Şubatta doğum yapacaklar haydi geri sayımaaa:)))

Zaman ne kadarda çabuk geçiyo,bebişti,evdi derken neti açmaya vakit olmuyo diycem ya çalışan güzellerimiz napsın PANADOLcum gibi,RABBİM kolaylıklar versin herkese....
Biz hemen hemen 1aydır düzenli olarak başladık ek gıdalara çünkü bizim sıpa 2aydır zar zor emiyo,gün içinde toplam emmemiz 15dakikayı bulmuyo yani o derece:44:
Artık öğünlerimizde meyve,yoğurt vesebze çorbamızda var tabi günde 2kerede mama,gece şimdilik emiyorz ama bizim kız bu gidişle yakında onu da bırakır neyse bu kadar emdi ya buna da şükür
Bu aralar sağa sola dönmelerimiz dışında bol bol ayak parmaklarımızı emiyoruz,sanırım 2-3günede totoyu kaldırabilirse dönmeye başlarız...Gün içinde yere serdiğim çarşaf üzerinde debelenip duruyoruz,bide bizim kız kucaktayken yatık durmayı hiç sevmiyo hep dik durcakmış hanım bizde yavaş yavaş yürütece koymaya başladık hiç bi yere gitmesede dik bi vaziyette ayakta durmaktan çok mutlu küçük hanım..Bizden haberler böyle şu sıra:26:

Sizler nasılsınız minikler sıcakta çok terliyolar mı:44:

canım i boncuk yi olmanıza çok sevindim sıcakta terlemekmi sorma sucuk gibi oluyro özellikle geceleri oğlum sürekli kontrole ediyorum
bu arada kabız oglum 3.4 günde bir kaka yapıyor ek gıdaya yavaş yavaş geçiyoruz kan ilacını fazla vermeye başladım belkide ondan oldu hem emiyor sütüm azaldı sağıyorum işyerinde mamada veriyorum
eşleriniz karışıyormu sizinde herşey benim eşim hastalık derecesinde düşkün oğluma hatta aramız iyi degil çocuktan sonra herşey karışıyor adam huy değiştirid resmen
bendede böyle

slm kızlar hepinize iyi akşamlar ramazanınız mübarek olsun öncelikle...sizlere birşey daanışıcaam inş. bende kasım annesi olucaam ve sepet beşik arıyorum çok özeniyorum o beşiklere 1kaç aayda olsa kullanmak istiyorum amaa fiyatlaar uçmuş eğer aranızdaa sepet beşiği oluptaa satmak isteyen olursa değerlendirmek isterim boşta olaabiilir ilgilenirseniz sevinirim bebişlerinizi kocaman öptüm

PANADOLcum erkek çocuklarda kabızlık durumu daha fazla oluyo galiba...Ablamınkilerde 4günde bi yapıyolar eğer yapmazlarsa da fitile başvuruyo ablam:26:Benim eşim sağolsun karışmıyo bişeye,bazen bişeyler söylüyoda çokta mühim değil diyip geçiveriyorum...Seninkisi de iyi kaptırmış anlaşılan kendini,varsa yoksa oğluşu yani öyle miii:44:

FATOŞcum bende o beşiklerden çok istemiştim ama fiyatları geçen sene bile 350-400civarıydı...Şimdi nasıldır kimbilir..Ben normal sallanan beşiklerden aldım,sonradan onlar kullanışlı gelmedi pek bana...En son gitti gidiyorda görmüştüm 200liraya en uygun orasıydı istersen sende bi göz atıver,başka bi fikrim yok canım:26:

Selam kızlar nasılsınız?
Biz köye gittik, tatile gittik ve evimize geri döndük.Masal hala çok yaramaz.Ben düzelecek diye beklerken o daha kötü oluyor. Gündüz ya 1 kere uyuyor yada 2 kere oda yarım saat
gecede sürekli uyanıyor. Gece uykusu diye bişey yok yerde durmak istemiyor hiç. Yürüteç alıcam kızlar tavsiye edeceğiniz bi marka varmı? bi de mama sandalyesi düşünüyorum ama kararsızım.kullanan var mı aranızda işe yarar mı? evim küçük olduğu için yer kaplasın istemiyor işe yaramıcaksa.
Sütlü pirinçliye başladık onu çok sevdi hanımfendi.
elma suyu verdim onu da içti. Şimdi yoğurt bisküvi vermeyi düşünüyorum.
Sizler ne durumdasınız?

NİLAYUcum hoşgelmişsiniz,Masal cadılıklara devam ediyo anlaşılan,İNŞALLAH zamanla düzelir tatlım yaaa...
Biz artık yemek konusunu iyice hayatımıza yerleştirdik...Sabahları kahvaltı,sonra sebze çorbası,sonra meyve,yoğurt ve muhallebi yiyoruz..Geceleri emiyo ama yetmediği için mama veriyorum..Bizde beslenme programı bu şekilde...
Yürüteç konusunda da bizimki 1aydır günde 20dk falan koyuyorum duruyo ama yürüme taraftarı değil pek,onun yerine yere serdiğim çarşafın üzerinde yuvarlanmak daha çok hoşuna gidiyo...Yemek sandalyemizde var ama daha onu hiç kullanmadık,ilerleyen zamanda şöyle bi 9aylık olunca falan kullanırız herhalde..Doktorlar pek önermese de yatarak yemeye devam ediyoruz biz,bazende kucağıma oturtup yediriyorum işte bizde durumlar böyle canım
Yürütecimizde mama sandalyemizde ev sahibimizden,onun torunu da 5yaşında onları kullanıyoruz bizde...Yürüteç chicco,mama sandalyeside ikeadan...ablamda almış aynısından 45tl imiş ikeada ama katlanmıyo,lokantalarda falan olanlara benziyo...Yürüteci eğer vermeselerdi civilde 30liraya falan varmış ordan alırdım herhalde,çünkü çok fazla kullanmıycaz gibi görünüyo:44:

ASİYEcim mama sandalyenizi kullanmaya başlamışsınızdır herhalde artık...Bizim ek gıdalar artık ekten ziyade tam öğünlere döndü diyebiliriz...İlk olarak elma püresiyle başlamıştık,şimdilerde her tür meyve,yoğurt,sebze çorbalarıyla devam ediyoruz:26:Önceden herşeyi blenderdan geçiriyodum şimdi sadece çatalla ezip veriyorum,bizde durumlar böyle tatlış,sen neler yapıyosun bakalım

bıncukcuğum bugun yemek sandalyesını kullanmaya başladım..meyer asonsor kısmı tersmış.sağolsun arkadaşlar oturmaya geldığınde eşlerı sokup yaptılar.kaç aylık oldu canım senınkı? benım kı 6 bucuk aylık bızde tam öğune donduk.sabah kahvaltısında köy yumurtası pekmez ve kaşar peynırı yıyor.arada meyve sonrada corba sebze corbası arada yıne meyve veya yoğurt akşamda sebze yorrması yada yoğurt corbası sonra meyve ve yatarkende meyve suyu fılan verıyorudm ama eşim benden habersz pırınç unu almışkı ben kesınlıkle bebeğıme kullanmayacağım dmeıştım cok buyuk konuşmuşum çöpe gıtmesın dıye yatmadan oncede onu verıyorum tabı aradda benı emıyor.bu arda ögunlerı aksadı ama sağolsun hala gecenın bu saatınde ayakta öğleye doğru kalkıyoruz o yuzden.bende onceden blendırdan gecırıyordum sadece çorbaları ama artık onuda yapmıyorum oyle yıyor.meyvelerıde ortadan ıkıye kesıyorum kaşıkla sıyırıyorum hem vıtamını gıtmıyor hmde kararmıyor.hemde arıyo gıtmıyor.sebze corbalarını nasıl yapıyorsunuz..buralar ıspank fılan gelse brokılı fılan ekleyeceğım ama yok sadece kabak ve papates var bende onlarla yapıyorum.cokda iştahlı yemıyor.ara sıra hazır corba alıyorum bebekler için onların içinde herşey var ama gayt guzel yıyor. başka bebeğıne özel ne yapıyorsun canım ?bend eyapayım bu ara şehrıyeye başlayacağım ama şehrıye corbası degıl farklı bır tarıf salça fılan yok tel şehrıyeyle başlamayı duşunuyorum yutması kalay olsun dıye.bu arada benım bebeğım ekmek yada pırınç kek ne varsa verdığımde gayet guzel yıyor tabı vermıyorum pek.ama denedığımde cığnıyor gecen haşlanmış mısır bıle yedı:)
benden bu kadar bu arada kpssye gıreceğım dua edın ne olur kazanayım..

slm kızlarrrrrrrr ben geldimmm memlekete gittmiştim sıcaklardan kaçtıkk geldik ama hala sıcakk :))
oh be yeniden herkesler gelmiş bakıorum artık hergün gircemmm. benim bartu kocaman olduu teyzeleriii anne baba bile dio :)ancak çok kiloluyuzz 7. ayımız bitti ve 11.300 gram ve geceleri sık sık uyanıp ağlıoo ancakk meme verirsem hemen susup uyuoo. emzikk oldummm beşiğine koyuyorum uyanıo yine sabaha kadar bööleyiz sabaha karşıda aramızda yatııoo napcamm yafff
bu arada iiki doğurmuşuzzz çok yorucu ama çokkk tatlılarrrrrrrr, sizleri çokk ösledimmmm canlarımm benimmmm...

ıyıkı geldın masalcığım cok sıkıldım tek durmaktan kımse gırmıyor..ohh maşallah bebişine.bencede ıyıkı doğurmuşuz onlarsız hayat boşmuş..benım kızda tospış:)yedıncı ayımıza gırdın hemen hemen..neler yedırıyorsun canım?benımkı tavuk ,kıyma fılan yıyor corbalarını yapıyorum..canım sen salcalı yemek yedırıyormusun?ben yavaş yavaş vermeyı duşunuyorum..ee gun içinde neler yapıyorsun ?bebeğin ıcın özel şeyler verıyormusun?

walla asiyecim özel bişiler yapmıorum bolca yoğurt veriorum elde yapıorum tabi. onun dışında bizim yediğimiz herşeyden tattırıorum. meyve rendeleyip veriorum yada eline veriorum kemirio.yumurta sarısını 3 de 1 ini veriorum labne peynirle karıştırıp domates suyuda koyuyorum çokk azzzz kahvaltıda veriorum. yani salçalı flan götürüooo bizimkii ne versek yioooo. vermeyince biz yersekkistiooo ağlıo

ben yumurta sarısını rafadan yapıyorum canım hepsını yıyor .yanında peynır pekmez verıyorum.yoğurdun yuzunu yedırıyorum.meylerden verıyorum.ona özel sebze corbası yapıyorum ,yoğurt corbası ve tarhana yapıyorum.içlerine kıyma tavuk katıorum un corbasıda verıyorum.salçalı bırşey vermek ben hıç bırtek bugun dolma bıberın içinden verdım yedı.bızımkıde vermeyınce kızıyo.yavaş yavaş yedıklerımızden tattırıyorum.bende labne peynırı alıyımda yarın başlayayım.koy yumurtası verıyorum cnaım ben özellıkle.yoğurduda burda koylulere mayalattırıyorum cok guzel oluyor.

Merhabalar güzel annişlerrrrr

ASİYEcim ben artık bizim yediğimiz yemeklerden yiyebildiklerinden yediriyorum..Onun haricinde yiyebiliceği bişey yoksa sebze çorbası,şehriye çorbası,mercimek çorbası veriyorum..Onun için özel olarak pişirdiklerime tuz ve salça koymamaya çalışıyorum ama bazen yememekte direniyo, o zaman biraz tuz ekleyince daha iyi yiyo:26:Şehriye çorbasını domatesli,tavuk sulu yapmıştım yedi,geçen annem un kavurup yapmış onu da yedi...8aylık olduk artık, herşeyden tattırmaya çalışıyorum

MASAL hoşgelmişsin canım gözükmüyodun ne zamandır,MAŞALLAH tosun paşaya biz de bizim kıza ayucuk diyoduk sizin kibizden de fazlaymış..Anne,baba diyomuş demek sizin oğluş erken davranıcak konuşma konusunda bizim ki ba,ba,ba diye heceler çıkartıyo daha pek bişey yok

Kızlar labne ve tam pişmemiş yumurtanın pek önerilmediğini okumuştum ben...Pişmemiş yumurtada mikroplar tam ölmüyomuş o yüzden önermiyolarmış,gerçi bende katı yiyemem ama okumuşken paylaşıyım dedim..Labne peynirde kalmış peynirlerin karışımıyla yapılıyomuş gerçi ben labneyide pek severim:44:

canımmcım haoşbulduukkkk. walla bizim çocuklaRIN MAŞALLAHI VAR KIZLAR NE VERSEK YİOLARR BENİMKİ BENİ DE YİİCEKKKK:) rafadan yumurta değil canımmm tam pişmiş katı yumurta asiyeeecimmm. labne de bebekler için olanı var onu aldımmm içinde 8 paket var 8 günlük yanii, arkadaşım tavsiyeetmştii. kalmş peynirlerden yapildığını bilmiodumm, kaşar peyniri öyle biliodumm. neyseee. herkessler nerdeeeeeee....
ben bugün babamız ve bartumuzla denize gittikkk denizde bizimkii bi coştu, çok seviooo suyla oynamayı, ben de onu :)))

kızlar cumartesı doktor gıttık bebeğimin kılosu 9 kusratlarda bızde 7. ayımıza gırdık ..doktorumuz kan tahlılı yaptı.demırımız kalsıymumuz b12 hepsı cok guzel cıktı.doktorum artık herşeyı verebıleceğımı soyledı.yalnız tuz ve yağı az koy dedı.balık ,tavuk ,yumurtanın beyazı ve sut yasak.cumartesı gunu baya bır gezdık.artık gezmeye başladık cok şukur.ben yumurtanın rafadanı daha vıtamınlı dıye duymuştum pişirdikce vitamını gıdıyor dıye bılıyorum.ondan dalayı oyle verdım.kızlar sormayın labne peynırı dıyeceğıme lor peynırı demışım eşime oda ondan almış bır farklılık var dıyordum meyer yanlış demışım.bızım ılk dışımız patladı ucu gozukuyo bugun onu gordum cok mutlu oldum.cok fenalaştı bızım kız.szın bebişler neler yapıyor?

selam hanımlar

nasılsınız uzun zamnadır yazamadım iş çocuk derken hiç birşeye vakit bulamadım işten 1 hafta oldu ayrılalı çok zorlandım resmen dagıldım yorucu oldu.oğlumu çok özlüyordum.benim oğluşum ozanım 9 ayın içindeyiz çok hareketliyiz kıpır kıpır arka arka emekliyor.alttan 2 dişimiz çıktı çok zor süreçti sanırım üst dişi çıkacak bu ara huzursuz ek gıda olarakta meyva püreleri kahvaltıda labne peyniri ceviz hiipin bebe biskuvüsü yumurtanın sarısı vede pekmez veriyorum bazende ekmek içi çorbalar ve yogurdu çok seviyor oğlum evde yapıyorum

beni üzen işe gidip gelirken sürekli sagdım sütümü günde 3 kez 8 ay dolu dolu emdi diş çıkarma döneminde yani 15 gündür oğlum hiç emmiyor evde olmama ramen işi bırakmama ramen gece uyurken veriyorum almıyor azaldı gerçi sütümde ama ilaç niyetini almasını çok isterdim sagıyorum sabah akşam öyle veriyorum tekrar alışırmı bilmiyorumsiz emziriyormusunuz..
çocuk olunca evde iş bitmiyor. çok yorucu ama bu duygunun tarifide yok sevgisi çook büyük
kısmen okudum sizilerinde iyi olmasına çok sevindim pıtırcıklarınızı öpüyorum
bundan sonra sık sık yazmaya çalışırım
Sevgiyle kalınnnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…