şubat ta tüp bebek:)

gıdıyo da, napıyım yaaa zaman guzel degerlenıyo sızle :) ıyı arkadaslıklarım oldu burda. . .esım cok kızıyo netı hıc sevmez ama benı de kıramıyo ıste. . .

ama nasıl bağımlılık yapıyo demi gııııı bir gün girmesem aklım burda
tedaviye başlamaya daha var ben ocaktan beri burdayım hahahahah:9::9::9:

Canim sorun esimdeydi benim bu ucuncu denememdi ilki olmadi ikincisi dondurulmuslarla dvm ettik tuttu 6.haftada kurtaj oldum genetik test yapmaya karar verdik ve kan pihtilasmasi cikti gunluk igne v uruluyorum ve coraspirin yutuyorum kanim civilsin diyr yoksa bebislerim beslenemiyomus ve basta rabbimin izniyle snr doktorumdan allah razi olsun ve ignenin sayesinde hamileyimmm adet olucakmisim hissi oluyor hep sinir verici ama rahim gelismesinden dolayi oyle oluyomus darisi size:)

hayırl ıolsun inşallah sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın Allah yüzünü ve yüzümüzü güldürsün.Ben yeni üyeyim ve bende de pıhtılaşma sorunu varmış 4 düşük sonrası öğrendim aşırı değil dediler heterizigot gen taşıyormuşum senin sonuç nasıldı ve eşimin morfoloji hareket sorunu var sanırım. Tüp yapmak istiyorum yaza şimdiden araştırayım dedim beni bilgilendirirsen çok sevinirim.Mutlu ve huzurlu hamilelik diliyorum.

Zaten başka çarem yok.Öyle olmaya çalışıyorum.İlk bu konuda doktora gittiğimde hemen olacak sandım.Eltim normal yoldan iki ay olmadı diye o kadar stres yaptı ki.Adete yakın her gün test yapıyordum dedi.Birde bizim gibi uğraşsalar.İlk duyduğumda çok kötü oldum.Ama görüyorum ki 10 küsur yıl uğraşanlar var.Ben yaşımı sıkıntı yapıyorum.36 yaşının içindeyim.Yani çok bekleyemem.40 yaşından sonra çok zorlaşıyormuş.

arjin yasi takma cok kafana inan ki daha kötü durumda olanlar var. ben ocak ayinda 40 yasina bastim ama mücadele tam gaz devam. gerci ilk 39 yasinda basladim ama olsun. nefes aldigimiz sürece umut var. basin yukarida omuzlar dik. aldigin sonuc her ne kadar negatif olsada kenidini yiyip bitime. daha zamani degilmis. Yüce Rabbim dualarini insallah bir sonrakinda gerceklestirir.

ya kızlar hep fsh dan bahsetmişiniz benim fsh tahlillerde hep 4.09 çıkar bu ne demek iyimi kötümü yani?

canim benim 4.09 cok iyi bir FSH degeri. bu deger menapoza olan uzakligini ve yumurtlama seviyeni gösteriyor. ama aylik olarak degisken olabiliyor, bitkisellerle düsürülebiliyor. FSh 15'in üzerinde oldugunda tüp bebek bile yapmiyorlar ama 10 rakamina kadar korkulacak hicbirsey yok. gercek yumurta rezervini AMH hormonu veriyor. AMH ne kadar düsük olursa yumurta rezervi o kadar az. genelde AMH 1 iyi kabul ediliyor. benim mesela FSH 5,38 olmasinda ragmen AMH sadece 0.2 yani rezerv azligi var ama menapoz dönemine daha var demekmis. bu nedenle de metabolizme eldeki yumurta rezervlerini idareli kullanmaya calisiyor ve 2-3 yumurta bazen daha az üretiyor ayda. ama cok merak ediyorsan rezerv durumunu AMH yaptir.

kızlar yeni okudum nette bundan 6 yıl önce türkiyede bir kadın 64 yaşındayken kıbrısta başkasının yumurtası ile tüpbebek yaptırmış ve hamile kalmış kocası da 68 yaşındaymış o dönem
şu an kadın70 yaşındaymış ve erkek bir bebek leri olmuş
bu yasa dışı olduğu için ceza alacaklarmış.....:52::52::52::52::52::52::52::52:

melek merhaba. bu zavallilar kendilerini ifsa ettikleri icin ceza alabilirler. evet TR'de yumurta donasyonu yasak ama KK'da Yumurta ve Sperm Donasyonu ile Hamilelik topigini takip ettigimden söyleyeyim o kadar cok TC vatandasi var ki kibrista donasyon yaptiran. ben ve esim bile arastirdik ve tüp konusunda basariya ulasamazsak baska bir kadinin genc yumurtalari ile deneyecegiz. almanya'da da yasak ama biz Cek cumhuriyetinde yaptirmayi düsünüyoruz eger benim yumiler ise yaramaz ise. o sebeple doasyon yaptiran her TC vatandasi ceza alsaydi kadinlar hapishanesi tika basa dolu olurdu :)

kızlar 378 çıktı hamileyimmmmmmmmmmmmmm

hayirli ugurlu olsun Fatma. bak gördün mü kendini o kadar yipratmana degmedi. Yüce Rabbim bebislerinin sana tutunmasini sagladi. problemsiz harika bir hamilelik gecirmeni dilerim. Yüce Rabbim kucagina almayi nasip eylesin. tütütü masallah sana ve bebislerine

Kizlarrrr hamileyimmmmmmmm :) belki burda birbirimizin dualari hurmetine allah hepinizden razi olsun degerimi bile unuttum 300 kusurdu :))

hayirli ugurlu olsun harika bir haber. kazasiz belasiz kucagina almayi nasip eylesin insallah. masallah sana ve bebislerine. Yüce Rabbim gözetsin kollasin.

harika haberlerle basladigimiz bu haftada herkese esenlikler ve güzellikler dilerim.

sevgilerle,

Zeynep

Back
X