- Konu Sahibi boncukkkkk
-
slm kızlar doğumdan sonra hiç giremedim buraya.. nasılsınız bakalım bebişleriniz nasıl uyku düzenleri oluştumu
biz bebeğimle gayet iiyiz çok şükür sadece bebeğim kabız tek sorunumuz bu.benim kızım gece 1 de uyuyo sabah 7-8 gibi kalkıyo ama 10 kadar yatırıyorum oyalıyorum emziğiylebide gündüzleri uyumuyo yani uykumuz düzene giremedi bizim :18:
kızım doğduğundan beri meme ememedi (meme ucum olmadığı için)sağarak verdim sütümü mama takviyesi yapıyodum günde 75 ml.veriyodum hep sütüm yetiyodu ama artık azaldı mamaya daha fazla yüklendik sizce mamadan sonra su vermelimiyim :44:
ESRAcım uyku düzenimiz bizimde oluşmadı,gerçi çok şükür geceleri 4-5saatlik uykumuz var ama gündüzleri bizde sizin gibiyiz maalesef...Artık yatır-kaldır yöntemini uygulamak istiyorum ama ne kadar başarılı olurum bilemiyorum...Yavaş yavaş meyveleri rendeleyip suyunu versem diyorum ama onu da bilemiyorum:44:Gerçi annem biz 2,5aylıken yemeklerin suyundan falan verirmiş ama biz miniklere tuzsuz yemek yapcaz dimiii:26:
Canım bende mama kullnıyorum ve çoğu doktor mama kullananların suda vermeleri gerektiğini savunuyor,bizimki eskiden çok güzel içiyodu suyu biberonla ama şimdi azalttı....Kabızlığı su verdiğinde düzelmeye başlıycaktır bence..Ablamınkilerde kabızdı doktorları ablama su ve zeytinyağı vermelerini önerdi...Hatta kayısıyı ıslaıtıp şiştikten sonra püre yapıp onu da çay kaşığıyla verebileceklerini söylemişti...Hala kabız olduklarında bunlardan faydalanıyorlar...Ama su mutlaka her mamadan sonra bi miktar vermek gerekiyormuş,bugün okuduğum kitaptada öyle yazıyordu...Anne sütü alanlarda gerek görülmüyormuş ama mama alanlar mutlaka içmeliymiş
Bide bişey sorcam silikon meme uclarını denediniz mi onuda mı almadı miniğin:26:
canım benımkı adetmı yoksa kırkımın kanamasımı bılemedım ondan sonra hıç olmadım.neden sokturecekmışkı normal dıye bılıyorum.emzırme olduğundan bazı bayanlarda yumurta catlamıyor bazı bayanlar 1bebeğinin doğum gununda oluyormuş.ASİYEcim MAŞALLAH sana adet görmüşsün,bizim 3y bitti hala görmedim...Ablamın doktoru 4ay bitince olmazsan gel oldurtcaz demiş...Bakalım bende olmazsam bi görünürüm herhalde:26:Başka adet olan var mı kıslaaaar:44:
slm kızlar doğumdan sonra hiç giremedim buraya.. nasılsınız bakalım bebişleriniz nasıl uyku düzenleri oluştumu
biz bebeğimle gayet iiyiz çok şükür sadece bebeğim kabız tek sorunumuz bu.benim kızım gece 1 de uyuyo sabah 7-8 gibi kalkıyo ama 10 kadar yatırıyorum oyalıyorum emziğiylebide gündüzleri uyumuyo yani uykumuz düzene giremedi bizim :18:
kızım doğduğundan beri meme ememedi (meme ucum olmadığı için)sağarak verdim sütümü mama takviyesi yapıyodum günde 75 ml.veriyodum hep sütüm yetiyodu ama artık azaldı mamaya daha fazla yüklendik sizce mamadan sonra su vermelimiyim :44:
Selam kızlar nasılsınız?
Biz iyi değiliz. Masalın hırıltısı var sprey kullanıyoruz ama bi faydası olmuyor.Bi de çok ağlıyor gündüz hiç durduramıyoruz.ağlamasa bile kaşları sürekli çatık, bigüldüremiyoruz.
Sayesinde ne düzgün iş yapabiliyorum ne de dinlenebiliyorum, çok zorluyor beni. Dün sinirimden çığlıklar attım evin içinde.
Bazen çocuk yapmak için daha erkenmiydi diyorum ?
ooh ben yaptım sıramı savdım kızlar :):):)
nasılsınız ? bebişleriniz nasıllar ?
???ne yaptın melitta? bebişle zor gecıyor gunumuz hergun sabahlıyoruz ve gaz sancımız cok oluyor.cok yoruyor benı gunduzlerı azda olsa yatıyor ama gecelerı cok perşanız
asiyeciğim senden haber bekliyorum yazdım ama cevaplamadın ne olur yardım et bana çok kötü ve zor durumdayım samsundayım bende ilk gebeliğim sonlandırıldı ikinci gebelik düşünecem ama senden yardım isitiyorum hangi doktora gittin ne gibi ilaçlar kullandın ne bilim test felan yaptırdınmı bu arada Allahım evladınla birlikte sağlıklı bir ömür nasip etsin..
???ne yaptın melitta? bebişle zor gecıyor gunumuz hergun sabahlıyoruz ve gaz sancımız cok oluyor.cok yoruyor benı gunduzlerı azda olsa yatıyor ama gecelerı cok perşanız
canım selam hala gazınız geçmedimi bizim geçti çok şükür ama gündüz bütün gün kucaktayız iş falan yapamıyorum kendiside kucakta hırpalanıyor oğlum
ama deigin gibi herşeye degiyor gülücükler atması bana mırıldaması allahım bir mucize diyorum:)))
geceleri 2 saate bir uyanıyor benim oğluş bende acaba diyorum doymuyordamı uyanıyoıe emip yatıyor sonrasında işe başlayınca takviyeye başlıyacgaım arada 1 er kaşıkta olsa meyva sularına başlasammı diyorum bende
gecmedı canım yhaa cok kotuyum sabhlara kadar otur.sureklı ağlıyo .huy edınmış canım 2saatte kalmayı.her bebeğin huyu ayrı.kaç aylık oldu canım bende 4.ayın sonunda başlayayımm dıyorudm ama eltım bağıklık sıstemını cökeltır dedı. 6. ayın sonunda başla dedı.
Selam kızlar nasılsınız?
Biz iyi değiliz. Masalın hırıltısı var sprey kullanıyoruz ama bi faydası olmuyor.Bi de çok ağlıyor gündüz hiç durduramıyoruz.ağlamasa bile kaşları sürekli çatık, bigüldüremiyoruz.
Sayesinde ne düzgün iş yapabiliyorum ne de dinlenebiliyorum, çok zorluyor beni. Dün sinirimden çığlıklar attım evin içinde.
Bazen çocuk yapmak için daha erkenmiydi diyorum ?
bu ayın 24 ünde 4 ayımız bitiyor ben 1 er kaşık olarak tatırmaya başladım işede başlıyacagım için doktorumuz yavaş yavaş başlayın dedi 6 ayın sonundada başlayanlar var tabiki sen sadece anne sütü veriyorsan 6 ayın sonunda başlasan daha iyi sanırım ek olarak mama verilirse doktorumuz başlamak iyi olur demişti
bu ayın 24 ünde 4 ayımız bitiyor ben 1 er kaşık olarak tatırmaya başladım işede başlıyacagım için doktorumuz yavaş yavaş başlayın dedi 6 ayın sonundada başlayanlar var tabiki sen sadece anne sütü veriyorsan 6 ayın sonunda başlasan daha iyi sanırım ek olarak mama verilirse doktorumuz başlamak iyi olur demişti
PANADOLcum bizimde 27sinde 4ayımız bitiyo,bende geçen gün cam rendeyle elma rendeleyip suyunu verdim,biraz ekşiydi galiba elma bizimki yüzünü buruşturdu...Başka ne verebiliriz ki:26:
Bide sizler bebişlere hiç oyuncak aldınız mı kızlar,dönence falan..Bizim kıza yukardan bişeyler salladığımda pek bi hoşuna gidiyo galiba dönencenin tam vakti...:44:
Bu arada geçmiş anneler gününüz kutlu olsun güzeller,annede olduk ya sonunda RABBİME şükürler olsun
ASİYEcim bizde 2ayın sonuna kadar sabahlara kadar oturuyoduk ama bizimkinin 3.ayda çok şükür düzene girdi uykuları,sizin bide yoğun gaz sıkıntınız var galiba ALLAHIM kolaylıklar versin canım,sen kendine de dikkat ediyosun,çorapsız falan gezmiyosun dimiiii:44:
ASİYEcim tükürükte lafmı,salyalar devamlı akar vaziyette geziyoruz biz,bazen bide kendi kendine tükürüğünden baloncuklar yapıyo..Bende erkenden diş çıkarcak galiba diyodum,meğerse her bebekte olan bişeymiş anladığım kadarıyla:26:Soğuk su olayınıda ilk defa duydum,denemekten zarar gelmez sonuçta su:44:
Dönence konusunda da öyle diyosun demek,neyse bende yumuşak top falan alıyım bari,hoplatır dururum
maşallah bebişe..aranızda en gec ebn doğum ettığım için benım en kucuk galıba.bızde ayın 29unda 3aylık olacak.canım kımısıde 6.ayın sonunda zor alışır fılan dedıler hanı oyle yoğun şekılde degılde az az suyundan tattırsam mı dıye duşndum.4.ayın sonunda ama eltım skaın verme bağışıklık kazansın dedı.bakalım doktoruma sorarım ne dıyecek.
ben4. ayda ilk üç dört gün elma suyu vercem yoğurt vercem ve 4. ayda verilmesi gereken ek gıdaları vercem.6. ay da ise katı gıdalar vercem inşallah.bi sakıncası yok bence ama bebeklerin bağırsakları hassas olduğu için hafif şeylerle bağırsak ve mideyi yormicak şeyler olur elma suyu yoğurt sindirimi kolay şeyler.
KIZLAR SIZIN BEBEKTE TUKURUK ATIYORMU?BIR ARKADAŞIM DAMAĞI SERTLEŞIYOR.PARMAĞINI SOĞUK SUYA BATIRINI DAMAĞINDA GEZDIR DEDI.
ASİYEcim tükürükte lafmı,salyalar devamlı akar vaziyette geziyoruz biz,bazen bide kendi kendine tükürüğünden baloncuklar yapıyo..Bende erkenden diş çıkarcak galiba diyodum,meğerse her bebekte olan bişeymiş anladığım kadarıyla:26:Soğuk su olayınıda ilk defa duydum,denemekten zarar gelmez sonuçta su:44:
Dönence konusunda da öyle diyosun demek,neyse bende yumuşak top falan alıyım bari,hoplatır dururum
ben doğum yaptım sıramı savdım sıra yapacak olanlara dedim :):):) hamdolsun ben pek gaz sorunu yaşamadım bebişler uslu ama .çok ilgi istiyorlar teyzesi :):) o sorun biraz ::) gaz için ayağının altına tatlı elma yağı tavsiye ederim.benimkiler her gerindiklerinde zort pırt yapıyolardı hala da öyle :):):) akşam belli saatlerde gece de başlıyor belli saate kadar devam ediyor zor ya uykusuzluk heleben uykusuzluktan artık geceleri uyanmadıkları sürece uyandırmıyorum
atmaz olurlar mı iki bebeğimde salyalı tükürüklü bende bi sorun mu var acaba diyordum demek ki damağı sertleşiyormuş.bende soğuk su olayını ilk defa duydum denemekte yarar var.
boncuuukkk asla ve asla yumuşak top tavsiye etmiyorum.bir hafta oldu hast. duydum bi arkadaşın bebeği patlatmış damağı ile soluk borusunu tıkamış ailesi çıkarayım derken iyice itmişler sanırım 7. ayına girmiş bebek vefat etmiş.etkisinden kurtulamadım asla almicaklarım arasına girdi
aynı canım baloncukları atıyor üzerımıze.soğuk suda normal içtiğimiz su olsun boncukcuğum dolaptan degıl.:) o kadar anlıyor topları fılan benım sadece bakınıyor.cee yapıyorum guluyor.tv seyredıyor tepkı verıyo tvdekılere.
ben doğum yaptım sıramı savdım sıra yapacak olanlara dedim :):):) hamdolsun ben pek gaz sorunu yaşamadım bebişler uslu ama .çok ilgi istiyorlar teyzesi :):) o sorun biraz ::) gaz için ayağının altına tatlı elma yağı tavsiye ederim.benimkiler her gerindiklerinde zort pırt yapıyolardı hala da öyle :):):) akşam belli saatlerde gece de başlıyor belli saate kadar devam ediyor zor ya uykusuzluk heleben uykusuzluktan artık geceleri uyanmadıkları sürece uyandırmıyorum
boncuuukkk asla ve asla yumuşak top tavsiye etmiyorum.bir hafta oldu hast. duydum bi arkadaşın bebeği patlatmış damağı ile soluk borusunu tıkamış ailesi çıkarayım derken iyice itmişler sanırım 7. ayına girmiş bebek vefat etmiş.etkisinden kurtulamadım asla almicaklarım arasına girdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?