Şubatta doğum yapacaklar haydi geri sayımaaa:)))

ayy yerım ben onu maşallah senı bebişe..ne kadar buyuk bır zengıllıkmış meğer..onların bır tek guluşu için neler yapmayızkı..ıyıkı olmuşlar.

üç ay 1 haftalık olduk teyzesi :) benim şimdilik annem var ama ay sonunda gidicek türkiyeye bebişlerle başbaşa kalıcam.annem sağolsun ben yemek yaparken ev toparlarken bebeklerle ilgileniyor.annem gidince sanırım ev ve yemek işi ihmal olucak.uykusuzluk oluyor çok fazla ilk ay perişan haldeydim sürekli emziriyordum hatta bi ara hayatımın emzirmekle geçeceğini düşünmüştüm sonra düzene girdi :) mama uyku saatleri belli oldu mu sorun olmuyor pek ama aşı zamanları çok sorunlu oluyor mama az yiyor kızım bi de nazlı oluyor.
bebeklerimin çok zoru yok hamdolsun ama kızım cazgır sanırım kızlar kendilerini belli ediyorlar :)
oyuncaklardan bende korkuyorum birde ek gıdaya geçince rabbim korusun soluk borusuna kaçcak diye korkuyorum.rabbim yavrularımızı korusun inşallah.
ben su veriyorum bebeklere kaynamış soğumuş su.o da olur değil mi ?su verdiğim için damağa değdirmek gerekli mi ?
çok doğru annelik güzel ve zor.bana oturmaya gelen arkadaşlarım nasıl bakıyorsun zor olmuyor mu diye soruyor allah yardımcın olsun diyorlar bende rabbimi niye gücendireyim bana iki evlat vermiş çok mutluyum diyorum.hamdolsun rabbime anneliği layık gördü bize.

sorma boncuukkk o kadar üzüldüm ki duyunca herşey kader ama o kadar üzülüyor ki insan duyunca ben çok etkilenmiştim hala etkisindeyim o anne babayı düşünemiyorum birde can verirken gördüklerini yardım edemediklerini düşününce içim titriyor
hamdolsun uslular ama ilgi istedikleri zaman yoruyorlar :) allah tan annelerimiz var da yetişiyorlar ya benim annemde gidicek bu ay sonu bebeklerle başbaşa kalıcam.

haklısın herşeyde bir hayır vardır.maşallah minik prensesine nazarlar değmesin inşallah kahkahası dünyaya bedel kuzucukların benim oğlumda kahkaha atıyor deliriyorum resmen yiyesim geliyor.kızım henüz kahkaha atamıyor gülümsüyor ağzını aça aça.sanırım oğlumun motor gelişimi önde gibi.

bu arada boncukkk ölen bebeğin cinsiyetini öğrenebildiniz mi ?

Son düzenleme:

allah bağişlasın canım.benımde annem varken cok guzeldı dediğin gıbı ev ,iş,yemek,,cocuk herşey annemdeydı o bır gıttı onun gıdışıyle bebeğimin uykusuda duzensızleştı.mecburen ev kalıyor sağolsun eşim yardım edıyor.bende bır ara sureklı emzıreceğim annedıyordum cok şukur o zamanla duzeldı.rabbım dağına gore kar verıyor canım.anne sevgısı işte 10 tanede olsa hıç gocunmuyor bakmaya.amaç damağını kaşımak bırtanem.xcanım ek gıdaya gecınce zamanla boyutunu buyuturuz..cokta alıştırmamak lazımmış rondoya bıraz pütürlü olursa oyle alışırmış.kızlar nazlı olurmuş canım.bızımkısıde oyle hıç sorma.

allah bağişlasın canım.benımde annem varken cok guzeldı dediğin gıbı ev ,iş,yemek,,cocuk herşey annemdeydı o bır gıttı onun gıdışıyle bebeğimin uykusuda duzensızleştı.mecburen ev kalıyor sağolsun eşim yardım edıyor.bende bır ara sureklı emzıreceğim annedıyordum cok şukur o zamanla duzeldı.rabbım dağına gore kar verıyor canım.anne sevgısı işte 10 tanede olsa hıç gocunmuyor bakmaya.amaç damağını kaşımak bırtanem.xcanım ek gıdaya gecınce zamanla boyutunu buyuturuz..cokta alıştırmamak lazımmış rondoya bıraz pütürlü olursa oyle alışırmış.kızlar nazlı olurmuş canım.bızımkısıde oyle hıç sorma.

inşallah annem gidince bizimde düzensizleşmez baş edemem sanırım çünkü bende boyun fıtığı var bebişlerin gazını çıkaramıyorum.uyku düzenleri mama saatleri bozlursa yandım :18:

inşallah annem gidince bizimde düzensizleşmez baş edemem sanırım çünkü bende boyun fıtığı var bebişlerin gazını çıkaramıyorum.uyku düzenleri mama saatleri bozlursa yandım :18:

yaradan sabrını verıyor canım.işh akıllı bebek olurlar.annelerını hıç üzmezler.

yaradan sabrını verıyor canım.işh akıllı bebek olurlar.annelerını hıç üzmezler.

amin inşallah canım inşallah rabbim sabrını verir çok güzel eğlenceli ama çook yorucu birde uykusuzluk rabbim yavrularımıza sağlık ve hayırlı ömürler versin inşallah.2 gün sonra annem gidiyor hiçbirşey değil de yemek nasıl yapcam yetişicem bilmem :S

slm kızlar nasıl gidiyo bebişlerle ben vaktimin nasıl geçtiğini anlamıyorum bide grip oldu geçen hafta öksürük burun akıntısı felan huysuzdu şimdi iiyiz allaha şükür..

benim bebeğim emmiyo ve sağarak verdiğim için sütüm azaldı çok artık 1 aydır sırf mamayla besliyorum 3 ay bitip 4üne girdiği için sebzeli pirinçlilere başlıcam ama katıyı nasıl yicek bilemedim aranızda başlayan var mı katı mamaya????

merhaba arkadaşlar
çok açtık arayı ama önce annemlere gittik sonrada taşındık. hala internet yok bugün bi komşudan girdim...

nasılsınız bakalım... nasıl gidiyor Annelik :) ilk anneler günümüzüde kutladık biraz geç kaldım ama hepinizinkini geçte olsa kutlarım... Çok güzel bişey miş Anne olunca anlıyor insan...

Eee Bebişler ne yapıyor bakalım? Artık kocaman olmuşlardır.
Biz çok iyiyiz teyzeleri. Baya bir büyüdük. ama gerçi sırf mama vermeme rağmen öyle pofidik pofidik değil benim kız :)
geçenlerde apartmanda bizimkinle aynı doğan bebiş gördüm... şaşırdım :) benimk 4 aylıksa dedim o maşallah 10 aylık felan:))
Neyse geçen gün sağlık ocağına gittik boy kilo için daha 6 kg falanız ama boyumuz 64-65cm. bi eller ayaklar var kocaman eller ve yanaklarımızı gören bişi zannediyor bizimkinde sonra bakıyorlar minicik :))) aman sağlıklı olsunda anasına benzemesin tombiş tombiş :))) ben hala aynıyım ama bu hafta rejime başladım bakalım ne kadr dayanıcam. sizde durumlar ne?

Merak ettim bebişleriniz kime benziyor? bizim kız doğduğunda babasının kopyasıydı ama şimdi azcık değişti banda beziyor :) genelde gülünce. rengi falan artık tam belli oldu. sarışın mavi gözlü bir kızım var bundan sonra değişmez se inş :))

bu arada ben dönence aldım son 2 aydır falan kullanıyorum ve çok seviyor kızım. ordaki oyuncaklarla nasıl konuşuyor. gerçi oyuncaksızda bir çene var sormayın. ilgi onda olmazsa çekene kadar bağırıyor. çok komik bidi bidi birde ben bazen şaka ile bağırıyorum bıktım senden diye benim sesimi bastırıyor velet yaşamasam inanamazdım daha 4 aylık bebişin böle bişi yapıcana. geçen kuzen geldi şaşırdı valla. Neyse ben dönenceyi tavsiye ediyorum. ben çok hafif küçük bişey aldım. çok seviyor sabah kalktığında bağırıyor hemen takıyorum onlarla konuşurken uyuya kalıyor yine.
Dr. umuz oyun halısı al dedi ama onu daha alamadık. birde ben bazen beşiğinin üzerine değişik oyuncaklar asıyorum çok heyecanlanıyor. videyo bölümü olsada göstersem :)artık yavaş yavaş dönmeyede başladık zaten eli kolu durmuyor çok hareketli...

bizim uyku düzenimiz 40 dan sonra oturdu çok şükür. genelde beşiğinde kendi kendine uyumayı seviyor ve artık geceleeri 6 saat falan kesintisiz uyuyor... ben uyandırıyorum mama için. bi iki haftadır banyo yaparken ağlıyor eskşden sudan çıkınca ağlardı.. artık huyları değişiyor. gün geçtikce yeni yeni şeyler yapıyorlar çok güzel bir duygu onları izlemek ve çok çabuk büyüyorlar malesef
kızım kal böyle diyorum bazen...

sizinkilerin diş durumu nedir. benimki iki elini birden sokuyor bazen benim elimi tutup götürüyor ağzına kuzum çok fena kaşınıyor artık zaten salya tükürük çok fena :)

ben daha ek gıdalara geçmedim 5. aydan itibaren artık başlıcam geçenlerde biz yerken çilek püresi verdim şapur şupur götürdü. kaşıkla yemeyi sevicek herhalde Dr. ferrum verdi demir damlası kaşıkla verince çok seviniyor tekrar istiyor :)

bende bi geldim çenem düştü umarım en kısa zamanda internetimiz bağlanır. kendinize ve bebişilerinşize iyi bakın allaha emanet olun.

geçmiş olsun. gerçekten bebeklerle ne zaman sabah ne zaman akşam oluyor anlamıyor insan. bazen diyorum ne kadr boşmuş hayatımız onsuz :))

ay sen yine yeni yeni mamaya başlamışsın benimki neredeyse hiç emmedi arada mamadan önce ama çok az
hala çok üzülüyorum ama yapcak bişey yok öylede büyüyorlar. üzülme sende
ben 5. aydan itibaren baslamayı düşünüyorum

artık bebekler için yemek tarifleri paylaşırız burda geçenlerde yemek kitabı aldım :)))

a.s canım bende nasıl gectiğini anlayamıyorum ben ..ve onunla ılgılenırken cokkk mutlu oluyorum.gecmış olsun canım dıkkat et bu havalar cok yanıltıcı bır turlu duzelmedı gıttı.canım tutmadımı memeyı?benımkıde ılk gun tuttu sonra ne olduysa 2gun sonra memeyı bıraktı .1 hafta aç kalmış saatlerce ağladı.hatta hıç durmadan ağladı gecelı gunduzlu ınat ettım mamada vermedım.sonrada dktora gıttığım cok aç kalmış dedı kılosu cok duşmuş dedı oturdum ağladım orda bır guzel.sonra eve geldım pompa aldık sağdım yarısı çöpe gıttı çay kaşığıyla bır içti sütü şaşırdım cok aç kalmış meyersem .sonrada bır kaç defa dayanamadım mama verdım.sonrada zorla memeyı tutturdum ama gel bana sor ılk tutuşunda ağladım tuttu dıye mememın ucuna şekerlı su surdum tuttu.dunyalar benım oldu o an cok mutlu olduk.sonra sutum azdı bır kaç defa mama verdım canım .1ayın sonunda sadece anne sutu verdım.şuanda devam anne sütüne 4. ayın sonunda yavaş yavaş meyve püsesinden vereceğim .

allah kolaylık versın canım kucuk bebekle nasıl taşındın ?bende hamıle hamıle taşındım ama elimi hıç bırşeye surmemıştım.hangı mamayı kullanıyorsun canım?ben 1.ayından sonra hıç verdım mamayı ondan oncede toplasan 4kere anca vermışımdır.kılosu azmış ama canı içinde olsun bır mamayı degıştırsene belkı yaramıyordur mama ona.doğumdan sonra ne kadar verdın canım?ben toplam 17 kılo verdım .gecen mısafırledım geldı.eşimin öğretmen arkadaşları aslında görğşmuştuk ama uzaktan hamıleyken fılan.kapıda gırecektı atakan beyın eşi nerde dıyo:) benım dedım şaşırdı sen doğum yapmadınmı bu hal ne dedı?aslında kıloluyum normalde 50 kılo fılandım şimdi 66 kıloyum işh onlarda emzırdıkce gıder .rejım yapmıyorum hatta ne bulursam bol bol yıyorum.benım bebeğim doğduğunda aynı babasıydı şuandada aynı babası ama azıcık banada benzıyor:)hatta her hareketı baba erkek olsaydı tam olacaktı yanı.bızımde uyku problemımız var canım yhaa bır turlu duzelmedı hıç bellı olmuyor naısl duzelteceğim sız nasıl yaptınız?gazı cok fazla var bır gecmedı yhaa.

dönenceyı bende cok ıstedım ama eşim ustune duşer dıye olmaz dedı oyle deyınce bende korktum.bu sefer salıncağının ustune toplar fılan astım onlarla konuşuyo heyecenlanıyor cok mutlu oluyo.bırde tv karşısında kısada olsa duruyo cok sevınıyor.laf verıyo tvdekılere .canım damağı kaşınıyor elınle ara sıra soğuk suya değdırıp damağında gezındır rahatlarmış.damağı sertleşıyormuş.bızım kızda oyle sureklı onunu batırıyor.sancı ağzında bırşeyler şapur şupur hıç sorma.
kendıne ıyı bak canım bende bu ayın sonunda kırşehıre gıdeceğim memlekete ordanda gırerım ama bu kdar sık olmaz .2ay ordayız. ek gıda tarıflerını burda bır arkadaş topık acık yazmış ek gıdayı ben ordan aldım canım baya guzel şeyler var tarıfler cok hoş.

merhaba kızlar nasılsınız?annem bir haftadır yok ve tahmin ettiğimden daha kolay geçiyor :) gündüz uyurlarken yemek yapıyorum yada akşam eşim çocuklarla ilgilenirken yapıyorum.hatta bir saat önce kızım kahkaha attı çok duygulandım ve mutlu oldum :) oğluşum üç aylıkken kahkaha atmaya başlmıştı.gelişimi önde gidiyor oğluşumun.
bu arada kızımda inanılmaz kıskançlık başladı :S

sizler nasılsınız?nasıl geçiyor hayat ?

maşallah yerım ben onları kahkağaya bıle başlamışlar:)ne guzel canım işh boyle gıder.ıkız annesıolmak zor.kıskançlık bıle başlamış:)
bızde ıyız canım ben tek bebekle bıle yenı yenı yapmaya başladım işlerımı bıraz huysuz olunca bırde ben rahatımada duşkunum galıba bebek uyuyunca bende yatıyorum gece uykumuzda yok pek.gece kaçta yatacağımız hıç bellı degıl..tek sorunumuz ve bıtmeyen sorun bu.bırde bebeklerınıze nasıl gıyındırmeye başladınız.anı hava değişikliğinde ne yapıyorsunuz?

inşallah ama kızım çok inatçı teyzesi eğer senin bebişinde kız ise çok normal huysuz olması çok nazlanıyorlar çünkü :) iki kardeş olunca kıskanıyor hanımefendi birde yabancıları ayırt etmeye başlaadı sanırım yabancı gördüğü zamanda ağlıyor ya bugün dikkatimi çekti.komşunun birde arkadaşın kızı gelmişti ben mutfağa geçmiştim o ara çığlık çığlığa ağlamaya başladı bir saat durmadı morarana kadar ağladı :S meğer arkadaşım kızı parmak gösterip hıımmmm yapmış çığlığı basmış
zor oluyor gerçekten de gece uykusuzluğu bizim bebişler akşam on onbir gibi uyuyorlar sabah 6 da uyanıyorlar tamda uykunun tatlı yerinde mama verip tekrar uyutana kadar içim gidiyordu şimdi alıştım hamdolsun.

kısa kollu giydiriyorum artık ama serin olursa uzun kollu giydiriyorum.dışarı çıkarken de sıcaksa kısa kollu giydiriyorum yanıma uzun kollu giysi alıyorum.ama kıbrısta havalar sıcak.şu anda türkiye nasıl bilmiyorum.

Selam kızlar nasılsınız?
Biz çok yoğunuz masal hanım hiç durmuyor, sürekli ağlıyo. Kucak da gezicekmiş hep.hiç kucağımıza almamışken nasıl kucağa alıştı anlamıyorum :26:
Babamız baya ilgileniyor ama ondada durmuyor.çevredeki 'aç bu ççocuk, doymuyor' teşhisleriyle mamaya başladık ama hiç bişi farketmedi.Yine huysuz yine huysuz ve zorla içirtiyorum mamayı hiç sevmiyor.ilk paket bitsin daha vermeyi düşünmüyorum.
televizyonu tanımaya başladı, baya heyecanlanıyor.İKi elini birden ağzına sokuyor, tükürükler atıyor.
Beni çok yoruyor bilmiyorum napcaz.
bu arada geçen gün masalı teyzlerine bıraktık, babasıyla gezmeye gittik. Çok güzel geçti, özlemişim özgür kız olmayı

nilayu merhaba gazı olabilir.çünkü benim kızda sürekli gazlı olduğu için kucakta rahatlıyordu fakat hiç kucağa alışık değil ağlıyor kucakta gazı olduğu zamanlar hariç onun dışında yerde gülücükler saçıyor.sürekli mama vermen daha çok gazlandırır iyice huysuzlanır.

bzimkilerde tv yi bi izliyor ki sorma dikkatle hemde :S
bizim bebişlerde sığsa elini sokacaklar ağızlarına ben çıkartıyorum arada.cuk cuk diye bi iştahlı da ses çıkartıyorlar.

bunun nedeni emme dürtülerini tatmin etmek için.telaş etme.ben tükürüğünü siliyorum.kimi bebekleri tıkıyormuş su ile seyretiyorlarmış.yutkunma refleksi var ise telaşlanma.bırak soksunlar ellerini ama arada müdahale et hırçınlaştırmadan.çünkü bi arkadaş dr. danışmış.yapsın ama sürekli değil demiş.bizim bi ahbabında kızı parmağını yıllarca eme eme zayıf kaldı.kız lise çağına gelince bıraktı.
ah o gezmeleri şimdi ben çok istiyorum fakat kızımız kıskançlığı öğrendi ve yabancıları ayırt etmeye başladı geçenlerde eşimle çay bahçesine çay içmeye gittik.ilgilenirken bebişlerle çayımız geldi ve eşimle sohbete başlayıp bi yudum çay içtik ki o da ne kızımız canı yanmış gibi çığlık çığlığa bağırmaya başladı ilgi istiyor hanımefendi :):):):) nasıl eve gideceğimizi bilemedik :S eve geldikten sonra da hiçbişey olmamış gibi gülücükler saçıp agu bugu yapmaya başladı ilgi odaklandı üzerine tabi :):):):) bugünde komşuya götürdüm kızımla ilgilenip oynamayanlara bi çığlık bastı eğlendirenlere gülücük saçtı hayretler içerisinde izledim.4 aylık bebek nasıl bilir bunları diye
ama sanırım bebekler 5. ay da başlarmış yabancıları ayırt etmeye.bizimki bir ay erken başladı ama oğluşum öyle değil.

O kadar uzun yazı yazdımkı kızlar kayıt etmeıd gec olduğu için uff tekrar yazacağım sonra sınır oldum..

kızlarrrrr nerdesınız yhaa ..tatılemı gıttınız?bende 1 hafta içinde gideceğim memlekete annelere gıdınce yazarım işhhh..2ay memleketteyım..

kızlar selam nasılsınız
uzun zaman oldu girmiyorum işe başladım dogum iznim bitti rapor aldım 2 ay olacak işe başlıyalı çook yorucu geçiyor iş ev bebek derken kendime zaman ayıramıyorum
annem bakıyor oğluma 3 günde ben evdeyim süt iznimi cuma günleri kullanıyorum
oğlum bu ayın 24 de 6 ayı bitecek nasılda geçmiş zaman büyüyorlar farkında olmadan ek gıdaya geçmedim henüz yavaş yavaş tatırıyorum
kucakçı oglum yanlzı kalmayı sevmiyor ilgi istiyor iki elide agzında henuz dişi çıkmadı çok şükür sağlıgımzı yerinde
anne olmak müthiş bir duygu tarifi yok:))))bebegim babasının kopyası bana hiç bir yeri benzemiyor sadece ayakları benziyor((( gözleri renkli yakışıklı olacak sıpa
biraz yazılarrınıza göz attım umarım herkes iyidir bebeklerde iyidir
adet oldunzumu ben henüz olmadım göbekte bir degişklik yok dun dr. cildiyeye gittim hamilemisiniz dedi bana herkes hamile zanediyor
olsun oğlumun hediyesi diyorum bende.
boncuk canım nasılsın kızın nasıl fırsat buldukça yazmaya çalışacagım inanınki 3.4 saat uyku ile işe gidiyorum yeni mama vermeye başladım anne sütü ile geldim buraya kadar hergün malt içeceklerden içtim geceleri her 2 saate bir uyanıyor oğlum emip uyuyor allahtan gözlerini açmadan uykulu iken tabi ben kalkmış oluyorum uykumda dağılmış oluyor
bendeki haberler böyle
sevgiyle kalın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…