Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
Herkes hareketleri hissetmeye başlamış ne güzel:40:Ben de eşim de artık güçlü hareketlerini görebiliyoruz karnımda. Önce seğirme gibiydi, sonra elimle de hissettim. Sonra eşim de hissetti eliyle ve şimdi gözle görülebiliyor çok güzel bir duygu:61: Bu arada çok ilginç bir şey, göğsümden çok küçük damla şeklinde süt gelmeye başladı.:1: Çok şaşırdım önce endişelendim.Araştırdım internetten, bazı hamilelerde 20. haftadan sonra süte benzer sıvı gelebilirmiş. Kolostrum deniyormuş buna, halk ağzında ağız sütü. Nedeni artan prolaktin hormonuymuş.Bu artışın nedeni bebeği doğar doğmaz emzirebilir duruma gelmekmiş.Endişelenmemek ve göğsü sıkmamak gerekiyormuş. Sizde de olursa endişelenmeyin.

Günaydın kızlar nasılsınız?

Birkaç gündür soguk algınlıgı nedenıyle raporluyum evdeyim. İyice dinleniyorum, bebişim etkilenmesin diye:)) Bu arada dün dogru duzgun bebişimin hareketlerini hissetmemiştim ne yapsam, babamız gelince kafasını dayadı konuştu bebişimle, inanmazsınız nasıl başladı hareketlenmeye, bütün akşam aktifti. Şimdiden babacı bizimki:DDDD

Herkes hareketleri hissetmeye başlamış ne güzel:40:Ben de eşim de artık güçlü hareketlerini görebiliyoruz karnımda. Önce seğirme gibiydi, sonra elimle de hissettim. Sonra eşim de hissetti eliyle ve şimdi gözle görülebiliyor çok güzel bir duygu:61: Bu arada çok ilginç bir şey, göğsümden çok küçük damla şeklinde süt gelmeye başladı.:1: Çok şaşırdım önce endişelendim.Araştırdım internetten, bazı hamilelerde 20. haftadan sonra süte benzer sıvı gelebilirmiş. Kolostrum deniyormuş buna, halk ağzında ağız sütü. Nedeni artan prolaktin hormonuymuş.Bu artışın nedeni bebeği doğar doğmaz emzirebilir duruma gelmekmiş.Endişelenmemek ve göğsü sıkmamak gerekiyormuş. Sizde de olursa endişelenmeyin.

allahım ya bu hareketleri hissediyorum diyen arkadaşları okuyunca ağlıyorum sevinçten.ne kadar güzel bir duygu değilmi?onca ağrın bulantın vs vs oluyor ama karnındaki hiç görmediğin dokunmadığın şeye hayran hayran bakıyorsun.kıpırtılarının hiç birini kaçırmak istiyorsun aşık olkuyorsun resmen.rabbim isteyen herkese nasip etsin inş.
bendede benzer durum oldu arkadaşım hemde 15.hafta fark ettim.günde bir defa 1-2 damla kurumuş olarak gördüm.ıslatacak derece değil ama.rabbim rızıklarını şimdiden gönderiyor ne güzel :)

ben hala hissetmiyorum malesef dokunuyorum konuşuyorum ama yok :5:

canım hiç merak etme hissedersin sende.şimdi ufaklar ve canı istediği yere saklanabiliyorlar ama ilerleyen hftalarda kaçacak yerleri olmayacak ve hemen hemen her halini hissedecesin.bende hissediyorum mesela kafasını bir dayıyor sıpa ,yada ayaklarını bir bastırıyor kasıklarıma doğru öylece olduğum yerde takılıp kalıyorum.bazende hiiiç tık yok.arkalara saklanıyor sanırım :)
sen hiç endişelenme o sana ne şovlar yapacak izle ve gör:)

Birkaç gündür soguk algınlıgı nedenıyle raporluyum evdeyim. İyice dinleniyorum, bebişim etkilenmesin diye:)) Bu arada dün dogru duzgun bebişimin hareketlerini hissetmemiştim ne yapsam, babamız gelince kafasını dayadı konuştu bebişimle, inanmazsınız nasıl başladı hareketlenmeye, bütün akşam aktifti. Şimdiden babacı bizimki:DDDD

çok çok geçmiş olsun.rabbim korusun sizi .ama havalar işte maalesef.daha tam alışamadık sanırım:(
eksikliklerini göstermesin allahım bebişlerimizin eşlerimizin.hayat onlarla güzel değil mi?sizin kızmı oğlan mı olacak peki?foruma ara ara girebildiğim için takip edemedim.umarım sağlıklı sıhhatli olarak kavuşursun yavruna.

benimde şubat sonunda olcak inşallah kızım.1 mart gözüküyo ama doktor önden gidiyo şubatta olur dedi bakalım hissetme konusuna gelince çok hafif hissediyorum sanki yavaş yavaş

Canım benm henüz öle bişe yok ama süt şimdiden gelse çok korkardım,okuduğum bir kitap var orda 5.ayda gelebilme ihtimali yazıyordu bana saçma gelmişti.Burdan da kimsenin olmamıştı ama doğruymuş gerçekten:) Eski sütyenleri vs kullanabiliyormusun. benim yarın biraz büyük ve rahat sütyen almam gerekecek,aşırı sızlamaya başladı:(

Geçmiş olsun canım dikkat et kendine. Benim kızım da babacı ya, benm pabucum dama atılacak galiba.İlk zamanlar bebişim kendisini babasına hissettirmiyor,sadece ben hissediyorum diye üzülürdüm şimdi de eşim elini bile koysa konuşsa karnımda kabartılar olacak kadar dönüyor içerlerde:) Sesleri tanıyorlar mı acaba şimdiden anlamadım.

Geçmiş olsun canım dikkat et kendine. Benim kızım da babacı ya, benm pabucum dama atılacak galiba.İlk zamanlar bebişim kendisini babasına hissettirmiyor,sadece ben hissediyorum diye üzülürdüm şimdi de eşim elini bile koysa konuşsa karnımda kabartılar olacak kadar dönüyor içerlerde:) Sesleri tanıyorlar mı acaba şimdiden anlamadım.[/QUOTE]

evet sesleri tanıyorlarmış.15.haftadan duyuyorlarmış.öyle okumuştum.artık gizli saklı bişeyler konuşamayacağız :) ben arada kulaklarını kapatıveriyorum :9:

allahım ya bu hareketleri hissediyorum diyen arkadaşları okuyunca ağlıyorum sevinçten.ne kadar güzel bir duygu değilmi?onca ağrın bulantın vs vs oluyor ama karnındaki hiç görmediğin dokunmadığın şeye hayran hayran bakıyorsun.kıpırtılarının hiç birini kaçırmak istiyorsun aşık olkuyorsun resmen.rabbim isteyen herkese nasip etsin inş.
bendede benzer durum oldu arkadaşım hemde 15.hafta fark ettim.günde bir defa 1-2 damla kurumuş olarak gördüm.ıslatacak derece değil ama.rabbim rızıklarını şimdiden gönderiyor ne güzel :)

çok çok geçmiş olsun.rabbim korusun sizi .ama havalar işte maalesef.daha tam alışamadık sanırım:(
eksikliklerini göstermesin allahım bebişlerimizin eşlerimizin.hayat onlarla güzel değil mi?sizin kızmı oğlan mı olacak peki?foruma ara ara girebildiğim için takip edemedim.umarım sağlıklı sıhhatli olarak kavuşursun yavruna.

Canım benim oglum olacak insallah. ama doktor 20. haftaya kadar birşey alma garanti olsun dedi:)) Eşim hala kızım olur diye umıtlı ama Erkek fikrine de alısıyor galıba:1:

Bugün tetanoz aşısı oldum.Hiç sıkıntı yaşamadım, Ağrı sızı ya da şişlik yok.Kızımın pıtpıtlarınıda duydum ohh süper oldu :)

Bugün tetanoz aşısı oldum.Hiç sıkıntı yaşamadım, Ağrı sızı ya da şişlik yok.Kızımın pıtpıtlarınıda duydum ohh süper oldu :)

geçmiş olsun canımm
ben de gittim sağlık ocağına idrar tahlili yapsınlar diye
laborant yokmuş yapamadılar
aşı için de 22. haftayı beklemeliyiz dediler

Merhaba arkadaşlar. Ben de bundan böyle sizinleyim, ben de şubat ayında ilk bebeğimi dünyaya getirmenin heyecanını yaşayacağım inşallah..

geçmiş olsun canımm
ben de gittim sağlık ocağına idrar tahlili yapsınlar diye
laborant yokmuş yapamadılar
aşı için de 22. haftayı beklemeliyiz dediler

Sağol canım.Darısı olmayanlara inşallah.Ben de dışarda yaptırmıştım canım.İdrar tahlili yapmamışlardı sağlık ocağında.1 Hafta sonra yenileyeceğim tahlili.
Hafta konuşunu net bilmiyorum.Bana sedece 20.hafta dolduğunda yapmak gerek dediler.Ama net durum nedir doktoruna danış istersen.

Merhaba arkadaşlar. Ben de bundan böyle sizinleyim, ben de şubat ayında ilk bebeğimi dünyaya getirmenin heyecanını yaşayacağım inşallah..

Hoşgeldin canım aramıza :)

Sağol canım.Darısı olmayanlara inşallah.Ben de dışarda yaptırmıştım canım.İdrar tahlili yapmamışlardı sağlık ocağında.1 Hafta sonra yenileyeceğim tahlili.
Hafta konuşunu net bilmiyorum.Bana sedece 20.hafta dolduğunda yapmak gerek dediler.Ama net durum nedir doktoruna danış istersen.

Hoşgeldin canım aramıza :)

artık haftaya perşembe olacağım yaa
canım sen idrar tahlilini ne şikayetle yaptırmıştın?Akıntı mı?

Merhaba arkadaslar bende ilk bebegime hamileyim Doktor 90% Kiz ded. Allah sag salim yavrularimizi kucagimiza almayi nasip etsin insallah

hadi geçmiş olsun canım ama benimde gündüz bişey yoktu gece başlamıştı ağrım. inşallah senin olmaz.

Back
X