• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
ceyz öncelikle geçmiş olsun allahım bir daha böyle korkular yaşatmasın inşşş duaarımız hepimiz için dertleşmek için burdayız aksine mutlu oluyoruz derdimize ortak olunca birbirimizin canını sıkma ve kötü şeyler düşünme inşş saglıklı bi şekilde gelicekler meleklerimiz rabbim kimseye evlat acısı göstermesin

Bebişimin durumunu merak edenler olmuş, çok teşekkür ederim öncelikle. Dün çok kötü bir gün geçirdik ama iyi haberler aldık çok şükür.Detaylı olarak anlatacam sıkmam sizi inş.

Muayenelerim için özele gitmeme rağmen 2.düzey için devletten randevu almıştım yaptığım en büyük hata oldu, doktor çok ilgisizdi ve geç kaldığımı,2.düzey ultrasonun 3 ay dolu olduğunu söyledi. Benim de bu hafta gitmem lazım,24.haftadan sonra yapılmıyor. Kendi doktorumu aradım, “ozaman pahalı ama mecburen Sonomedde yaptıracaksın, ben aynı gün bile bizim hastanemizde yaptırabilirdim 2.düzeyi ya da farklı yerlere yönlendirirdim ama böbrekte sorun olma ihtimali var diye bu 2 yerden birinin bakmasını istedim.Başka yerler çok anlayamaz,araştırılması lazım” dedi.

Allahtan yanımda annem vardı çok ağladım fenalaştım. Eşim izin almaya çalıştı, bu sefer patronu Sonomede göndermem sizi demiş. Eşini hamileyken oraya götürmüşler az daha ameliyat olacakmış,yanlış teşhis koymuşlar. Madem o kadar para vereceksiniz 500tl Ermeni hastanesine verin demiş, Türkiyenin en iyi görüntüleme merkezi orasıymış. Biz napacağımızı bilemedik. eşim Ermeni hastanesinden randevu almaya çalışırken ve Sonomedi araştırırken ben de ümraniyeden bir hastaneden randevu aldım, o da baksın tek doktora bağlı kalmayalım dedim. Bu doktor daha beter moralimi bozdu.Hem böbrekte sorun gördü hem de kafası büyük dedi.

Ya anlayacağınız dün berbat bir gündü ama Allahtan sonu güzel bitti, eşimin patronu istinyede çok metedilen bir doktorla konuşmuş,prof hocalar da var detaylı olarak herşeyi inceliyormuş. Apar topar oraya gittik eşim annem ben. Hem de annemin de patronunun akrabası çıktı doktor, zamanında annemi ameliyat ediyolarmış,o adam sayesinde kurtulmuş annem.
Hala şaşkınım ama Dr.yarım saat baktı ultrasonla,bütün organlarını inceledi çok memnun kaldık, herşeyini açıkladı tek tek.Ne kafası büyükmüş ne detaylı araştırılması gereken bir durum varmış.Sadece benm kendi doktorumun söylediğini doğruladı, bebek idrarını geç yapıyormuş,ama amniyo sıvısı içinde olduğu için hiçbir zararı yokmuş.İncelenecek doğuma kadar. Yine devam ederse doğduktan sonra ufak bir müdahale gerekebilir dedi. Doktorların ultrason ısrarının sebebiyse eşlik eden farklı bir hastalık var mı diye emin olamamışlar. Hiç gerek yok yaptırmanıza aynı şeyleri söyleyecekler dedi. Keşke yakın olsa doğuma da aynı kişiye giderdim.Yine de takipler için arasıra gidecem ona da.

Bebeğim sağlıklıymış ama düşük ihtimal de olsa tek bir sorun olabilirmiş karnımdayken,idrarını geç yaptığı için amniyo sıvısı azalabilirmiş. bunu da hareketinden anlarmışız.Hareketleri durursa acilen mudahale gerekirmiş. 30.haftalarda bile doğum yaptırabiliyoruz bu durumda dedi.

Benim bi tanecik ve tembel kızım:) tam 23.haftalık 522 gr olmuş. Gözüm hiçbişe görmüyor.Ne elbise alayım ne oda yapayım derdim gitti. Sadece sağlıklı olsun varımı yoğumu dökeyim diye düşünüyorum.Sağlık ne önemliymiş,dün anladım ilk defa. Aşı da oldum kolum çok fena ağrıyo dün hiç hissetmemiştim halbuki :)

boğdum sizi de kızlar hakkınızı helal edin:) Ama herşeyimi en detaylı sizle yaşıyorum ailem dışında. O yüzden her ayrıntısını anlatmak istedim.

Canım çok çok geçmiş olsun,burda öyle bir dostluk kurduk ki sanki cümleler senin değil de çok yakın bir arkadaşımı dinliyormuş gibi hissettim ve üzüldüm.Rabbim şifa versin inşallah.Bol Bol dua et,rabbim izin vermedikçe bir sorun çıkmaz merak etme sen.Duanın gücüne yürekten inanan ve bebeğimi de yıllar sonra dualarla elde eden biri olarak,sana verebileceğim en iyi tavsiye bu.Kalbini ferah tut,doktorlar bazen çok acımasız olabiliyor ve bunu görevleri icabı yapmak zorundalar ama kesinlikle her doktora güvenilmemeli.Prof den duydukların rahatlattı beni de,sağlık herşeyin başı.Umarım bundan sonrası iyi olur ikiniz için de ve bu günler silinip geçer.
bebişlerimizi kucağımıza aldığımız gün,bu boşuna telaşlanmışız deriz.forumdaki tüm annelere de yürekten sevgiler,rabbim bebişlerimizi korusun:))

Bebişimin durumunu merak edenler olmuş, çok teşekkür ederim öncelikle. Dün çok kötü bir gün geçirdik ama iyi haberler aldık çok şükür.Detaylı olarak anlatacam sıkmam sizi inş.

Muayenelerim için özele gitmeme rağmen 2.düzey için devletten randevu almıştım yaptığım en büyük hata oldu, doktor çok ilgisizdi ve geç kaldığımı,2.düzey ultrasonun 3 ay dolu olduğunu söyledi. Benim de bu hafta gitmem lazım,24.haftadan sonra yapılmıyor. Kendi doktorumu aradım, “ozaman pahalı ama mecburen Sonomedde yaptıracaksın, ben aynı gün bile bizim hastanemizde yaptırabilirdim 2.düzeyi ya da farklı yerlere yönlendirirdim ama böbrekte sorun olma ihtimali var diye bu 2 yerden birinin bakmasını istedim.Başka yerler çok anlayamaz,araştırılması lazım” dedi.

Allahtan yanımda annem vardı çok ağladım fenalaştım. Eşim izin almaya çalıştı, bu sefer patronu Sonomede göndermem sizi demiş. Eşini hamileyken oraya götürmüşler az daha ameliyat olacakmış,yanlış teşhis koymuşlar. Madem o kadar para vereceksiniz 500tl Ermeni hastanesine verin demiş, Türkiyenin en iyi görüntüleme merkezi orasıymış. Biz napacağımızı bilemedik. eşim Ermeni hastanesinden randevu almaya çalışırken ve Sonomedi araştırırken ben de ümraniyeden bir hastaneden randevu aldım, o da baksın tek doktora bağlı kalmayalım dedim. Bu doktor daha beter moralimi bozdu.Hem böbrekte sorun gördü hem de kafası büyük dedi.

Ya anlayacağınız dün berbat bir gündü ama Allahtan sonu güzel bitti, eşimin patronu istinyede çok metedilen bir doktorla konuşmuş,prof hocalar da var detaylı olarak herşeyi inceliyormuş. Apar topar oraya gittik eşim annem ben. Hem de annemin de patronunun akrabası çıktı doktor, zamanında annemi ameliyat ediyolarmış,o adam sayesinde kurtulmuş annem.
Hala şaşkınım ama Dr.yarım saat baktı ultrasonla,bütün organlarını inceledi çok memnun kaldık, herşeyini açıkladı tek tek.Ne kafası büyükmüş ne detaylı araştırılması gereken bir durum varmış.Sadece benm kendi doktorumun söylediğini doğruladı, bebek idrarını geç yapıyormuş,ama amniyo sıvısı içinde olduğu için hiçbir zararı yokmuş.İncelenecek doğuma kadar. Yine devam ederse doğduktan sonra ufak bir müdahale gerekebilir dedi. Doktorların ultrason ısrarının sebebiyse eşlik eden farklı bir hastalık var mı diye emin olamamışlar. Hiç gerek yok yaptırmanıza aynı şeyleri söyleyecekler dedi. Keşke yakın olsa doğuma da aynı kişiye giderdim.Yine de takipler için arasıra gidecem ona da.

Bebeğim sağlıklıymış ama düşük ihtimal de olsa tek bir sorun olabilirmiş karnımdayken,idrarını geç yaptığı için amniyo sıvısı azalabilirmiş. bunu da hareketinden anlarmışız.Hareketleri durursa acilen mudahale gerekirmiş. 30.haftalarda bile doğum yaptırabiliyoruz bu durumda dedi.

Benim bi tanecik ve tembel kızım:) tam 23.haftalık 522 gr olmuş. Gözüm hiçbişe görmüyor.Ne elbise alayım ne oda yapayım derdim gitti. Sadece sağlıklı olsun varımı yoğumu dökeyim diye düşünüyorum.Sağlık ne önemliymiş,dün anladım ilk defa. Aşı da oldum kolum çok fena ağrıyo dün hiç hissetmemiştim halbuki :)

boğdum sizi de kızlar hakkınızı helal edin:) Ama herşeyimi en detaylı sizle yaşıyorum ailem dışında. O yüzden her ayrıntısını anlatmak istedim.

ceyzcim,canım arkadaşım içini ferah tut,inşallah sağlıklı sıhhatli bir şekilde bebeğini kucağına alıcaksın. zor saatler geçirmişsin ama şükürler olsun sonu güzel bitmiş. lütfen hep olumlu düşün,sen üzüldükçe bebeğinde etkileniyor biliyorsun. doğunca poposuna iki şaplak atarsın ödeşirsiniz :16: kızın tembel ama maşallah güzel güzel almış kiloları :)) inşallah o ufak problemide bir çırpıda atlatırsınız. size nazar boncuğu olsun diyorum. çabucacık geçsin. :nazar:

çeyz cim çok geçmiş olsun.rabbim bir daha korku yaşatmasın inş.insanın yüreği fena hopluyor.inan kendine ve bebeğine çok sağlıklısınız.herşey yolunda.bebeğinin gelişimi olması gerektiği gibi yolunda ve zamanla oluyor.sıksık kendine ve bebişine olumlu onaylama cümleleri kur olur mu canım.en büyük tedavi moral ve olumlu onaylama cümleleri inan buna.ben 6.yani şimdiki gebeliğimi buna borçluyum.ve ilk defa 20.haftamıza geldik.bakalım bugunde bizim ayrıntılımız var öğleden sonra .nasıl geçecek :)

bizimde ayrıntılı ultrasonumuz ayın 15 inde. yani pazartesi günü. devletten randevu almıştım. 1 ay öncesinden. inşallah sorunsuz atlatırız bizde. arkadaşlar benim 2 gecedir dizimden aşağı bacaklarımda ağrı oluyor. hiç olmazdı şimdiye kadar. ama iki gecedir ağrı çekiyorum. sizde varmı hiç böyle bişey. ayrıca magnezyumda içiyorum ama normalmi acaba ???

bizimde ayrıntılı ultrasonumuz ayın 15 inde. yani pazartesi günü. devletten randevu almıştım. 1 ay öncesinden. inşallah sorunsuz atlatırız bizde. arkadaşlar benim 2 gecedir dizimden aşağı bacaklarımda ağrı oluyor. hiç olmazdı şimdiye kadar. ama iki gecedir ağrı çekiyorum. sizde varmı hiç böyle bişey. ayrıca magnezyumda içiyorum ama normalmi acaba ???

Canım bende ağrı yok ama yorulduğum zaman fena ağrıyor, hergün 10-15 dk ayaklarını yukarıda tutacak şekilde altına birkaç yastık koyup uzan, ağırlaştık artık bacaklar da zorlanıyordur.

Allah gecmis etsin guselim ve gizunuz aydin olsun ki prensesinizin cok sukur cok ciddi bi sorunu yokmus Allahin izniyle hic bisey olmadan saglikla gelir insallah yaniniza :nazar: kesinlikle saglik herseyden onemli canim Allahim hepimizi yavrularimiza saglikla kavustursun insallah yeter ki kuzularimiz saglikli sihhatli olsun gerisi bi sekilde hallolur canim :34: buarada ben butun goruntulume islemlerini sonomedde yaptirdim simdiye kadar hamile arkadaslarimin ve dr.umun tavsiyesi ile cok sukur bi sorun yasamadim Allah iyi ve dogru insanlarla karsilastirsin cumlemizi insallah :nazar:
Canim tekrar cok gecmis olsun Allah beterinden korusun, meleklerimiz saglikla buyuyup saglikla dogsunlar insallah aminnnn :nazar::nazar::nazar:

Canım teşekkür ederim hepinize tekrar. Doktorum yönlendirdiği için Sonomede ben de güveniyordum ama eşimin patronu,hamile eşi ve ufacık bir problemi olan bebeği için ameliyat aşamasına geldiklerini söylemiş ve kesinlikle göz göre göre sizi yollamam demiş eşime. sen de çok şükür problem yokmuş canım ama benm durumum için belki gitmemem iyi oldu diye düşünüyorum.

Kızlar alışveriş havasına yeni girmeye başlayan biri olarak puset tavsiyelerinizi ogrenebilir miyim* Siz neler aldınız yada almayı dusunuyorsunuz. Ben travel sistem dusunuyorum ama fikirlerinizi ogrenmeyi çok isterim:)

CEYZ çok geçmiş olsun, bu tarz olaylarda öyle sinirleniyorum ki. Doktora ne ümitlerle, güzel şeyler duymak için gidiyoruz ama emin olmadan akıllarına geleni söylüyorlar. Onlar için birimizin diğerinden farkı yok, sebep sonuç ilişkisi kurmadan direk söylüyorlar. Gerçekten en önemlisi sağlıklı olsunlar yeter, herşey alınır yapılır ama Allah korusun onların tırnağına zarar gelmesin. İnşallah kalan 4 ayımızı da sağlıklı geçiririz de sağ sağlim bebiklerimize kavuşuruz .

Ceyzcim canim cok ama cok gecmis olsun nekadar acimasiz doktorlar var bole okurken ben kotu oldum ama bu dr epey rahatlatmis hayirlisiyla kuzunu kucagina alicaksin saglikla hepimizin dualari seninle...

arkadaşlar bebeklerinizin hareketlerini en çok nerelerde hissediyorsunuz? benim oğlum olucak, hep sol tarafımda aşağıda tekmelerini hissediyorum. Bazen de sağımda kafasıyla karnımı geriyo! Bide artık bazen tekmelerini dışardan da görebiliyorum göbeğimi titretiyo :1:

Kızlar şuan hüngür hüngür ağlıyorum yazdıklarınızı okuyunca. Ne kadar teşekkür etsem azdır size, iyiki varsınız yazdıklarınızla moralim daha da düzeliyor. İnş.rabbim korur meleklerimizi.

Canım teşekkür ederim hepinize tekrar. Doktorum yönlendirdiği için Sonomede ben de güveniyordum ama eşimin patronu,hamile eşi ve ufacık bir problemi olan bebeği için ameliyat aşamasına geldiklerini söylemiş ve kesinlikle göz göre göre sizi yollamam demiş eşime. sen de çok şükür problem yokmuş canım ama benm durumum için belki gitmemem iyi oldu diye düşünüyorum.

Tabii canim benim Allah meleklerimize saglik versin yeter ki :nazar:

Ceyzim canım arkadaşım güzel haberlerle gelmişsin.Bu sıkıntıları veren doktorları Allah a havale ediyorum.Sağlıkla büyüyecek güzel kızın sen hiç merak etme.Bak ne de büyümüş maşallah
:nazar: Tüm dualarım hepimize bebişlerimize

Son düzenleme:
güzel anneler minik melekler nasıllar bakalım?
biz oğlumla okula gittik geldik yine gideceğiz
sütümüzü içtik:16:
ya kızlar benım karnımın içi ara ara gaz yağı dökülmüş gibi yanıyor
kaşınıyor bir şeyler batıyor gibi sizde de oluyor mu
dün sağlık ocağında çok kuruzun dediler
ulen o kadar su içip 2 posta da yağlanıyorum daha ne yapayım :50:

canım çok geçmiş olsun
gözünüz aydın minik kızın sağlıkla doğacak korkma
kesinlikle sağlık her şeyden öenmli,oda kıyafet,cinsiyet vs bunlar sonraki işler
ALlah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin

sevgili ceyz bazı sıkıntılar yaşamış ama neyse ki olumlu sonuçlarla atlatmışsın inşallah bir daha sorun yaşamazsınız
ben de ayrıntılıda sıvıda biraz artış görüldü belki şeker çıkabilirmiş onun tedirginliğini yaşıyorum kasımın ilk haftası şeker yüklemesi yapılacak ama geç mi olur diye şüpheye düşmeye başladım
bir de ayrıntılıya bir de devlete gitmek istiyorum ama nerden nasıl randevu alacağım bilemiyorum

Selam kızlar,umarım hepiniz bebekleriniz çok çok iyisinizdir,:40:

Ceyz çok geçmiş olsun,biraz Allaha tevekkül et,çok stres yapınca insan daha kötü oluyo,

Benim ablam ilk hamileliğinde her testini yaptırmıştı,en ufak riski söyledikleri için çok kafaya takıyodu,şimdi yine hamile ve hiç ikili üçlü

test falan yaptırmadı,kendine dikkat etti muayenesine gitti ve Allaha sığındı,daha rahat şimdi bi aya doğuracak inş.

Sen de biraz rahat olmaya çalış,bazı doktorlar çok abartıyolar,inş. sağlıklı bi şekilde doğar bebeğin,

Kızlar biliyomusunuz ben ayrıntılı ultrason randevumu kaçırdım,ve 23. haftama girdim,çok doluymuş randevular tekrar da alamıyorum,

Normal ultrason da doktor her uzvuna tek tek baktı herşey normal dedi,

Yani napayım ben artık randevu alabilsem de bakılmaz mı haftası geçti diye?

Sonraki muayenelerde falan varsa bi sorun belli olur mu ki?olmaz umarım da yani çok önemsemiyodum şimdi sizin ayrıntılı ultrason

sonuç yorumlarınızı okuyunca içime bi kurt düştü,

Napayım ben bi fikriniz var mı?
:26:

Selam kızlar,umarım hepiniz bebekleriniz çok çok iyisinizdir,:40:

Ceyz çok geçmiş olsun,biraz Allaha tevekkül et,çok stres yapınca insan daha kötü oluyo,

Benim ablam ilk hamileliğinde her testini yaptırmıştı,en ufak riski söyledikleri için çok kafaya takıyodu,şimdi yine hamile ve hiç ikili üçlü

test falan yaptırmadı,kendine dikkat etti muayenesine gitti ve Allaha sığındı,daha rahat şimdi bi aya doğuracak inş.

Sen de biraz rahat olmaya çalış,bazı doktorlar çok abartıyolar,inş. sağlıklı bi şekilde doğar bebeğin,

Kızlar biliyomusunuz ben ayrıntılı ultrason randevumu kaçırdım,ve 23. haftama girdim,çok doluymuş randevular tekrar da alamıyorum,

Normal ultrason da doktor her uzvuna tek tek baktı herşey normal dedi,

Yani napayım ben artık randevu alabilsem de bakılmaz mı haftası geçti diye?

Sonraki muayenelerde falan varsa bi sorun belli olur mu ki?olmaz umarım da yani çok önemsemiyodum şimdi sizin ayrıntılı ultrason

sonuç yorumlarınızı okuyunca içime bi kurt düştü,

Napayım ben bi fikriniz var mı?
:26:
canım bazı doktorlar 27.haftaya kadar yapıyorlar diye biliyorum detaylıyı
bir konuş doktorunla
kaçırdıysan ve eğer sonra da olmayacaksa yapacak bir şey yok tabi
bebğin sağlıklı maşallah
ama araştırmakta fayda var

sevgili ceyz bazı sıkıntılar yaşamış ama neyse ki olumlu sonuçlarla atlatmışsın inşallah bir daha sorun yaşamazsınız
ben de ayrıntılıda sıvıda biraz artış görüldü belki şeker çıkabilirmiş onun tedirginliğini yaşıyorum kasımın ilk haftası şeker yüklemesi yapılacak ama geç mi olur diye şüpheye düşmeye başladım
bir de ayrıntılıya bir de devlete gitmek istiyorum ama nerden nasıl randevu alacağım bilemiyorum

İnş. canım tekrar yaşamayız, inş. sen de hayırlısıyla güzel haber alırsın. Şeker yüklemesi için 25.haftamda gidicem, 24.ve 28.haftalar arasını geçirmemeye çalış cnm.
Devlet hastanesi için de internetten randevu alınca direk 2.düzeye girilmiyor. Önceki aylarda almak lazım canım,şans biraz yani,şansın benm gibi değildir inş. 3 ay dolu yanıtını almıştım ben:(

Back
X