Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
Doktorlar bu izin konusunu daha çok bize bırakıyorlar. Tabi ultrason da erken doğum riski görünmüyorsa, rahim ağzı açık değilse ve bebek rahim ağzından uzaktaysa kendin karar ver diyorlar. Yani kendini iyi hissediyorsan devam ediyorsun. Ben bugün 33+1 deyim. İzne ayrılmadım. Kendimi çok iyi hissediyordum ama boğaz enfeksiyonu yüzünden evdeyim bugün. 1 gün rapor aldım. Doğum sonrasında sırf bebeğimin yanında kalabilmek için dayanmaya çalışacağım. Sonrası daha önemli diyorum ben ama karar senin tabi ki dinlenmeye ihtiyacın varsa yorma kendini.[/Q

canım ben uzatmak istiyorum zaten.32 hafta tam olmadım,31+1 de verebilirler mi 32 den 37 ye kadar çalışabilir kağıdını?ben de artık yıllık izin alıcam geçiricem günlerimi.çalışabilir kağıdı alınca sonrasında hasta olunca rapor alabiliyosun dimi

Kızlar oda termometresi almayı düşünüyormusunuz ?
Kuzuların bulunduğu odalar 23-24 derece olmalıymış en fazla.
Ben kararsız kaldım, bakıyorum ama bi sonuca varamadım.

Doktorlar bu izin konusunu daha çok bize bırakıyorlar. Tabi ultrason da erken doğum riski görünmüyorsa, rahim ağzı açık değilse ve bebek rahim ağzından uzaktaysa kendin karar ver diyorlar. Yani kendini iyi hissediyorsan devam ediyorsun. Ben bugün 33+1 deyim. İzne ayrılmadım. Kendimi çok iyi hissediyordum ama boğaz enfeksiyonu yüzünden evdeyim bugün. 1 gün rapor aldım. Doğum sonrasında sırf bebeğimin yanında kalabilmek için dayanmaya çalışacağım. Sonrası daha önemli diyorum ben ama karar senin tabi ki dinlenmeye ihtiyacın varsa yorma kendini.[/Q

canım ben uzatmak istiyorum zaten.32 hafta tam olmadım,31+1 de verebilirler mi 32 den 37 ye kadar çalışabilir kağıdını?ben de artık yıllık izin alıcam geçiricem günlerimi.çalışabilir kağıdı alınca sonrasında hasta olunca rapor alabiliyosun dimi

Ben 31+5 de aldım çalışabilir iznini, sana da verir sanıyorum. Çalışabilir kağıdı alınca hastalandığında rapor alabiliyorsun ama daha önce çoklu rapor aldığında mesela 5 gün(bunu kötüye kullananlar varmış, iznimi kullanmayıp raporla devam edeyim diye düşünenlere doktor rapor vermiyormuş) , doğum öncesi izinden düşüyor diye duydum ama hastalanıp 1 gün rapor alınca sorun olmuyor galiba.

Belfüm alınmalı bence önemli, ben basit bişe almayı düşünüyorum hem salona hem de bebişin odasına. Bizim mutfakta var,dün aklımda geldi seminerde söylenenler. Dur dedim bakayım mutfak kaç dereceymiş. Kalorifer de yanmıyordu 16 derece çıktı:) ben üşümüyordum ama yazık onlar donarlar o ısıda

Biz aldık canım vatan bilgisayardan arzumun termometresini En Ucuz Arzum Bebbe Nem ve Sıcaklık Ölçer AR 860 Fiyatı aldık. Sıcaklık ve nem ölçüyor.Hatta evin her köşesinde denedik:1: 24-26 derece arasında değişiyor.Biz memnun kaldık. 14 lira fazla pahalı da değil. Bir de en ucuz Tefal Termometre fiyat akakce.com'da tefalinkini beğenmiştik ama daha pahalı diye almadık. Şimdi sırada banyo için su sıcaklığını ölçen termometre arıyorum.

Belfüm alınmalı bence önemli, ben basit bişe almayı düşünüyorum hem salona hem de bebişin odasına. Bizim mutfakta var,dün aklımda geldi seminerde söylenenler. Dur dedim bakayım mutfak kaç dereceymiş. Kalorifer de yanmıyordu 16 derece çıktı:) ben üşümüyordum ama yazık onlar donarlar o ısıda

Doğru söylüyorsun ceyzim kuzucuklara yazık valla :( çok sıcakta olmaması için şart.Ben de basit birşey baktım ama dijital olanlar daha net gibi geldi bilemedim:S

Biz aldık canım vatan bilgisayardan arzumun termometresini En Ucuz Arzum Bebbe Nem ve Sıcaklık Ölçer AR 860 Fiyatı aldık. Sıcaklık ve nem ölçüyor.Hatta evin her köşesinde denedik:1: 24-26 derece arasında değişiyor.Biz memnun kaldık. 14 lira fazla pahalı da değil. Bir de en ucuz Tefal Termometre fiyat akakce.com'da tefalinkini beğenmiştik ama daha pahalı diye almadık. Şimdi sırada banyo için su sıcaklığını ölçen termometre arıyorum.

Canım hemen baktım sağolasın, dediğin gibi rakamı da çok uygunmuş.

Edda cım ben yıllarca çektim 3 tanesini aldırdım teki kaldı.

Yarı gömülü diş ameliyatı zordur yalnız hem uyuşturucu iğne yaparlar ve sonrasıda ağrılı ve kanamalı olur dikişli olur birde sonra dikiş aldırmaya gidersin, eğer dayanamayacak durumdaysan yaptır derim ben : ( çok geçmiş olsun

Canım benim 20 lik dişlerim de sorunluydu. Hamileliği düşünmeye başlayınca kontrole gitmiştim. En az 8 tane işlem yapıldı dişlerime; kanal tedavisi, dolgu ve 2 tane de 20 lik dişim alındı. Hem de benimkiler tamamen gömülü durumdaydı ve sinirlere yakındı. Aslında uyuşturulduğunda hiçbir şey hissetmiyorsun. Ama sonrasında yanakta şişlik ve ağrı çok oluyor. Ağrı kesici içmek gerekiyor. Bir de kanama durana kadar midem bulanmıştı benim ama çok uzun sürmedi. Sen önce doktorunla konuş canım.Eğer ağrın çoksa o da zor. İlaç içmek de istemiyoruz tabi, ağrı kesici içmeden zor. Allah yardımcın olsun.

Kızlar aynen öyle ağrım çok
zor dayanıyorum :((
dediğiniz gibi diş gömülü dikişli olacaktır eminim ameliyat şeklinde ve sonrasındada ağrı kesici gerekecek
dayanabilsem keşke dogumdan sonra hemen yaptırırım :( üfff napacam bilmiyorum pazartesiye akdar dayanabilirsem doktoruma sorcam
mecbur parolla geçiştirmeye çalışacagım :((:14::14:

Iyi haftalar kizlar, öncelikle hasta olanlariniza cok cok gecmis olsun. Kendinize iyi bakin, moralini yüksek tutmaya calisin, ve cok sikayet etmeyin, bebegi olamayanlari, hamile kalmak icin nelerini verebilecek olanlari düsünün, motivasyonunuzu arttirin:49:

Kizlar haftasonu ki seminere geldim, maalesef hic birinizle tanisamadan tekrar geri geldik.
Öncelikle trafikte cok vakit kaybettik, Kadin Doktorunun son bi kac cümlesine yetisebildim, biz yer arayana kadar zaten bitti sayilir.
Esim ayakta kaldi, sinirlendi, onunla ugrastim. Sonra ki gelen Diyet doktorunun konusmasinda, esim uyudu, ben sIkIntidan patladim.
En son da Ayse Önerin nefes egzersizlerini yaptiktan sonra gittik, cok kalabalik olmasi beni cok daraltti. Moralim bozuk oldugu icin, esime de kizdigim icin size negatif enerji vermek istemedim. Ama bi kiz toplulugu vardi, yanilmiyorsam o sizdiniz :17:

kizlar ben ates ölcmek icin derece almadim henüz. baya oldu burda konusuluyodu eki tip mi yeni alindan kulaktan ölcen derecelermi diye. bende kararsiz kaldim sizce eski yöntem kol altindan ölcülenden mi alayim. yoksa kulaktan alindan ölcülenden mi alayim.

slm kızlar hhasta olanlara geçmiş olsun alışveriş yapanlar güle güle kullansın...bugün ütü yaptım ama belim kopuyor şuan ben çorap hariş herşeyi ütülerdim ama artık yapamıcam sanırım cemrenin bikaç yıkancak ve ütülenecek kıyafeti kaldı onlarıda hallederim bi daha ütüye elimi sürmem artık zaten gidiyorumda. eşim bugün bebek arabasıı aldı limangoda indirim var bazı sitelerde baktım 1000 tlye satılıyor:52::52:
eşime araştıralım falan dedim ama çok beğendi aldı sizce nasıl kızlar kıza nasıl olur acaba çift yönüde çok değişik videoyla çözebildik:1::1:
Graco Quattro Tour Reverse - YouTube
http://kids.limango.com.tr/shop/detail/index.php?show=2597539

kizlar ben ates ölcmek icin derece almadim henüz. baya oldu burda konusuluyodu eki tip mi yeni alindan kulaktan ölcen derecelermi diye. bende kararsiz kaldim sizce eski yöntem kol altindan ölcülenden mi alayim. yoksa kulaktan alindan ölcülenden mi alayim.

Canim bu konuda herkesin fikri ayri ama ben sahsen kulaktan ölcülenleri degil, normal bildigimiz popodan yada koltuk altindan ölcülen dijital termometreleri tavsiye ederim.
Kullanis bakimindan belki anlik digerleri daha iyi gelebilir ama herzaman dogru göstermeyebiliyor. Benim kardesimi götürdügümüz cocuk doktoruna onunla ölcütügümüzü söyledigimizde, kendisi tekrar dijital termometreyle bakmayi tercih etti, bazen bir iki derece oynayabiliyormus ki bu cocuklar icin cok önemli bir rakam. Ama digeri tabii ki bebek aglarken ölcmek zor olabiliyor, ki koltuk altini bile cok tavsiye etmiyorlar, egitim seminerlerinde bile en iyi ölcümün popdan oldugunu söylediler. Uclari silikonlu olanlar var, demir degil de, oynak oluyor, onlari almani tavsiye ederim, benmde öyle aldim.

Iyi haftalar kizlar, öncelikle hasta olanlariniza cok cok gecmis olsun. Kendinize iyi bakin, moralini yüksek tutmaya calisin, ve cok sikayet etmeyin, bebegi olamayanlari, hamile kalmak icin nelerini verebilecek olanlari düsünün, motivasyonunuzu arttirin:49:

Kizlar haftasonu ki seminere geldim, maalesef hic birinizle tanisamadan tekrar geri geldik.
Öncelikle trafikte cok vakit kaybettik, Kadin Doktorunun son bi kac cümlesine yetisebildim, biz yer arayana kadar zaten bitti sayilir.
Esim ayakta kaldi, sinirlendi, onunla ugrastim. Sonra ki gelen Diyet doktorunun konusmasinda, esim uyudu, ben sIkIntidan patladim.
En son da Ayse Önerin nefes egzersizlerini yaptiktan sonra gittik, cok kalabalik olmasi beni cok daraltti. Moralim bozuk oldugu icin, esime de kizdigim icin size negatif enerji vermek istemedim. Ama bi kiz toplulugu vardi, yanilmiyorsam o sizdiniz :17:

Canım keşke msj filan atsaydın biz gelmediğini düşündük,evdesindir rahatsız etmeyelim diye aramadım numaranı kaydetmiştim. ben de seminerin başını kaçırdım biraz

Ben arzum bebbe kulaktan ve alından ölçeni aldım canım, kol altı da olur ama bebiş rahat durmaz,derece kayar diye ondan almadım

Braun 4520 kulaktan ölçeri tavsiye ederim. Biz bunu aldık. Dün acile gittiğimde doktor da aynısını kullanıyordu.

Canım şahsen benim eşimde aynı durumdaydı.Son kısmı dışında hiç beğenmedi.Sıkıntılı hali beni de germedi değil.
Keşke gelseydin yanımıza görmüş olurduk :( neyse sağlık olsun.

slm kızlar hhasta olanlara geçmiş olsun alışveriş yapanlar güle güle kullansın...bugün ütü yaptım ama belim kopuyor şuan ben çorap hariş herşeyi ütülerdim ama artık yapamıcam sanırım cemrenin bikaç yıkancak ve ütülenecek kıyafeti kaldı onlarıda hallederim bi daha ütüye elimi sürmem artık zaten gidiyorumda. eşim bugün bebek arabasıı aldı limangoda indirim var bazı sitelerde baktım 1000 tlye satılıyor:52::52:
eşime araştıralım falan dedim ama çok beğendi aldı sizce nasıl kızlar kıza nasıl olur acaba çift yönüde çok değişik videoyla çözebildik:1::1:

Arabayı çok büyük sıkıntı kafada kaldımı sonu gelmiyor.Aldın rahatladın valla sağlıkla kullansın kuzun canım:emir_bebek:

Kızlar aynen öyle ağrım çok
zor dayanıyorum :((
dediğiniz gibi diş gömülü dikişli olacaktır eminim ameliyat şeklinde ve sonrasındada ağrı kesici gerekecek
dayanabilsem keşke dogumdan sonra hemen yaptırırım :( üfff napacam bilmiyorum pazartesiye akdar dayanabilirsem doktoruma sorcam
mecbur parolla geçiştirmeye çalışacagım :((:14::14:

apse ağrısıysa parol pek işe yaramaz

kızlar trendyoldan aldığım pijama takımları dar geldi ya kardeşim 36 beden ona bile olmadı m beden çok moralim bozuldu hastane çantamda bi bunlar kalmıştı şimdi napıcam ben:5:
Bide vıpdükkandan alışveriş yapan oldu mu siparişlerimi hep gönderim tarihinden sonra yolluyor sizde de aynı durum oluyor mu?:20:

Subat ayini sabirsizlikla bekliyorum.
Hastane cantami hazirlamaya basladim :)

ay ne güzel ben daha fazla kıyafet almadım hastane cıkısı bile almadım eşim daha var diyo snra alırız diyo ama dayanamıyorum tabı gittigim zaman alıyorum bi kac bişey benm dogum 26 subat dedi dr ama bakalım erkenmı olur gecmı olur hayırlısı sennkı ne zman bide cantaya neler koydun bende düşünmekteyım ne koysam diye :28:

Güzel görünüyor bence güle güle kullanın :))

valla bişey yapmıyolar cnm ben ilk zamanlar acillik oluyodum bana da bi ilac vermıyolardı diş için degil ama bas agrısı olsun bayılma karın agrısı vs.. dayancaksn diyolardı bide panık atak var bende ilacımı bırakmak zorunda kaldm hemen hemen hergun atak yasıyorum çarpıntılarımla basbasayım yanı alısmaya calıssamda bebegı için korkuyo insan hemn aklıma kötü seyler geliyo senaryoyo yazıyorum yanı Rabbim hayırlısıyla bebişlerimizi kucagımıza almayı nasıp etsn inş... hepsi gecer zmanla :55:

Back
X