öncelikle uyarın için sağol ben aslında iyi bir kaç sezeryan örneğinin linkini vercektim ama aceleyle pc başından kalkmam gerekti unutmuşum sen isteğinle sezeryan olacakmışsın bu tabiki senin tercihin bir şey diyemem ama ben çok istiyorum diye hiç sorun yaşamadan normal doğurabilceğim anlamına gelmez yazılarımda daha öncede dikkat ettiysen mecburi sezeryandan kaçılmaması sağlık için gerekiyorsa ki psikolojik sağlığıda katarak söylüyorum kesinlikle sezeryan gerekli olabilir... ben zaten tam bir epizyotomi karşıtıyım doğal doğum derrken suni sancı ve epizyo gibi uygulamaların tümünden kaçınılması gerktiğini saöylüyorm sadece... sezeryandada bebeğin ve annenin yararına bir kaç şey var dikkat edilmesi gereken... benim de asla polemik oluşturmak gibi bir derdim yok ve asla sezeryandan korkutmak değildi amacım hatta bir yazımda hiç bir doğuma tam olarak kafayı takıp sonra doğumun istediğim gibi olmadı diye üzülmemeli insan demiştim ama benim kızdığım nokta türkiyede sezeryan algısı çok farklı bir noktaya geldi umarım yurtdışında çok dha erken farkedilip dönülen yanlış noktadan bir an evvel bizim ülkemizde döner... ingilterede rutin epizyo uygulasyan doktorlara soruşturma açılıyor bizdeyse açmazsak yırtılırsın diye hastalar korkutularak ki kesinlikle herkes yırtılacak diye birşey yok zorla rutin epizyo uygulanıyor ve biz gebeler olarak ses çıkarmayıruz ama bu yanlış sağlık sisteminden kaynaklanıyor tabi. bir de maalesef asla doktorun kabiliyetiyle değil sezeryan sonrası yaşanacak şeyler tamamen kişinin fizyolojik durumuyla ilgili ayrıca kişiye yapılan iki sezryan arasındada fark olabilir birinde hemen ayağa kalkar sıkıntı yaşmazken diğernde fizyolojik olarak bir sıkıntısı olur gözden kaçar uzun sürer iyilerşmesi bu tamamen kişiyle alakalı... burada yazışma söz konusu olduğu için uslubum biraz sert olmuş gibi gelebelir kusura bakmayın hakkınızı helal edin yanlış anlaşıldıysam...
Doğal Sezaryen | Blogcu Anne
ağrı eşiğim düşük diyen arkadaş kesinlikle kaldıramam diyorsan bu ağrıyı elbette bişey diyemem ama doğal olarak kendiliğinden başlamış ağrıda vucut aynı anda endorfin sağgılıyor ve mutlu olmasını sağlıyor kişinin suni sancı verilmediği sürece ağrılar kaldırılabilir olyyor ama istersen ben müdahale karşıtıyım ama gerekince epidural alınabilir doğum için...
bunlar benim görüşüm lütfen kimse benim yazdığım şeylrden negatif etkilenmesin dediğim gibi başkalarının sizi korkutmasına asla izin vermeyin bu sizin doğumunuz ve size özel olcak...