• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
aynı ağrı bendede var canım offf gece dönerken hemde felaket oluyor tuvalete oturduğumda falan herkese sordum normaldir dediler bakalım :) çekecez artık

benim kızımda kıpır kıpır hiç durmuyor bazen bikaç hareketi aynı anda yapıyor seriye bağlamış gibi diyorum ne yapıyor acaba içerde :))) benimde randevum 1 hafta sonra bakalım ne yapıyor kızım gözlerimizle göreceğiz

kızlar bu arada renkli ultrasona giren var mı aranızda sanırım doktorum beni sokacak bu hafta inş. :) çok merak ediyorum birde ntsye ne zamandan itibaren girmeye başlıyoruz bilen varmı

Canım renkliye girmeyen varmı? diye sorsan daha mantıklı olur :)) hepimiz girdik :) 30 da girdi arkadaşlar nst ye sanırım bende 29+5 de gideceğim bu hafta sorarım ne zaman başlayacak diye.

Oğluşuma klasik müzik dinletiyorum şu an ve nasılda tepki veriyor yavrum ya artık dinletmem lazım kızlar klasik müziğin anne karnındaki bebeklerin matematik zekasını geliştirdiğini biliyormuydunuz?

Kizlar aksamustu doktora gittim 30. Hafta olmasi gerekirken yine onden gidiyormusuz ama oglusum cok iyi sukur bas asagi donmus yuzunu cok zor gorduk normal dogum icin simdilik bi sıkıntı yok dedi hadi insallah bole gider yaaa
Yalniz ben 32. Hafta calisabilir raporu isteyince sat ina gore yazicaz dedi yani daha 3 haftam var raporu almak icin hic bole tahmin etmemistim ben sat a goreymis rapor olayi iyi mi oldu kotumu oldu bilemedim yaaa ?
Nst ye de girdim kalp atislarini filan sayiyor 20 dk kadar yatiyosun ama hicbisi yapmadan yatmak sıkmaya basliyo bi sure sonra neyse hicbi sorun cikmadan atlattik bu ayida 3 hafta sonra bundan sonraki kontrol
Ufff ne cok konustum yaa kusura bakmayin canlar helal edin hakkinizi hepiniz dikkat edin kendinize iyi hafta sonlari :)

arkadaşlar mrhb ,uzun zamandır bende takip ediyorum ama üye olup yorum yazmamıştım.bende şubat annesi olcam inş.28.haftamızdayız,umarım herkes için hayırlı doğumlar olur ve miniklerimizi sağlıkla kucaklarız.alışverişlerinize falan baktım hepsi çok güzel,biz henüz fazla bişey almadık yavaş ilerliyoruz sanırım hatta isim konusunda bile karar vermedik bir türlü,önerileriniz varsa sevinirim.bu arada renkli ult.isteğe mi bağlı oluyor bizim kontrolümüz önümüzdeki hafta bakalım dr.ne diyecekkaçınca hatada olcak çok merak ediyorum bebeğimi.bu arada ben izmirden yazıyorum.

Herkese guzel bir haftasonu olsun inşallah :)

Bugün beklenen gün :( 13:30da sınavım var. O sıralarda 3-4 saat nasıl oturucam ve lavaboya gitmeden ne yapacagım bilmiyorum :( yoga ile biraz gevşerim belki. Dua edin kızlar bana.

Kızlar bugün ilk defa toplu taşıma kullanarak misafirliğe gittim İstanbul şartları şehirlerarası yolculuk gibi malum önce minübüsle 15 dakka gittim indim 15 dakka yürüdüm metrobüse bindim oturarak gittim avcılardan aktarma vardı tekrar metrobüse bindim millet hurra hücum ettiği için ayakta en arkada elimdede büyük bir poşetle tutundum hamileliğimi farkeden bir bayan yer verdi istemedim ama ısrar etti. Sonra ordanda inip son kez minübüse binmem gerekiyordu. Minübüse bindim arkanın önündeki ikili koltukta otururken irice 50 li yaşlarda bir kadın elinde pazar arabası yanıma geldi oturmak için bende yer vereyim diye ayağa kalkmadan yana döndüm öyle bir geçmeye çalıştıki afedersiniz k..çı göbeğimi bir ezdi ben aaa diye bir bağırdım aayy hamilemiydin diyor evet dedim ama canım çok yandı önde oturan kadında ay keşke ayağa kalksaydın diyor canım acısıyla ya sabır çektim arka koltukta biri kalktı rahatça oraya oturdum yanımda kadın vurdumu dedi ezdi dedim oda sağolsun Allah'a emanet ol dedi inmesi gerekiyordu indi.

Ama hala canım sıkılıyor nasıl kendimi koruyamadım diye annem zaten herşeye pimpirikli toplu taşımaya binmeme bile korkmuştu söyleyince kadıncağız çok üzüldü.

ÇArşambayı bekliyorum doktorun beni rahatlatması için normalde önemsemem böyle şeyleri ama canım bağıracak kadar acıdı.

Işılayim canım benim hiç korkma kuzularımız cok guzel korunuyor icini ferah tut. Toplu taşıma rezil halde kimsenin umrunda değiliz, zaten erkekler bile daha dikkatli ve hassas. Bize ne geliyorsa hatunlardan geliyor :(

Günaydın sevgili anneler, ayy ne güzel bebek şekerleri düşünülmeye başlanmış bile.. ben mevlütte düşünüyorum bebek şekerini küçük görümcem siz beğenin ben ödicem dedi . hepsi güzel sonuçta el becerisi olanları da ayrıca tebrik ederim valla.

arkadaşlar mrhb ,uzun zamandır bende takip ediyorum ama üye olup yorum yazmamıştım.bende şubat annesi olcam inş.28.haftamızdayız,umarım herkes için hayırlı doğumlar olur ve miniklerimizi sağlıkla kucaklarız.alışverişlerinize falan baktım hepsi çok güzel,biz henüz fazla bişey almadık yavaş ilerliyoruz sanırım hatta isim konusunda bile karar vermedik bir türlü,önerileriniz varsa sevinirim.bu arada renkli ult.isteğe mi bağlı oluyor bizim kontrolümüz önümüzdeki hafta bakalım dr.ne diyecekkaçınca hatada olcak çok merak ediyorum bebeğimi.bu arada ben izmirden yazıyorum.

hoşgeldin sağlıkla bebeğine kavuşursun inşallah. renkli ultrasona çoğu arkadaş girdi benim gibi 2-3 kişi dışında girmeyenlerde var . doktordan doktora değişiyor galiba benimki bişey demedi herşey iyi diyor. isim önerisi kız mı erkek mi bilemedim ama kız için Beril, Nilay erkek için Alp, Çağan olabilir. biz eşim Ahmet istiyor sanırım öyle koyucaz ismini

şimdi hastaneden geliyorum çalışabilir raporumu aldım
aynen yazıyorum raporda yazanı
Bayan.........Nın sağlıklı raporu( 32 haftalık gebelik haftasından 37. gebelik haftasına kadar çalışabilir) tarafımızca düzenlenmiştir
diğer sayfada da ;
Doğum öncesş yasal 8 haftalık istirahatin 5 haftasının doğum sonrasına kullanılabileceğine dair rapordur.
Sigortalının gebeliği normal gebelik doğuma 8-10 hafta kalmıştır.Sağlık durumu doğuma 3 hafta kalana kadar çalışmasına uygundur.
:52::52:

Allahım nolur son güne kadar çalışabileyim:52:

hayırlı olsun canım darısı bizlerinde başına inşallah çalışabiliriz

günaydın kızlar benim 20 lik diş çıkıyor ağzımı açıp konuşamıyorumda acayip yaa ilaçda alamıyorum ne yapıcam

hepinize iyi hafta sonları kızlar...h.sonu itibariyle topik yine sessiz :)
Kızlar bugün ilk defa toplu taşıma kullanarak misafirliğe gittim İstanbul şartları şehirlerarası yolculuk gibi malum önce minübüsle 15 dakka gittim indim 15 dakka yürüdüm metrobüse bindim oturarak gittim avcılardan aktarma vardı tekrar metrobüse bindim millet hurra hücum ettiği için ayakta en arkada elimdede büyük bir poşetle tutundum hamileliğimi farkeden bir bayan yer verdi istemedim ama ısrar etti. Sonra ordanda inip son kez minübüse binmem gerekiyordu. Minübüse bindim arkanın önündeki ikili koltukta otururken irice 50 li yaşlarda bir kadın elinde pazar arabası yanıma geldi oturmak için bende yer vereyim diye ayağa kalkmadan yana döndüm öyle bir geçmeye çalıştıki afedersiniz k..çı göbeğimi bir ezdi ben aaa diye bir bağırdım aayy hamilemiydin diyor evet dedim ama canım çok yandı önde oturan kadında ay keşke ayağa kalksaydın diyor canım acısıyla ya sabır çektim arka koltukta biri kalktı rahatça oraya oturdum yanımda kadın vurdumu dedi ezdi dedim oda sağolsun Allah'a emanet ol dedi inmesi gerekiyordu indi.

Ama hala canım sıkılıyor nasıl kendimi koruyamadım diye annem zaten herşeye pimpirikli toplu taşımaya binmeme bile korkmuştu söyleyince kadıncağız çok üzüldü.

ÇArşambayı bekliyorum doktorun beni rahatlatması için normalde önemsemem böyle şeyleri ama canım bağıracak kadar acıdı.
cnm benim ya çok geççmiş olsun içini ferah tut bişi olmamıştır bebişine...hareketleri en azından seni rahatlatır ;)
hoş geldin cnm aramıza sağlıkla büyüüt beişini inş..bebeğinin cinsiyeti ne?renkli ultrason gittiğin hastane koşullarına göre değişiyor cnm..biziim burada normal ultrasonu zor buluyoruz ama ankaraya izne gittiğimde gördüm bir kere kuzumu renklide :)

Bugün beklenen gün :( 13:30da sınavım var. O sıralarda 3-4 saat nasıl oturucam ve lavaboya gitmeden ne yapacagım bilmiyorum :( yoga ile biraz gevşerim belki. Dua edin kızlar bana.
sanada belfüüüü:) sınavında da bol şans inş güzel geçer...ayy evet ya wc büyük sorun fazla su içme bari :(
günaydın kızlar benim 20 lik diş çıkıyor ağzımı açıp konuşamıyorumda acayip yaa ilaçda alamıyorum ne yapıcam

geçmiş olsun cnm faydası olurmu bilmem ama parol içebilirsin bi sakıncası yok parolun inş çabuk geçer...

kızlar ben de ne zamandır yazamıyordum, sizleri gördüm keyfim yerime geldi :) benim de bir kaç danışacağım şey olacaktı..
1. evime yakın bir yerlerde hamileler için plates buldum, ancak zararı olur mu bilmiyorum, bu konuda bilgsi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim.
2. bir lisede öğretmenlik yapıyorum ve artık çok yoruldum :( iznime de daha 4 hafta var :( hamilelik izni 6 aya çıkarılacakmış diye duydum, mecliste görüşülüyormuş sanırım. sizce yılbaşından önce çıkar mı?
3.ve son olarak :) kızçemize isim bulamadık hala, hiçbişeyi yakıştıramıyoruz, yada bütün güzel isimleri bir arada koymak istiyoruz :D bu konuda da yardımcı olabilirseniz ne güzel olur :))

kızlar ben de ne zamandır yazamıyordum, sizleri gördüm keyfim yerime geldi :) benim de bir kaç danışacağım şey olacaktı..
1. evime yakın bir yerlerde hamileler için plates buldum, ancak zararı olur mu bilmiyorum, bu konuda bilgsi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim.
2. bir lisede öğretmenlik yapıyorum ve artık çok yoruldum :( iznime de daha 4 hafta var :( hamilelik izni 6 aya çıkarılacakmış diye duydum, mecliste görüşülüyormuş sanırım. sizce yılbaşından önce çıkar mı?
3.ve son olarak :) kızçemize isim bulamadık hala, hiçbişeyi yakıştıramıyoruz, yada bütün güzel isimleri bir arada koymak istiyoruz :D bu konuda da yardımcı olabilirseniz ne güzel olur :))

merhaba canım 3. soruna cevap verebilirim ben kızımın adını elvin koyacam cennet çiçeği demek sana fikir olsun bunun dışında asel ve defne de hoşuma gidiyo

hoşgeldin sağlıkla bebeğine kavuşursun inşallah. renkli ultrasona çoğu arkadaş girdi benim gibi 2-3 kişi dışında girmeyenlerde var . doktordan doktora değişiyor galiba benimki bişey demedi herşey iyi diyor. isim önerisi kız mı erkek mi bilemedim ama kız için Beril, Nilay erkek için Alp, Çağan olabilir. biz eşim Ahmet istiyor sanırım öyle koyucaz ismini

ben de herkes biliyormuş gibi cinsiyet yazmamışım :) erkek olcak nasip ıkursa

Yeni doğan bir bebek refleks olarak ağlamaya başlar. Anne karnından çıktığı anda yuttuğu havanın da etkisiyle başlayan ağlamayı kendini ifade etme yöntemi olarak kullanacaktır. Bebeklerin ağlaması ile ilgili bilmeniz gereken 7 gerçek şunlardır:

1-Yeni doğan bir bebek doğduğu ilk anda otomatik olarak ağlamaya başlar. Biyolojik olarak ciğerlerine hava gitmesiyle başlayan ağlama şekli ve tonu ilerleyen dönemde ihtiyaçlarına göre farklılık gösterecektir.

2-Bir bebeğin ağlaması onun kendini ifade etme yöntemidir. Her bir bebek birbirinden farklı şekillerde ağlar. Nasıl her insanın parmak izleri birbirinden farklılık gösterirse ağlama sesleri de bebeğe özeldir ve her biri farklıdır.

3-Bebeğinizin ağlamasına karşılık vermeniz çok normaldir. Bir bebeğin ağlıyor olması hormon seviyesi çok yüksekte olan anneyi hemen harekete geçirir. Anne çocuğunu kucağına alarak uyku, beslenme ya da kucaklanma ihtiyacını gidermeye çalışır.

Bazı uzmanlar her ağladığında çocuğun kucağa alınmaması gerektiğini bazen ağlama sesinin duymazdan gelinmesi gerektiğini savunur. Ancak bebeğine biyolojik olarak bağlı olan kişinin anne olduğu düşünülürse bu önerinin duymazdan gelinmesi normaldir.

4-Bebeğiniz ağladığında yapılabilecek iki şey vardır. Ağlamasına bir karşılık vermek ya da görmezden gelmek. Eğer bebeğinizin ağlamasını dikkate almazsanız bu her iki taraf için de üzücü bir durum olabilir.

Bebeğiniz ihtiyacı karşılanmadığı için ağlamasının bir fayda etmediğine inanacak dolayısıyla kendisinin de değerli olmadığını hissedecektir. Siz de ağlayan bebeğinizi yalnız bıraktığınız için suçluluk duyabilirsiniz.

Bebeğiniz de ebeveynleri ile iletişim kurma konusundaki motivasyonunu kaybedebilir. Diğer bir seçenek de bebeğinizin ağlamasının durmasını beklemek ve sonrasında onu kucağınıza almak olabilir.

Bu da bebeğinize sizin kontrolü elinizde bulundurduğunu gösterecektir. Bu davranışın da uzun vadede bebek-ebeveyn iletişimi için olumsuz etkileri olabilir.

5-İlk aylarda bebeğinizin ağlamasını rahatsız edici bir davranış olarak görmemelisiniz. Onun ağlamasına anında karşılık vermeniz ihtiyaçlarını karşılamak için yanı başında olmanız onu rahatlatacaktır.

İlerde bir ihtiyacı için daha az gergin olacak ve sizin mutlaka yanına gideceğini bildiği için ağlama tonu daha farklı olabilecektir.

6-Bebeğinizin çok fazla ağlaması sizin suçunuz değildir. Bebekler ihtiyaçlarını karşılamanıza ve fiziksel bir problemi olmamasına rağmen ağlamaya devam edebilir.

Bazen bebeklerin ağlaması bir sebebe bağlı değildir. Ağladığı zaman yanında olmanız yeterlidir, bebeğinizi susturamadığınız için suçluluk hissetmemelisiniz.

7-Bebeğin her ağladığında kucağa alınmasına karşı olan görüşler bu bebeklerin hiç bir zaman kendilerini sakinleştiremeyeceklerini ve hep anneye bağımlı olacağını savunurlar. Oysa araştırmalar tersini göstermektedir. Bebeği her ağladığında beslemek üzere yanıt veren anneler ile beslemeyi geciktiren anneler üzerinde bazı araştırmalar yapılmıştır.

Ağlamalarına anında tepki vererek besleyen annelerin bebeklerinin ilerleyen dönemde daha az ağladığı, iletişim becerilerinin daha çok geliştiği ve annelerine daha güvenle bağlı oldukları görülmüştür.

selam kızlar
dün doktor günümüzdü oğlum kocaman olmuş çok şükür
1659 gr 43.05 cm:nazar::nazar:
ayağı kafasındaydı:9: duruyordu yüzünü bir göstermedi bize kerata:emir_bebek:

İzin ve çalışabilir raporları konuşulmaya başlamış. Benim doktor randevum önümüzdeki cuma. Cuma günü 31+5 olacak. İzin 32+0 a göre veriliyormuş galiba. Ben 11 ocakta ayrılmayı düşünüyorum, yani 37. haftamda. 5 haftamı doğum sonrasına ekletip 2. dönemi bebeğimin yanında bitirmeyi istiyorum ama zorlanmaya başladım. Bu aralar nefes alma ve kalp çarpıntısı sorunu başladı.Bir de sanırım artık kaburgalarım batıyor, öne doğru birazcık eğilsem rahatsız oluyorum. Bir de uyku sorunu geri döndü, dün akşam 7'de bir yattım, arada 2 defa tuvalete kalktım ve sabah 9:30'a kadar uyumuşum. Sabah da kalkmazdım da çok acıkmıştık oğlumla o yüzden kalktık :) Ben uyuyunca oğlum da uyuyor hiç hareket etmiyor maaşallah :) Haftaya cumayı sabırsızlıkla ve merakla bekliyorum. Zaman çabuk geçiyor. Ve doğum konusunda bana heyecan basıyor. Çoğunuz normal doğum olsa diye dua ediyorsunuz mesajlara göre benim de ödüm kopuyor. Sezaryen daha az riskli gibi geliyor bana. Cuma günü doktoruma sorucam bakalım. Hayırlısı neyse o olsun diyorum korksam da :18:

şeker idrarda da mı çıkıyor yaa
ee neden o zaman yüklemede sorun çıkmadı:26:
ilginç
geçmiş olsun canım ne yapalım doktor ne derse yapacağız

çıkıyomuş canım yaa.. sağol bakalım cuma günü kısmetse dr. randevumuz inşallah güzel sonuçlar alırıs aminnn :nazar:

ya bu idrar thlili de herşeyi çıkarıyor mu, kanda çıkmayan bişe orda nasıl görünüyor ki ilginç. Canım meleklerimiz iyi olsun da doktorunu dinle gerekirse müdürünle konuş üstündeki yoğunluğu başkasıyla paylaştırsın.İnş. sorunsuz atlatırsın cnm

amin canım, bende dr.uma aynen öyle dedim, şeker yüklemesi ile idrar tahlili arasında 1 ay kadar geçti ondan mı dedim yok dedi bazı gebelerde kanda olmasa dahi idrar da glukoza rastlanabiliyomuş sıkıntı yaratmayacaktır muhtemelen ama yine de tekrar test yapalım dedi, para için mi yoksa gerçekten mi yapılması gerekiyo bilemedim canım :26:

slm kızlar nasılsınız bakalım benim bugün baş ağrısıyla 3. günüm :( migrenim tuttu 3 gündür çekiyorum ağrı kesicide kesmiyor.ilk 3 aylık dönemime döndüm resmen :(
bu arada bebeğinizin hareketleri hiç can yakıcı oluyormu...benim dün leğen kemiğimin oradaki hareketleri acayip canımı yaktı. bu arada alışveriş yapan arkadaşlar güle güle kullansın...rahatsız olanlara geçmiş olsun..

cnm çok çok geçmiş olsun benim hamilelik öncesinden minimal boyutta vardı ama şuan ilerleme yok çok şükür ama bende varis oluştu ve bazı durumlarda normal doğuma engelmiş netten araştırdığım kadarıyla..hemoroitte bilemiyorum ama en doğrusuna dr.un muayene ederek karar verebilir. ben dr.la görüşmedim ankarada doğum yapacağım dr.la görüşecem. inş ikimizde istediğimiz gibi doğum yapabiliriz...kabız olmamaya dikkat et

cnm geçen gün bende de oldu felaketti resmen bi de bende varis var ve ıkındıkça patlama noktasına geldi ağrı yaptı çok dikkat et bol bol meyve ye su iç ama muzu kes ben öle yaptım..bende ferrum fort kullanıyorum ama bana kabızlık yapmadı calsiyum veya magnezyumdan birinin ishal yapıcı etkisi var sanırım dengeliyo...o gün niye öle oldum bilmiyorrum şimdi yine olursam diye de korkuyorum..ayrıca dün doğumuna 8 gün kalmış bir arkadaşımla konuştum sakın ıkınma erken doğuma sebep oluyor dedi :(

benim bi arkadaşımın kızıda anne karnında hıçkırıyordu ama ben yaşamadım

ben dalinin lavantalı graanülünü aldım çokta memnun kaldım ama bir arkadaş dalin ürünlerinde paraben var dedi ondada var mı bilmiyorum ankaradan almıştım yarısını kavanoza boşaltıp buraya getirdim yarısını anneme bıraktım o yüzden bakamadım paketine var mı yok mu diye

çok geçmiş olsun cnm. benim en son ankaradaki dr. baktı kan idrar 16. haftamda buradaki dr. hiç istemedi sorun olsada haberim olmıcak yaaaa:50::50:

sana da geçmiş olsun tatlım.. Allah şifa versin inşallah cümlemize amiiiinnnn :nazar:

Kızlaaar okuyorum okuyorum yetişemiyorum size :61: Ne kadar çok ilerlemiş sayfalar. Kayınvalidem geldi, 10 gündür bizimleydi dün yolcu ettik. Alışveriş yaptık bol bol. Hemen hemen tamamladık oğlumun ihtiyaçlarını. Daha önce yazmıştım. Bellonadan fresh genç odası aldık diye. Yataştan da yatağını, su geçirmez alezi, yün yorganını, yastığını, nevresim ve yatak örtüsünü aldık. Kendime de çift kişilik nevresim, yatak örtüsü aldım. Bir de Kanz'dan beşik aldık. Tam istediğim gibi. Normalde oyun parkları çok büyük geliyordu ama küçüğünü bulabildik. Bir de tabi zıbın, tulum, battaniye, alt değiştirme minderi ...vs aldık bol bol. E-bebek'ten bebek bakım çantası aldık. Hastane setini 5'li setlerden aldım. Kıyafetlerini yıkadık, ütüledik ve dolabına yerleştirdik. Bavulumuzu da yerleştirdik. Kendime de 2 takım pijama aldık. Bir de polar sabahlık. Kısaca çoğunu hallettik. Aldıklarımızdan sitede bulduklarımı paylaşıyorum belki size de fikir olur:

Fresh Genç Odası Takımı - Bellona Mobilya

http://www.sanalpazar.com/cache/n36/358/3577/35767/457665/cat_2116/cache_500_1__i_4673701_KOZ.jpg için Google Görsel Sonuçları

PUFFY / Çocuk Setleri / Grafiti Yatak Örtüsü

Okiedog Twinkle Celeb Bebek Bakım Çantası - e-bebek.com

PUFFY / Çocuk Setleri / Grafiti Nevresim Takımı

PUFFY / Abiye Yatak Örtüleri / Dots Yatak Örtüsü Beyaz

PUFFY / Baskılı Pamuk Saten / Kakao Nevresim Takımı

iyi günlerde kullanın inşallah canım benimmmmm:34:

Kızlar bebek şekeri için ne yapmayı düşünüyorsunuz.

canım ben de kararsızım çok... doğumda çikolata istiyorum kısmet olursa inşallah (isilayyy verdiğin link fiyatları süppermiş bu arada, sen yedin mi tatları nasıldı acabaa??)
şekeri de mevlütte dağıtalım diye düşünüyorum resimli çerçeveli modellerden istiyodum ama bi yandan da magnetli olanlar daha bi kullanışlı gibi geliyo bilemedim yani.. ama kendim yapmayacağım çünkü maliyeti aynıya geliyo hatta kendim yaparsam daha çok özenip oda olsun buda olsun diyerek daha bile pahalıya çıkıyodu son hesapladığımda... loğusa şerbeti takımları içinde hazır olan bebek biblolu süslerdern alıcam gibi görünüyo çünkü silikonun kokusuna hiç dayanamıyorum buara yine koku hassasiyetimiz had safhada çünkü :1:

ben o hazırlıklara hiç başlamadım daha yaa:( mevlütte dağıtmak için eminönünden bakınayım diyorum,çevremde tülünü şekerini biblosunu alıp kendi yapanlar da var ama hiç öle el becerilerim yok,resimli kartını yazısını ben hazırlayacam sadece. şerbet bardağının süslerini de ben yapabilirim belki basit şekilde.
Kızlar belfünün sorusuna ek olarak benm sorumu da cevaplarmısınız. Bebek şekeri sadece mevlütte mi dağıtılıyor, yani hastaneye gelen eşe dosta da bişeler verilsin istiyorum da ben. bebek kurabiyesi yapıyor arkadaşım, ondan mı versek hastanede?

resimli kart yazısı nasıl bişi canımmmm :26:
yoo istediğin gibi yapabilirsin güselim, bi arkadaşım şekerleri doğumda dağıtıp mevlütte sadece şerbet ikram etmişti bi başkası da hem magnet süslerini hemde çikolatasını mevlütte dağıtıp hastanede sadece şerbet ikram etmişti.. biz de sanırım çikolata ile şerbeti doğumda ikram edip şekerleri mevlütte ikram edeceğiz gibi görünüyo en azından ben öyle istiyorum :34:
kurabiye de çok hoş olur bence doğumda, hem bi ayı aşkın süre dayanıyo folyolu olanlar (bende yapıyorum ordan biliyorum:34:)

Kızlar ya ben de sabah işe gittiğimde size soracam dedim,siz benden önce yazmışsınız:) Normalde erken yatmama rağmen dün gece 3e doğru uyudum,kızım o kadar hareketliydi ki süt içtim, sağa sola döndüm,kalktım dolaştım ama o hiç aralıksız döndü hıçkırıp durdu tekmeledi(kafa bile atmış olabilir çok sertti hareketleri:D ) acayip acayip şeyler yaptı durdu. Korktum bişe mi oldu acaba diye. yatarken de kaç kere kalkıp eşime baktım,çok dikkatli olmasına rağmen elini kolunu karnıma çarpıyor sandım.dün gece çok tuhaftı yani:) 32.haftadan sonra azalırmış ama azalmasını da çoğalmasını da evham yaparım diye istemiyorum:( Bir de bebekler kısmetli gelirmiş derler ya çok doğruymuş meğer, kızımızın şansıyla hiç aklımızda yokken,borçlar bitmemişken kenarda duran birikimimizle araba aldı dün eşim. İnş. kazasız belasız kullanmayı nasip eder Allah.Kirada olanlara,evi aracı olmayanlara da bebişler uğurlu gelir inş.Amin

Allah kazasız belasız kullanmanızı nasip etsin inşallah, prensesinizin kısmeti bol olsun canım inşallah :nazar:

şimdi hastaneden geliyorum çalışabilir raporumu aldım
aynen yazıyorum raporda yazanı
Bayan.........Nın sağlıklı raporu( 32 haftalık gebelik haftasından 37. gebelik haftasına kadar çalışabilir) tarafımızca düzenlenmiştir
diğer sayfada da ;
Doğum öncesş yasal 8 haftalık istirahatin 5 haftasının doğum sonrasına kullanılabileceğine dair rapordur.
Sigortalının gebeliği normal gebelik doğuma 8-10 hafta kalmıştır.Sağlık durumu doğuma 3 hafta kalana kadar çalışmasına uygundur.
:52::52:

Allahım nolur son güne kadar çalışabileyim:52:

hadi gözün aydın tatlım, darısı başımıza inşallah, bizde kısmetse cuma günü gideceğiz hayırlısıyla bakalım :nazar:

Canım hayırlı uğurlu olsun :). Benim kafama takılan 2 soru var

37. haftaya gelmeden işe bırakma hakkın var değil mi? Bunun için bir prosedür var mı?
Bir de 32-37 haftalar alınabilecek 2-3-5 günlük raporlar geçerli mi? Örn: Bir soğukalgınlığı...vs.

canım işi istediğimiz zaman bırakabiliyoruz orda sorun olmuyomuş ama herhangi bir rapor vs. geçerli değil sonuçta sen çalışabilir raporu alıyorsun çalışamayacak durumda olsaydın zaten o raporu alamazdın diye bir mantık kurulmuş sevgili kanunlarımızda, Allah korusun bi rahatsızlık durumunda işverenin insiyatifine kalmış oluyoruz canım.. :49:

belfüm hayırdır ne sınavı ??? nasıl geçti buarada inşallah iyi sonuçlar alırsın canım prensesin şansına aminn :nazar:

hepinize iyi hafta sonları kızlar...h.sonu itibariyle topik yine sessiz :)

cnm benim ya çok geççmiş olsun içini ferah tut bişi olmamıştır bebişine...hareketleri en azından seni rahatlatır ;)

hoş geldin cnm aramıza sağlıkla büyüüt beişini inş..bebeğinin cinsiyeti ne?renkli ultrason gittiğin hastane koşullarına göre değişiyor cnm..biziim burada normal ultrasonu zor buluyoruz ama ankaraya izne gittiğimde gördüm bir kere kuzumu renklide :)

sanada belfüüüü:) sınavında da bol şans inş güzel geçer...ayy evet ya wc büyük sorun fazla su içme bari :(

geçmiş olsun cnm faydası olurmu bilmem ama parol içebilirsin bi sakıncası yok parolun inş çabuk geçer...

Cok teşekkür ederim canım , neysesi sıkıntısız atlattım :))

Yeni doğan bir bebek refleks olarak ağlamaya başlar. Anne karnından çıktığı anda yuttuğu havanın da etkisiyle başlayan ağlamayı kendini ifade etme yöntemi olarak kullanacaktır. Bebeklerin ağlaması ile ilgili bilmeniz gereken 7 gerçek şunlardır:

1-Yeni doğan bir bebek doğduğu ilk anda otomatik olarak ağlamaya başlar. Biyolojik olarak ciğerlerine hava gitmesiyle başlayan ağlama şekli ve tonu ilerleyen dönemde ihtiyaçlarına göre farklılık gösterecektir.

2-Bir bebeğin ağlaması onun kendini ifade etme yöntemidir. Her bir bebek birbirinden farklı şekillerde ağlar. Nasıl her insanın parmak izleri birbirinden farklılık gösterirse ağlama sesleri de bebeğe özeldir ve her biri farklıdır.

3-Bebeğinizin ağlamasına karşılık vermeniz çok normaldir. Bir bebeğin ağlıyor olması hormon seviyesi çok yüksekte olan anneyi hemen harekete geçirir. Anne çocuğunu kucağına alarak uyku, beslenme ya da kucaklanma ihtiyacını gidermeye çalışır.

Bazı uzmanlar her ağladığında çocuğun kucağa alınmaması gerektiğini bazen ağlama sesinin duymazdan gelinmesi gerektiğini savunur. Ancak bebeğine biyolojik olarak bağlı olan kişinin anne olduğu düşünülürse bu önerinin duymazdan gelinmesi normaldir.

4-Bebeğiniz ağladığında yapılabilecek iki şey vardır. Ağlamasına bir karşılık vermek ya da görmezden gelmek. Eğer bebeğinizin ağlamasını dikkate almazsanız bu her iki taraf için de üzücü bir durum olabilir.

Bebeğiniz ihtiyacı karşılanmadığı için ağlamasının bir fayda etmediğine inanacak dolayısıyla kendisinin de değerli olmadığını hissedecektir. Siz de ağlayan bebeğinizi yalnız bıraktığınız için suçluluk duyabilirsiniz.

Bebeğiniz de ebeveynleri ile iletişim kurma konusundaki motivasyonunu kaybedebilir. Diğer bir seçenek de bebeğinizin ağlamasının durmasını beklemek ve sonrasında onu kucağınıza almak olabilir.

Bu da bebeğinize sizin kontrolü elinizde bulundurduğunu gösterecektir. Bu davranışın da uzun vadede bebek-ebeveyn iletişimi için olumsuz etkileri olabilir.

5-İlk aylarda bebeğinizin ağlamasını rahatsız edici bir davranış olarak görmemelisiniz. Onun ağlamasına anında karşılık vermeniz ihtiyaçlarını karşılamak için yanı başında olmanız onu rahatlatacaktır.

İlerde bir ihtiyacı için daha az gergin olacak ve sizin mutlaka yanına gideceğini bildiği için ağlama tonu daha farklı olabilecektir.

6-Bebeğinizin çok fazla ağlaması sizin suçunuz değildir. Bebekler ihtiyaçlarını karşılamanıza ve fiziksel bir problemi olmamasına rağmen ağlamaya devam edebilir.

Bazen bebeklerin ağlaması bir sebebe bağlı değildir. Ağladığı zaman yanında olmanız yeterlidir, bebeğinizi susturamadığınız için suçluluk hissetmemelisiniz.

7-Bebeğin her ağladığında kucağa alınmasına karşı olan görüşler bu bebeklerin hiç bir zaman kendilerini sakinleştiremeyeceklerini ve hep anneye bağımlı olacağını savunurlar. Oysa araştırmalar tersini göstermektedir. Bebeği her ağladığında beslemek üzere yanıt veren anneler ile beslemeyi geciktiren anneler üzerinde bazı araştırmalar yapılmıştır.

Ağlamalarına anında tepki vererek besleyen annelerin bebeklerinin ilerleyen dönemde daha az ağladığı, iletişim becerilerinin daha çok geliştiği ve annelerine daha güvenle bağlı oldukları görülmüştür.

Işılayim cok guzel bilgiler :38:

selam kızlar
dün doktor günümüzdü oğlum kocaman olmuş çok şükür
1659 gr 43.05 cm:nazar::nazar:
ayağı kafasındaydı:9: duruyordu yüzünü bir göstermedi bize kerata:emir_bebek:

Oy maşallah oglusuna:nazar: ne kadar da büyümüş :)
Nstye girdin mı canım

iyi günlerde kullanın inşallah canım benimmmmm:34:

canım ben de kararsızım çok... doğumda çikolata istiyorum kısmet olursa inşallah (isilayyy verdiğin link fiyatları süppermiş bu arada, sen yedin mi tatları nasıldı acabaa??)
şekeri de mevlütte dağıtalım diye düşünüyorum resimli çerçeveli modellerden istiyodum ama bi yandan da magnetli olanlar daha bi kullanışlı gibi geliyo bilemedim yani.. ama kendim yapmayacağım çünkü maliyeti aynıya geliyo hatta kendim yaparsam daha çok özenip oda olsun buda olsun diyerek daha bile pahalıya çıkıyodu son hesapladığımda... loğusa şerbeti takımları içinde hazır olan bebek biblolu süslerdern alıcam gibi görünüyo çünkü silikonun kokusuna hiç dayanamıyorum buara yine koku hassasiyetimiz had safhada çünkü :1:

resimli kart yazısı nasıl bişi canımmmm :26:
yoo istediğin gibi yapabilirsin güselim, bi arkadaşım şekerleri doğumda dağıtıp mevlütte sadece şerbet ikram etmişti bi başkası da hem magnet süslerini hemde çikolatasını mevlütte dağıtıp hastanede sadece şerbet ikram etmişti.. biz de sanırım çikolata ile şerbeti doğumda ikram edip şekerleri mevlütte ikram edeceğiz gibi görünüyo en azından ben öyle istiyorum :34:
kurabiye de çok hoş olur bence doğumda, hem bi ayı aşkın süre dayanıyo folyolu olanlar (bende yapıyorum ordan biliyorum:34:)

Allah kazasız belasız kullanmanızı nasip etsin inşallah, prensesinizin kısmeti bol olsun canım inşallah :nazar:

hadi gözün aydın tatlım, darısı başımıza inşallah, bizde kısmetse cuma günü gideceğiz hayırlısıyla bakalım :nazar:

canım işi istediğimiz zaman bırakabiliyoruz orda sorun olmuyomuş ama herhangi bir rapor vs. geçerli değil sonuçta sen çalışabilir raporu alıyorsun çalışamayacak durumda olsaydın zaten o raporu alamazdın diye bir mantık kurulmuş sevgili kanunlarımızda, Allah korusun bi rahatsızlık durumunda işverenin insiyatifine kalmış oluyoruz canım.. :49:

belfüm hayırdır ne sınavı ??? nasıl geçti buarada inşallah iyi sonuçlar alırsın canım prensesin şansına aminn :nazar:

Benimde hiç aklıma gelmemişti şerbet bardaklar canım iyi söyledin bı de onlara bakmak gerek.

Canım malimusavirlik bitirme sınavı.yazili sınav olduğu için bilmiyorum :) yaptım ama hepsini bakalım

Back
X