- Konu Sahibi boncukkkkk
-
ASİYEcim bizimkide büyük insan gibi babasının kucağında belgesel izliyo,bugün sesli sesli gülmeye başladı babasıyla şaşırdık kaldık....Her gün yeni yeni huyları çıkıyo ya,RABBİMize ne kadar şükretsek az
Hadi yaaaa,demek ki oyuncak konusunda çok dikkatli olmamız gerek,ALLAH korusun...MELİTTAcım MAŞALLAH senin bebekler uslular demek ki...Ablamın başını kaşımaya vakti yok,iyi ki annem varda yanında rahat ediyo..Benimde diğer bebiş ölmeyip doğsaydı napardık bilemiyorum o yüzden herşeyde bi hayır varmış demekten başka bişey diyemiyorum:44:RABBİM hepimizin bebeklerine hayırlı,sağlıklı,uzun ömürler versin İNŞALLAH
ıkızlerın ne kadarlık? melitta ben tek cocukla başa cıkamıyorum sen ne yapıyorsun?bırı yardım mı edıyor?onuda denedım canım ama hıç bırşey tam olarak rahatlatmıyor kısmen rahatlatıyor oda bızım uyumamızı sağlamıyor.bırde benım kızımın huyu oyle galıba.ne yapalım kabul ettık artık kadere rağzıyız.aynen canım bende artık uyusa bıle uyandırmıyorum açıkınca bellı edıyor zaten.soğuk su derkende dolaptan suyla yapma bebekler uşutmesınler normal içme suyundan yap canım.ayy oyuncak yonunede dıkkat etmek lazım .heran herşey olabılır.anne olmak cok guzel ve zor.
Hadi yaaaa,demek ki oyuncak konusunda çok dikkatli olmamız gerek,ALLAH korusun...MELİTTAcım MAŞALLAH senin bebekler uslular demek ki...Ablamın başını kaşımaya vakti yok,iyi ki annem varda yanında rahat ediyo..Benimde diğer bebiş ölmeyip doğsaydı napardık bilemiyorum o yüzden herşeyde bi hayır varmış demekten başka bişey diyemiyorum:44:RABBİM hepimizin bebeklerine hayırlı,sağlıklı,uzun ömürler versin İNŞALLAH
üç ay 1 haftalık olduk teyzesi :) benim şimdilik annem var ama ay sonunda gidicek türkiyeye bebişlerle başbaşa kalıcam.annem sağolsun ben yemek yaparken ev toparlarken bebeklerle ilgileniyor.annem gidince sanırım ev ve yemek işi ihmal olucak.uykusuzluk oluyor çok fazla ilk ay perişan haldeydim sürekli emziriyordum hatta bi ara hayatımın emzirmekle geçeceğini düşünmüştüm sonra düzene girdi :) mama uyku saatleri belli oldu mu sorun olmuyor pek ama aşı zamanları çok sorunlu oluyor mama az yiyor kızım bi de nazlı oluyor.
bebeklerimin çok zoru yok hamdolsun ama kızım cazgır sanırım kızlar kendilerini belli ediyorlar :)
oyuncaklardan bende korkuyorum birde ek gıdaya geçince rabbim korusun soluk borusuna kaçcak diye korkuyorum.rabbim yavrularımızı korusun inşallah.
ben su veriyorum bebeklere kaynamış soğumuş su.o da olur değil mi ?su verdiğim için damağa değdirmek gerekli mi ?
çok doğru annelik güzel ve zor.bana oturmaya gelen arkadaşlarım nasıl bakıyorsun zor olmuyor mu diye soruyor allah yardımcın olsun diyorlar bende rabbimi niye gücendireyim bana iki evlat vermiş çok mutluyum diyorum.hamdolsun rabbime anneliği layık gördü bize.
sorma boncuukkk o kadar üzüldüm ki duyunca herşey kader ama o kadar üzülüyor ki insan duyunca ben çok etkilenmiştim hala etkisindeyim o anne babayı düşünemiyorum birde can verirken gördüklerini yardım edemediklerini düşününce içim titriyor
hamdolsun uslular ama ilgi istedikleri zaman yoruyorlar :) allah tan annelerimiz var da yetişiyorlar ya benim annemde gidicek bu ay sonu bebeklerle başbaşa kalıcam.
haklısın herşeyde bir hayır vardır.maşallah minik prensesine nazarlar değmesin inşallah kahkahası dünyaya bedel kuzucukların benim oğlumda kahkaha atıyor deliriyorum resmen yiyesim geliyor.kızım henüz kahkaha atamıyor gülümsüyor ağzını aça aça.sanırım oğlumun motor gelişimi önde gibi.
bu arada boncukkk ölen bebeğin cinsiyetini öğrenebildiniz mi ?
üç ay 1 haftalık olduk teyzesi :) benim şimdilik annem var ama ay sonunda gidicek türkiyeye bebişlerle başbaşa kalıcam.annem sağolsun ben yemek yaparken ev toparlarken bebeklerle ilgileniyor.annem gidince sanırım ev ve yemek işi ihmal olucak.uykusuzluk oluyor çok fazla ilk ay perişan haldeydim sürekli emziriyordum hatta bi ara hayatımın emzirmekle geçeceğini düşünmüştüm sonra düzene girdi :) mama uyku saatleri belli oldu mu sorun olmuyor pek ama aşı zamanları çok sorunlu oluyor mama az yiyor kızım bi de nazlı oluyor.
bebeklerimin çok zoru yok hamdolsun ama kızım cazgır sanırım kızlar kendilerini belli ediyorlar :)
oyuncaklardan bende korkuyorum birde ek gıdaya geçince rabbim korusun soluk borusuna kaçcak diye korkuyorum.rabbim yavrularımızı korusun inşallah.
ben su veriyorum bebeklere kaynamış soğumuş su.o da olur değil mi ?su verdiğim için damağa değdirmek gerekli mi ?
çok doğru annelik güzel ve zor.bana oturmaya gelen arkadaşlarım nasıl bakıyorsun zor olmuyor mu diye soruyor allah yardımcın olsun diyorlar bende rabbimi niye gücendireyim bana iki evlat vermiş çok mutluyum diyorum.hamdolsun rabbime anneliği layık gördü bize.
sorma boncuukkk o kadar üzüldüm ki duyunca herşey kader ama o kadar üzülüyor ki insan duyunca ben çok etkilenmiştim hala etkisindeyim o anne babayı düşünemiyorum birde can verirken gördüklerini yardım edemediklerini düşününce içim titriyor
hamdolsun uslular ama ilgi istedikleri zaman yoruyorlar :) allah tan annelerimiz var da yetişiyorlar ya benim annemde gidicek bu ay sonu bebeklerle başbaşa kalıcam.
haklısın herşeyde bir hayır vardır.maşallah minik prensesine nazarlar değmesin inşallah kahkahası dünyaya bedel kuzucukların benim oğlumda kahkaha atıyor deliriyorum resmen yiyesim geliyor.kızım henüz kahkaha atamıyor gülümsüyor ağzını aça aça.sanırım oğlumun motor gelişimi önde gibi.
bu arada boncukkk ölen bebeğin cinsiyetini öğrenebildiniz mi ?
allah bağişlasın canım.benımde annem varken cok guzeldı dediğin gıbı ev ,iş,yemek,,cocuk herşey annemdeydı o bır gıttı onun gıdışıyle bebeğimin uykusuda duzensızleştı.mecburen ev kalıyor sağolsun eşim yardım edıyor.bende bır ara sureklı emzıreceğim annedıyordum cok şukur o zamanla duzeldı.rabbım dağına gore kar verıyor canım.anne sevgısı işte 10 tanede olsa hıç gocunmuyor bakmaya.amaç damağını kaşımak bırtanem.xcanım ek gıdaya gecınce zamanla boyutunu buyuturuz..cokta alıştırmamak lazımmış rondoya bıraz pütürlü olursa oyle alışırmış.kızlar nazlı olurmuş canım.bızımkısıde oyle hıç sorma.
inşallah annem gidince bizimde düzensizleşmez baş edemem sanırım çünkü bende boyun fıtığı var bebişlerin gazını çıkaramıyorum.uyku düzenleri mama saatleri bozlursa yandım :18:
yaradan sabrını verıyor canım.işh akıllı bebek olurlar.annelerını hıç üzmezler.
slm kızlar nasıl gidiyo bebişlerle ben vaktimin nasıl geçtiğini anlamıyorum bide grip oldu geçen hafta öksürük burun akıntısı felan huysuzdu şimdi iiyiz allaha şükür..
benim bebeğim emmiyo ve sağarak verdiğim için sütüm azaldı çok artık 1 aydır sırf mamayla besliyorum 3 ay bitip 4üne girdiği için sebzeli pirinçlilere başlıcam ama katıyı nasıl yicek bilemedim aranızda başlayan var mı katı mamaya????
a.s canım bende nasıl gectiğini anlayamıyorum ben ..ve onunla ılgılenırken cokkk mutlu oluyorum.gecmış olsun canım dıkkat et bu havalar cok yanıltıcı bır turlu duzelmedı gıttı.canım tutmadımı memeyı?benımkıde ılk gun tuttu sonra ne olduysa 2gun sonra memeyı bıraktı .1 hafta aç kalmış saatlerce ağladı.hatta hıç durmadan ağladı gecelı gunduzlu ınat ettım mamada vermedım.sonrada dktora gıttığım cok aç kalmış dedı kılosu cok duşmuş dedı oturdum ağladım orda bır guzel.sonra eve geldım pompa aldık sağdım yarısı çöpe gıttı çay kaşığıyla bır içti sütü şaşırdım cok aç kalmış meyersem .sonrada bır kaç defa dayanamadım mama verdım.sonrada zorla memeyı tutturdum ama gel bana sor ılk tutuşunda ağladım tuttu dıye mememın ucuna şekerlı su surdum tuttu.dunyalar benım oldu o an cok mutlu olduk.sonra sutum azdı bır kaç defa mama verdım canım .1ayın sonunda sadece anne sutu verdım.şuanda devam anne sütüne 4. ayın sonunda yavaş yavaş meyve püsesinden vereceğim .slm kızlar nasıl gidiyo bebişlerle ben vaktimin nasıl geçtiğini anlamıyorum bide grip oldu geçen hafta öksürük burun akıntısı felan huysuzdu şimdi iiyiz allaha şükür..
benim bebeğim emmiyo ve sağarak verdiğim için sütüm azaldı çok artık 1 aydır sırf mamayla besliyorum 3 ay bitip 4üne girdiği için sebzeli pirinçlilere başlıcam ama katıyı nasıl yicek bilemedim aranızda başlayan var mı katı mamaya????
merhaba arkadaşlar
çok açtık arayı ama önce annemlere gittik sonrada otaşındık. hala internet yok bugün bi komşudan girdim...
nasılsınız bakalım... nasıl gidiyor Annelik :) ilk anneler günümüzüde kutladık biraz geç kaldım ama hepinizinkini geçte olsa kutlarım... Çok güzel bişey miş Anne olunca anlıyor insan...
Eee Bebişler ne yapıyor bakalım? Artık kocaman olmuşlardır.
Biz çok iyiyiz teyzeleri. Baya bir büyüdük. ama gerçi sırf mama vermeme rağmen öyle pofidik pofidik değil benim kız :)
geçenlerde apartmanda bizimkinle aynı doğan bebiş gördüm... şaşırdım :) benimk 4 aylıksa dedim o maşallah 10 aylık felan:))
Neyse geçen gün sağlık ocağına gittik boy kilo için daha 6 kg falanız ama boyumuz 64-65cm. bi eller ayaklar var kocaman eller ve yanaklarımızı gören bişi zannediyor bizimkinde sonra bakıyorlar minicik :))) aman sağlıklı olsunda anasına benzemesin tombiş tombiş :))) ben hala aynıyım ama bu hafta rejime başladım bakalım ne kadr dayanıcam. sizde durumlar ne?
Merak ettim bebişleriniz kime benziyor? bizim kız doğduğunda babasının kopyasıydı ama şimdi azcık değişti banda beziyor :) genelde gülünce. rengi falan artık tam belli oldu. sarışın mavi gözlü bir kızım var bundan sonra değişmez se inş :))
bu arada ben dönence aldım son 2 aydır falan kullanıyorum ve çok seviyor kızım. ordaki oyuncaklarla nasıl konuşuyor. gerçi oyuncaksızda bir çene var sormayın. ilgi onda olmazsa çekene kadar bağırıyor. çok komik bidi bidi birde ben bazen şaka ile bağırıyorum bıktım senden diye benim sesimi bastırıyor veletyaşamasam inanamazdım daha 4 aylık bebişin böle bişi yapıcana. geçen kuzen geldi şaşırdı valla. Neyse ben dönenceyi tavsiye ediyorum. ben çok hafif küçük bişey aldım. çok seviyor sabah kalktığında bağırıyor hemen takıyorum onlarla konuşurken uyuya kalıyor yine.
Dr. umuz oyun halısı al dedi ama onu daha alamadık. birde ben bazen beşiğinin üzerine değişik oyuncaklar asıyorum çok heyecanlanıyor. videyo bölümü olsada göstersem :)artık yavaş yavaş dönmeyede başladık zaten eli kolu durmuyor çok hareketli...
bizim uyku düzenimiz 40 dan sonra oturdu çok şükür. genelde beşiğinde kendi kendine uyumayı seviyor ve artık geceleeri 6 saat falan kesintisiz uyuyor... ben uyandırıyorum mama için. bi iki haftadır banyo yaparken ağlıyor eskşden sudan çıkınca ağlardı.. artık huyları değişiyor. gün geçtikce yeni yeni şeyler yapıyorlar çok güzel bir duygu onları izlemek ve çok çabuk büyüyorlar malesef
kızım kal böyle diyorum bazen...
sizinkilerin diş durumu nedir. benimki iki elini birden sokuyor bazen benim elimi tutup götürüyor ağzına kuzum çok fena kaşınıyor artık zaten salya tükürük çok fena :)
ben daha ek gıdalara geçmedim 5. aydan itibaren artık başlıcam geçenlerde biz yerken çilek püresi verdim şapur şupur götürdü. kaşıkla yemeyi sevicek herhalde Dr. ferrum verdi demir damlası kaşıkla verince çok seviniyor tekrar istiyor :)
bende bi geldim çenem düştü umarım en kısa zamanda internetimiz bağlanır. kendinize ve bebişilerinşize iyi bakın allaha emanet olun.
merhaba kızlar nasılsınız?annem bir haftadır yok ve tahmin ettiğimden daha kolay geçiyor :) gündüz uyurlarken yemek yapıyorum yada akşam eşim çocuklarla ilgilenirken yapıyorum.hatta bir saat önce kızım kahkaha attı çok duygulandım ve mutlu oldum :) oğluşum üç aylıkken kahkaha atmaya başlmıştı.gelişimi önde gidiyor oğluşumun.
bu arada kızımda inanılmaz kıskançlık başladı :S
sizler nasılsınız?nasıl geçiyor hayat ?
maşallah yerım ben onları kahkağaya bıle başlamışlar:)ne guzel canım işh boyle gıder.ıkız annesıolmak zor.kıskançlık bıle başlamış:)
bızde ıyız canım ben tek bebekle bıle yenı yenı yapmaya başladım işlerımı bıraz huysuz olunca bırde ben rahatımada duşkunum galıba bebek uyuyunca bende yatıyorum gece uykumuzda yok pek.gece kaçta yatacağımız hıç bellı degıl..tek sorunumuz ve bıtmeyen sorun bu.bırde bebeklerınıze nasıl gıyındırmeye başladınız.anı hava değişikliğinde ne yapıyorsunuz?
Selam kızlar nasılsınız?
Biz çok yoğunuz masal hanım hiç durmuyor, sürekli ağlıyo. Kucak da gezicekmiş hep.hiç kucağımıza almamışken nasıl kucağa alıştı anlamıyorum :26:
Babamız baya ilgileniyor ama ondada durmuyor.çevredeki 'aç bu ççocuk, doymuyor' teşhisleriyle mamaya başladık ama hiç bişi farketmedi.Yine huysuz yine huysuz ve zorla içirtiyorum mamayı hiç sevmiyor.ilk paket bitsin daha vermeyi düşünmüyorum.
televizyonu tanımaya başladı, baya heyecanlanıyor.İKi elini birden ağzına sokuyor, tükürükler atıyor.
Beni çok yoruyor bilmiyorum napcaz.
bu arada geçen gün masalı teyzlerine bıraktık, babasıyla gezmeye gittik. Çok güzel geçti, özlemişim özgür kız olmayı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?