• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
Bu arada benim kızımında kafası 2,5 hafta ileride imiş. ama normal sınırlarda dedi genede. Kilosu da öyle. Üst sınırın üstünde değil, standartın üstünde dedi. Bi de bu haftalarda kafa hızlı büyür zaten dedi. Kafa konusunu da boşver:))

zeynepilke kullanıcısından alıntı

canım çok teşşekür ederim valla bu hamileliğimde çok yıpradım bide ilgilenmem gerekn 4 yaşında bi kızım var bayaa bi zorlanıyorum anlıycan açlığın baya düşük benim o değerlerde titreme bulantı oluyo dikkat edin caanım
Açlığın kaç çıkıyor? Benim gebelik dışında şekerim düşüyor , merak ettim.

mutlu pazarlar güzel hamişler...bebeişler sağlıkla büyüyedursunlar sız bana bı kulak verın... eldıvenle almaya çalıstım bıkını bölgemı.çok afaedersınız dudak bölgesıne ınmeden kı son düz bölge varya.. facia facia...kanadı. uyusmadı ve herzamankınden daha cok canım yandı.. ah bu hormonlar...orada kesmek zorunda kaldım.. alt kısımları da jiletle halledecegım aksam banyo yaparken.. yok valla ben ısın ıcınden cıkamadım. belım boynum agrır dıodum.. hıc olmadı öle bıse. kaloriferin önüne büyük mınderi koydum. yastıgımıda sırtıma aldım. altımda çarsaf. karsımda ayna.. ama yok... acı cok vesselam..

Aynen anlattığın gibi. Çok kanıyor ve çok acıyor. Hassaslaştığı için böyleymiş. Çok zor bir durum.

günaydım kızlar. benimde cuma kontrolüm vardı.17 aralıkta rapor almaya gitmiştik.kontrol etmemişti. ben içeri gelmeden önce hemşireye daha 12 gün önce gelmiş bu gene nediye gelmişki diye söyleniyordu.içeri girdim.benim duyduğumu anlayınca hayırdır bi sıkıntınmı var daha yeni gelmiş gitmişsin dedi. uzun yola çıkabilirmiyim eskişehire gideceğim dedim.tabii çıkarsın ya daha 33+5 sin dedi.36 ya kadar yolu var dedi.muayene etmeyecekmisiniz dedim.edeyim dedi.
çeyz senin dediğin gibi cnm geçen geldiğimde adam uayene ettiğini zannediyor.halbuki 22 gün önce muayene etmişti.bu seferde ben söyleyince kontrol edecek oldu.mübarek bi bak sıkıntılı bi durum yoksa git eskişehire de.hatta dünden razı sanki gitmeme eskişehir ne kadar yol yaa atla arabaya 4 saat diyo.yuh dedim 7 saat bizim olduğumuz yerden bide otobüsle aktarmalı maktarmalı daha uzar doktor bey dedim.yok yaa gidersin dedi:)))
gerçekten tıp okuyacağım nerdeyse.2 hafta önce başka doktora gittim 2300 gr dedi.cuma kendi doktorum(oküzüm) 2134 gr dedi.3 haftadır gittiğim doktorlar kafası büyük diyorlardı.bu yeni farketti.aaa bunun kafası neden büyük çıkıyor yaa dedi.baktı etti.sıkıntılımı dedim.yok dedi.kimi çocuk küçük kafalı kimisi de büyük kafalı olur.bu çok normal dedi.sizinki de koca kafalı olcak dedi :() biraz daha ilgiliydi bu sefer.3 hafta önce idrar tahlili istemişti.cuma tekrar istedi.3 hafta önce iltihap çıkmış hasbam bana daha önce idrarın sıkıntılıymış bu düzelmiş bol su iç dedi.sıpa deseydin ya raporumu almaya geldiğimde.adamı uzak tut kendinden artık dedi.bayağı tavsiyelerde bulundu.oküz yaaa iyi bhane uydurup gitmişim. şeker yüklemelerime falan baktı ekrandan. hımm 100lükte sadece ilki yüksek çıkmış sorun yok ozaman dedi. ama diğer doktorlarda diyet veriyo hatta biri diyetisyene yolladı. tsh ımı diğer leri yüksek dedi.endokrine yolladı.buna gösterdim sıkıntılımı bu sonuç diye.yahu sen hamilesin bunların hepsi normal, kafaya takılacak hiç bişi yok.tatlı ve hamur işinden uzak duracaksın.çok şımarma bu konuda.kan ilacını 2 ye çıkar.bu işte.ne tsh mış ne şekermş takmaaa,hepsi normal.dedi.ama sağlık ocağındaki doktor ısrarla doktoruna göster bunları endokrine gitmen gerek gebelik için yüksek dedi dedim.yaa onlar ne bilecekmiş dedi.istanbula gittiğimiz prof ta endokrine yolladı diyemedim artık:)) neyse 3 hafta sonra gene gideceğim.diyete devam ama. nolur nolmaz.

Mesajını okudukça içim şişti sinirden. Adamın her dediği sinir ediyor insanı. Sen öküz diyorsun ya ona çok hafif kalmış. Öküzlere hakaret valla. Buna başka bir şey demek lazım::)))

yok canım göremiyorlar sanırım ben bir günde 3 doktora gittim hiçbiri görmedi öyle düşünüyorum. Aş ermek değil aslında o 3. aydan sonra çok oldu benim sonra bitti mesela diyorumki şu anda canım istemiyor ye diyorum eşime ayy aman görüncede krize giriyorum sanki canım istiyor :)) valla yarın 'benim o' yicem ben yılbaşı ne yapayım yaa çerez ve diet kolada içicem yani diabetçiyede söylıycem yanı banane :))

Kolayı ben de çok seviyorum. Ama hamileliğimden bu yana hiç içmedim:( Eşim kesinlikle izin vermiyor. Artık ben de içemiyorum çünkü vicdanım rahat etmiyor. Ayran, süt, su ve arada sade soda içiyorum. Hamileliğim bunlarla geçti.

Valla kaç kilo ile başladım yazmaya utanıyorum. Bu kadar dikkate rağmen 15 kilo aldım neredeyse. 67,5 başlangıç,bu sabah 81,8çıktım.Hastanede daha fazla çıkıyor tabi. Kıyafetlerle filan 83 çıkmıştı. Bebişin kilosu iyi.2000 i geçmiş. Kilodan ziyade sağlıklı olması önemli. Bende çok iri olursa diye korkuyorum valla. Boş ,yağlı bir kilo olacak çünkü. Anne karnında oluşan yağ hücreleri hiç kaybolmuyor çünkü. Hayat boyu kilolarla uğraşmasın sonra bebiş.
Bu haftalarda kafa da çok büyüdüğü için ceviz ve badem de çok faydalı ve balık aklında olsun. Bir de göz gelişimi için turuncu kırmızı sebze ve meyveler demişti benim diyetisyen.

Geçen gün kaşarı yazmıştın ya aklıma bi şey geldi. Bazen kaşarın içine patates nişastası konuyor. Renk katsın diye,sütten yağdan çalmak için. Başka marka ile dene istersen.Belki böle bi şey vardır.

Ben doktora ilk gittim tedavi başlangıcı 77 idim sonra kızdı kilo ver dedi 1,5 ayda tedavi başlangıcı dahil hormon iğneleride yiyerek spor yaparak 5 kg vermeyi başardım 72 ile hamile kaldım. 3,5 aya kadar 72 ile geldim şimdi 79-80 falanım işte aman kaşarda yemiycem zaten sağ eldenmi ölçtüm ne yaptım çok yüksek çıktı 2. saatte yarıya düştü inanmıyorum artık yaa cevizi bademi nerdeyse aralıksız hergün yedim aylardır portakal suyunu 7 ay hergün içtim diyebilirimki belkide bu bile şeker yaptı bende ama şu ara diet diye bıraktım bunları portakal mandalin piyasada ne meyve varsa yedim canım birde kırmızı büyük tatlı biber varya onu çok seviyorum onu hiç eksik etmedim onuda balıkta sıkıntı var işte ilk 4 ay haftada 2 - 3 ton balığı yedim balık yağı kullanıyorum hergün, artık haftada 3 kere balık siparişi vericem ama balıkçının telini yanlış almışım uyuz oldum ulaşamıyorum yaa :(( ben pişiremiyorum evde.

Bu kadar kafanın karışması normal. Hangisine güveniyorsan onun dediğini önemsesen diyeceğim. Tabi güvenebildiğin varsa. Şeker için 4 değerden 2 tanesi olması gerekenden yüksekse ya da 1. saat 200 üstü ise şeker var kabül ediliyor. Benim 2. saat 213 çıktı mesela. Bir de ha1c istemişti, o da 6.1 idi. 6 Üst sınır ve onu geçmemesi gerekiyordu. Direkt şeker tanısı koydular.Ablamın 1. saat 201 çıktı. Çok az geçmiş, şeker tanısı koymadı dr.u ama hep kilosuna ve diyetine dikkat etmesini söyledi. Yani her an şekere çevirebilir , yatkınlık var diye.
Yola gitme konusuda her dr.a göre değişiyor. Benim şu an ki dr.um 3 ayı doldurana kadar yol yok,sonra ancak yakın yerler dedi. Ama ben ilk 3 ay da 1 kanama atlattım ve şeker 10. haftada çıktı. Şeker varsa erken doğum riski ve düşük riski normalden 2-3 kat yüksek çünkü. 24. hafta da sordum bursadan konyaya gidecektik. Yol 7-8 saat.Bursa istanbul arası mesafeden (3 saat) daha uzağa gitmen riskli olur dedi. Durumunu daha iyi bilen kimse onun fikri önemli bence. 28. haftada edt i olunca dr uma hak verdim iyiki yola çıkmamışım diye. Çünkü ilk bebekte dr.um 7 hafta sonraya çağırmıştı. ben 7 hafta da 7 kilo aldım , yüklemede şeker çıktı. Bu kadar ara vermese belki daha az kilolu iken gider ve şeker olmazdım. Çünkü hızlı almak çok etkiliyor. Şimdi tüm hayatımı etkileyebilecek bi sağlık sorunum olmuş oldu. Bu gebelikte tekrar şeker çıkarsa korkuyorum diye çok söyledim dr.uma,o da 10.hafta da istedi yükleme testi,çıkmaz ama için rahatlasın dedi ve çıktı:((Ve evet biraz kendinin dr.u olman lazım.Ben olsam en temkinlisi kimse onun sözünü dinlerdim.Gerçekten kolay gelsin. Kaçıncı hafta bu arada?

benim 100 lük 1. 217 2. 206 gibi bişey 3. 165 çıktı HEMOGLABİN A1C 4,9 ÇIKTI 4-6 SINIR bu gizli şeker yok çok şükür 1 ay olmadı daha çarşamba birdaha yaptırcam diabetçi istedi

kızlar birkaç gündür bebeğimin kafasının olduğu yerde yani kasık bölgemde böyle pıt,pıt diye bir şey atıyor
çok ritmik
şuanda bile oluyor
hıçkırık dediğiniz bu mu acaba?

benimo yedim birde çerez yedim 1 saat sonra bakıcam şimdi ne yapayım evde oldukça dayanamadım:26: sabahta kahvaltı yapmadım tuzlu bisküvü yedim ve süt içtim öğle yemeği yerinede bunu yedim aradada 1 portakal yedim off bugun böyle yemeksız geçiştirdim anlıycanız :((

evet cnm kalp atışı gibi

benimo yedim birde çerez yedim 1 saat sonra bakıcam şimdi ne yapayım evde oldukça dayanamadım:26: sabahta kahvaltı yapmadım tuzlu bisküvü yedim ve süt içtim öğle yemeği yerinede bunu yedim aradada 1 portakal yedim off bugun böyle yemeksız geçiştirdim anlıycanız :((

aynen öyle nabız gibi
ay kıyamam hıçkırımış daa
canım senin kendin için de aç kalmaman lazım
geçiştirme bir daha öyle ama

Bu kadar kafanın karışması normal. Hangisine güveniyorsan onun dediğini önemsesen diyeceğim. Tabi güvenebildiğin varsa. Şeker için 4 değerden 2 tanesi olması gerekenden yüksekse ya da 1. saat 200 üstü ise şeker var kabül ediliyor. Kaçıncı hafta bu arada?

cnm bugün 34+0 olduk.benim şeker 220 çıkmıştı ilkinde.2.sinde 143 çıkmıştı. ben diyete ufak ufak devam edeceğim.nolur nolmaz.artık su yolunu bulur diyorum.bunları takıp stres yaptıkçada şeker meker hepsi artıyor.yediklerime dikkat edip keyfime bakmamlazım artık.

Aksama biraz yesillik ve sebze ye

Evet yüksek ölçüyor,ben de sağlık ocağında ölçtürmüştüm parmaktan 97 çıktı,sonra koldan kan alıp baktılar 82 çıkmış.
Kızlar şekerimizi gittigidiyordan sipariş ettik,umarım hoşumuza gider.nasıl sizce?
Eki Görüntüle 591552
canım bende böyle bişey düşündüm çok hoş çünkü.Ama içine resim gerekiyor çocuğumun resmini herkese verecek kadar yakın mı diye düşündüm vazgeçtim
bende bu modeller arasında kaldım fikir verirseniz sevinirim kızlar
ŞİRİN BORNOZLU BİBERONLU BEBEK ŞEKERİ GittiGidiyor'da 67747532
DUA EDEN BEBEK BİBLO BEBEK ŞEKERİ GittiGidiyor'da 69777111
BİBERONLU BİBLO KUTU BEBEK ŞEKERİ + KARGO GittiGidiyor'da 69777141

Son düzenleme:
benımki isteğe bağlı sezeryan canım
benım doktorum neden hiç nst yapmadı ki yaa
gerçi hiç sancım falan olmadı Allah'a şükür
ama alan doktorlar oldukça tedirgin oluyorum
umarım sağlıkla zamanlı bir şekilde alırız kucağımıza evlatlarımızı

nst ye 34- 35 haftadan sonra sokuyorlar diye biliyorum
yada sancım var dersen daha erkende olabilir..
ben ilk defa bu hafta girdim iyi dedi ..

ya bende istege bağlı sezeryan olacagım ama
doktorlar bu hafta görüşmemde bebek yerini almış 2 hafta sonraki kontrolde seni bi muayene edeyim belki çok kolay olcak dogumun derim dedi..
beni kandırcakmı acaba
istemiyorum normale cesaretim yok benim :(
olmasammı muayene???
bu muayene baya zormuş öylemi
arkadaşım elini doktorun baya plessenyataya kadar soktugunu söyledi dahada ürktüm :)

bu arada 35. haftadayız bebeğim 47 cm 2750 kg dedi doktor..

kızlar önceki gğn başıma geleni anlatyıyım size :))
koltukta uyuya kalmışım kalktım yatacagım lavaboya gittim tuvaletimi yaptım kalktım eşofmanımı çektim
kızlar benden asagı bişey akıyo bacaklarımdan
anaa dedim gözlerim yerinden fırladı
eşime cırladım
geldi
ama o suda durdu :)))
dedim bu su nee sandımki suyum geliyo :9::9:
eşim baktı balktı dediki altına kaçırdınnn :9::9:
rezilliğimemi güleyim eşime haber vermememi bilemedim:9::9:

koltukta uyuya kalmışım kalktım yatacagım lavaboya gittim tuvaletimi yaptım kalktım eşofmanımı çektim
eşime cırladım
geldi

ay kıyamam kuzum yaa bende 1 defa yazın 2 defa da geçen ay hapşururken hafif kaçırmıştım.cnm benim kuzusu yormuş anasını.

doktorlar bu hafta görüşmemde bebek yerini almış 2 hafta sonraki kontrolde seni bi muayene edeyim belki çok kolay olcak dogumun derim dedi..
beni kandırcakmı acaba
olmasammı muayene???
arkadaşım elini doktorun baya plessenyataya kadar soktugunu söyledi dahada ürktüm :)

Benim doktor alttan muayene 20 kere etmiştir şimdiye kadar ama bu çatı nasıl bişey bilmiyorum ancak alttan muayenelerde canımı acıtmadı birde çok moral verdi bitti bitanem, sabret tatlım, yok bişey diyerek yaptı pek korkmuyorum o yüzden sanırım sezeryan olcak diye sadece kenardan kontrol yapar diye düşünüyorum. Olmak zorundasın tatlım sanırsam.

Maşallah canım bende 35 de gidicem 2,5 kg dese ne var sanki :((

eşime cırladım
geldi

kız seni :)) Allah artık çişinidemi hissetmiyon korktumbende :))

ay kıyamam kuzum yaa bende 1 defa yazın 2 defa da geçen ay hapşururken hafif kaçırmıştım.cnm benim kuzusu yormuş anasını.

bende çok sıktıysam tv izlerken bir hapşırıyorum 2-3 defa oldu pırt bir su geliyor eşimede diyorum anaa altıma yaptım ya laa diyee oda gülmeye başlıyor koş koş diyor :))

üzgünüm canım elimizi sallayarak çıkamayacağız okuldan
aldığımız 32.hafta raporu ile aynı doktora gidip yerine 37.hafta çalışamaz raporu alacağız
zaten benım 32.hafta raporunda yazıyor bu rapordan 35 gün sonra çalışamaz belgesi alınacak diye:50:
ben de gidip alamaycağım hastaneyi aradım kayınpederim gidip alacak
Allahtan sekreter hemen doktora gidip yazdırıp imzalayıp işliyor
benım de 4 ocakta başlıyorrrr çok mutluyuuuuuuuuuummmmmmmmm

tatlım doğuma 3 hafta kaldığına ve izninin başladığına dair bir belge alıyosun hastaneden.asıl önemli belge bu,çünkü izninin başlangıcı olarak ele alınacak.umarım yardımmcı olabilmişimdir.

teşekkür ederim kızlar zor işlermiş bunlar... ama az önce tvde izledim sanırım doğum iznimiz 6 y oluyorrrr yuppiiiiiiiyyyy :10:

beni kandırcakmı acaba
olmasammı muayene???

valla canım bilemem belki ikna etmeye çalışır
karar senin sen ne istersen onu yapar tabii
ama kızlar dediler ki açılma var mı diye sezeryanda da bakıyorlarmış
ama planlı sezeryan olan kimle konuşsam çatı muayenesı olmadım dedi
demek ki farklı şeyler korkma

teşekkür ederim kızlar zor işlermiş bunlar... ama az önce tvde izledim sanırım doğum iznimiz 6 y oluyorrrr yuppiiiiiiiyyyy :10:

y ben de izledim ama ne zaman çıkacağına dair bir bilgi vermedi
ama haberlere düştüğüne göre bu iyi bir gelişme
umarım biz de kımse de mağdur olmaz güzel güzel iznimize çıkarız

bir de bu izin hakkında ileri geri konuşan aptal erkekleri de kınıyorum
sanki sizlerin anası,ablası ,karısı yok
utanmazlar:47:

Son düzenleme:
eşime cırladım
geldi

ben de bir kez hapşuruken ,bir kez de gülerken kaçırdım altıma:9:
eşim çooooooookkkkkk gülüyooor:36:

Back
X