• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
sağol canım seninde öğretmenler günün kutlu olsun . bende klasik doğum çantası istemiyordum o nedenle reeboktan spor bi çanta aldım . bebek ürünleri satan büyük mağazalarda şık diye tabir edilebilecek çantalar bana biraz fazla pahalı geldi 150 civarı falanlardı. ben 62 liraya aldım.internette tam aynısını bulamadım ama arkadaki çanyaı andırıyoEki Görüntüle 560165

bu da hoşmuş canım güle güle kullanın inşallah
haftaya kemeraltına gideceğim orda bulurum kafama göre artık çok para dökmem ben de
bu arada cuma kontorlum var 31+2 olcağım çalışabilir raporu alacağım bakalım inşallah

canım sakin ol daha bi görüş doktorla.belki beslenmene dikkat edemediğin bi hafta geçirmişsindir?
alinda haklisin canim normalde zaten esim diyette bende ister istemez abur caburu kesmistim ama misafirlerim vardi bu hafta ikramdi falan biraz abartmis olabilirim :)

Benim hemşire söylemedi bana 3 Aralıkta unutmazsam sorarım aile hekimliği kontrolüm var onlarda çağırıyorlar tam kan sayımıda yaparsınız dedim tamam dedi.

Canım 100 gr değilmi sınırda çıkmış üzülme ve dikkat et derim 185 çünkü sınır

Benim 50 grda 187 çıktı ya ben ne edeyim :))

Pazartesi benimde 100 gr var var bana dua edin kızlar :18::18::18:

)
75 gr verdiler canim sinir olarak ilk saat 180 benim 183 cikti ikinci saat 140 diyo oda 175 mi ne cikmisti. pazartesi doktorla bi görüseyim bakayim o ne dicek
yinede dikkat ediyorum
bende kilolu hamile kalanlardanim ve sükür sadece 2 kilo aldim suana kadar
ins senin sonuclarin güzel cikar canim.

Son düzenleme:
kızlar doğum ve sonrası için bebek ve bizlerin ihtiyaç listesi buldum sizce nasıl eklenecek başka bişeler varmı

BEBEK GİYİM

1.İç zıbın (40 ı cıkana kadar cıtcıtlı body yerıne kullandım daha rahat oluyor cok ınce bır dokumadan yapılıyor)3 adet
2.Dış zıbın 3 adet
3.Hastane cıkısı 1 adet istege gore 2 adet olabılır
4.5 eldıven 5 sapka (genelde 5 lı setler de ve hastane cıkışlarında var extra almanıza gerek yok)
5.7/8 adet corap
6.3 adet fazladan patıklı alt (bebegın altı degısırken ıstenmeyen durumlarla karsılasabılırsınız kıyagetlerınızın rengıne gore 3 farklı renk almanızda fayda var)
7.Çıtçıtlı body alırken tek beden almayın bebegınız 2 yasına gelene kadar kullanacaksınız
8.kulotlu corap ben oglumda tum kıs kullandım çok rahat oldu
9.2 adet panduf (orgu patıkler bebegın ayagından cok rahat cıkıyor ben kullanamadım
10.2-3 adet yelek
11.Dışarı cıkarken gıymek ıcın kalın tulum yada ceket
12.bere atkı
13.agız mendili ben 10 lu paket aldım dahada alabılırım ıhlamur ve su verdıgımde cok kullandım leke oluyor ıhlamurdan
14.alt acma
15.kırlı bez torbası
16.bebegın yuzunu ortmek ıcın yuz ortusu
17.bebegı kucagınıza aldıgınızda hıjyen acısından kullanmak ıcın omuz ortusu
18.gobek bagı bandı

Beşik /Karyola/Park yatak

1.2 adet nevresım takımı
2.peluş battanıye ben 2 adet kullandım 1 tane de ıs gorur
3.pazen-penye pattanıye hastane cıkışlarında var ona gore alın
4.uyku setı / yada yorgan benım pamuk yorgnım vardı ılk ene pek kullanılmıyor
5.bebek yastıgı mumkunse bogulmayı engelleyenden
6.takı yastıgı
7.banyo harıcı vucut temızlıgını gulsuyu ıle yaptım

Banyo

1.kuvet oturma bolumu olandan lmıstım cok rahat ettım bırde kuvetın gıderı olsun
2.kuvet fılesı
3.banyo sungerı
4.kova ve masrapa
5.2 adet havlu
6.bebek sampuanı duş helı bebe yagı ben baska bısey kullanmadım losyon pişik kremı ıhtıyacım olmadı
7.tırnak makası bebekler ıcın ozel
8.tarak fırca setı
9.burun aspıratoru

Dış Mekan

1.tasıma koltugu
2.bebek arabası
3.anne ıcın kullanımı rahat (ben capraz asılan canta alıcam) canta

Beslenme Aparatları

1.biberon yenıdoagan
2.emzık emzık kutusu emzık askısı
3.mınık suluk
4.ılerleyen donemlerde mama kasıgı tabagı vs.
5.gögus pedı
6.slıkon gogus baslıgı catlak larda cok ıse yarıyor
7.catlak kremı

elektronik aletler

1.buhar makınası
2.dıgıtal termometre

3.bebek telsızı ıhtıyaca gore

​anne için;

1.hıjyenık ped​
2.hasta bezı
3.emzırme sutyenı 2 adet
4.onden acılır 2 adet gecelık
5.pijama
6.lohusa tacı:)
7.sabahlık

bu da hoşmuş canım güle güle kullanın inşallah
haftaya kemeraltına gideceğim orda bulurum kafama göre artık çok para dökmem ben de
bu arada cuma kontorlum var 31+2 olcağım çalışabilir raporu alacağım bakalım inşallah

inşallah bulursun gönlüne göre. ayy maşallah büyümüşünüz iyice :nazar:bende 37 ye kadar çalışmayı düşünüyorum ama çıkamadı şu 6 ay yasası:47:

alinda haklisin canim normalde zaten esim diyette bende ister istemez abur caburu kesmistim ama misafirlerim vardi bu hafta ikramdi falan biraz abartmis olabilirim :)

75 gr verdiler canim sinir olarak ilk saat 180 benim 183 cikti ikinci saat 140 diyo oda 175 mi ne cikmisti. pazartesi doktorla bi görüseyim bakayim o ne dicek
yinede dikkat ediyorum
bende kilolu hamile kalanlardanim ve sükür sadece 2 kilo aldim suana kadar
ins senin sonuclarin güzel cikar canim.

merhaba bende 75 lik içmiştim 180 çıkmıştı. ama benim kağıtta 190 sınır yazıyodu . doktorumda 75 lik için normal dedi başka bişey demedi. kendimiz beslenmemize dikkat edicez artık. bakalım senin doktorun ne dicek

kızlar doğum ve sonrası için bebek ve bizlerin ihtiyaç listesi buldum sizce nasıl eklenecek başka bişeler varmı
saolasın cnm çok güzel bir listeymiş gereksiz hiçbirşey yok bence...bu kadarı yeterli diye düşünüyorum bende sonrasında ihtiyaca göre almak daha mantıklı

slm kızlar tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun :71::71::71::71::71::71::71:
bende korse almayı düşünüyordum doğum sonrası için bunu duyunca çok şaşırıdım daha sarkık olması şaşırttı beni açıkçası...iyi araştırmak gerek. bende doğum yapacağım dr.a soriyim bakalım aklma gelirse...

teşekkürler canım. korse kullanmayı düşünenler varmış sanırım ben ilk doğumdan sonra hiç kullanmamıştım tabi yaşta 25 ti 2-3 ay içinde tamamen eski halime dönmüştüm. şimdi yaş 35 olucak haliyle biraz daha kilo kalır diyorum ama zaten doğumdan hemen sonra sıkı bişeyler kullanmak pek mümkün olmaz belki bikaç ay sonra olabilir.

merhaba bende 75 lik içmiştim 180 çıkmıştı. ama benim kağıtta 190 sınır yazıyodu . doktorumda 75 lik için normal dedi başka bişey demedi. kendimiz beslenmemize dikkat edicez artık. bakalım senin doktorun ne dicek

hmm valla azcik icim rahatladi ama iste ilk saat degilde ikinci saat biraz korkuttu beni 140 altinda olmasi lazim diyo ikinci saat benim 170 di. bakalim ne dicek paylasirim bende burda :)

BEBEK GİYİM

1.İç zıbın (40 ı cıkana kadar cıtcıtlı body yerıne kullandım daha rahat oluyor cok ınce bır dokumadan yapılıyor)3 adet
2.Dış zıbın 3 adet
3.Hastane cıkısı 1 adet istege gore 2 adet olabılır
4.5 eldıven 5 sapka (genelde 5 lı setler de ve hastane cıkışlarında var extra almanıza gerek yok)
5.7/8 adet corap
6.3 adet fazladan patıklı alt (bebegın altı degısırken ıstenmeyen durumlarla karsılasabılırsınız kıyagetlerınızın rengıne gore 3 farklı renk almanızda fayda var)
7.Çıtçıtlı body alırken tek beden almayın bebegınız 2 yasına gelene kadar kullanacaksınız
8.kulotlu corap ben oglumda tum kıs kullandım çok rahat oldu
9.2 adet panduf (orgu patıkler bebegın ayagından cok rahat cıkıyor ben kullanamadım
10.2-3 adet yelek
11.Dışarı cıkarken gıymek ıcın kalın tulum yada ceket
12.bere atkı
13.agız mendili ben 10 lu paket aldım dahada alabılırım ıhlamur ve su verdıgımde cok kullandım leke oluyor ıhlamurdan
14.alt acma
15.kırlı bez torbası
16.bebegın yuzunu ortmek ıcın yuz ortusu
17.bebegı kucagınıza aldıgınızda hıjyen acısından kullanmak ıcın omuz ortusu
18.gobek bagı bandı

Beşik /Karyola/Park yatak

1.2 adet nevresım takımı
2.peluş battanıye ben 2 adet kullandım 1 tane de ıs gorur
3.pazen-penye pattanıye hastane cıkışlarında var ona gore alın
4.uyku setı / yada yorgan benım pamuk yorgnım vardı ılk ene pek kullanılmıyor
5.bebek yastıgı mumkunse bogulmayı engelleyenden
6.takı yastıgı
7.banyo harıcı vucut temızlıgını gulsuyu ıle yaptım

Banyo

1.kuvet oturma bolumu olandan lmıstım cok rahat ettım bırde kuvetın gıderı olsun
2.kuvet fılesı
3.banyo sungerı
4.kova ve masrapa

5.2 adet havlu
6.bebek sampuanı duş helı bebe yagı ben baska bısey kullanmadım losyon pişik kremı ıhtıyacım olmadı
7.tırnak makası bebekler ıcın ozel
8.tarak fırca setı
9.burun aspıratoru

Dış Mekan

1.tasıma koltugu
2.bebek arabası
3.anne ıcın kullanımı rahat (ben capraz asılan canta alıcam) canta

Beslenme Aparatları

1.biberon yenıdoagan
2.emzık emzık kutusu emzık askısı
3.mınık suluk
4.ılerleyen donemlerde mama kasıgı tabagı vs.
5.gögus pedı
6.slıkon gogus baslıgı catlak larda cok ıse yarıyor
7.catlak kremı

elektronik aletler

1.buhar makınası
2.dıgıtal termometre

3.bebek telsızı ıhtıyaca gore

​anne için;

1.hıjyenık ped​
2.hasta bezı
3.emzırme sutyenı 2 adet
4.onden acılır 2 adet gecelık
5.pijama
6.lohusa tacı:)
7.sabahlık

maşallah kırmızılar hariç herşeyden fazlasıyla almışım onlarda basit zaten giderli küvet kova file maşrapa aziz bebede toplam 50 tl yapıyor son anda alıcam biberon çok aldım birde ben dalinin alt açma bezleri 10 lu paket aldım onu sericem altına alt açmam ayrıca var 2 tane biri penyeden biride mevlüt yatağı olarak geçiyor boncuklu bunlar kirlenmesin diye yatakmış gibi biryerlere taşırken kullanıcam mevlüt giysisinide aldım çanta lazım hastaneye gidecek şeyler için bu arada kızlar arabanın puseti varya alışveriş merkezlerinde falan zor oluyor görüyorum aziz bebede şey gördüm 60 liraya basit ama iş görür bezden taşıma puseti hani fermuarlı + çanta + kangru buda cazip geldi belki bundanda alırım ah yerim olsa neler alcamda yerim yok. Lohusa şerbeti aldım biberon sterilize makinesi aldım Arzumun seyahat tipi 35-40 tl arası en uygunu maksat iş görsün. Eltim göğüs pompası vercek almıycam. Bebeğin ilk zamanlar altını suyla temizleyin diyor ya onun içinde pamuk aldım bildiğiniz makyaj pamuğunun daha geniş hali ebebekten aldım, banyo sonrası kulak çubuğuda önemli onuda aldım. Erken ama diş kaşıyıcı müzikli aldım + oyun halısı aldım ondada diş kayıcısı var sarkıyor. 15-20 paket ıslak mendil var. Emzirme önlüğü, diş fırça macun ilk dişten itibaren kullanılıyor. Ayakkabı patikler var. Kendim için humana süt yapan çay aldım. Babanemizdende yelekler hırkalar geldi. Battaniye 2 yün kv örmüş + polar + yün + penye has. çıkışından var nevresim almadım uyku seti var. Cam rende aldım ilerde meyve suyu için. Allahın izniyle herşey tamamlanıyor yalnız şu yatak odama bir küçük beşik bulamadım ya içime sinen okadar benim ekleyebileceklerim.

maşallah kırmızılar hariç herşeyden fazlasıyla almışım onlarda basit zaten giderli küvet kova file maşrapa aziz bebede toplam 50 tl yapıyor son anda alıcam biberon çok aldım birde ben dalinin alt açma bezleri 10 lu paket aldım onu sericem altına alt açmam ayrıca var 2 tane biri penyeden biride mevlüt yatağı olarak geçiyor boncuklu bunlar kirlenmesin diye yatakmış gibi biryerlere taşırken kullanıcam mevlüt giysisinide aldım çanta lazım hastaneye gidecek şeyler için bu arada kızlar arabanın puseti varya alışveriş merkezlerinde falan zor oluyor görüyorum aziz bebede şey gördüm 60 liraya basit ama iş görür bezden taşıma puseti hani fermuarlı + çanta + kangru buda cazip geldi belki bundanda alırım ah yerim olsa neler alcamda yerim yok. Lohusa şerbeti aldım biberon sterilize makinesi aldım Arzumun seyahat tipi 35-40 tl arası en uygunu maksat iş görsün. Eltim göğüs pompası vercek almıycam. Bebeğin ilk zamanlar altını suyla temizleyin diyor ya onun içinde pamuk aldım bildiğiniz makyaj pamuğunun daha geniş hali ebebekten aldım, banyo sonrası kulak çubuğuda önemli onuda aldım. Erken ama diş kaşıyıcı müzikli aldım + oyun halısı aldım ondada diş kayıcısı var sarkıyor. 15-20 paket ıslak mendil var. Emzirme önlüğü, diş fırça macun ilk dişten itibaren kullanılıyor. Ayakkabı patikler var. Kendim için humana süt yapan çay aldım. Babanemizdende yelekler hırkalar geldi. Battaniye 2 yün kv örmüş + polar + yün + penye has. çıkışından var nevresim almadım uyku seti var. Cam rende aldım ilerde meyve suyu için. Allahın izniyle herşey tamamlanıyor yalnız şu yatak odama bir küçük beşik bulamadım ya içime sinen okadar benim ekleyebileceklerim.

Isilaycim, ebebek te bir sepet var 180 tl ye. Acikcasi ben hep cok pahali sepetlere denk geldigim icin bana uygun gelmisti. Hem sallanan bir ayagin ustune oturtukabiliyor hem de ayri kullanilabiliyor. Ic tekstili de var. bir bak istersen.. Boyutu da cok iyi, hantal degil..

kizlar size bi soru resim koymayi becerebilirsem derdimi anlatcam :))
simdi ben yurtdisindayim ve bebek küveti icin file bulamadim
öncelikle söyle bi küvet var oturma aparati icinde
$bad.webp
$bad3.webp
fiyat 14 euro
böyle birseymi alsam oturmasi kendinden ve termometresi var
yoksa normal küvet alipp aparati ayri mi alsam bu sekil
$bad2.webp $bad4.webp
küvetin fiyati 10 euro aparatin fiyati 20 euro

yoksa küveti alipta fileyi türkiyeden kayinvaldem gelcek ondan mi istesem
kararsiz kaldim

kızlar birşey soracagım size
bu sabahtan beri alttan sızı giriyor bana
hani regl oldugumuz zaman alttan bıçak saplanır gibi oluyorya aynı öyle ama sürekli oluyoır dakkada 1 diyebilirim..
sanki bıçak sokuluyor..
acile gitsemmi bilmiyorum
dün kontrolüm vardı. doktor bebek rahme uzak dedi. herşey normal dedi diye için rahat .. şuan bebekte normal hareketli boşuna doktora gitmek istemiyrum hemen alttan muayene ederler biliyorum ..
sizce birsey olurmu

Tüm meslektaşlarımın günü kutlu olsun
Ayaklar altına alınan yüce mesleğe eski saygınlığını kazandırmak,Atatürk'ün ışığında .aydınlık beyinler yetiştirmek gayesiyle...

hemen sorumu da sorayım hafta sonu doğum çantamı alacağım
ama ben öyle bez mavi pembe falan istemiyorum
bildiğiniz çantaların büyüklerinde alacağım ki şık dursun dışarıda kullanırken
sizlerden var mı çantasını alan falan resim koyabilir misini,z

ben bebegin tüm malzemelerini chicco dan aldım
en son gecen hafta bu çantayı gördüm hem içinde bakım setide var..
sonradan belki daha büyük günlük takabileceğim şık büyük bir çantada alabilirim..
chicco-bebek-bakim-seti-mavi-canta-hediyeli_92.jpg

Kizlar cikolata yedim 2saattir sirt ustu yatiyorum hareketlerini kacirdim mi stresten vilmiyorim ama 3 kezfelan hissettim hareketini farketmem icin baska ne yapabilirim

ben bebegin tüm malzemelerini chicco dan aldım
en son gecen hafta bu çantayı gördüm hem içinde bakım setide var..
sonradan belki daha büyük günlük takabileceğim şık büyük bir çantada alabilirim..
chicco-bebek-bakim-seti-mavi-canta-hediyeli_92.jpg

Canım bende bunu aldım havuzlu handa çok uygundu 45 e kırmızısını aldım.

bu sorun nasil hallolcak bilmiyorum benimde cok yaniyo ve hemen hemen 2 güne bir yasiyorum bunu. ilac kullanmak istemiyorum. sodayla suyla söndürmeye caslissamda fayda vermio :(((

Dünden beri bende bilmiyorum bebek baskıyamı başladı acep, birde şu idrara çıkma olayı yakında tuvalette yatacam yada altıma bez takacam sabaha kadar 10 kere uyanmaktan sıkıldım :))

Isilaycim, ebebek te bir sepet var 180 tl ye. Acikcasi ben hep cok pahali sepetlere denk geldigim icin bana uygun gelmisti. Hem sallanan bir ayagin ustune oturtukabiliyor hem de ayri kullanilabiliyor. Ic tekstili de var. bir bak istersen.. Boyutu da cok iyi, hantal degil..

Luflecim ben sepet istemiyorm ben bubeşikten istiyorum ama pahalı

SEPET BEBEK BE 103 Bebek Beii www.hulyaceyiz.com

Birde şu var bu uygun ama güvenemiyorum demonteyse birde kim uğraşcak

bebek beşikleri ve yatakları - SuperAlSat (ürün 682456 bitiş tarihi 20.05.2011 11:16:00)

Son düzenleme:

Dünden beri bende bilmiyorum bebek baskıyamı başladı acep, birde şu idrara çıkma olayı yakında tuvalette yatacam yada altıma bez takacam sabaha kadar 10 kere uyanmaktan sıkıldım :))

bebek beşikleri ve yatakları - SuperAlSat (ürün 682456 bitiş tarihi 20.05.2011 11:16:00)

45 e mi aldın ben 70 e aldım kazıklandım herhalde :)
aldıgım yer kazıktı sanırım emziklerini mesela 25 e aldım interntten baktım gerçekn fiyatı 21 den 9.90 liraya inmiş :)

Canim anladim istedigini tam olarak ama bunlara benzer benim gorduklerim hep 500 tl ve uzerindeydi.. Eger internette denk gelirsem sana haber veririm, aklimda tutuyorum.

Kizlar cikolata yedim 2saattir sirt ustu yatiyorum hareketlerini kacirdim mi stresten vilmiyorim ama 3 kezfelan hissettim hareketini farketmem icin baska ne yapabilirim

gecen hafta aynisi bende oldu canim hemde bütün gün cok az hissettim cikolata yedim yattim falan ama tik yok ama ertesi gün baya haraketlendi. arada oluyo öyle bide benim genelde sirt üstü degil yan yatinca daha net hissediyorum özellikle sola yatinca.

Dünden beri bende bilmiyorum bebek baskıyamı başladı acep, birde şu idrara çıkma olayı yakında tuvalette yatacam yada altıma bez takacam sabaha kadar 10 kere uyanmaktan sıkıldım)

tuvalet deme banaaaa 10 dk da bir gidiom esim dalga geciyo artik yaaa. su icsem dert icmesem dert ya giderek daha cogalirmi ki bu tuvalet isi

Back
X