyleri şimdi ne kadar az alırsam o kadar iyidir. bana bir fikir verin ne yapıyım :16::16:
Canım ilk 4 ay park yatak ve portbebe denilen ana kucağı yeter de artar bile :) Pak yatak katlanabiliyor. Ayrıca park yatak daha sonradan oyun alanı olarak kullanılabiliyor. Bizim park yatak bir süre salonun bir köşesinde oyun alanı kullanıldı. Ara yatak çıkıyor, park yatakların alt tarafında çocuğun kendi kendine çıkması için fermuarlı bir kapısı var. İçine oyuncaklar dolduruldu mu çocuklar için güzel bir oyun alanı oluyor.

merhaba arkadaşlar
doktorum iki haftadır bebeğimin kafasında çok küçük kistler olduğunu söylemişti. bu günkü kontrolümde kistler büyümüş dedi çok korktuk. koroid pleksus kisti deniliyormuş. gebeliklerin %1 inde görülüyormuş. doktorum 30. haftaya kadar geçer geçmeyen görmedim dedi. ama biz korktuk. netten ve bu siteden de araştırdım çoğunun geçmiş. sizlerden kızım için dua istiyorum. inşallah hayırlısıyla kistler yok olurlar :(

Canım çok geçmiş olsun. Allah şifasını verir inşallah...

Kızlar özellikle 2.bebişi bekleyenler, bebeklerimiz şuan tam olarak nerde:) Rahime mi yakın daha mı yukarda? Ben hareketleri göbek deliğime yakın(biraz aşağısında) hissediyorum da merak ettim.

Canım ben henüz bebeğimin hareketlerini hissetmiyorum. Ama 2. hamilelikte bebek daha aşağıda olur derler...

Son düzenleme:

bana da %90 kız dedi doktor kızda pek emin olamıyorlar heralde o yüzden doğunca görürsün demiştir :)))) yarın bende tekrar giricem ultrasona bakalım kesin belli olucak ben şu anda 18.haftadayım benimde ayrıntılı ultrason tarihimi 10 ekime verdiler çok mu geç acaba :))))

bu arada sağlık ocağında tetanoz vurduran varmı kızlar ne zaman vurulucaz :52:

Merhaba

Ben gecen hafta saglık ocagına gıttım, kan ve ıdrar tahlilleri yaptılar, varis oluşmuş mu diye bacaklara baktılar, doguma kadar 3 kere daha gelmen lazım dedıler, her gelişimde tahliller tekrarlanacakmış, tetanozda 20. haftada olacak dediler. Valla baya ilgilendiler, bence aile hekimine gidip süreci başlat onlar herşeyi takip edip sık sık telefonla arıyorlar, hatırlatıyorlar.

arkadaşlar tekrar başka bi sorun oluştu.2 hafta önce bebeğimde koronik pleksus kisti çıkmıştı,bugün tatilden geldim,detaylı ultrasona girdim,bu da dedikibağırsakta da hiperekojen alan var.ikisi bi arada olunca riskli oluyo dedi,ama tarama testim iyi çıkmıştı,ailede desen zaten sorun yok,yaşım genç nolcak bilmiyorum.

İnşallah ciddi birşey değildir canım sen gönlünü ferah tut ki bebişin de iyi olsun, iyi hissetsin:) Allah bebişinin minik sağlık sıkıntılarını da tez zamanda bitirsin inşallah

arkadaslar siz gercekten cesursunuz... bende hamile kalmadan once normal dogum taraftariydim. sezeryandan daha cok korktugum icin yani bana gore sezeryan daha riskli ve urkutucu ama simdi artik bi tarih var yaklasik olarak subat icinde bir gun gerceklesecek dogum ama nasil. o kadar korkuyorumki kendimi cagresiz hissediyorum. bebekte cok istiyorum. tr de olsaydim kesin bi uzman yardimi alirdim. benim stres yapmam bebek icin de iyi degil. su aralar ne yapacagimi bilemiyorum gercekten dogumu burada yapmaya karar verdim umarim hicbir kararimdan pisman olmam... birkac ay sonra kendimi daha iyi hissederim diye umid ediyorum gobek buyuyunce son aylarda nerelere kacsam aceba :)) eger hic sorunsuz hersey sezeryanla kontrollu bir sekilde suprizler olmadan gerceklesirse planlarim gibi olursa ben sonrasindaki sezeryan agrilarina ragziyim. kendimi yavas yavas sancilar artarken bekleyiste dusunemiyorum aglarim ben vazgectim diye normal dogum kolay olacaksa bile benim korkakligim yuzunden zor olur. benden kan alinacagi zaman bile bi gun oncesinden uykularim kacar goz yasisiz ne igne ne kan aldirmam olmadi bu yasima kadar utaniyorum. gecen bebek icin de kan alirlarken ben yine kendimden gectim elimde degil mesele can acimasi degil fobi cocukluktan kalma. mecbur kalmadigim surece ne igne nede kan aldiririm. ben aslinda dogumu dr degil benim beceremememden korkuyorum. dusunsenize icine kapanmis aglaya aglaya doguma giren bi anne :)) anestezi icinde ya hareken edersem de igneyi yanlis yere batirirsa diye endiseleniyorum o yuzden genel anestesi istemistim ben uyuyum uyandigimda bebegim esim annemler herkez yanimda olsun varsin canim yansin sonrasinda 3-5 gun sonra unutulur hersey yolunda gittikten sonra. ben en iyisi drla genel anestezi isini tekrar konusayim. Allahim sil kafamdan tum bu endiseleri. Amin.

Canım bence sen bol bol dua et, hoşlandığın birşeylerle uğraş, vakit geçir. Böylelikle daha az düşünür, daha az stres olursun.

Canım ben henüz bebeğimin hareketlerini hissetmiyorum. Ama 2. hamilelikte bebek daha aşağıda olur derler...

Canım benm ilk bebişim:) ilk bebişte nasıldı senin.sanki çok aşağıda değil gibi hissediyorum ben

bana 12. haftadan beri hareketlerini hissediyor musun diye soruyorlardı hayır dediğimde aaa hissetmen lazım artık falan diyorlardı sinirim bozuluyordu. ben geçen hafta bebeğimi hissettim dediğiniz gibi elime geliyordu bi tarafları, ondan 3-4 gün sonra da hareketlerini hissetmeye başladım kıpır kıpır içimde :) çok güzel bir duygu..

Ben de 4 kilo aldım, 5. ayıma girdim. Sonrasında veriliyor diyor herkes.

Allah devlet hastanesine gitmek zorunda olanlara sabır versin. Eskiden yani çocukluğumda hep devlet hast. gittiğimizden doktor fobisi var bende, soru sormaya korkuyorum kızacaklar diye:(

Kızlar ben 5. ayıma başladım. Çok uyuyorum. Sabah 7'de kalkıyorum.Saat 1 de okuldan geliyorum.Yemek yedikten sonra gözümü açamıyorum uykudan.Progestan kullanıyorum o yüzden diye düşünüyorum ama sizde nasıl durum?

bende cok uyuyorum canım yaa ben progestanda kullanmıyorum ama aynen 1 de gelip bişiler atıstırıp uyuyorum aksam 10da gözümü acamıyorum uykudan he böle mi olucaz acaba? dersler baslayınca yandık böle olursa :)

arkadaşlar biraz erken galiba ama ilgilenenlere duyurayım istedim chicco nun ev tipi ana kucağında indirim varmış ben dayanamayıp sipariş verdim oğluşum için düşünenleriniz varsa linki veriyorum bakarsınız :))

Chicco I-Feel Ana Kucağı - e-bebek.com

moralinizi bozmak istemem ama çocukların bunda durmadığını çok duydum sebebi öne arkaaya sallandığı için bebekler salıncak gibi sallanan beşiklerde falan huzur buluyorlarmış bir kişi bebeğini bu tarz öne arkaya sallanan ana kucağına yan yatırıp ancak susturabılıyormuş fıkrınız olsun

bilgisayar dondu konular karıştı progestoron hormonu çok uyku yapıyor bunun dışında bir arkadaşım hep yemekten sonra uyumuş çok yuksek şeker çıktı rejım yapmak zorunda kaldı bıgınızee sofra toplayın hareket edın uyumayın hemen sonra

moralinizi bozmak istemem ama çocukların bunda durmadığını çok duydum sebebi öne arkaaya sallandığı için bebekler salıncak gibi sallanan beşiklerde falan huzur buluyorlarmış bir kişi bebeğini bu tarz öne arkaya sallanan ana kucağına yan yatırıp ancak susturabılıyormuş fıkrınız olsun

Katılıyorum, aslında bebekler sabit bir yerde durmuyorlar. Onlara şöyle etrafı korunaklı rahatça hareket edebildikleri yer lazım. Bizimkisi mama sandalyesini bile doğru dürüst kullanmadı. Bakalım 2.'si kullanacak mı? Bu yüzden aldığınız şeyleri çok pahalı almayın...

Canım benm ilk bebişim:) ilk bebişte nasıldı senin.sanki çok aşağıda değil gibi hissediyorum ben

Canım ilk bebişim, biraz daha yukarıdaydı bu sanki daha aşağıdaymış gibi. İlk doğumda karın kasları iyice esnediği için 2. hamilelikte daha aşağıda olur ve karın daha çabuk çıkar derler. Benim de öyle...

kızlar bız sımdıden ne alab ılırız dıye bakmaya baslaıdk bıraz masraflı gelecek bızım kız cnk kendısıne bır orda yapacagız e yatak odasınada yanımda yatması ıcın kucuk besık alınıcak,ben calısınca ananede kalacagı ıcın gunduzlerı orayada park yatak dusunuyorum bırde kraftın dondysini, yakın bı tanıdıgım kullanıyr bebek ıcınde uyuyor besık gıbı 3 aya kadar rahatlıkla kullanır

Happy Baby 5`li Bebek Taşıma Seti GittiGidiyor'da 61664327 bak bu farklı ama bunu buldum , daha çeşit çok.

o dediğimi de buldum :)
BEZ BEBEK BEŞLİ SEYAHAT SETİ FATURALI ŞOK FİYAT GittiGidiyor'da 63181332

diğer 5 li set
NİLÜFER 5Lİ BEBE TAŞIMA ÇANTA SETİ GittiGidiyor'da 63781541

bu daha ucuzmuş:
BONNY BABY LÜX BEBE 5 Lİ TAŞIMA SETİ GittiGidiyor'da 63449355

Bir de avantajlı paket buldum , bi bakın
BABYHOPE SALLANIR BEŞİK+ ANA KUCAĞI+ PUSET GittiGidiyor'da 61432825

bu da oto koltugu olayı.. 250 den başlıyor fiyatlar normalde ama burda 55 tl
BEZ BEBEK LÜX OTO KOLTUĞU ANA KUCAĞI %50 İNDİRİM GittiGidiyor'da 62674555

diğer en önemli kısımlardan biri de yeni doğmuş bebepğin yıkanması.. fileli takımlardan aldım bibaşka arkadaşıma (bu sene 3 doğum oldu :D ) aşağıda başka bi markanın setini göstericem. fikir sahibi olursunuz.
SEVİ BEBE ÇOK FONKSİYONLU BANYO FİLESİ MİNDERİ GittiGidiyor'da 62616920

Flipper bebe kuveti+File+Kova+Maşrapa- GittiGidiyor'da 61733530

bunlar fikir verecek bana:) teşekkür ederim canım.. ben bebikimin hareketlerini çok rahat hissediyorum artık, çok hareketli benimki yaa ultrasona girincede bi yerinde durmuyor kıpır kıpır :9: ben 1 ayı geçkin süre öncesinden cinsiyetini öğrenebildim düşünün o kadar sosyal, o kadar hareketli :10: hatta babamız bile 3 kere hissedebildi hareketini :emir_bebek: hepinize nasip olsun inş. hareketlerini kendin hissedince güzelde eşine hissettirince dahada bi başka oluyo :17:

bunlar fikir verecek bana:) teşekkür ederim canım.. ben bebikimin hareketlerini çok rahat hissediyorum artık, çok hareketli benimki yaa ultrasona girincede bi yerinde durmuyor kıpır kıpır :9: ben 1 ayı geçkin süre öncesinden cinsiyetini öğrenebildim düşünün o kadar sosyal, o kadar hareketli :10: hatta babamız bile 3 kere hissedebildi hareketini :emir_bebek: hepinize nasip olsun inş. hareketlerini kendin hissedince güzelde eşine hissettirince dahada bi başka oluyo :17:

erkek olmalı :) ozman

kızlar günaydın benim kontrolüm var bugün birazdan çıkıyorum bebişimin cinsiyetinide öğrenicez hadi bakalım hayırlısı inşallah :16::16::16::16:

Back
X