• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
Bence de değmez. Bu arada inş. iyi çıkar canım sonuçların. Aile hekimi yapıyosa süper ben de bi arayıp sorayım ama sanmıyorum yaptıklarını

ya nasıl yapmıyorlar
hani sağlık ocağına kontorle gidiyoruz ya hemşireye o yaptı bana
ki burdaa normalde doğru düzgün hiçbir tahlil yapılmaz buna rağmen bunu yapıyorlar

ya nasıl yapmıyorlar
hani sağlık ocağına kontorle gidiyoruz ya hemşireye o yaptı bana
ki burdaa normalde doğru düzgün hiçbir tahlil yapılmaz buna rağmen bunu yapıyorlar

hepberaber şeker yuklemesi die yaptılar demi yani bende arayım öyle diyeyim bakalım ne dicek sağlık ocağı:27:

Günaydın kamikaze, valla ben de gece çok uyanıyorum.Yan yatmayı normalde de severim de hamileyken zor oldu sanki yaa.Sanki ne tarafıma yatsam bebek oraya kayıyo,altımda ezilecek diye korkuyorum allah korusun. Bir de bikaç haftadır huy edinmiş kızım, yana kaydığı yetmiyomuş gibi orayı tekmeliyor:) resmen karnımın en kenarında nerdeyse sırtımın oraya yakın bir yerden tepik yiyorum. Sizde de oluyor mu,zararı varmıdır sizce bebeğe ya.

Üzüldüm canım senin adına yaa, ama sabretmekten başka çare yok, hem izindeyken baya uzun süre görmeyeceksin onudüşün:)

hahaha :))
aynen yana yatıyorum öyle bir tekme atıyorki en alttan sanki üstüne yatmışımda kalkmaya çalışıyor :)))

Kızlar şeker yüklemesini ben size söyleyim çok merak ediyorsanız 2 sen eönce bana yaptılar 50 gr toz şekeri suya atıp veriyorlar dikiyorsun kafaya 1 saat sonra kan alıyorlar diye hatırlıyorum. Bana tok karnına yapmışlardı ama tabi hamile değildim. Aç karnına falan sabah yapılıyor sanırım

Edda cım işte sanal kart böyle mesela benim eşim internet bankacılığı kullanıyor 200 TL lik bir sanal kart oluşturabiliyor ve mesela son kullanma tarihi 2 gün adam senden çekiyor parayı
ilave çekmek için hem limit olmuyor hemde 2 gün sonra kart iptal durumunda oluyor bikere yapmıştık eşimle ama ben gizlice alışveriş yaptığım için sanal kart oluşturtmuyorum :1:

Sorma bende aynen 1 haftada birden 2 kg fırladı doktor her ay kontrollerde kontrol yapıyor geçen 4 aylıkken 2 kg almıştım sandığımdan ıyı demişti şimdi 4kg aldım ama 3 gösterttim ona bile tepki verdi. Yemiyceksin abur cubur dedi yediğin için alıyorsun dedi az az sık sık ye dedi aman sakın bayramda abur cubur yemiyorsun dedi bizimki böyle ciddileştimi 3,5 atıyorum. Reçel götürdüm ona Bozcaada'nın meşhur domates reçeli dedim ben aşermiştim sizede getirdim. Tabi bunları aşerirsen alırsın kiloları diyor:1: ısrarla çok rica ediyorum çok rica ediyorum diyorsa tamam ışılay dur diyorum . Tedaviden öncede fırçalamıştı sayesinde 5 kg verdim hayatta veremeyen ben hormon iğneleriyle spora gıdıp kilo verdim. Dedim 2 aydır çok tatlı yedim ama açlık şekerim iyi çıktı. Sen ona ne bakıyorsun tokluk şekeri önemli birde şekerin çıkarsa uğraşcaz senle dedi korkudan ne yicemi şaşırdım. Arkadaşta şeker yüksek çıktı kızcağız diyet yaptı doğuma kadar 3 kg verdi birde.

Bugün biraz yürüyüş yaptım vermem lazım oyar beni, arkadaşlar fırlıyor kilolar dikkat edeceksınız mecburen şeker riski var birde:18:

aa iyiymiş bu sanal kart bende internet bankacılıgı kullanıyorum aslında ama hiç denemedim sanal kart bi araştırıyım :)

bu sabah tartıldım toplam 4 kilo almışım sanırımm ilk günden bu yana :14:
böyle gidersen acaba 12.5 dan fazla kilo alırmıyım sizce

Bağlı olduğum sağlık ocağını aradım kızlar ve sağlık ocağında yapılmıyor dediler.
Bakanlığın yazısı varmış hastanelerde yapılması gerek diye.Çünkü gebelerde acil müdahale gerektirebiliyormuş...

Mehtapcım neler aldın benım gıbı detaylı birşekilde fiyatlarıyla beklıyoruz yazmanı bebişin iyi günlerde gıysın ınşallah

Eve yarın akşam gideceğim, inşallah o zaman ayrıntılı yazacagım canım ama şimdi de hatırladıgım ürünler kadarıyla yazıyorum;

yeni dogan bebek seti aldık 20 li paket Aziz bebeden (başka markada yokmuş 20 li) içinde yok yok havlusu bile var- 170 dediler, 150 civarına aldık. daha uygunları da var da Aziz bebe baya kaliteli , anneannesi kıyamadı:))

XL battaniye aldık, hani yumuşacık kullandığımız pelüş battaniyelerin bebek, çocuk versiyonu olandan, 30-40 civarı diye aklımda kalmış

dışarıda kullanılan battaniye diye böyle fermuarla kapanabilen battaniyeden aldım 30 tl ye

biberon aldım chicco nun cam, 18 dedi 15 e aldık.

3 tane uzun kol 6-9 aylık zıbın aldım, toplam 10 tl

2 tane 3-6 ay zıbın, 8 tl

bir tane pijama 3-6 aylık 13 dediler 11 gibi aldık.

bir tane 1 numara ve bir tane 2 numara ayakkabı aldık ikisi toplam 8 tl

bebek banyo yıkama kuvetleri çok uygundu da arabasız gıttıgımız için alamadık, kaliteli gzel içindeki fileyle, 25tl ydi.

Bu arada puseti de haşim işcan dan düşünüyoruz bakalım, daha karar veremedim ama:))

hepberaber şeker yuklemesi die yaptılar demi yani bende arayım öyle diyeyim bakalım ne dicek sağlık ocağı:27:

evet canım şeker yüklemesi diye zaten kendileri dediler

BELFÜCÜM burada hastane yok belki de o nedenle yapmak zorundalar bilemedim
valla iyi ki de yaptılar çünkü 1 saat virajlı yol gitmek zorunda kalacaktım

Eve yarın akşam gideceğim, inşallah o zaman ayrıntılı yazacagım canım ama şimdi de hatırladıgım ürünler kadarıyla yazıyorum;

yeni dogan bebek seti aldık 20 li paket Aziz bebeden (başka markada yokmuş 20 li) içinde yok yok havlusu bile var- 170 dediler, 150 civarına aldık. daha uygunları da var da Aziz bebe baya kaliteli , anneannesi kıyamadı:))

XL battaniye aldık, hani yumuşacık kullandığımız pelüş battaniyelerin bebek, çocuk versiyonu olandan, 30-40 civarı diye aklımda kalmış

dışarıda kullanılan battaniye diye böyle fermuarla kapanabilen battaniyeden aldım 30 tl ye

bebek banyo yıkama kuvetleri çok uygundu da arabasız gıttıgımız için alamadık, kaliteli gzel içindeki fileyle, 25tl ydi.

Bu arada puseti de haşim işcan dan düşünüyoruz bakalım, daha karar veremedim ama:))

Canım bişe soracam, biberon alırken yenidoğan için aldığını mı belirttin yoksa özel olarak emzik kısmını biz mi seçip alıryoruz. Dar, geniş vs. bikaç çeşiti var galiba. Bu arada güzel günlerde kullansın bebişin.

oyy kuzun iyi günlerde giysin canım
kızlar annem iki tane battanıye ördü bir tane hastane çıkışında penye var
polar alayım mı bir tane de?

Canım bişe soracam, biberon alırken yenidoğan için aldığını mı belirttin yoksa özel olarak emzik kısmını biz mi seçip alıryoruz. Dar, geniş vs. bikaç çeşiti var galiba. Bu arada güzel günlerde kullansın bebişin.

Aslında biberon u annem son anda dayanamayıp ekletti, üstünde Bebeğin doğumundan itibaren kullanılabilir yazıyordu, eve gidince ayrıntılara bakar modeli de soylerim canım:))

evet canım şeker yüklemesi diye zaten kendileri dediler

BELFÜCÜM burada hastane yok belki de o nedenle yapmak zorundalar bilemedim
valla iyi ki de yaptılar çünkü 1 saat virajlı yol gitmek zorunda kalacaktım

Olabilir canım.Yapmaları daha mantıklı bana göre zaten.

Braxton Hicks kasılmalarım oluyor gün içinde birkaç kez bir süredir
önceleri bebeğim karnımın altına baskı yapıyor,ayaklarını itiyor sanıyordum ama sonradan aklıma geldi:)
ilk kızımda bu kadar erken ve şiddetli başlamamıştı ama zaten ikinciler daha erken ve şiddetli olurmuş
hatta son aylarda gerçek doğum sancısıyla bile karıştırılabilirmiş :27:

Yok canım ben koymuyorum yastık. Hamile yastıkları varmış ama sanki ozaman da bebek rahatsız olur gibi geliyor bana

canım ya hamile yastığına o kadar para vermye inan değmez
ben sitelerden birinde görmüştüm 100 tl insaf
normal yastık ddeneyin bak ben çok rahat ediyorum

ince küçük bir yastıkta işi görüyor kızlar ben onunla destek yapıyorum çok rahay oluyor bir tarafa yığılmıyor karnınız...incecik bir bebek yastığı koyuyorum o kadar para vermeye gerek yok cidden..kalça kemiğim ağrıdındada kalktım bacak arasına yastık koydum ama ben pek rahat edemedim...rahatsız oldum belki zamanla alışırım:44:

bizim buradaki aile hekimliğinde de yapılmıyor şeker yüklemesi zaten yapılsa şaşarım...geçen gittim sormak içinde...kaydımı aldılar kiloma falan bakıyolar tartı milattan kalma resmen gülmemek için kendimi zor tuttum:1:

selam kizlar ben sizin SIKI takipcinizim :)))
bir kac kere yazdim ama genelde okuyorum topigi. ben yurtdusindayim ve cok tanidim yok sizlerin neler yasadiginizi okuyarak bilgiler ediniyorum.
hepinizin masallah bebisleri kipir kipir. benimkini tam olarak hissetmiyorum hissediyorumda ben mi fark etmiyorum bilmiyorum.ben biraz kiloluyum sanirim o yüzden diyorum. ins baska problem yoktur.
cinsiyetimizi henüz ögrenmedik sali günü kontrol var o zaman ins.
bi kac sorum var aslinda deneyimlerinizle bana cevap vereceginizi umuyorum
ilk olarak tetenoz asisimi oluyosunuz burda ben böyle bisi duymadim iki dogum yapmis bir ablaya sordum asi falan olmadim hic dedi. bide bu seker yüklemesi falanda hic duymadim ben buralarda. bunlar cok gerekli seylermi ki.
ikincisi dedigim gibi ben azcik kiloluyum azcik dedigime bakmayin :)))
79 kilo ile hamile kaldim ilk iki ay iki kilo kadar verdim hemen hemen iki aydir da 79 da devam ediyorum burdaki arkadaslar kilo almislar bende korktum acikcasi acaba bebek büyümüyormu diye. hatta bebege birsey falan oldu diyede korktum iki hafta önce kontrol vardi sükür bebisimin kalbi atiyodu. kontrol detayli degildi doktor sadece basi ve kalbine bakti normal dedi. detayli olan sali günü ama merak iste kilo almamam benim icin iyi tabi bebis icin sorun yoksa. fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim
uzun yazdim kusura bakmayin

bir kac kere yazdim ama genelde okuyorum topigi. ben yurtdusindayim ve cok tanidim yok sizlerin neler yasadiginizi okuyarak bilgiler ediniyorum.
hepinizin masallah bebisleri kipir kipir. benimkini tam olarak hissetmiyorum hissediyorumda ben mi fark etmiyorum bilmiyorum.ben biraz kiloluyum sanirim o yüzden diyorum. ins baska problem yoktur.
ilk olarak tetenoz asisimi oluyosunuz burda ben böyle bisi duymadim iki dogum yapmis bir ablaya sordum asi falan olmadim hic dedi. bide bu seker yüklemesi falanda hic duymadim ben buralarda. bunlar cok gerekli seylermi ki.
79 kilo ile hamile kaldim ilk iki ay iki kilo kadar verdim hemen hemen iki aydir da 79 da devam ediyorum burdaki arkadaslar kilo almislar bende korktum acikcasi acaba bebek büyümüyormu diye. hatta bebege birsey falan oldu diyede korktum iki hafta önce kontrol vardi sükür bebisimin kalbi atiyodu. kontrol detayli degildi doktor sadece basi ve kalbine bakti normal dedi. detayli olan sali günü ama merak iste kilo almamam benim icin iyi tabi bebis icin sorun yoksa. fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim
anım hoşgeldin
ülkelerde uygulamalar farklı oluyor
TÜrkiye'de bunlar rutin olmuş ama şeker önemli
gebelik şekeri sinsi bir şeymiş
ama orada yapmıyorlarsa tabı ki oranın kurallarına uymak zorundasın başka şansın yok
kilo mevzuna gelince,kilolu hamile kalmışsın zaten senın kilo almaman süper bir şey sen merak etme bebeğin büyüyor

anım hoşgeldin
ama orada yapmıyorlarsa tabı ki oranın kurallarına uymak zorundasın başka şansın yok
kilo mevzuna gelince,kilolu hamile kalmışsın zaten senın kilo almaman süper bir şey sen merak etme bebeğin büyüyor

anım hoşgeldin

Back
X