Şubattaki isteme olayı yalan oldu bir akıl verin ne yapayım ben?

geleceğini düşünseler kazandığın paranın tamamına el koymazlardı. kusura bakma acı konuşuyorum ama ailen için sadece parasın. tekrar kusura bakma. böyle örnek çok gördüm. ailen seni evlendirmeyerek paranı alabilecekleri kadar alacaklar. dertleri çocuğu beğenmemeleri değil emin ol

Peki ben bu durumdan nasıl kurtulacağım, babamın ikna olma gibi bir derdi yok gelmesinler yok kıza soyle haya kurmasın gibi şeyler söyleyip sinirlerimi yıpratıyor.

Peki ben bu durumdan nasıl kurtulacağım, babamın ikna olma gibi bir derdi yok gelmesinler yok kıza soyle haya kurmasın gibi şeyler söyleyip sinirlerimi yıpratıyor.
benim kuzeninim annesi tıpkı senin ailen gibiydi. yıllarca kızın maaşını yediler sonra kız birini sevdi maaşı düşük diye evlendirmek istemediler. en son yaşlı zengin biriyle evlendirmeye kaldırınca kız sevdiğiyle ailesiyle kavga ederek evlendi. ailen ikna olmayacak. dediğim gibi sen parasın. eğer sevgilinin iyi insan olduğundan eminsen bazı şeyleri göze alman gerekiyor

Olayı annemden duyunca babam yanına çağırdı zaten ben de her şeyi olduğu gibi anlattım, ne kadar zamandır görüştüğümü, ne iş yaptığını nasıl birisi olduğunu, kaç kardeş nereli, anne baba ne yapar kardeşler kaç yaşında hepsini ama hepsini anlattım. Nasıl davranıyor sana diye sordu açık açık söyledim de üzerime titrer korur kollar sahiplenir, saygılıdır bilmem ne diye her şeyi anlattım. Başta sessiz sakin şekilde dinledi sonra bir anda yok ben neden babama söylememisim neden annemden duymuş, ilişkiye ilk başladıgimda anlatmam gerekirmiş. Yok neden ben burada konusuyomusum o neredeymis neden gelmemiş neden arkamda saklaniyormus. Daha neler neler bağırma çağırma kavga kıyamet dolu bir yaz tatili geçirdim.

İşi yokuşa sürüyor bu şekilde.
Sende orada diyecektin ki, ilk tanıştığımda
evlenmek istediğim adam olduğunu nereden bileyim.
Tanıdım, sevdim ve karar verdim.
Bu kararı da sizinle paylaşıyorum.
Şuan burada nasıl olabilir? Böyle bir durum olduğunu bilmeden
öğrenmeden pat diye karsına mı dikseydim.

Şuan da yapman gereken tek şeyde rest çekmek.
Başka türlü işin içinden çıkamazsın.
Rest çekip evlen hemen demiyorum.
Arayacaksın, tamam ne kadar beklememi istiyorsanız o kadar beklicem. Ama bu süre içerisinde de benden artık maddi bir yardım beklenmesin. Hazırlık yapmam lazım. Evlenirken bir ton borçla
evlenmek istemiyorum.
Zaten anca öderim. Tamam gelsinler dediğiniz zaman haber verirsiniz.
Bu kadar.

Benim babam aklıma geldi. Tanışmaya geliyorlardı sevgilim taksiden arıyo az kaldı hangi sokaktı diye baktım babam evden çıkıyor.stresten ufak bir tehdit ettim sanırım :KK8: Baba rıza göster beni mecbur etmeyin tarzı bir cümle kurmuştum sanırım girdi eve ondan sonra :rolleyes:Allah sabır versin arkadaşım.

Geçenlerde onu düşündüm ne bir oyalı yazmam var kenarda ne bi pike takımım ne başka bir şeyim elde var sıfır! Koydum kafaya gittim çeyiz dükkanlarına hatta ceyiz bölümüne konu dahi açtım ne yapsam diye tencere seti kahvaltılik seti yemek takımı çatal bıçak takımı şu bu ne varsa işte onları bari alayım yavaştan bir kenardan başlayayım dedim fiyatı da iyi geldi bana alacaktım ki, salak kafam anneme sor dedi sorduğuma pişman etti beni 'hayiirrrrr ne gerek var şimdiden alma sakın sakın' diye bir tepki verdi sormayın. Ne bir hevesim kaldı ne bir heyecanım soğuttular beni her şeyden

Saçma. Millet kızına çeyiz düzer gider gider birşeyler alır koyar kenara, sizin anneniz tam tersi. Çok tuhaf geldi bana kusura bakmayın. Annenize sormayın siz de. Bir yemek takımıdır, bir masa örtüsüdür, bir çay takımıdır hiç mi içiniz gitmiyor, o kadar güzel şeyler var. İhtiyacımız olmasa bile alıyoruz valla dolaplar kapanmıyor. Siz kimseyi dinlemeyin, alın. Sonra yetiştiremezsiniz. Evli kuzenlerinize, arkadaşlarınıza danışın, kampanyaları takip edin. Ufak ufak alın birşeyler.

Sorma canım içi boş sebeplerle oyaladikca oyalıyor. Şubat tatiline yakın erkek tarafının aramasına karar verdim çoğunuz da destek verdi çok sağolun, diğer türlü benim kendi başıma altından kalkamayacağim bir hal almaya başladı durum. Arada kalıyorum iki ailenin birbiriyle irtibatı yok, olan bana oluyor. Babam tribi bana atar, kızar bağırır çağırır saygımdan bir şey demeyeceğimi bilir çünkü. Erkek tarafına söylesin ne söylemek isterse artık hakkımda hayırlısı inşallah işler iyice sarpa sarmaz.

1 ay sonra mı yani? İyi bari. Annesi annenizi arasın, tanışmaya gelmek istiyoruz desin. Tanışma olmadan isteme olmaz. Önce tanışmaya gelecekler, sonra istemeye gelecekler. Hem iki kere gelmiş olacaklar en azından, ailenizin biraz gözü boyanır. Başlangıç zordur ama gerisi çorap söküğü gibi gelir merak etmeyin. Çok da araya girmeyin, ne siz ne sevgiliniz. İki aile birbirleri ile muhatap olacaklar. Mecburlar. Herşeye dahil olmayın o yüzden.

benim kuzenim 21 yaşında öğretmenliğe başladı küçük bir köyde, evden ayrı. ilk aydan babası kendi emekli maaşı kartını kızınınkiyle değiştirdi. eniştemin maaşı 700 kızın maaşı 2000 gibi bir şeydi o zamanlar. senelerce böyle devam etti, kız sıkışınca para istiyordu veriyorlardı. bu arada zaten maddi durumları da çok çok çok iyidir :) neyse kız geldi 27 yaşına, nişan yapacak. kız ile çocuk ve ailesi bizim memlekete 10 saatlik yoldan geliyorlar zaten, kız evde küçük bir isteme-nişan yapalım dedi. 5-10 misafir gelecek tuvalet fırçasına kadar kız almış değiştirmiş, dedi ki zırnık vermedi babam, borcum var dedi. kız o zaman 3000 falan arkadaşından borç alıp nişanı yaptı işte. bir sene sonraki yaza evlenecek, e bu kız çeyiz yapacak babasından maaş kartını istedi. eniştem düğünden sonra veririm dedi vermedi kızın kartını ahaha :)) çılgın adam :))

ve bu eniştem kızın evleneceğini duyunca çok sinirlendi, kızını çok seven, kıskanan, kimselerle paylaşmak istemeyen baba tipine girmek istedi güya ama kimse de yemez bunları. utanmadan kıza "kızım 40 yaşından önce evlenme, boşver" bile diyebiliyordu, güya vermek istemiyor kızını kimselere....

yani canımcım böyle babalar da var. senin babanın bahaneleri de bana çok komik geldi doğrusu. neden ilk baştan söylemedin, yalan mı söyledin bize, neden bana değil annene söyledin, neden onlar kendisi gelmiyor, korkuyolar mı vs... mantıklı düşünen bir insanın sözleri değil, hepsi geçiştirmek için bahane sanırım. tamam kız evi naz evi ama o naz böyle çocuğunu zora sokarak, çıkmaza sokarak olmaz. sen gayet normal davranmışsın bence, kendin evlenmek istediğinden emin olmadan önce ailene açılman zaten saçma olurdu. ve annen varken annenle konuşman da daha normal geldi bana. tabi babanı daha yakın hissetsen ilk ona söylerdin, bu ailenin yetiştirme tarzıyla alakalı. tamamen onların yaptığı bir şey yani.

ben senin yerinde olsaaam napardım... erkek arkadaşıma durumu açık açık izah ederdim. onun da ailesini bu durumdan haberdar etmesini söylerdim. önce annesinin annemi araması münasip olurdu heralde, biraz ortamı yumuşatmak için. tabi önceden haber vererek babasına babamı da aratabilirdim. tabi burada emrivaki yapmış olurdum ama buna zorluyorlar doğrusu.... kısaca aileme, ama onların rızasıyla ama değil, ben bu çocukla evlenicem mesajı verirdim. çünkü bir kere konuşma şansı bile vermeden kestirip atmak, vicdansızlık babanın yaptığı.

Ayy inşallah öyledir canım yaa gecelerdir uyku girmiyor gözüme düşünmekten nasıl çıkacağım bu işin içinden diye her şeyi sorgulayıp kılı kırk yarmaktan yoruldum. Şimdi ailesi arasa ve babam olumsuz bir yanıt verse bundan sonraki süreçte nasıl olacak peki erkek tarafı belli aralıklarla hatırlatmaya devam mı etsin kendini nasıl olsun ki

Evet boyle bu isler. Arayip durucaklar.
Benim camideki hocami seven oglan 6 kere inatla istemeye gelmis, en sonunda 7ncide olmus is.
Sen " ailenin gururunu kiricak babam" diye korkuyosun.
Ama aile Turk degilmi?
Turk kulturlerini bilmezlermi?
Elbette bilirler.
Alisik seyler bunlar, baban isi cok asiri sundurmezse( insallah) o zmn hersey eninde sonunda cozulur ve hayirlisiyla evlenirsiniz.

Sana yemin ederim adını dahi bilmiyorlar insan merak eder araştırayım sorayım der dimi o da yok. Abim istese çok rahat bilgi sahibi de olurdu. ki olsun da sevdiğim de diyor benim korkup cekinecegim bir durum yok, kime isterse sorsunlar araştırsınlar diye ama benim ailenin o bile umrunda değil.

o zaman muhtemelen paylaşamamaktır canım :) yani ailen nasıl insanlar? hani bazı babalar mesela evlendirmez çocuğum çalışsın bize destek olsun derler. öyle bi düşünceleri var mı? yoksa bence kıyamıyolardır. zamanla alışırlar bana kalırsa :)

O zaman ocak için kendinizi ayarlayın de annene ;)
Bu arada ilk istemede bazı yerler kızlarını vermezler çok doğal bu :)

Back
X