• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
Bu arada ben hamilelik öncesi 2 yıl folik asit hamiliğin ilk gününden beri vitamin kullanıyorum. 3 aydan beri balık yağı kan ilacı ve magnezyum alıyorum belki bunlar olmasa dahada az kilo alabilirdim.

Bu arada ben hamilelik öncesi 2 yıl folik asit hamiliğin ilk gününden beri vitamin kullanıyorum. 3 aydan beri balık yağı kan ilacı ve magnezyum alıyorum belki bunlar olmasa dahada az kilo alabilirdim.

yanlız canım ceviz ve balık yersen doğal yollardan bu gerekli vitaminleri alabiliyormuşsun.benim doktorumun ikincisi folik asiti artık bırakabilirsin dedi.bu hafta 2.doktora gittik. ötekinden çok memnun değilim.ama genede bırakmadım. hepsi ayrı takılıyo nedense.vitamin yazdı banada kilo almam için.ama ben ancak 2-3 günde bir kullanmak istiorum. çok ta aşırı kilo almayayım.
çok şükür bugün uykumu almış olarak kalktım.3 gündür sabah 5 te uyanıp dahada uyuyamadım.uykusuzluk ne kötü bişi.gelecek zamanlarımız öyle olmaz inşallah

Tüm meslektaşlarımın günü kutlu olsun
Ayaklar altına alınan yüce mesleğe eski saygınlığını kazandırmak,Atatürk'ün ışığında .aydınlık beyinler yetiştirmek gayesiyle...

hemen sorumu da sorayım hafta sonu doğum çantamı alacağım
ama ben öyle bez mavi pembe falan istemiyorum
bildiğiniz çantaların büyüklerinde alacağım ki şık dursun dışarıda kullanırken
sizlerden var mı çantasını alan falan resim koyabilir misini,z

kızlar evvelsi gün kendime hamile korsesi aldım. yürürken göbeğim sallanıyor ve başım sarsılıyor sanki.korseyi takınca daha rahat yürümeye aşladım. bel ağrımı hafiften kesiyor. doktora gösterdim çok fazla sıkmayın dedi.birde doğumdan sonra korse kullanmayın dedi. bende büyüklerimiz doğumdan sonra çarşafla sıkı sıkı saracaklarını söylüyorlar sakık kalmaması için dedim ve kesinlikle tavsiye etmem dedi.aksine göbeğinizin daha sarkık buruşuk kalmasına sebep olur dedi.sizlerde doktorlarınıza sorsanıza,onlar ne diyecekler merak ettim.öğretmenlerimizin hepsine selamlar olsun bu arada.

kızlar internetten heryeri aradım radım 10 gündür kürtaj asasıyla ilgili tık yok. tbmm nin sitesinden baktım ettim yok.komisyonda görüşülen yasalar arasından baktım gene yok. daha önce arkadaşlar komisyonda olduğuna dair memurlar netin yayınladığı bir link vermişler ama o link açılmıyor.hata veriyor. zaten memurlar netin bu konda sağlam bilgi vereceğini sanmıyorum.2 hafta önce fatma şahine ve denizlideki akp bayan milletvekiline e-mail attım yasanın akıbeti hakkında ama hala bana dönen olmadı. anlayacağınız ümidi zaten kesmiştim.iznin 6 aya çıkması vs diğer gündemi kapamak için ortalığı bulandırma hareketiydi. yoksa daha neyi bekliyorlar.normalde istedikleri zaman kanunları hemen çıkartıyorlar.
bu arada benim 28+6 ve oğlum 1350 gr olmuş.şekerim vardı büyükmü biraz acep.doktor normal dedi ama ya nasip, hayırlısı. 85 kilo ile hamile kalmıştım 88 kiloyum doktorum 30 haftada 3 kilo çok az normalde 5-10 kilo arasında almanızı bekleriz dedi.doğuma kadar 5 kilo daha alsanız 8 kilo az, 10-15 kilo arası sizin için sağlıklı dedi.vitamin vs yazdı.ohh aileme anlatmadım bu kadar ayrıntılı.kader ortaklığı olunca insan tüm duygularını paylaşmak istiyor..

canım aynı benim gibisin bende 88 kiloyla kaldım şuan 93 kiloyum doktor bana kilo alma mümkün oldukça dedi senin kilo almamanın hiç bi problem oluşturmaz bebeğin sağlıklıysa hiç korkma benim dokto kilo alma dedi yani bana zaten kilolu başladım gebeliğe bbeğimde sağlıklı çok şükür şuan 27 haftalık

Ayaklar altına alınan yüce mesleğe eski saygınlığını kazandırmak,Atatürk'ün ışığında .aydınlık beyinler yetiştirmek gayesiyle...

çanta konusunda bende senin gibi düşünüyorum büyük şöyle şık bi çanta daha hoş olur bence bugün çarşıya çıkıp bakacam bakalım

tünaydın herkeseee :)

çanta konusunda bende aynı şeyi düşünüyorum o standart bez çantalardan istemiyorum şık güzel bişiy olsun istiyorum yani hem kızımın hem benim ihtiyaçlarımın konulabileceği bi çanta olsun ayrı ayrı çanta taşımak istemem tabiki alanlar olursa paylaşsında görelim kızlar :)

çanta konusunda bende senin gibi düşünüyorum büyük şöyle şık bi çanta daha hoş olur bence bugün çarşıya çıkıp bakacam bakalım

tünaydın herkeseee :)

çanta konusunda bende aynı şeyi düşünüyorum o standart bez çantalardan istemiyorum şık güzel bişiy olsun istiyorum yani hem kızımın hem benim ihtiyaçlarımın konulabileceği bi çanta olsun ayrı ayrı çanta taşımak istemem tabiki alanlar olursa paylaşsında görelim kızlar :)

sanırım en güzeli o yani en azından bizim için
dediğiniz gibi hem bebeklerimizin hem de kendimizin eşyalarını koyabileceğimiz şık bir çanta

Bende eastpak ın sırt cantalarından alayım dıyorum hem şık hemde herseyı koyarım ayrı ayrı canta almam:)

Selam kızlar tüm öğretmen annelerimizin öğretmenler gününü kutlarım.

yanlız canım ceviz ve balık yersen doğal yollardan bu gerekli vitaminleri alabiliyormuşsun.benim doktorumun ikincisi folik asiti artık bırakabilirsin dedi.bu hafta 2.doktora gittik. ötekinden çok memnun değilim.ama genede bırakmadım. hepsi ayrı takılıyo nedense.vitamin yazdı banada kilo almam için.ama ben ancak 2-3 günde bir kullanmak istiorum. çok ta aşırı kilo almayayım.
çok şükür bugün uykumu almış olarak kalktım.3 gündür sabah 5 te uyanıp dahada uyuyamadım.uykusuzluk ne kötü bişi.gelecek zamanlarımız öyle olmaz inşallah

Canım folikasit 3 aya kadar zaten 3 aydan sonra kullanılmıyor. Elevit kullanıyorum vitamin olarak bünyem alıştı bence benim ilaçlara ilaca bağlı almıyorum zaten acıkmayım diye gece yatarken içiyorum. Kan ilacı ferplex kullanırsam gece çok acıkıyorum birde dişlerimi ağrıtıyor, ferro sanol kullanıyorum o daha iyi solgar balık yağı hapı 2 günde birde osteocare alıyorum. Balık yiyemiyorum evde pişirmiyorum yapanda olmayınca ayda 1 dışarda yersem yıyorum yakında balıkçıda yok ceviz 6 aydır yiyorum ama bunlar yeterli gelmiyor canım bebeğin sağlıklıysa sen niye vitamin alıyorsun ama genede vitaminin zararı yok. Benim eşimde sabah kalkıyor bende kalkıyorum 6 da sonra 9 da geri yatıp öğlen kalkıyorum böyle karmakarışık oluyorum.

kızlar evvelsi gün kendime hamile korsesi aldım. yürürken göbeğim sallanıyor ve başım sarsılıyor sanki.korseyi takınca daha rahat yürümeye aşladım. bel ağrımı hafiften kesiyor. doktora gösterdim çok fazla sıkmayın dedi.birde doğumdan sonra korse kullanmayın dedi. bende büyüklerimiz doğumdan sonra çarşafla sıkı sıkı saracaklarını söylüyorlar sakık kalmaması için dedim ve kesinlikle tavsiye etmem dedi.aksine göbeğinizin daha sarkık buruşuk kalmasına sebep olur dedi.sizlerde doktorlarınıza sorsanıza,onlar ne diyecekler merak ettim.öğretmenlerimizin hepsine selamlar olsun bu arada.

Korse çok sıkar yaa zararlı bence bende hamile kilodu denedim göbeğim lastik kısmı çok kaşınıyor, giyemiyorum. doğum sonrası korse zararlıymış. Arkadaşıma çarşaf sardılar normal doğum sonrası insin diye ne oldu sonuç bilmiyorum.

Canım aile hekimine hemen hemen her ay uğramış oluyorum tetanozdur, kan ve vitamin hapları yazdırmak için, arada bir tam kan sayımı için, açlık şekeri içinde olabilirde ben orda yaptırmadım. Mesela yaptırdığım tüm testleride istiyorlar, verdim hepsini tarama testleri hariç onları vermedim. Çünkü özel doktorum yaptı onları ve aile hekimliğinede vericem dediğimde çok kızdı bana hayır efendim yok öyle dedi verdirmedi. Ama aile hekimimde tüp bebek sahibi ve çok yardımcılar sağolsunlar çünkü ben 1,5 ay hergün hemşireye bedava tüp bebek iğnelerimi bile vurdurdum, yapıyorlar normaldede ama sağolsun çok yardımcılar. Hemşire kilomu tansiyonumu şekeri ne götürürsem kayıt altına allıyor en son aralık kontrolüne gel dedi bende 3ünde gelip kan tahlilide yaptırayım dedim tamam dedi hemde şeker sonucunu bildiririm, bu arada en son gittiğimde bebeğin kalp atışlarını ilkelde olsa pilli bir aletle dinledi ve kalp atış sayısını bildirdi..

ohhh ne güzel yaa. bizim burda çok ilgisizlerr... ne iyi geliyordur oraya gitmek, tüm gelişmelerden haberdar edilmek.. ben şimdi aile hekimine gitsem nye geldin dercesine bakar yüzüme diye düşünüyorum :1:

aa kızlar doğumdan sonra korse zararlımıymışş :53: ben doğumum normal olursa (inş) hemen korse kullanmaya başlamak istiyordum.. yaa ne zararı varki acabaa :31::31::26:

ohhh ne güzel yaa. bizim burda çok ilgisizlerr... ne iyi geliyordur oraya gitmek, tüm gelişmelerden haberdar edilmek.. ben şimdi aile hekimine gitsem nye geldin dercesine bakar yüzüme diye düşünüyorum :1:

Canım devlet kayıt altına alınmasını istiyor ama kese göründükten sonra ben her gittiğimde başka doktor hemşirede olsa gebelik kaydınız var değilmi diyorlar tabi var sizde kayıtlıyım diyorum evimin önünde olmasıda büyük şans yoksa üşenirdim gitmek zorundada değilim tabiki ama mesela doktorum hergün tansiyom ölçtür dedi ben hemşireye hergün gelebilirmiyim dedim gel tabi ölçelim dedi.

Ayrıca bebek doğunca tüm aşılarını onlar yapacaklar bağları koparmamak lazım :))

slm kızlar tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun :71::71::71::71::71::71::71:
bende korse almayı düşünüyordum doğum sonrası için bunu duyunca çok şaşırıdım daha sarkık olması şaşırttı beni açıkçası...iyi araştırmak gerek. bende doğum yapacağım dr.a soriyim bakalım aklma gelirse...

sağol canım seninde öğretmenler günün kutlu olsun . bende klasik doğum çantası istemiyordum o nedenle reeboktan spor bi çanta aldım . bebek ürünleri satan büyük mağazalarda şık diye tabir edilebilecek çantalar bana biraz fazla pahalı geldi 150 civarı falanlardı. ben 62 liraya aldım.internette tam aynısını bulamadım ama arkadaki çanyaı andırıyo $reebok-canta-2[1].webp

karnımın sağ ve solunda ağrılar basladı korkmuyo değilim ama doktora gitmekten bıktım ne olsa normal cıkıyo zaten.böyle ağrıları olan var mı? birde kordon kanı hakkında ne düşünüyorsunuz??[/QU

o tür ağrılar bu hafta bende de oldu insan gerçekten tedirgin oluyo ama şu bi kaç günde karnımda büyüdü ve sanırım bebiş yer değiştiriyor.

gerçekten çok güzel bi oda olmuş annesi.Bebişin sağlıcakla gelsin ve odayı neşesiyle doldursun inşallah.Sizi gördükçe ben de telaşlanmaya başladım:( Biz daha beşiği bile alamadık.Sanırım her şey gelecek aya kalacak,yumurtayı kapıma bekliyorum:))

Bu arada saygıdeğer meslektaşlarım,hepinizin öğretmenler günü kutlu olsun,biraz daha saygın bir yer edinebileceğimiz nice 24 kasımlar diliyorum.Yarın öğretmenevimizde öğretmenler günü için yemek ve kokteyl var.Üstelik çiğ köfte partisi de,ben de çok severim,çiğ et yemek sakıncalı mı dersiniz?

teşekkürler canım seninde öğretmenler günün kutlu olsun. çiğ köfte konusuna gelince ben hala dayanamıyorum hamileliğim süresincede canım istedi. çiğ et elbetteki tehlikeli ama ben etsiz çiğ köfte yedim ve yiyorum :17:

Canlar tum ogretmen annelerimizin ogretmenler gununu kutluyorum..
Ben de bugun seker yuklemesine gittim sonunda, neyseki korktugum gibi cikmadi sonuclar. 1 saatin sonunda 85 cikti degerim, 140tan dusuk olmasi gerekiyormus verdikleri rapora gore.
Canta soranlar olmus ben Unnado dan almistim bir kampanyadan Lassig di markasi yanilmiyorsam. Bence en onemli ozelliklerden biri icinin bir suru cebi, bolumu olmasi. Cunku zaten bebek esyalari minnacik, yoksa hersey kaybolur :) bir de pis bez koymamiz gerekirsa fln disarda, boyle fermuarli fln bir bolme sart diye dusunuyorum..

Back
X