Şubatta doğum yapacaklar haydi geri sayımaaa:)))

ESRAcım uyku düzenimiz bizimde oluşmadı,gerçi çok şükür geceleri 4-5saatlik uykumuz var ama gündüzleri bizde sizin gibiyiz maalesef...Artık yatır-kaldır yöntemini uygulamak istiyorum ama ne kadar başarılı olurum bilemiyorum...Yavaş yavaş meyveleri rendeleyip suyunu versem diyorum ama onu da bilemiyorum:44:Gerçi annem biz 2,5aylıken yemeklerin suyundan falan verirmiş ama biz miniklere tuzsuz yemek yapcaz dimiii:26:

Canım bende mama kullnıyorum ve çoğu doktor mama kullananların suda vermeleri gerektiğini savunuyor,bizimki eskiden çok güzel içiyodu suyu biberonla ama şimdi azalttı....Kabızlığı su verdiğinde düzelmeye başlıycaktır bence..Ablamınkilerde kabızdı doktorları ablama su ve zeytinyağı vermelerini önerdi...Hatta kayısıyı ıslaıtıp şiştikten sonra püre yapıp onu da çay kaşığıyla verebileceklerini söylemişti...Hala kabız olduklarında bunlardan faydalanıyorlar...Ama su mutlaka her mamadan sonra bi miktar vermek gerekiyormuş,bugün okuduğum kitaptada öyle yazıyordu...Anne sütü alanlarda gerek görülmüyormuş ama mama alanlar mutlaka içmeliymiş

Bide bişey sorcam silikon meme uclarını denediniz mi onuda mı almadı miniğin:26:

bende emziğini yemeklere batırıyorum yavaş yavaş ama dediğin gibi 6 aydan sonra tuzsuz ve az yağlı yapcaz yemeklerini
saol cnm bende bundan sonra veririm su bebişime
ya ne ariptir ki silikonlarda bana yapışmadı çok denedim ama yapışmadığı için bebeğim hava yuttu ve gaz sancısı oldu yinede günde 3 öğün anne sütü veriyorum kızıma onada şükür demi ama

canım benımkı adetmı yoksa kırkımın kanamasımı bılemedım ondan sonra hıç olmadım.neden sokturecekmışkı normal dıye bılıyorum.emzırme olduğundan bazı bayanlarda yumurta catlamıyor bazı bayanlar 1bebeğinin doğum gununda oluyormuş.

canım kabızlık için bıre bır zeytınyağı.senı emıyorsa sık kendın yemek kaşığı sabah akşam al.bebek emmıyorsa çay kaşığıyla ağzına ver bıre bır.canım cok şanslısın ben benım bebeğim aylık gunduz gecelerı hıç yatmıyor.sabah 6da 7de bazen 9.30da(sabah)ondan sonra bır yatıyor öğlen 3 e kadar sonrada uyanıyo gerı yatıyo.hıç sorma gecem hıç kalmadı.

Selam kızlar nasılsınız?
Biz iyi değiliz. Masalın hırıltısı var sprey kullanıyoruz ama bi faydası olmuyor.Bi de çok ağlıyor gündüz hiç durduramıyoruz.ağlamasa bile kaşları sürekli çatık, bigüldüremiyoruz.
Sayesinde ne düzgün iş yapabiliyorum ne de dinlenebiliyorum, çok zorluyor beni. Dün sinirimden çığlıklar attım evin içinde.
Bazen çocuk yapmak için daha erkenmiydi diyorum ?

nasıl bır hırıltı canım ara sıra benım kızımdada oluyor.canım yhaa yanı benım bebeğim sureklı oyle ama benımkının cok gazı olduğundan oyle gecelerı yatmıyoruz bugun sabah 7de yattık duşun gunduzlerı cok yatmıyor ve ben tek başıama bakıyorum.gecelerı sabahlara kadar oturmama rağmen yınede cok sveıyorum ve sureklı ıyıkı oldun dıyorum.bebeğimin sorunu olmasa yatar ama ne yapalım gazı var.ben uyumamasundan cok gaz sancısı cektığı için cok ağlıyor ona dayanamıyorum.ben hıç iş yapamıyorum bırak işi kahvaltı yapamıyorum yemek yıyemıyorum.sureklı kuacakta.ama bana guluyor yhaa yetıyor:)

ooh ben yaptım sıramı savdım kızlar :):):)

nasılsınız ? bebişleriniz nasıllar ?

???ne yaptın melitta? bebişle zor gecıyor gunumuz hergun sabahlıyoruz ve gaz sancımız cok oluyor.cok yoruyor benı gunduzlerı azda olsa yatıyor ama gecelerı cok perşanız

???ne yaptın melitta? bebişle zor gecıyor gunumuz hergun sabahlıyoruz ve gaz sancımız cok oluyor.cok yoruyor benı gunduzlerı azda olsa yatıyor ama gecelerı cok perşanız

asiyeciğim senden haber bekliyorum yazdım ama cevaplamadın ne olur yardım et bana çok kötü ve zor durumdayım samsundayım bende ilk gebeliğim sonlandırıldı ikinci gebelik düşünecem ama senden yardım isitiyorum hangi doktora gittin ne gibi ilaçlar kullandın ne bilim test felan yaptırdınmı bu arada Allahım evladınla birlikte sağlıklı bir ömür nasip etsin..

özelden yazıyorum canım.

canım selam hala gazınız geçmedimi bizim geçti çok şükür ama gündüz bütün gün kucaktayız iş falan yapamıyorum kendiside kucakta hırpalanıyor oğlum
ama deigin gibi herşeye degiyor gülücükler atması bana mırıldaması allahım bir mucize diyorum:)))
geceleri 2 saate bir uyanıyor benim oğluş bende acaba diyorum doymuyordamı uyanıyoıe emip yatıyor sonrasında işe başlayınca takviyeye başlıyacgaım arada 1 er kaşıkta olsa meyva sularına başlasammı diyorum bende

gecmedı canım yhaa cok kotuyum sabhlara kadar otur.sureklı ağlıyo .huy edınmış canım 2saatte kalmayı.her bebeğin huyu ayrı.kaç aylık oldu canım bende 4.ayın sonunda başlayayımm dıyorudm ama eltım bağıklık sıstemını cökeltır dedı. 6. ayın sonunda başla dedı.

bu ayın 24 ünde 4 ayımız bitiyor ben 1 er kaşık olarak tatırmaya başladım işede başlıyacagım için doktorumuz yavaş yavaş başlayın dedi 6 ayın sonundada başlayanlar var tabiki sen sadece anne sütü veriyorsan 6 ayın sonunda başlasan daha iyi sanırım ek olarak mama verilirse doktorumuz başlamak iyi olur demişti

NİLAYU bebişte hırıltı olursa göğsünü zeytinyağıyla ovmamı söylemişlerdi bana,istersen bi dene canım sonuçta hiç bi zararı yok...İşler elbet olur kendine bunları dert edipte lohusa depresyonuna falan girme sakın...Bak kaşları çatık kızın gülmeye başladığında ve annecim dediğinde iyi ki yapmışım diyceksin

PANADOLcum bizimde 27sinde 4ayımız bitiyo,bende geçen gün cam rendeyle elma rendeleyip suyunu verdim,biraz ekşiydi galiba elma bizimki yüzünü buruşturdu...Başka ne verebiliriz ki:26:

Bide sizler bebişlere hiç oyuncak aldınız mı kızlar,dönence falan..Bizim kıza yukardan bişeyler salladığımda pek bi hoşuna gidiyo galiba dönencenin tam vakti...:44:

Bu arada geçmiş anneler gününüz kutlu olsun güzeller,annede olduk ya sonunda RABBİME şükürler olsun

ASİYEcim bizde 2ayın sonuna kadar sabahlara kadar oturuyoduk ama bizimkinin 3.ayda çok şükür düzene girdi uykuları,sizin bide yoğun gaz sıkıntınız var galiba ALLAHIM kolaylıklar versin canım,sen kendine de dikkat ediyosun,çorapsız falan gezmiyosun dimiiii:44:

maşallah bebişe..aranızda en gec ebn doğum ettığım için benım en kucuk galıba.bızde ayın 29unda 3aylık olacak.canım kımısıde 6.ayın sonunda zor alışır fılan dedıler hanı oyle yoğun şekılde degılde az az suyundan tattırsam mı dıye duşndum.4.ayın sonunda ama eltım skaın verme bağışıklık kazansın dedı.bakalım doktoruma sorarım ne dıyecek.

boncukcuğum benım kızımda cok sevıyo bır şeylere bakmayı ılgıısnı cekıyor.bende dönence duşundum ama eşim bızım arkadaş hamak almış tavandan bağlamalı oda kopunca cocuğunun kafasına gelmış o demırımı ney kafasına dıkış atıldı dedı kafasına duşerse hadı dedı vazgecırdı benı. cok saol canım senın gecmış anneler gununuz kutlu olsun.ayy benım kıızn ne olduğu bellı degıl bu ara duzeldı deıdm ama bu gece de aynı şeyı yaptı nasıl ağladı babası 1de uyuttu gece gıttı .10dk osnra uyandı başladı ağlamaya 3de tekrar eşimi çağırdım geldı tekrar uyuttu
.babası gıttı 10dk sonra tekrar uyandı.

KIZLAR SIZIN BEBEKTE TUKURUK ATIYORMU?BIR ARKADAŞIM DAMAĞI SERTLEŞIYOR.PARMAĞINI SOĞUK SUYA BATIRINI DAMAĞINDA GEZDIR DEDI.

ASİYEcim tükürükte lafmı,salyalar devamlı akar vaziyette geziyoruz biz,bazen bide kendi kendine tükürüğünden baloncuklar yapıyo..Bende erkenden diş çıkarcak galiba diyodum,meğerse her bebekte olan bişeymiş anladığım kadarıyla:26:Soğuk su olayınıda ilk defa duydum,denemekten zarar gelmez sonuçta su:44:

Dönence konusunda da öyle diyosun demek,neyse bende yumuşak top falan alıyım bari,hoplatır dururum

aynı canım baloncukları atıyor üzerımıze.soğuk suda normal içtiğimiz su olsun boncukcuğum dolaptan degıl.:) o kadar anlıyor topları fılan benım sadece bakınıyor.cee yapıyorum guluyor.tv seyredıyor tepkı verıyo tvdekılere.

ben doğum yaptım sıramı savdım sıra yapacak olanlara dedim :):):) hamdolsun ben pek gaz sorunu yaşamadım bebişler uslu ama .çok ilgi istiyorlar teyzesi :):) o sorun biraz ::) gaz için ayağının altına tatlı elma yağı tavsiye ederim.benimkiler her gerindiklerinde zort pırt yapıyolardı hala da öyle :):):) akşam belli saatlerde gece de başlıyor belli saate kadar devam ediyor zor ya uykusuzluk hele ben uykusuzluktan artık geceleri uyanmadıkları sürece uyandırmıyorum

atmaz olurlar mı iki bebeğimde salyalı tükürüklü bende bi sorun mu var acaba diyordum demek ki damağı sertleşiyormuş.bende soğuk su olayını ilk defa duydum denemekte yarar var.

boncuuukkk asla ve asla yumuşak top tavsiye etmiyorum.bir hafta oldu hast. duydum bi arkadaşın bebeği patlatmış damağı ile soluk borusunu tıkamış ailesi çıkarayım derken iyice itmişler sanırım 7. ayına girmiş bebek vefat etmiş.etkisinden kurtulamadım asla almicaklarım arasına girdi

ıkızlerın ne kadarlık? melitta ben tek cocukla başa cıkamıyorum sen ne yapıyorsun?bırı yardım mı edıyor?onuda denedım canım ama hıç bırşey tam olarak rahatlatmıyor kısmen rahatlatıyor oda bızım uyumamızı sağlamıyor.bırde benım kızımın huyu oyle galıba.ne yapalım kabul ettık artık kadere rağzıyız.aynen canım bende artık uyusa bıle uyandırmıyorum açıkınca bellı edıyor zaten.soğuk su derkende dolaptan suyla yapma bebekler uşutmesınler normal içme suyundan yap canım.ayy oyuncak yonunede dıkkat etmek lazım .heran herşey olabılır.anne olmak cok guzel ve zor.

ASİYEcim bizimkide büyük insan gibi babasının kucağında belgesel izliyo,bugün sesli sesli gülmeye başladı babasıyla şaşırdık kaldık....Her gün yeni yeni huyları çıkıyo ya,RABBİMize ne kadar şükretsek az

Hadi yaaaa,demek ki oyuncak konusunda çok dikkatli olmamız gerek,ALLAH korusun...MELİTTAcım MAŞALLAH senin bebekler uslular demek ki...Ablamın başını kaşımaya vakti yok,iyi ki annem varda yanında rahat ediyo..Benimde diğer bebiş ölmeyip doğsaydı napardık bilemiyorum o yüzden herşeyde bi hayır varmış demekten başka bişey diyemiyorum:44:RABBİM hepimizin bebeklerine hayırlı,sağlıklı,uzun ömürler versin İNŞALLAH

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…