Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
ben her gün alıyorum acaba ne gibi zararı var gün aşırımı alsam bundan sonra:26::26:

söylediklerine katılıyorum emzik konusunda ancak bazı bebekler parmaklarını çok emebiliyor ve bıraktırması çok güç oluyor hatta kocaman olduklarında bile emebiliyorlar eğer bu tarz aşırı parmak emme durumu olursa kesinlikle emzik kullanılmalı..bunu dr.larda önerir çünkü emzik bırakıılır ama parmak emme bırakılamayabiliyor

edacım çok geçmiş olsun umarım dr.un yanılmıştır içini ferah tut inş güzel olur herşey
belfü çok geçmiş olsun ne zaman kurtulacaz şu migren belasından :( limon dilimleyip ağrıyan yere sar cnm bazen bende etkili oluyor kesiyor ağrımı

Sağol kuzucum , şimdi daha iyiyim neyseki.Gene de akşamı bekliyorum güzel bir uyku için.Limonu deneyeceğim canım çok sağol:38:

güzel günlerde kullansın miniğin hediyelerini canımmmm, bebiş kısmetiyle gelir derler ama seninki maşallah pek bi kısmetli olacak :34:

Allah şifa versin kuzucum tez zamanda inşallah, migren ve mide bulantısı bizde de geri döndü uzun bi aradan sonraaa... ama azıcık kaldı Allahın izniyle annesi azıcık daha dayanacağız kuzularımız içinnnn :34:

oyyy maşallahhh büyük kızınaaaa :nazar: bizim miniklerimiz de emer inşallah hayırlısıyla sağlıklı büyür tosuncuklarımız amiiiinnnn :nazar:

uzmanların dediği gibi her bebeğin tepkisi ve düzeni farklı oluyor kesinlikle.. zira ben 28 yaşımdayım ve annem beni 40 ım çıktıktan kısa bir süre sonra kendi odamda uyutmaya başlamış ama tamamen bilinçli bir şekilde,
önce bi süre kucağında kokusunu çeke çeke uyumuşum uyuduktan sonra bırakmış beni beşiğime ve uzun bir süre yanımda beklemiş ki uyanınca onu görüp güvende hissedeyim kendimi..
bi süre sonra kucağındaki süreyi daha kısaltarak uyumadan beşiğime bırakmış ve elimi yüzümü okşaya okşaya ninnilerle uyutmuş ve yine yanımda beklemiş..
buna da alıştıktan sonra hiç kucağında sallamadan beşiğime bırakmış sadece okşayarak uyutmuş..
daha sonra beşiğime yatırdıktan sonra odanın dışından sadece ninnilerle uyutmuş beni ve yanıma, uyandığımda görebileceğim bi yere fotoğrafını bırakmış ki yine uyanınca güvende hissedeyim kendimi diye...
en sonunda da yatağıma yatırdığı gibi odanın dışına çıkarak hiç müdahale etmeden kendi kendime uyuyuşumu izlemiş..
veeee bu şekilde kendi kendime uyumayı ve uyandığımda ağlamadan kendi kendime oyuna başlamayı öğrenmişim :nazar:
hem bu şekilde annem kendine dinlenme zamanı yaratmış hemde beni ağlatmadan yukarıda bahsedildiği gibi güven duygusundan, şefkatten uzak kalmadan kendi uyku düzenimizi tutturmuşuz...
Allah' a şükür çocukuğumda da büyüme aşamasında da gayet kendine güvenen, özgüveni tam, kendi kendine yetebilen bir birey olarak yetiştim :34:
Allah' ın izniyle bizde oğlumuzda annemin beni büyütürken uyguladığı bu yöntemi uygulayacağız anneannemizin de yardımlarıyla tabiii :34:
Allah kuzucuklarımızı sağlıkla dünyaya getirmemizi ve sağlıkla büyütmemizi nasip etsin inşallah ve Allah annelerimizi ve eşlerimizi başımızdan eksik etmesin inşallah amiiinnnnn :nazar:

bu arada biz izindeyiz kızlar bugün itibariyle, evde zaman hiç geçmioooooo... 10 gibi uyandık, kahvaltı yaptık tv ye baktık ama hiiiçççç bişi yookkk... şimdi kalkıp akşam yemeğimizi hazırlicaasss... hayırlısıyla hafta sonu odamız gelsin de haftaya da odamızı yerleştirmekle meşgul olsak öyle zaman geçirsek... keşke erkenden izne ayrılmasaymışız diye düşünüyorum şuanda ama işin stresinden ve yolun uzaklığından dolayı kısmen mecburi oldu bizimkisi.. mümkünse siz sonuna kadar dayanbildiğiniz kadar dayanın kızlar zira çalışmaya alışık olunca insan evde sıkılıyooooo... bide bizim apartman hep orta yaş ve üzeri insanlarla dolu genç bir iki komşucuğum olsa hiç diilse onlarla vakit geçirirdik.. tüm arkadaşlarım da çalışıyooo o yüzden hayırlısıyla bi an önce zaman geçse de yavrucuğumuz gelseeeee sağlıkla inşallah amiiinnnn :nazar:

Evet canım sağlıkla kucağımıza aldığımızda tüm sıkıntılarımız son bulacak :38:
Bakalım ilk kim doğum yapacak :))

Bebeklerde uyku;

Bebeklerin uyku düzeninin sağlanması için son yıllarda oldukça popüler olan ve herkesin bir bilgiçlik edasıyla birbirine tavsiye ettiği yöntem ağlatma metodu.

Buna göre bebeğinizi kendi başına uyumayı öğrenmesi için odasında yatağına bırakıyorsunuz. Bir süre ağlıyor ve ardından susarak uyuyor.

Sağlam sinir gerektiren bu uygulama sonucu ilk günlerde uzun olan ağlama süresinin giderek kısalacağı ve bir süre sonra bebeğinizin kendi başına uykuya dalmayı öğreneceği iddia ediliyor.

Uzun bir süre boyunca bu yöntemin gerekliliği ve yararları savunuldu. Ancak uzmanların yaptıkları son araştırmalar durumun hiç de öyle olmadığı yönünde.

Özellikle, bu yöntemin bebeklerin psikolojik gelişiminde geleceğe dönük olumsuz etkiler bıraktığını araştırmalar ortaya koymakta.

Yapılan son incelemeler bebeklerin odalarında ağlayarak uyumaya bırakılmaları sonucunda uyumayı değil, susmayı öğrendiklerini ortaya koyuyor.

Bu durum ise bireylerin yetişkinlik dönemlerinde ürkek ve ihtiyaçlarını rahatlıkla dile getiremeyen bir ruh yapısında olmalarını tetikliyor.

Bebeğin içine itildiği yalnızlık ve terkedilmişlik duygusu ile birlikte gelen korkular da cabası.

Bebeklerin ilk büyüme dönemlerinde ihtiyaç duydukları en temel gıda kuşkusuz sevgi ve şefkat. Bu noktada annenin ilgisi ve sevgisi bebeğin psikolojik gelişiminde çok temel bir rol oynuyor. Sağlıklı bir psikolojiyle yetişen bireyler de sağlıklı bir toplumsal gelişme için elzem.

Dolayısıyla bebeğin kendi halinde ağlayarak susmayı öğrenmesi ve bu şekilde uyuması anne-baba için işin kolay yöntemine başvurmak oluyor. Ancak bebeğinizin psikolojisi üzerinde yaptığı tahribat ömür boyu onarılamayacak sorunlara yol açabiliyor.

Diğer yandan düzensiz uykular özellikle anneyi en çok zorlayan konulardan birisi. Bütün gün bebeğiyle ilgilenen anne, bebeğin gece uykuları düzensiz olduğu zaman, neredeyse yirmi dört saat boyunca sağlıklı bir dinlenme imkanı bulamıyor.

Peki bebeğinizin uyku düzenini sağlamak için ne yapmak gerekiyor?
Öncelikle uzmanların, bebekler için bir yaşından önce uyku düzeni tutturmaya çalışmanın anne-baba ve bebeği yıpratmaktan öteye faydasının olmayacağını söylediklerini belirtelim.

Aslında yukarıdaki sorunun cevabını da yine bebekler kendileri veriyor. Her bebek için değişmekle birlikte, hepsinin kendiliğinden bir düzen tutturduğu gün geliyor. Kimi bunu çabuk yapıyor, kimi geç. Bazı anne-babaların anlattığı uykuları çok düzensizdi, sonra bir gece yatıp sabaha kadar uyudu, sonraki gün de, ertesi gün de, o gün bugündür uyuyor demesi aslında çok gerçek bir hikayeyi tasvir ediyor.

Anne-babaya düşen yine en zoru oluyor. Bebeğinizin bu uyku dengesini bulmasını beklerken insanüstü bir sabra ihtiyaç duyuluyor.

Özellikle annenin durumu müthiş bir fedakarlık öyküsünü teşkil ediyor.

Ama bebeğiniz için, dünyanın en masum ve sevimli canlısı için değmez mi?

Ağlatmanın doğru olduğunu bende düşünmüyorum.Mantıken kendini yalnız ve savunmasız hissedecektir kuzucuklar hiç gerek yok:(

Kızlar ocak annelerinin paylaşımlarından alıntı yapıyorum.

Kız bebek geliyorsa...
Hamileliğinizin ilk dönemlerinde sabahları mide bulantısı yaşayabilirsiniz.
Bebeğinizin dakikadaki kalp atış hızı 140'dan yüksek olur.
Basen ve kalçadan kilo alırsınız.
Sol göğsünüz sağ göğsünüzden büyüktür.
Saçlarınızın açık renk olan kısımlarında kızıllaşma meydana gelir.
Karnınız yanlara yay›larak büyük.
Çirkinleştiğinizi söyleyenler çıkabilir. Kız bebek annenin güzelliğini alır derler!
Tatlı aşerirsiniz.
Meyve yemek istersiniz.
Canınız daha çok portakal suyu çekebilir.
Hamilelik süresince normalden daha kaprisli ve huysuz olursunuz.
Yüzünüz eskisine nazaran daha şiştir.
Ekmeğin baş tarafını yemek istemezsiniz.
Göğüsleriniz ciddi oranda büyür.
Uyuduğunuzda yastığın yüzü güneye bakar.
İdrarınızın rengi donuk sarıdır.
evlilik yüzüğünüzü bir ipe bağlayıp karnınızın üzerinde tuttuğunuzda, ip iki yana doğru hareket eder.
gebe kaldığınızdaki yaşınız ve yine hamile kaldığınız ayın toplamı tek sayı çıkar.
Küçük erkek çocuklar size ilgi gösterir.

Çoğu tutuyor :) Ama karnım sivri benim, şişliklerde henüz yok.Aksine daha güzelleştiğimi söylüyorlar :)

ben chıcco lıteway aldım kullananlar cok memnun hem doğumdan ıtıbaren kullanırsın hemde baston tarzında hafıf.

320 tl

cnm 4-5 ürün ekledım sık kullanılanlara. bu da onlardan bırıydı. dönüp dönüp bakıyorum.. kararsızım... bu arada kafama taklılan sey su.. önü cok acık duruyo. kısın nasıl kullanıcak bunu bebıslerımız. bacakları üşümez mi:(

Erkek bebek geliyorsa...
Hamileliğinizin ilk dönemlerinde sabah bulantısı yaşamazsınız.
Bebeğinizin dakikadaki kalp atış hızı 140'dan düşük olur.
Vücudunuzun önünde duran yuvarlakta fazladan bir kilo taşırsınız.
Karnınız sivri büyüyorsa... Meme ucunuz belirgin bir şekilde koyulaşır. K
arnınız aşağı doğru büyümeye başlar.
Tatlı aşerirsiniz.
Protein içerikli yiyecekler arasındansa et ve peynire daha çok aşerirsiniz.
Ayaklarınız hamilelik öncesi döneme göre daha soğuktur.
Elleriniz çok kuru olur.
Uyuduğunuzda yastığın yüzü kuzeye bakar.
Sizinle birlikte eşiniz de kilo alır.
Eskisinden daha güzel görünürsünüz.
Bacak tüyleriniz daha hızlı uzar.
İdrarınız sapsarı gelir.
Burnunuz genişler.
Baş ağrılarınız olabilir.
evlilik yüzüğünüzü bir ipe bağlayıp karnınızın üzerinde tuttuğunuzda, ip daire çizer.
gebe kaldığınızdaki yaşınız ve yine hamile kaldığınız ayın toplamı çift sayı çıkar.
Bebek anne karının sağ tarafında durur.

mide bulantısı, ayaklarımın sıcaklığı ve tatlı aşerme ile tüy hızı konusu dışında hepsi doğru cidden :16:

Annen ne güzel bakmış sana bebekken:) ben de hep uyuyormuşum annem beni zorla kaldırıp emzirirmiş. bir de ilk çocuk olduğum için heveslenip sevmek isterlermiş ama uykucuymuşum:D
İzin olayını bence en doğrusunu yaptın canım yol konusu zorlardı seni. oda gelince onla uğraşırsın eksikti vs derken bebikler gelir zaten.keşke ben de evde olsam da uyusam dinlensem,yavaş yavaş herşeyi hazır etsem. gezip halı,bebek arabası filan baksam ama nerdee:)

Ne ilginç ya çoğu doğru:D:D sadece yüzüm şiş değil,göğüslerim çok büyümedi ve tam tersi güzelleştin diyolar:D

canımmmmm nasıl ihtiyacım warmış izinle ilgili yazdıklarını duymaya, Allah razı olsun walla içim rahatladı azıcık daha :21:

Kızlar bebek odası için halı alanınız varmı,nerden aldınız? kafam hep almadığım ne kaldı gibi sorularda,enerjim bitti resmen:(

Kızlar bebek odası için halı alanınız varmı,nerden aldınız? kafam hep almadığım ne kaldı gibi sorularda,enerjim bitti resmen:(

bende almadım bugün trendyolda 3K Konsept & Esprit Home da bikaç çocuk halısı beğendim ama karar veremedim eve gidince ölçü almam lazım akşama karar vericem.

cnm 4-5 ürün ekledım sık kullanılanlara. bu da onlardan bırıydı. dönüp dönüp bakıyorum.. kararsızım... bu arada kafama taklılan sey su.. önü cok acık duruyo. kısın nasıl kullanıcak bunu bebıslerımız. bacakları üşümez mi:(

asıl benım alma sebebım buydu ztn:) uyku tulumu var kendı ıcınde:) sabıtlenıo arabaya tulumun ıcıne koyuyorsun bebegı netten bu sekılde arastrrsan bulabılırsın cnm

Erkek bebek geliyorsa...
Hamileliğinizin ilk dönemlerinde sabah bulantısı yaşamazsınız.
Bebeğinizin dakikadaki kalp atış hızı 140'dan düşük olur.
Vücudunuzun önünde duran yuvarlakta fazladan bir kilo taşırsınız.
Karnınız sivri büyüyorsa... Meme ucunuz belirgin bir şekilde koyulaşır. K
arnınız aşağı doğru büyümeye başlar.
Tatlı aşerirsiniz.
Protein içerikli yiyecekler arasındansa et ve peynire daha çok aşerirsiniz.
Ayaklarınız hamilelik öncesi döneme göre daha soğuktur.
Elleriniz çok kuru olur.
Uyuduğunuzda yastığın yüzü kuzeye bakar.
Sizinle birlikte eşiniz de kilo alır.
Eskisinden daha güzel görünürsünüz.
Bacak tüyleriniz daha hızlı uzar.
İdrarınız sapsarı gelir.
Burnunuz genişler.
Baş ağrılarınız olabilir.
evlilik yüzüğünüzü bir ipe bağlayıp karnınızın üzerinde tuttuğunuzda, ip daire çizer.
gebe kaldığınızdaki yaşınız ve yine hamile kaldığınız ayın toplamı çift sayı çıkar.
Bebek anne karının sağ tarafında durur.

hepsi aynı :)))
sabah bulantısı yaşamadım
aşırı tatlı yiyorum
et ve peynir çok tüketiyorum canım istiyo
eşimde benimle şişko oldu
karnım sadece kilo aldı :)
tek yanlış olan bacak tüylerim hiç uzamıyo ve burnum genişlemedi :9::)))

ben english homeden aldım mavi puanlı halı
kk da görmüştüm bayıldım hemen gidip aldım :)
dots-milenyum-hali.html

Off halı en büyük derdim şu an oda ile ilgili olarak :)
Bak unnado da Denokids var, onun kuşlu bir halısı var çok beğendim düşündüm bir süre. Halıyı görmeden almak içime sinmedi, çok hav çıkarır mı nasıldır emin olamadım çünkü..

bende almadım bugün trendyolda 3K Konsept & Esprit Home da bikaç çocuk halısı beğendim ama karar veremedim eve gidince ölçü almam lazım akşama karar vericem.
caglacım benim üyeliğim yok trendyolda, halının ölçüleri nedir?

ben english homeden aldım mavi puanlı halı
kk da görmüştüm bayıldım hemen gidip aldım :)
dots-milenyum-hali.html

Off halı en büyük derdim şu an oda ile ilgili olarak :)
Bak unnado da Denokids var, onun kuşlu bir halısı var çok beğendim düşündüm bir süre. Halıyı görmeden almak içime sinmedi, çok hav çıkarır mı nasıldır emin olamadım çünkü..

Bunlar güzelmiş kızlar sağolun ama benim uzun kenarı 200cm,kısası da 150 cm. filan olması lazım,ufak oluyor bunlar:(

Bu odaya bu halı çok mu cafcaflı oluyor, gerçi bu da biraz ufak. Ayrıca kaliteli mi bilemedim?
$1.webp

halı da bu KAŞMİR ORJİNAL DİSNEY SERİSİ 133X185 145 TLKARGO DAHİL - ve Bebek Halı & Kilimi sahibinden.com'da - 106408640

arkadaşlar bir sorum olacak bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim.bacaklarımın en üst kısmında ön tarafı nda döküntüler oldu nasıl desem alerji gibi kızarık kızarık hafif kalçamda da var.sizce kilo alımıyla mı alakalı yani çaylayacağı için mi böyle oluyor kaşıntım da oluyor ama tutuyorum kendimi kaşımıyorum.daha önce karnımın bir bölümünde olmuştu bir süre sonra o döküntü olan yerler çatladı ve geçti.sizde bunla mı alakalı önemli bişey olabilir mi aynı şeyi yaşayan varmı aranızda :(( ne yapsam bilemedim kontrole gittiğimde yoktu ama karnımda olduğunu anlatmıştım bir dermatoloğa gidersin rahatsız olursan demişti.

arkadaşlar bir sorum olacak bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim.bacaklarımın en üst kısmında ön tarafı nda döküntüler oldu nasıl desem alerji gibi kızarık kızarık hafif kalçamda da var.sizce kilo alımıyla mı alakalı yani çaylayacağı için mi böyle oluyor kaşıntım da oluyor ama tutuyorum kendimi kaşımıyorum.daha önce karnımın bir bölümünde olmuştu bir süre sonra o döküntü olan yerler çatladı ve geçti.sizde bunla mı alakalı önemli bişey olabilir mi aynı şeyi yaşayan varmı aranızda :(( ne yapsam bilemedim kontrole gittiğimde yoktu ama karnımda olduğunu anlatmıştım bir dermatoloğa gidersin rahatsız olursan demişti.

Canım kullandığın bir ürün varmı, alerji yapmış olabilir mi. benm olmadı hiç bilemiyorum ama dr. bi danış bence

caglacım benim üyeliğim yok trendyolda, halının ölçüleri nedir?

Bunlar güzelmiş kızlar sağolun ama benim uzun kenarı 200cm,kısası da 150 cm. filan olması lazım,ufak oluyor bunlar:(

Bu odaya bu halı çok mu cafcaflı oluyor, gerçi bu da biraz ufak. Ayrıca kaliteli mi bilemedim?
Eki Görüntüle 576008

halı da bu KAŞMİR ORJİNAL DİSNEY SERİSİ 133X185 145 TLKARGO DAHİL - ve Bebek Halı & Kilimi sahibinden.com'da - 106408640

Canım şu halıya bir baksana senin odaya uyabilir belki?
Ama bu halılar halı gibi değil de paspas gibi sanki, hani altında kaydırmaz olanlar oluyor ya yavları overloklu.. sen yine de bi bak..

Halı | Confetti | Çocuk Halısı | Banyo Paspası | Dekoratif Halı | Duvardan Duvara | Mutfak Halısı | Yolluk

Ama şimdi baktım ölçüsü uymuyormuş sana. Senin 140x200 halı bakman lazım kuşum..

Son düzenleme:
Back
X