Şubat transferleri buraya gelin beraber bekleyelim

Bu arada ben en son 7+1 de kontrole gittim doktorum kanama olmazsa 13. Haftada gel dedi salgın yüzünden riske atmamak için
beni de 3 hafta sonra 9. haftada çağırdı. Araştırınca 5-8 arası kan testleri olduğunu öğrenip sağlık ocağında yaptırdım. Yoksa süresi geçecekti. Artık kendimiz de takip etmeliyiz. Sürekli kilo ve tansiyon kontrolü yaptırmalıyız. Biraz araştırdım, doğuma kadar aşağıdaki testlerimiz yapılmalı. Çoğu için daha çok erken ama yine de bilelim.
5-8 hafta arası (ilk 12 haftada)
Açlık kan şekeri, TSH, Hemogram, Tam idrar tahlili, idrar kürü, Rubella, Toxoplazma, Cytomegalovirus, Hepatit B-C, HIV, VDRL, Indirekt Coombs.
12-20. haftalar arası yapılacaklar
İkili tarama testi
ilk üç ay tarama testi
Üçlü tarama testi
Dörtlü tarama testleri
24-36 haftalar arası
Şeker yüklemesi
Indireckt Coombs
NST

evet şu an yapılması gereken testlerimiz var bana da doktorum dedi ama hastaneye göndermek istemiyor beni. ben muayenehaneye gittiğim için ulaşımı da aracımla yapıyorum o sebeple yakın temas yok kimseyle. geçen salı kanama sebepli gitmiştim. perşembe yine çağırdı ama ben ctesi gidicem. ben 2 haftada bir kontrol isticem kendim uzatmadan. eğer hastanede olsaydı doktorum bu kadar rahat olamazdım

Ben de taktim simdi kafaya. Nerede yaptiriliyor bu test? Saglik ocagi yapar mi? Doktorumun oldugu hastane de korona yuzunden karantina altina alinmis. Elim kolum baglandi resmen
Aslında ilk testler yapıldığında özellikle kanda pıhtılaşma değerleri isteniyor sizde de bakılmıştır diye düşünüyorum. Biraz doktordan doktora da değişiyoe, kimisi sorun olmasa bile risk almamak icin veriyor ki ben ilk tedavimde de kullanmıştım. Kimisi de gerekmezse vermiyor. Kan sulandırıcı cok hoş bişey değil can yakıyor, doktorunuza danışn bence gerek görmediyse kullanmayın. Zaten 12.haftadan sonra genelde kesiyorlar siz kritik sınırı atlatmak üzeresinz sanırım

Arkadaşlar benim çok bulantım var. Afedersiniz öğürmelerim var . Yemek yememi etkiliyor bu durum. Neler yapabilirim?
Eğer kan sulandırıcı kullanmıyorsan taze zencefili bal ve limonla yapıp iç, cok iyi geliyor. Kan sulandırcı kullanıyorsan sadece liöom bal yapıp sıcak suya içebilirsin. Bana baya iyi geldi

BEn bu testlerin çoğunu transferden hemen önce yaptırmıştım o yüzden doktorum tekrar istemedi
Bu arada toxo baktırmayan varsa mutlak ama baktırsın

Kızlar ilk defa crinone jel bariz kahverengi geliyor daha önce hiç böyle bişey olmamıştı.olabileceğibi biliyorum ama neden beş haftadır olmadı da şimdi oldu buna anlam veremedim

Kızlar yoğun pembeye döndü çok korkuyorum
Crinone kullananlarda cok duydum bu sikayetleri canim.
Eger coraspirin kullaniyorsan lekelenme gecene kadar kullanma ben oyle yapmistim 3 4gun surdu lekelenmem 8.haftada olmustu benimde
Sanirim bu haftalarda oluyor .
Dojtoruna da haber ver ,belki baska onerilerde bulunur

Kızlar yoğun pembeye döndü çok korkuyorum
Canım sakin ol Allahin izniyle hiç bisey olmicak korkma, benim de 6. ve 7. Haftalarda çok oldu, doktor kan sulandırıcıyı kesti 5 günde bir proluton iğne verdi. Bi çok kişide yasiyo bunları, lütfen korkma doktoruna haber ver canım, güzel haberlerle insallahhhh

doktoruna bir danış canım. belki ilave birşey verebilir. benim direk kan gelmişti. doktor crinone jeli tamamen kesti

Kızlar doktorumla konuştuk proluton depo yaptırdık progestanla devam etmeyip prolutexe geçince olabilir progestan kadar güçlü değil dedi.şimdilik gelme biraz takip edelim Cumartesi gelirsin duruma göre dedi takipteyim bakalım

Canım sen de tekrar kontrole gidecektin kanaman için maptın Bayadır yazmıyordun iyisiniz değil mi

Canım sen de tekrar kontrole gidecektin kanaman için maptın Bayadır yazmıyordun iyisiniz değil mi
Çok şükür canım iyiyiz, bugun gittim herşey yolunda lekelenmelerim bitti ama 2 hafta mahvoldum korkudan. Kan sulandırıcı iğneyi biraktirmisti bugün tekrar ona başlıcam.Ayrica estrofemi ve prolutex iğneyi de kesti. Inşallah hepimiz için bundan sonrası sorunsuz olur

Proluton cok etkili, merak etme canim o kesecektir kanamayi Allaha emanetiz saglikla atlatalim bugunleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…