benim kuzenim 21 yaşında öğretmenliğe başladı küçük bir köyde, evden ayrı. ilk aydan babası kendi emekli maaşı kartını kızınınkiyle değiştirdi. eniştemin maaşı 700 kızın maaşı 2000 gibi bir şeydi o zamanlar. senelerce böyle devam etti, kız sıkışınca para istiyordu veriyorlardı. bu arada zaten maddi durumları da çok çok çok iyidir :) neyse kız geldi 27 yaşına, nişan yapacak. kız ile çocuk ve ailesi bizim memlekete 10 saatlik yoldan geliyorlar zaten, kız evde küçük bir isteme-nişan yapalım dedi. 5-10 misafir gelecek tuvalet fırçasına kadar kız almış değiştirmiş, dedi ki zırnık vermedi babam, borcum var dedi. kız o zaman 3000 falan arkadaşından borç alıp nişanı yaptı işte. bir sene sonraki yaza evlenecek, e bu kız çeyiz yapacak babasından maaş kartını istedi. eniştem düğünden sonra veririm dedi vermedi kızın kartını ahaha :)) çılgın adam :))
ve bu eniştem kızın evleneceğini duyunca çok sinirlendi, kızını çok seven, kıskanan, kimselerle paylaşmak istemeyen baba tipine girmek istedi güya ama kimse de yemez bunları. utanmadan kıza "kızım 40 yaşından önce evlenme, boşver" bile diyebiliyordu, güya vermek istemiyor kızını kimselere....
yani canımcım böyle babalar da var. senin babanın bahaneleri de bana çok komik geldi doğrusu. neden ilk baştan söylemedin, yalan mı söyledin bize, neden bana değil annene söyledin, neden onlar kendisi gelmiyor, korkuyolar mı vs... mantıklı düşünen bir insanın sözleri değil, hepsi geçiştirmek için bahane sanırım. tamam kız evi naz evi ama o naz böyle çocuğunu zora sokarak, çıkmaza sokarak olmaz. sen gayet normal davranmışsın bence, kendin evlenmek istediğinden emin olmadan önce ailene açılman zaten saçma olurdu. ve annen varken annenle konuşman da daha normal geldi bana. tabi babanı daha yakın hissetsen ilk ona söylerdin, bu ailenin yetiştirme tarzıyla alakalı. tamamen onların yaptığı bir şey yani.
ben senin yerinde olsaaam napardım... erkek arkadaşıma durumu açık açık izah ederdim. onun da ailesini bu durumdan haberdar etmesini söylerdim. önce annesinin annemi araması münasip olurdu heralde, biraz ortamı yumuşatmak için. tabi önceden haber vererek babasına babamı da aratabilirdim. tabi burada emrivaki yapmış olurdum ama buna zorluyorlar doğrusu.... kısaca aileme, ama onların rızasıyla ama değil, ben bu çocukla evlenicem mesajı verirdim. çünkü bir kere konuşma şansı bile vermeden kestirip atmak, vicdansızlık babanın yaptığı.