Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
İlkokul geçmiş olsun canım,inşallah tez zamanda sağlığına kavuşur yavrun,üzmeyin kendinizi,Rabbim beterinden saklasın.

Haftasonu yine kimseler yok ortalıkta,anneler alışveriş çılgınlığında sanırım=)pzt. ortaya çıkar.Biz dün hallettik alışveriş olayımızı,internetten de aldık,buradaki kısıtlı imkanları da değerlendirdik.Hemen hemen bir şey kalmadı alınacak.Cicilerimiz gelince foto. çeker koyarız.
Dün kontrolümüz vardı,miniğim 30+2 de 1800 gr,40 cm olmuş:nazar: başı da aşağıdaydı,ben de 10 kilo almışım:52: neyse doğum sonrası gidecekler nasılsa:51:

canım bekliyoruz resimlerinizi... maşallah miniğine :nazar::emir_bebek:gelsin bebişler gitsin kilolarr:24::24:

iyi akşamla bebeğimde yarık dudak vardı bugün epinatologa gittim oda var ve derin dedi yarık damakta var dedi ve 30 haftalığım aminosentez yaptı genelde bu bebeklerde kromozon sorunlarıda olurmuş çarşamba günü sonucu çıkacak ama çok kötüyüm her hafta kötü bi haber alıyorum ve çok korkuyorum allah kimseye bu duyguları yaşatmasın ve nolur sağlıklı olsun yalvarırım allahım sana

İnşallah güzel haberler alırsın canım. İyi ve güzel şeyler düşünmeye çalış. Dualarım sizinle.

canım cok üzüldüm ama allah beterinden saklasın caresi olan bişi sonucta bir iki ameliatla düzelir annelik zorluklara bebegi için gögüs germektir bebegin yeterki saglıklı zeki akıllı olsun sakın üzme kendini bebegine hissettrme sakın allahım büyük cok dua et insalah rabbm anne karnında sifa verir dogdugunda hiç bişi olmaz bol dua et dualarm senb ve bebeginle[/QUOTçok sağol canım zaten uyuyamıyorum ve sürekli dua ediyorum ama çok endişeliyim acabalarım var zekayla ilgili ve çok korkuyorum son iki aydır gülemiyorum sürekli ağlamakla geçti her doktora gidince iyi bişey desin istiyorum ama olmuyor
canım cok yarık damak dudak lı bebek gördüm ama o bebeklerin hicbirinde onun dısında farlı hastalık görmedim zekayla alakalı bişi olmaz sakın korkma üzülme allaha sıgın rabbim büyük insalah temiz cıkacak amniosentez sonucun bn inanıyorm sende inan odaha bi melek rabbim korusun insalah ama bebege hissettrdikce onun gelişimini etkilersin anne karnında elindn geleni yap bebegn için üzülmemeye calş tattlı bebişin için

iyi akşamla bebeğimde yarık dudak vardı bugün epinatologa gittim oda var ve derin dedi yarık damakta var dedi ve 30 haftalığım aminosentez yaptı genelde bu bebeklerde kromozon sorunlarıda olurmuş çarşamba günü sonucu çıkacak ama çok kötüyüm her hafta kötü bi haber alıyorum ve çok korkuyorum allah kimseye bu duyguları yaşatmasın ve nolur sağlıklı olsun yalvarırım allahım sana

Allah yardımcın olsun canım dualarım senin ve bebişinle..Allah ikinize de sağlık sihat versin

veeee annem geldiii
tabi ki hemen çantalarımızı hazırladık
Oğlum için:
1 adet 10 lu hastane çıkışı
1 adet beşli hastane çıkışı(penye battaniyey bohça yapıldı doğumhaneye verilecek)
2 adet yedek iç dış zıbın
2 adet yedek altı
4 tane çorap
1 takım şapka eldiven panduf
1 adet yün 1 adet pazen battaniye(1 tane de doğumhane için penye bohça yapıldı)
6 adet ağız bezi
bebek bezi(bir tane bohçaya kondu)
pişik kremi
2 adet yün yelek patik hırka takımı(ne olur ne olmaz dedik)
bir tane de penye yelek

KEndim için
1 adet nevresim(annem için de)
2 adet atlet
5 adet kilot
emzirme pedi
ped
1 takım gecelik
1 takım pijama
lohusa tacı
hırka
çorap
terlik
el havlusu 2 adet
kağıt havlu
çöp poşeti
makyaj malzemelri parfüm tarak (konacak)
oda süsleri (konacak)
karbonat(göğüs yarası için ,krem almayacağım anne tavsiyesi)

sanıyorum unuttuğu bir şey kalmadı,
artık olursa karşıda eczane falan var ordan alınır

canım çok geçmiş olsun
senin için zor bir süreçtir eminim
ama Allah beterinden saklasın
dermansız dert vermesin kimselere

Kızlar bugün uzun zamandır beğendiğim ama paraya kıyıp alamadığım lohusa gecelik sabahlık takımını aldım.
HALUK BAYRAM 3'L HAMLE TAKIM Pijama Dnyas

biraz suçluluk hissettim başta ama çok beğendiğim için severek aldım.Kumaşı gayet kaliteli,tavsiye edebilirim hepinize.Bir de internetten hep beğendiğim stylo anne çantalarından aldım indirimle birlikte 57 ye gelmiş oldu.gerçekten kocaman bi çanta,herşeyi sığdırabiliyorsunuz.Bi bakın derim.
STYLO Anne Bebek Çantası Kırmızı

hala bebek arabamız,odamız hazır değil,çok kararsız bi aileyiz biz sanırım.Artık bu hafta son,çünkü bebek odaları yaklaşık 1 ay içinde geliyolar,bebişler sabırsızlanırsa işimiz zor.
Bu arada ilkokulcum çok geçmiş olsun canım.sen merak etme doktorlar hep en kötüsünü düşünmek zorundadır.bence herhangi bir problem yoktur.sen Allaha sığın.Bol bol dua et.Rabbim yardımcın olsun,bebişin sağlıkla gelsin inşallah.
hahaha pijamamın aynısını ben koydum çantama mavisini çok tatlı valla
bir de mavi taç:21::21:
çanta da aynısı ama benımki siyah:23:
iyi günlerde kullanmak nasip olsun canım

merhaba kızler bende 2013 subat anne adaylarından biriyim doguma 2 ay fln kaldı cok heycanlanıyorum hem daha hicbişey almadık alışverise baslasakmı ne :49:

merhaba kızler bende 2013 subat anne adaylarından biriyim doguma 2 ay fln kaldı cok heycanlanıyorum hem daha hicbişey almadık alışverise baslasakmı ne :49:

hoşgeldin canım
alışverişe başlasak mı derken??
hiç mi bir şey alamdınız büyük parçalar için mi dedin
hangisi için dersen de ama artık bitiri bugünler riskli günler
bak çantalar bile hazırlandı
panik yapmak istemem ama daha fazla geç kalma

hoşgeldin elnare zaman az kaldı aynı heyecan hepimizde var:18: nasıl dayandın hiçbir şey almadan bravo doğrusu:53: valla ben 4. aydan beri azar azar ne görsem alıyorum daha da bir sürü eksiğim varmış gibime geliyor:52::52:gerçi benimki görmemişin oğlu olmuş hesabı ama napiyimm:52::52::12:

sen de çok geç kalma derim

Son düzenleme:
veeee annem geldiii
tabi ki hemen çantalarımızı hazırladık
Oğlum için:
1 adet 10 lu hastane çıkışı
1 adet beşli hastane çıkışı(penye battaniyey bohça yapıldı doğumhaneye verilecek)
2 adet yedek iç dış zıbın
2 adet yedek altı
4 tane çorap
1 takım şapka eldiven panduf
1 adet yün 1 adet pazen battaniye(1 tane de doğumhane için penye bohça yapıldı)
6 adet ağız bezi
bebek bezi(bir tane bohçaya kondu)
pişik kremi
2 adet yün yelek patik hırka takımı(ne olur ne olmaz dedik)
bir tane de penye yelek

KEndim için
1 adet nevresim(annem için de)
2 adet atlet
5 adet kilot
emzirme pedi
ped
1 takım gecelik
1 takım pijama
lohusa tacı
hırka
çorap
terlik
el havlusu 2 adet
kağıt havlu
çöp poşeti
makyaj malzemelri parfüm tarak (konacak)
oda süsleri (konacak)
karbonat(göğüs yarası için ,krem almayacağım anne tavsiyesi)

sanıyorum unuttuğu bir şey kalmadı,
artık olursa karşıda eczane falan var ordan alınır

Gözün aydın canım,annene kavuşmuşsun.Biz de eşyalarımızı 1-2 haftaya yıkayıp hazırlamayı düşünüyoruz.Benim aklıma ekstra gelen şeyler,bebek için havlu,biberon,emzik,portbebe bir de süt yapan çay.Anne adaylarımızın çoğu Ocak ayı içinde bebişlerine kavuşacak gibi görünüyor:16: kolay doğumlar sağlıklı bebişlerimiz olsun inşallaah:nazar:

Gözün aydın canım,annene kavuşmuşsun.Biz de eşyalarımızı 1-2 haftaya yıkayıp hazırlamayı düşünüyoruz.Benim aklıma ekstra gelen şeyler,bebek için havlu,biberon,emzik,portbebe bir de süt yapan çay.Anne adaylarımızın çoğu Ocak ayı içinde bebişlerine kavuşacak gibi görünüyor:16: kolay doğumlar sağlıklı bebişlerimiz olsun inşallaah:nazar:

Amin.
sağol canım sen de kolayca zevkle hazırla çantanızı inşallah
port bebe değil ana kucağı alacağım ben
emzik yazmayı unutmuşum ama biberon almayacağım en kötü ihtimal hastanenin karşısında eczane var ordan alınır
bebek için havlu demişsin o neden?

Son düzenleme:
canım cok üzüldüm ama allah beterinden saklasın caresi olan bişi sonucta bir iki ameliatla düzelir annelik zorluklara bebegi için gögüs germektir bebegin yeterki saglıklı zeki akıllı olsun sakın üzme kendini bebegine hissettrme sakın allahım büyük cok dua et insalah rabbm anne karnında sifa verir dogdugunda hiç bişi olmaz bol dua et dualarm senb ve bebeginle
çok sağol canım zaten uyuyamıyorum ve sürekli dua ediyorum ama çok endişeliyim acabalarım var zekayla ilgili ve çok korkuyorum son iki aydır gülemiyorum sürekli ağlamakla geçti her doktora gidince iyi bişey desin istiyorum ama olmuyor

İlkokul canım kromozom bozukluğunu bence düşünme, internetten okduğum birkaç yerde yarık dudak/damak olan bebeklerin yaşamlarında oldukça başarılı olduklarına ilişkin yorumlar vardı. Dualarımız seninle canım, üzülme denmez ama sen üzüldükçe kuzu da hissedio öyle düşün lütfen. Bu sfer inşallah iyi haberler alırsın doktorundan arkadaşım.

Kızlar dünkü seminerin açılışını Gökmen İyigün yaptı, Medical Parkın kadın doğmcularından. Özetle normal doğumu ve hatta epiduralli normal doğumu şiddetle tavsiye ettiğini söyledi. Epiduralin kesinlikle felç gibi bir riski olmadığını özellikle belirtti. Ben kadın olsam bu yöntemi seçerdim dedi. Bir de epidural yapılması çin denildiği gibi 4 cm açılma olması fln gerekmez, ben doktor olarak gebenin ağrıları biraz hissetmesini bekleyip öyle yapıyorm dedi. Yoksa kimse nasıl bir ağrı yaşadğını anlamıyor ve epidualin kıymetini bilmiyor dedi :)) epidural katateri max 8-12 saat kalabiliyormuş vücutta, sonrasında enfeksiyon riski oluyormuş o yüzden hemen takmıyorlarmış.

Sonra diyabetle ilgili bir bölüm vardı ama açıkçası o kadar teknikti ki salon boşaldı o sırada diyebilirim. Bildiklerimizin çok da dışında bir şey kalmadı aklımda, belki ceyz ve belfü akıllarına gelen bişi olursa eklerler.

Son bölümde Ayşe Öner vardı, doğum koçu. Bebek hemşiresi olarak başlamış bu işe, şimdi de eğitim seminer fln veriyor. Ayşe Öner « Hamile Rehberlik Hizmetleri Ayşe Öner web adresi, faydalı bilgiler ve videolar var. Bu bölümde özellikle emzirme ve bebek banyosu üzerinde konuştuk. Öncelikle doğru bilinen yanlışlarımızdanmış; göğüs ucuyla oynamak doğumu tetiklemez dedi, eğer öyle olsaydı düğme gibi basalım başlatalım doğumu dedi. Göğüs uçlarının doğum öncesinde kabalaşması çok önemli dedi. Bizim gibi doğumu yakın olanlar içn tavsiyesi, gün aşırı kolonya sürün göğüs uçlarınıza ve kurumasını bekleyin. Kolonyanın kurutucu etkisi oradaki derinin kabalaşmasını sağlayarak yara olmasını engellermiş. Emzirme sonrası sakın göğüslerinizi mendille silmeyin dedi, onun yerine papatya çayı hazırlayarak (tabi soğutulmuş) onunla yumuşak bir hareketle temizleyin ama hırpalamayın dedi.
Bazı bebekler çok kuvvetli ve aralıksız emer, ilk sütünüz az olacağı için 10 dk dan fazla emzirmenizin bir anlamı olmaz sadece göğüslerinizi yıpratmış olursunuz dedi. Tabi bazı bebişler de memede uyuyup uyanıp emerler böyle durumlarda takip edip toplamda 10 dk emmelerini sağlamak gerekir dedi. (Emme süresi 10 dk ama memede yrm saat kalır bazıları dedi)
Bazı bebeklere memenizi verdiğinizde eliyle sanki iter gibi hareketler yaparlar hatta bazıları bunu bebek memeyi almıyor diye yorumlar ama yanlıştır dedi. O bebekler sadece yönlendirilmekten hşlanmazlar özgür bırskılmak isterler, o durumda göğsünüzün üstüne koyun ve memeye kendisinin ulaşmasını sağlayın dedi. Bir de bebişler memede uyumasın diye çok sıkı giydirmeyin emzirirken dedi. Özellikle el ve ayakları açıkta olsun, size soğuk gibi gelebilir el ve ayakları ama sırtı sıcaksa sorun yoktur dedi.
Banyo için göbek bağı düşmeden yalnızca içme suyu ile yıkayın, göbek bağı düştükten sonra küvet suyu musluk suyu olailir ama duruladınız su mutlaka içme suyu olsun dedi.

Yoruldum yazmaktannnnnnnn :))

canım cok üzüldüm ama allah beterinden saklasın caresi olan bişi sonucta bir iki ameliatla düzelir annelik zorluklara bebegi için gögüs germektir bebegin yeterki saglıklı zeki akıllı olsun sakın üzme kendini bebegine hissettrme sakın allahım büyük cok dua et insalah rabbm anne karnında sifa verir dogdugunda hiç bişi olmaz bol dua et dualarm senb ve bebeginle[/QUOTçok sağol canım zaten uyuyamıyorum ve sürekli dua ediyorum ama çok endişeliyim acabalarım var zekayla ilgili ve çok korkuyorum son iki aydır gülemiyorum sürekli ağlamakla geçti her doktora gidince iyi bişey desin istiyorum ama olmuyor

cnm Allah yardımcın olsun.bende doktorumdan memnun değildim. 1 hafta sonra başka doktora gittim 1 hafta içinde 500 gr almış görünüyordu.kafası biraz büyük dedi diğer doktor.korktuk.sağlık ocağında troite şekere vs baktılar.tsh kolesterol, şeker hepsi yüksek çıktı, kanım düşük çıktı.ebe tsh önemli zeka geriliği vs olabilir dedi.daha bi korktuk.istanbula bir prof.a geldik. oda 2 hafta önden gidiyor.endokrine gitmen lazım dedi.diyet verdi.bayağı okkalı.yoksa bebeğin zarear görür dedi.bende ağladım durdum ama Allah hayırlısı neyse onu versin.baksana yarık dudak estetile gderiliyor.ya ben ne yapayım.özürlü olma ihtimali oluşacak, nerden çaresini bulabilirim.yarın kendi doktoruma gideceğim.bakalım uyuz bu sefer ne diyecek.bilgisayarına bakıp esneyip iyi yolunda görünüyo deyip yollayacakmı gene acaba?

Amin.
sağol canım sen de kolayca zevkle hazırla çantanızı inşallah
port bebe değil ana kucağı alacağım ben
emzik yazmayı unutmuşum ama biberon almayacağım en kötü ihtimal hastanenin karşısında eczane var ordan alınır
bebek için havlu demişsin o neden?

Hastane çantalarında hep oluyor canım,çocuk yıkandıktan sonra kullanılıyordur belki.Biberonu da belirle canım önceden,eşine ona göre söylersin,sırf yanlış biberon yüzünden bazı bebişler memeye alışamıyor.

İlkokul canım kromozom bozukluğunu bence düşünme, internetten okduğum birkaç yerde yarık dudak/damak olan bebeklerin yaşamlarında oldukça başarılı olduklarına ilişkin yorumlar vardı. Dualarımız seninle canım, üzülme denmez ama sen üzüldükçe kuzu da hissedio öyle düşün lütfen. Bu sfer inşallah iyi haberler alırsın doktorundan arkadaşım.

Kızlar dünkü seminerin açılışını Gökmen İyigün yaptı, Medical Parkın kadın doğmcularından. Özetle normal doğumu ve hatta epiduralli normal doğumu şiddetle tavsiye ettiğini söyledi. Epiduralin kesinlikle felç gibi bir riski olmadığını özellikle belirtti. Ben kadın olsam bu yöntemi seçerdim dedi. Bir de epidural yapılması çin denildiği gibi 4 cm açılma olması fln gerekmez, ben doktor olarak gebenin ağrıları biraz hissetmesini bekleyip öyle yapıyorm dedi. Yoksa kimse nasıl bir ağrı yaşadğını anlamıyor ve epidualin kıymetini bilmiyor dedi :)) epidural katateri max 8-12 saat kalabiliyormuş vücutta, sonrasında enfeksiyon riski oluyormuş o yüzden hemen takmıyorlarmış.

Sonra diyabetle ilgili bir bölüm vardı ama açıkçası o kadar teknikti ki salon boşaldı o sırada diyebilirim. Bildiklerimizin çok da dışında bir şey kalmadı aklımda, belki ceyz ve belfü akıllarına gelen bişi olursa eklerler.

Son bölümde Ayşe Öner vardı, doğum koçu. Bebek hemşiresi olarak başlamış bu işe, şimdi de eğitim seminer fln veriyor. Ayşe Öner « Hamile Rehberlik Hizmetleri Ayşe Öner web adresi, faydalı bilgiler ve videolar var. Bu bölümde özellikle emzirme ve bebek banyosu üzerinde konuştuk. Öncelikle doğru bilinen yanlışlarımızdanmış; göğüs ucuyla oynamak doğumu tetiklemez dedi, eğer öyle olsaydı düğme gibi basalım başlatalım doğumu dedi. Göğüs uçlarının doğum öncesinde kabalaşması çok önemli dedi. Bizim gibi doğumu yakın olanlar içn tavsiyesi, gün aşırı kolonya sürün göğüs uçlarınıza ve kurumasını bekleyin. Kolonyanın kurutucu etkisi oradaki derinin kabalaşmasını sağlayarak yara olmasını engellermiş. Emzirme sonrası sakın göğüslerinizi mendille silmeyin dedi, onun yerine papatya çayı hazırlayarak (tabi soğutulmuş) onunla yumuşak bir hareketle temizleyin ama hırpalamayın dedi.
Bazı bebekler çok kuvvetli ve aralıksız emer, ilk sütünüz az olacağı için 10 dk dan fazla emzirmenizin bir anlamı olmaz sadece göğüslerinizi yıpratmış olursunuz dedi. Tabi bazı bebişler de memede uyuyup uyanıp emerler böyle durumlarda takip edip toplamda 10 dk emmelerini sağlamak gerekir dedi. (Emme süresi 10 dk ama memede yrm saat kalır bazıları dedi)
Bazı bebeklere memenizi verdiğinizde eliyle sanki iter gibi hareketler yaparlar hatta bazıları bunu bebek memeyi almıyor diye yorumlar ama yanlıştır dedi. O bebekler sadece yönlendirilmekten hşlanmazlar özgür bırskılmak isterler, o durumda göğsünüzün üstüne koyun ve memeye kendisinin ulaşmasını sağlayın dedi. Bir de bebişler memede uyumasın diye çok sıkı giydirmeyin emzirirken dedi. Özellikle el ve ayakları açıkta olsun, size soğuk gibi gelebilir el ve ayakları ama sırtı sıcaksa sorun yoktur dedi.
Banyo için göbek bağı düşmeden yalnızca içme suyu ile yıkayın, göbek bağı düştükten sonra küvet suyu musluk suyu olailir ama duruladınız su mutlaka içme suyu olsun dedi.

Yoruldum yazmaktannnnnnnn :))

Gerçekten çok faydalı bilgilermiş canım.siteye de bir göz atayım,teşekkürler.

Canım geçmiş olsun aklına kötü şeyler getirme kromozom bozuklugunu düşünme bu zor günlerin gececegini bebeğinin sagligina kavustugunu dusun. Bu güne kadar neler atlattık her birimizin farklı farklı sıkıntıları oldu inşallah bununda üstesinden geleceksiniz .dualarimiz seninle

Arkadaşlar bi sorum olacaktı fikirlerinizi söyleseniz çok sevinirim,Kızım olacak inşallah.
Bebek arabası aldik,fakat pembe olanı çok beğenmedim,gri mavi olanı sipariş ettim.Hatamı ettim bilemedim değiştirme şansım var.
Kız bebeğe mavi gri renk araba olurmu????
fikirleriniz çok önemli,şimdiden teşekkürler

Kızlar bebek baskı yapıyor alta doğru arada bir çığlık atıyorum ve acayip dakka başı idrar geliyor korkuyorum 31+3 üm benden öndekiler varmı böyle benim gibi yaşayan :18: sanki doğum gelecekmiş gibi korkmaya başladım :2:

Son düzenleme:
Back
X