beni de 3 hafta sonra 9. haftada çağırdı. Araştırınca 5-8 arası kan testleri olduğunu öğrenip sağlık ocağında yaptırdım. Yoksa süresi geçecekti. Artık kendimiz de takip etmeliyiz. Sürekli kilo ve tansiyon kontrolü yaptırmalıyız. Biraz araştırdım, doğuma kadar aşağıdaki testlerimiz yapılmalı. Çoğu için daha çok erken ama yine de bilelim.Bu arada ben en son 7+1 de kontrole gittim doktorum kanama olmazsa 13. Haftada gel dedi salgın yüzünden riske atmamak için
Aslında ilk testler yapıldığında özellikle kanda pıhtılaşma değerleri isteniyor sizde de bakılmıştır diye düşünüyorum. Biraz doktordan doktora da değişiyoe, kimisi sorun olmasa bile risk almamak icin veriyor ki ben ilk tedavimde de kullanmıştım. Kimisi de gerekmezse vermiyor. Kan sulandırıcı cok hoş bişey değil can yakıyor,Ben de taktim simdi kafaya. Nerede yaptiriliyor bu test? Saglik ocagi yapar mi? Doktorumun oldugu hastane de korona yuzunden karantina altina alinmis. Elim kolum baglandi resmen
Eğer kan sulandırıcı kullanmıyorsan taze zencefili bal ve limonla yapıp iç, cok iyi geliyor. Kan sulandırcı kullanıyorsan sadece liöom bal yapıp sıcak suya içebilirsin. Bana baya iyi geldiArkadaşlar benim çok bulantım var. Afedersiniz öğürmelerim var . Yemek yememi etkiliyor bu durum. Neler yapabilirim?
BEn bu testlerin çoğunu transferden hemen önce yaptırmıştım o yüzden doktorum tekrar istemedibeni de 3 hafta sonra 9. haftada çağırdı. Araştırınca 5-8 arası kan testleri olduğunu öğrenip sağlık ocağında yaptırdım. Yoksa süresi geçecekti. Artık kendimiz de takip etmeliyiz. Sürekli kilo ve tansiyon kontrolü yaptırmalıyız. Biraz araştırdım, doğuma kadar aşağıdaki testlerimiz yapılmalı. Çoğu için daha çok erken ama yine de bilelim.
5-8 hafta arası (ilk 12 haftada)
Açlık kan şekeri, TSH, Hemogram, Tam idrar tahlili, idrar kürü, Rubella, Toxoplazma, Cytomegalovirus, Hepatit B-C, HIV, VDRL, Indirekt Coombs.
12-20. haftalar arası yapılacaklar
İkili tarama testi
ilk üç ay tarama testi
Üçlü tarama testi
Dörtlü tarama testleri
24-36 haftalar arası
Şeker yüklemesi
Indireckt Coombs
NST
Crinone kullananlarda cok duydum bu sikayetleri canim.Kızlar yoğun pembeye döndü çok korkuyorum
doktoruna bir danış canım. belki ilave birşey verebilir. benim direk kan gelmişti. doktor crinone jeli tamamen kestiKızlar yoğun pembeye döndü çok korkuyorum
Canım sakin ol Allahin izniyle hiç bisey olmicak korkma, benim de 6. ve 7. Haftalarda çok oldu, doktor kan sulandırıcıyı kesti 5 günde bir proluton iğne verdi. Bi çok kişide yasiyo bunları, lütfen korkma doktoruna haber ver canım, güzel haberlerle insallahhhhKızlar yoğun pembeye döndü çok korkuyorum
Crinone kullananlarda cok duydum bu sikayetleri canim.
Eger coraspirin kullaniyorsan lekelenme gecene kadar kullanma ben oyle yapmistim 3 4gun surdu lekelenmem 8.haftada olmustu benimde
Sanirim bu haftalarda oluyor .
Dojtoruna da haber ver ,belki baska onerilerde bulunur
doktoruna bir danış canım. belki ilave birşey verebilir. benim direk kan gelmişti. doktor crinone jeli tamamen kesti
Canım sakin ol Allahin izniyle hiç bisey olmicak korkma, benim de 6. ve 7. Haftalarda çok oldu, doktor kan sulandırıcıyı kesti 5 günde bir proluton iğne verdi. Bi çok kişide yasiyo bunları, lütfen korkma doktoruna haber ver canım, güzel haberlerle insallahhhh
Canım sen de tekrar kontrole gidecektin kanaman için maptın Bayadır yazmıyordun iyisiniz değil miCanım sakin ol Allahin izniyle hiç bisey olmicak korkma, benim de 6. ve 7. Haftalarda çok oldu, doktor kan sulandırıcıyı kesti 5 günde bir proluton iğne verdi. Bi çok kişide yasiyo bunları, lütfen korkma doktoruna haber ver canım, güzel haberlerle insallahhhh
Çok şükür canım iyiyiz, bugun gittim herşey yolundaCanım sen de tekrar kontrole gidecektin kanaman için maptın Bayadır yazmıyordun iyisiniz değil mi
Proluton cok etkili, merak etme canim o kesecektir kanamayi Allaha emanetiz saglikla atlatalim bugunleriKızlar doktorumla konuştuk proluton depo yaptırdık progestanla devam etmeyip prolutexe geçince olabilir progestan kadar güçlü değil dedi.şimdilik gelme biraz takip edelim Cumartesi gelirsin duruma göre dedi takipteyim bakalım
Hic canm ayni bekleyisteyim@Yasnaz ne yaptı acaba merak ettim..
Ah canım iyi dayanıyorsun ben senden daha çok merak ediyorumHic canm ayni bekleyisteyimpazartesi doktora gidicem işte ama hamilelige dair hic bir belirtim yok hic
Hic merak etmiyormAh canım iyi dayanıyorsun ben senden daha çok merak ediyorum
Hakkında hayırlısı olsun canım inşallah bebegin seninledir ve büyümüştürHic merak etmiyormcok rahatim artik olmazsada üzulmicem çünku
Nasip canm nasip geride 2 embriyom daha var onun icin cok uzulmuyorm olmazsa ara vericem bidaha denerim diyorm esime kalsa 3 ay sonra bidaha deneyelim diyor ama ben ruhen ve bedenen hazir olamamHakkında hayırlısı olsun canım inşallah bebegin seninledir ve büyümüştür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?