• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
merhaba kizlar dogumlar yaklasiyo cogumuzun ilk hamileligi bildigim kadariyla benimde öyle. bir cogunuzunda dogumda annesi yada kayinvaldesi yaninda olacaktir.
benim ne annem nede kayinvaldem yanimda malesef gelme imkanlarida yok. benimde gitme imkanim yok korkuyorum aslinda tek basima becerebilecekmiyim diye. varmi benim gibi tek basina bakacak olan bebegine. baska büyükte yok basimizda hala teyze v.s. dogumdan sonra ev isleri icin yardim etmek icin halamin kizi gelecek ama benim korkum o degil ben becerebilecekmiyim acaba.
benim gibi tek bakacak yada daha önceden deneyimli anneler varmi destek cikacak bana :(
bu arada persembe seker yüklemem olacak. umarim iyi cikar.

bir soru daha :)
simdi türkiyede bebek camasirlari yikamak icin bi cok imkan var ben burda arastirdim malesef bebek camasiri yikamak icin ayri bir deterjan yok bebek sabunu aldim sabun tozu yaparim kendime diye ama onada emin olamadim. persil sensitiv ile yikayanlar olmus. bu konuda önerisi olabilcek varmi?

sende avusturyadasın ablam gibi. ablamda 13 yıldır orda. 3 kez doğum, 2 kez düşük yaptı hiç kimse gidemedi yanına... üstelik eşide anlayışsız odunun tekidir, herşeyiyle kendi ilgilendi hep.. bende gurbetteyim ama en azından türkiye içindeyim. sizin işiniz daha zor, Allahım yardımcın olsun, bir yolunu bulursun olur gider canım takmamaya çalış

Ahahah kızlar bir bilseniz en tembel anne benimdir kesin :) işten hamilelik için ayrıldım evdeyim o yüzden yatıyorum canım isteyince kalkıyorum. Beni spor konusunda korkudan harekete geçiren doktorumdan tırsmamdır :)) hamilelik öncesi verdirdi 5kgyu şeker çıkına kadar eşim kafamı yedi yürü yürü şeker fırlayınca üç buçuk attım kokrudan hemen yürüyüşe başladım yoksa yan binada arkadaşım yalvardı tüm yaz yürüyelim diye ben tembel yumurta kapıya dayanınca yani misafir oalyına gelince işte ona bayılırım gelsinler oturalım yiyelim içelim ama evim tertemiz olacak biraz tozlansın falan kimseyi çağıramam öylede bir huyum var ee annemlerde korkudan iş yapma sakın diyorlar aman kimse gelmesin önemli değil diyorlar, malum benim tüp bebek kızlar biraz daha riskli benim bebiş bana değil eşime çekerse hareketli olur :))) çünkü eşim oturmayı pek sevmez :))

Birazda sizi gaza getireyim diye yürüyüş yaparsam falan yazıyorum, olay bu yani güzel anneler:1::1::1:

yoksa bende şeker çıkarmıydı ye tatlıları yat :)))

hadi yaaa :40: bende seni sporuna dikkat eden, hamilelik bile olsa fit görünmekten taviz veremeyecek birisi olarak hayal etmiştimm. bende her fırsatta yatmak, uzanmak istiyorum. tembellikte üstüme yokkk :27:

ev sahibi size sormadan nasıl evi satıyor yaaa, sinir oldum :47: ha deyince ev bulunmazki üstelik biz doğudayız, şertlar dahada zorrr, sinir oldum akşam akşam yaaa. cidden sen bir daha dönmezsin artık ankaradan, zaten yazın temelli gidiyorsunuz bizim gibi çokk şükür :124: hayret yaa

biz de 780 liraya aldık.. valla sürüşü falan rahat ama çok hafif bir şey değil bilemiyorum inş. pişman olmayız.

havvam geçmiş olsun tam mevsim geçişi olduğundan herkes hasta :( bebişine de maşallah:nazar:, büyüyorlar annesi yorulmalarımız normaldir.

canım bebişin senden başka kimseye ihtiyacı olmayacak, eşin de yardımcı olursa Allahın izniyle bakarsınız. sabun tozu da alternatif tabi ama bebek camasiri yikamak icin ayri bir deterjan vardır heralde nasıl olmaz

maşallah bebişineee:nazar: tabi annesine de 8 kilo çok iyi:nazar: biz chicco nun ev tipi ana kucağını almıştık ama tavsiye edemiyeceğim çünkü 9 kiloya kadar kullanımı varmış 6 ay ancak kullanılır diye tahmin ediyorum.:50: Eki Görüntüle 556852

arastirmaya devam edeyim ben en iyisi simdilk vaktim var gibi nasilsa :)))
sende avusturyadasın ablam gibi. ablamda 13 yıldır orda. 3 kez doğum, 2 kez düşük yaptı hiç kimse gidemedi yanına... üstelik eşide anlayışsız odunun tekidir, herşeyiyle kendi ilgilendi hep.. bende gurbetteyim ama en azından türkiye içindeyim. sizin işiniz daha zor, Allahım yardımcın olsun, bir yolunu bulursun olur gider canım takmamaya çalış

hadi yaaa :40: bende seni sporuna dikkat eden, hamilelik bile olsa fit görünmekten taviz veremeyecek birisi olarak hayal etmiştimm. bende her fırsatta yatmak, uzanmak istiyorum. tembellikte üstüme yokkk :27:
bende bir düsük yaptim o zaman kayinvaldem burdaydi gerci hic yardimi dokunmadi saolsun :))) hastaneye gecmis olsuna bile gelmedi evimede gelmedi:))) ama esim cok anlayisli saolsun her isimde yardimi muhakkak dokunur ev islerinde bile o olmasa napardim bilmiyorum. zaten diyorum geceleri sen bak ben gündüzleri bakim :))) Allahin izniyle üstesinden geliriz ins. sonucta köyde falan da degiliz acl durumlarda hastanelerde yakin.

ben bugün bir komşumun kraft twist ini inceledim..öyle ağır gibi gelmedi bana,aksine araba kendiliğinden gidiyor gibi hafif itince..bebek içindeyken nasıl olur onu bilemiyorum tabi ama..hafif eğik durmasına takılmıştım biraz,o da bazen çocuk aşagıya kayıyor gibi ama çok da sorun olacak şekilde değil dedi..bilmiyorum hoşuma gitti aslında yaa,özelliklerine göre fiyatıda uygun geldi bana..diğer travel set ler 1500 e hatta daha fazlaya bile çıkıyor..780 çok uygun yani o özelliklerde bir araba için..ne dersiniz kızlar??

kızlar bir yanlışınız var, ben de concord a baktım uzun süre, tentesi yok gibi görünüyordu hatta sordum ve var. mikrofiber bir kumaştan uçlarında minik pimlerle tutturuluyor. hatta kendim takmıştım oto koltuğuna denerken.

eminmisin canım ya bana yok gibi geldi,gerçi ben oto koltugunu yakından inceleyemedim hiç ama nette gördüğüm kadarıyla tente yok gibi..hatta concord dan vazgeçme sebebim oydu..hala almadım gerçi araba ama..

selam kızlar markafoni de crazy baby kamp.var butik bebede de ilk markanın ürünlerini beğendim. of ya kredi kartımı tam da zamanında doldurmuşum:( geçmişi okumadan direk haber vereyim dedim,belki alanlar olur bitmeden bakmak en iyisi:)

ısılaycım evde olsam ben de çok tembellik ederdim.haftasonları bir işim yoksa 11e kadar uyuyorum. temizliği bile 2 güne bölemiyorum pazar yan gelip yatayım diye cmt.hemen bitiriyorum. Komşular,akrabalar bana nazar değdirecekmiş annemin demesine göre:) çok şükür bbeğim beni hiç üzmedi. işe hiç ara vermemem, mesafe uzak diye sabah akşam yürümem,rutin ev işleri vs bana normal geliyor.Ama dışarıdan hiperaktifmişim,izne ayrıldığımda gelip görsünler bir de :D

Selam anneler, biliyorsunuz bende şeker çıktı doktor şeker ölçüm aleti falan verdi diyetime dikkat ediyorum çok şükür en yüksek 115 çıktı şimdiye kadar. Korktuğum gibi değilmiş yani.
Sadece reklamları fazla seyredemiyorum, hep çikolata tatlı reklamları var sanki :D

Bebek arabası bakan arkadaşlara da tavsiyem mutlaka hafif bi araba alsınlar, eşim çok araştırmacıdır. Alana kadar yolda gördüğü beğendiği modelleri bile sormuşluğu var yani. Satıcılarla la konuştu en önemlisi sürüşteki rahatlığı+ hafifliği. Kraft Twist i kimse önermedi, çünkü araba gerçekten çok ağır ve hantal. Bize hep Graco ve Concord marka bebek arabarını tavsiye ettiler. Biz Graco Fusio yu aldık gerçekten çok çok güzel. Ana kucağı puset ayrı ayrı kullnılıyor, pusetin içine konulanlar maalesef hem kaba hemde daha ağır oluyor. Sonuçta hep eşlerimizle kullanmıcaz, tek başına dışarı çıkınca da kullanışlı olması gerekli bence. Bu dediklerim biraz pahalı ama çok araştırın, biz 1300 tl lik arabayı neredeyse 750 tl ye aldık. Şu aralar gracolarda kampanyada var bitmediyse.

İnşallah hepinizin bebeşi iyidir, oğlum artık annesini baya zorluyo tekmeleri debelenmeleriyle ama ben mest oluyorum. Sanırım doğumdan sonra en çok bu tepikleri özlicem.

günaydınlar nasılsınız bakalım hanımlar?bebişler de iyidir umarım
biz iyiyiz şükür dün akşam üstü bebeğim her zamankinden farklı hareket etti vruyor bibi ya da itiyor gibi değil de sanki dönüyor ,yer değiştiriyor gibi...karnımın içi kazıyormş gibi oldu ve sonrasında da yatana kadar çok hareketliydi son kontrolümüzde doktorumuz makat gelişi oldğunu son aylarda dönebileceğini söylemişti bu haftasonu kontrolümüz var bakalım göreceğiz dönmüş mü gerçekten de :)
benim kasılmalarım sık oluyor gibi ve hafif sancılı ilk kızımda da kasılmalarım sık olurdu ve ben galiba zamanından önce doğacak diye düşünürdüm gerçekten de 3 hafta önce doğmuştu sonraki gebeliklerde kasılmalar biraz sancılı olabilirmiş sanırım bir de ben,ikinci ve sonraki doğumların ilkinden daha kısa ve kolay olduğnu okdum acaba doğu mdur merak ediyorm bilgisi olan var mı acaba?

Selam anneler, biliyorsunuz bende şeker çıktı doktor şeker ölçüm aleti falan verdi diyetime dikkat ediyorum çok şükür en yüksek 115 çıktı şimdiye kadar. Korktuğum gibi değilmiş yani.
Sadece reklamları fazla seyredemiyorum, hep çikolata tatlı reklamları var sanki :D

Bebek arabası bakan arkadaşlara da tavsiyem mutlaka hafif bi araba alsınlar, eşim çok araştırmacıdır. Alana kadar yolda gördüğü beğendiği modelleri bile sormuşluğu var yani. Satıcılarla la konuştu en önemlisi sürüşteki rahatlığı+ hafifliği. Kraft Twist i kimse önermedi, çünkü araba gerçekten çok ağır ve hantal. Bize hep Graco ve Concord marka bebek arabarını tavsiye ettiler. Biz Graco Fusio yu aldık gerçekten çok çok güzel. Ana kucağı puset ayrı ayrı kullnılıyor, pusetin içine konulanlar maalesef hem kaba hemde daha ağır oluyor. Sonuçta hep eşlerimizle kullanmıcaz, tek başına dışarı çıkınca da kullanışlı olması gerekli bence. Bu dediklerim biraz pahalı ama çok araştırın, biz 1300 tl lik arabayı neredeyse 750 tl ye aldık. Şu aralar gracolarda kampanyada var bitmediyse.

İnşallah hepinizin bebeşi iyidir, oğlum artık annesini baya zorluyo tekmeleri debelenmeleriyle ama ben mest oluyorum. Sanırım doğumdan sonra en çok bu tepikleri özlicem.

selam benim de şekerim yüksek çıktı yüklemede 180 çıkmıştı senin kaçtı? ben de evde ölçüyorum ama özellikle akşamları yüksek çıkıyor oysa dikkat etmeye çalışıyorum malesef çorbayla ekmeği aynı öğünde yesem dahi yükseliyor diyetisyen ya ekmek ya çorba demişti bir kepçe ama ben doyamıyorum ki ekmek de beyaz ekmek değil içinde pirinç olan yemek bile yükseltiyor :26: sen başarmışsın ne güzel düşürmeyi

selam benim de şekerim yüksek çıktı yüklemede 180 çıkmıştı senin kaçtı? ben de evde ölçüyorum ama özellikle akşamları yüksek çıkıyor oysa dikkat etmeye çalışıyorum malesef çorbayla ekmeği aynı öğünde yesem dahi yükseliyor diyetisyen ya ekmek ya çorba demişti bir kepçe ama ben doyamıyorum ki ekmek de beyaz ekmek değil içinde pirinç olan yemek bile yükseltiyor :26: sen başarmışsın ne güzel düşürmeyi

Benimde akşamları hep düşük 100 u görmedim yani. 50 likte 1 saat 162 100 lükte 1 saat 211 çıktı. Doktorun mutlaka demiştir ama bol salata ye, ben bulgur pilavı yiyorum genelde hem tok tutuyor hemde yemek yediğimi anlıyorum. Bazen biraz kaçırıyorum bile açıkçası. Çorba hiç içmedim daha ya sebze ya da pilav tavuk falan yiyorum. 1 dilim ekmek 1 tabak çorba ama içinde pirinç olmıcak, pirinç acayip yükseltiyor maalesef. Patates pirinç havuç ve beyaz ekmek bunlardan uzak dur. Senin yüksek olarak en fazla kaç çıkıyor?

bendede ölçüm cihazı var insülin kullanıyorum diyette yapıyom 176 kadar çıkıyo anlamıyorum bu işi ce çok korkuyorum bebeğime etkilerinden

ilk defa bu hafta artık hareketler beni yormaya başladı.kızım artık canımı acıtıyo,geriyo,sert tekmeler atıyo.artık iş sempatiklikten çıkıyo oldu,halsiz ve kısıtlı oldum.iyiki çalışıyorum bu hareket beni rahatlatıyo.bakalım kalan zamanlarda nasıl olucam.aslında 28 haftaya kadar toplamda 7 kilo aldım ama acayip karnım çıktı bu hafta.artık normal doğumdan korkuyorum,sezeryana yönelesim var:)

Benimde akşamları hep düşük 100 u görmedim yani. 50 likte 1 saat 162 100 lükte 1 saat 211 çıktı. Doktorun mutlaka demiştir ama bol salata ye, ben bulgur pilavı yiyorum genelde hem tok tutuyor hemde yemek yediğimi anlıyorum. Bazen biraz kaçırıyorum bile açıkçası. Çorba hiç içmedim daha ya sebze ya da pilav tavuk falan yiyorum. 1 dilim ekmek 1 tabak çorba ama içinde pirinç olmıcak, pirinç acayip yükseltiyor maalesef. Patates pirinç havuç ve beyaz ekmek bunlardan uzak dur. Senin yüksek olarak en fazla kaç çıkıyor?

195 bile çıktığı oldu:( evet pirinç,patates ve beyaz ekmek çok yükseltiyor benim 50lik yüklemede 180 100 lük yüklemede 185 çıkmıştı doktorum günde yarım saat yürü demişti ben 10 -15 dakika ancak yürüyebiliyorum karnımın altına baskı oluyor,acıyor ve tuvaletim geliyor bazı günler hiç yürümüyorum:( sen ne kadar yürüyorsun?

bendede ölçüm cihazı var insülin kullanıyorum diyette yapıyom 176 kadar çıkıyo anlamıyorum bu işi ce çok korkuyorum bebeğime etkilerinden

Eğer hiç diyet yapmazsan, önlem almazsan bebeği etkiler dedi bana doktor. Zaten senin doktorunda kontrol ediyordur, bebeğin gelişimini vs. Şeker bide suyu fazlalaştırıyormuş ama ben çok yerde okudum kadın bulgur pılavı salatayla yaşıyo 220 lerden aşağı düşmüyormuş, Maalesef bizim gibi çok var, Allah daha büyük dertler vermesin dikkat ettikten sonra hiç bişey olmaz Allah ın izniyle merak etme.

195 bile çıktığı oldu:( evet pirinç,patates ve beyaz ekmek çok yükseltiyor benim 50lik yüklemede 180 100 lük yüklemede 185 çıkmıştı doktorum günde yarım saat yürü demişti ben 10 -15 dakika ancak yürüyebiliyorum karnımın altına baskı oluyor,acıyor ve tuvaletim geliyor bazı günler hiç yürümüyorum:( sen ne kadar yürüyorsun?

Benim işyerim yakın yürüyerek 15 dk. Sabah akşam o şekilde yürüyorum. Benimde bazen baskı oluyo eve gidene kadar canım çıkıyo resmen. İnsülin verdi mi doktor?

ilk defa bu hafta artık hareketler beni yormaya başladı.kızım artık canımı acıtıyo,geriyo,sert tekmeler atıyo.artık iş sempatiklikten çıkıyo oldu,halsiz ve kısıtlı oldum.iyiki çalışıyorum bu hareket beni rahatlatıyo.bakalım kalan zamanlarda nasıl olucam.aslında 28 haftaya kadar toplamda 7 kilo aldım ama acayip karnım çıktı bu hafta.artık normal doğumdan korkuyorum,sezeryana yönelesim var:)

Bende normalden çok korkmaya başladım, 13-14 saat sancı çekenleri duyunca. Ama rahatlatmaya çalışıyorum 1 günlük sadece diye. Sezaryende çok zor, uzun süre sıkıntılı oluyor. Hayırlısı artık.

günaydınlar nasılsınız bakalım hanımlar?bebişler de iyidir umarım
biz iyiyiz şükür dün akşam üstü bebeğim her zamankinden farklı hareket etti vruyor bibi ya da itiyor gibi değil de sanki dönüyor ,yer değiştiriyor gibi...karnımın içi kazıyormş gibi oldu ve sonrasında da yatana kadar çok hareketliydi son kontrolümüzde doktorumuz makat gelişi oldğunu son aylarda dönebileceğini söylemişti bu haftasonu kontrolümüz var bakalım göreceğiz dönmüş mü gerçekten de :)
benim kasılmalarım sık oluyor gibi ve hafif sancılı ilk kızımda da kasılmalarım sık olurdu ve ben galiba zamanından önce doğacak diye düşünürdüm gerçekten de 3 hafta önce doğmuştu sonraki gebeliklerde kasılmalar biraz sancılı olabilirmiş sanırım bir de ben,ikinci ve sonraki doğumların ilkinden daha kısa ve kolay olduğnu okdum acaba doğu mdur merak ediyorm bilgisi olan var mı acaba?

günaydın öyküm. ben çok yerde okudum ikinci bebeğin doğumu kolay oluyormuş. Çekilen sancı süresi vs.kısa oluyormuş. allah heimizi bir avazda kurtarsın. Dünden beri aşırı karın ağrım var,kasılma nasıl oluyor bilmiyorum tarif de edmiyorum. Korkmaya başladım normal mi acaba. Dün adet ağrısı gibiydi,bugün de öyle ek olarak karnım yarılacak gibi hissediyorum. kasılma böyle bişeymi öyküm sen yaşadın bilirsin:(

Benim işyerim yakın yürüyerek 15 dk. Sabah akşam o şekilde yürüyorum. Benimde bazen baskı oluyo eve gidene kadar canım çıkıyo resmen. İnsülin verdi mi doktor?

yok,insülin vermedi.sana?

bebeğe pek zararı olmayacağını tek etkisinin erken doğum veya mecbri sezeryan olabileceğini söyledi eğer kronik yani daha öncesinden gelen bir şeker hastalığım olsaymış bebeği etkieyebilirmiş senin doktorun ne gibi zararlardan bahsetti?

günaydın öyküm. ben çok yerde okudum ikinci bebeğin doğumu kolay oluyormuş. Çekilen sancı süresi vs.kısa oluyormuş. allah heimizi bir avazda kurtarsın. Dünden beri aşırı karın ağrım var,kasılma nasıl oluyor bilmiyorum tarif de edmiyorum. Korkmaya başladım normal mi acaba. Dün adet ağrısı gibiydi,bugün de öyle ek olarak karnım yarılacak gibi hissediyorum. kasılma böyle bişeymi öyküm sen yaşadın bilirsin:(

adet ağrısı gibi bende de oluyor ceyzciğim sanırım gerilen karın kaslarıyla,rahme olan baskıyla falan alakalı ben ilk bebeğimden hatırladığım kadaıyla bebeğim bu kadar hareketli değildi ve kasılmalarım sancısız,daha kısa süreliydi ilk kızımdaki kasılmalar sanki bebek içerde geriniyormuş gibi bir his veriyordu karın kısa süreli sertleşip eski haline geliyordu ve dediğim gibi sancısızdı zaten ikinciler biraz sancılı olurmuş sen gidince doktorunla konuş tabii bu konuyu

Back
X