Offf astım konusu aklıma hiç gelmemişti beladan kaçarken daha da bela almak da mümkün yani.Uzaklaştırma kararının U'su bile geçerli değil ülkemizde. En iyisi kendi yöntemlerinizle korunmak. Şok cihazı çok işe yarıyor hatta belli bir noktaya uyguladığınızda direk kendisinden geçiyor şahıs. (O noktayı bilmiyorum) ya da biber gazı olabilir. İkisini de zamanında kullanan biri olarak biber gazını şiddetle tavsiye ederim. Ama astımı var mı yok mu biliyor musunuz? Ölüme sebebiyet verebilirsiniz.
Çok teşekkür ederimBiber gazı, elektro şok aleti vs ne varsa taşıyın, yalnız da kalmayın mümkünse, Allah kurtarsın
Hiçbir alakam yok, kamuda çalışıyorum ve küçük bir yerde yaşıyorum, aylar önce bir gün öğle arası çarşıya gittim bu şahıs çarşıda peşime takıldı, tanımam etmem, muhtemelen takip etti beni.Nerden taniyorsunuz bu kisiyi, neyiniz oluyor ?
Tabi ki hiçbir şey can güvenliğimden önemli değil fakat aylarca işe gelmeme gibi bir imkanım yok, dediğiniz gibi tüm izin haklarımı kullansam bile en fazla 5-6 ay olacak bu süreç, ya da hadi ücretsiz izin kullandım diyelim bu da bitecek ve ben işe dönmek zorunda kalacağım, peki ya sonrası ne olacak? Birkaç sene önce de sağlık problemleri nedeniyle uzun bir süre izin kullandım ve onunla ilgili hala sıkıntı yaşıyorum çıkmazda olduğumu hissediyorumKurumun anlayis gostermesi suan sizin can guvenliginizden onemli mi ? Bence degil tum yasal haklarinizi kullanin yillik izinleriniz sonra rapor haklariniz var. Tayin cikana kadar bi çözüm bulabilirsiniz. Bahsettiginiz insan sabikali ve madde bagimlisi uzaklastirmadan korkacak bir tip degil ayrica karar ciksada işleyecegini sanmiyorum. Kendinizi kendiniz koruyun ama bicak biber gazi vs bunlarla basiniza iş acip siz de suclu olabilirsiniz. Nereye kadar bu tedirginlikle duracaksiniz bence kalici cozum gerek
Aslında benim de anlayamadığım konu polis o şahsın bana yaklaştığını nasıl biliyor? İnşallah hapis korkusu caydırıcı olurO biraz sıkar onu ucunda hapis var .Polis nerden biliyor bilmiyorum ama uzaklastirma kararina uyulmadıgindan haberi oluyor.
Bi arkadas esine uzaklastirma aldirmış .Sonra bunlar barismıs .Polis kadini ariyor ariyor ulasamayinca arkadaşin birine ulasiyor .Esi eve giriyor ve kadina ulasamiyorum telini acmiyor diye diger arkadaşa aratiyor ve kadin telini aciyor .İyi durumda mi diye kontrol ediyor .Biz de anlamadik sanirim kapida filan bekliyorlar .Aslında benim de anlayamadığım konu polis o şahsın bana yaklaştığını nasıl biliyor? İnşallah hapis korkusu caydırıcı olur
Yani uzaklaştırma verilen kişi, şikayetçi olan kişiyle aynı ortamda olunca polis bunu farkediyor ve şikayetçi polise bildirmese bile müdahale ediliyor değil mi?Bi arkadas esine uzaklastirma aldirmış .Sonra bunlar barismıs .Polis kadini ariyor ariyor ulasamayinca arkadaşin birine ulasiyor .Esi eve giriyor ve kadina ulasamiyorum telini acmiyor diye diger arkadaşa aratiyor ve kadin telini aciyor .İyi durumda mi diye kontrol ediyor .Biz de anlamadik sanirim kapida filan bekliyorlar .
Çok çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler her kadının bilmesi gereken şeyler, iyi ki varsınızUzaklaştırma kararı çıkana dek veya çıktıktan sonra karşına çıkması ihtimaline karşı, kendini savunmayı öğren. Eğer sana fiziksel olarak zarar verme eğilimi varsa; karşına çıkar ve saldırmaya kalkarsa yapabileceğin birkaç şey yazayım.
Öncelikle lütfen bu yazacaklarımın hiçbirini saldırmadan veya saldırmaya kalkmadan uygulamaya çalışma. Karşına çıkarsa korktuğunu belli etmemeye çalış ve ters düşecek tavırlarda bulunma. O saldırgan bir yapıda olsa dahi soğukkanlılığını koru. Eğer saldırmaya kalkarsa kulak, burun, boğaz, göz, kabırga kemikleri arası ve cinsel organ insanın en hassas bölgeleridir. Bir saldırı durumunda yüzüne tokat atmaya kalkma. Diyelim ki üzerine yürüdü ve sana saldırmaya kalktı; tokat gibi değil, avuç içini açarak yani elini gererek tabiri caizse osmanlı tokatı gibi kulağını hedef al ve kulağına avucun aya kısmı ile dengesini bozacak şiddetle vurup, dengesini bozabilirsin. Cinsel ve hayati organlara hayati bir durum söz konusu olmadığı müddetçe vurma. Boğazına, tam yemek borusunun olduğu hizaya şiddetle yumruk atabilirsin. Gözlere de tecavüz gibi durumlar söz konusu olmadığı müddetçe vurma ancak öyle bir durumda paniklemek yerine ne kadar dehşete düşürücü olursa olsun sakin kalmaya, direnç gösteriyormuş gibi görünmeye dikkat et. Zayıf anını yakalamak için -ki muhakkak olacaktır- sabret. Zayıf anında iki elinin baş parmakları ile göz pınarlarından yana doğru gözüne ağır hasar vermeyecek şekilde baskı uygula. Çenesine alttan veya direk önden yumruk atabilirsin. Burununa yine ister avucunun ayası ile veya yumruğun ile vurabilirsin. İki kaburganın bittiği noktaya şiddetli bir yumruk atabilirsin. Arkadan sarılıp bağlama yöntemi ile vücudunu sararsa kafan ile arkaya kafa atabilirsin. Bunlar dengesini bozup kaçabileceğin kadar sana fırsat yaratabilecek hamleler. Hemen oradan uzaklaşıp, polisi aramalı ve kalabalık ortamlara girmeye özen gösterip, ilk karakola sığınmalısın.
Tekrar söylüyorum lütfen şiddete maruz kalmadığın, ilk önce saldırmaya kalkmadığı durumlarda bunları uygulama. Hayati organlara saldırma ve cinsel organa çok zor durumlarda kalmadığın sürece vurma. Gücünü doğru kullandığından emin olduğun zaman vurman gereken yerlere vur. İnşaallah böyle şeyler yaşamak zorunda kalmazsın. Fakat bunlar bir kadın olarak kendimizi korumamız gerektiği zamanlarda uygulayabilmemiz için gerekli şeyler. Silah ve bıçak gibi delici, kesici metaryeller varsa kendi can güvenliğin için yukarıda saydıklarımı bir boşluk anında uygula. Mümkünse yanında biber gazı taşı ve dengesini bozduğunda biber gazı sıkmayı da ihmal etme. Umarım ban yemem.
Bilmiyorum ki .......Olay bu .....Yani uzaklaştırma verilen kişi, şikayetçi olan kişiyle aynı ortamda olunca polis bunu farkediyor ve şikayetçi polise bildirmese bile müdahale ediliyor değil mi?
Silah taşıma ruhsatı herkese verilmiyor. Bulundurma ruhsatı alabilirsiniz ama onu da yanınızda taşımanız suç. Bulundurma ruhsatlı silahlar, ev işyeri gibi taşınmaz yerlerde bulundurulabiliyor.bence bi süre bi arkadaşınızda konaklayın.
tayin isteyemiyorsanız en azından evinizin adresini biliyorsa yerinizi değiştirin taşının ve servis varsa onla gidip gelin iş yerinizi biliyorsa sizi takip etme ihtimaline karşı iş çıkışı hep arkadaş grubunuzla bi araba tutup gidin ya da servisinize binin.
neler görüyoruz haberlerde halk otobüsünde bile kadına şiddet gösteriyorlar ya da kalabalık yolun ortasında.
sizi bilmem ama ben silah eğitimi alıp ruhsatlı silah edinirdim böyle bi durumda olsam. hatta bi gün edinmek istiyorum ama işte cesaret edemiyorum onu yanımda taşıyabilir miyim diye.
başıma bunun okumuş versiyonu bana taktı dadanmaya çalışmıştı evimi bulmuş falan da resmen adamı arabayla ezerek öldürme tehditinde bulundum çünkü sürekli evimin civarında geziyordu ( nasılsa memurum diye bişey yapamaz diye düşünüyordu trafik kazasının ceza oranı daha düşük) yani artık gözüm o kadar kararmıştı. baya sinkaflı küfür ediyordum (o zaten ediyordu) defolsun başımdan diye en son sırf bela olsun başıma diye yzdıklarımı çıkarıp savcıya şikayet etmiş çok şükür savcı ne mal olduğunu anlamış da reddetmiş. ben de biraz deli rolü yapınca tırstı da kurtuldum. az sinsem korksam belki başıma abuk subuk şeyler açacaktı. o zamandan beri kendi mesleki ve okul çevrem dışında erkeklerle hiç muhattap olmuyorum. çünkü böyle psikopatlar kendilerini iyi gizliyorlar
Devamli işe gitmeden olur mu ben tayin isteyip cikana kadar olan surecten bahsettim. 4 5 ayda tayin olursunuz diye.Tabi ki hiçbir şey can güvenliğimden önemli değil fakat aylarca işe gelmeme gibi bir imkanım yok, dediğiniz gibi tüm izin haklarımı kullansam bile en fazla 5-6 ay olacak bu süreç, ya da hadi ücretsiz izin kullandım diyelim bu da bitecek ve ben işe dönmek zorunda kalacağım, peki ya sonrası ne olacak? Birkaç sene önce de sağlık problemleri nedeniyle uzun bir süre izin kullandım ve onunla ilgili hala sıkıntı yaşıyorum çıkmazda olduğumu hissediyorum
Maalesef artık bunları bilmeye ihtiyaç duymak zorunda bırakılıyoruz. Ben ve kuzenlerim çok küçükken uygulamalı öğrendik o yüzden şanslıyız. Küçükken seri bir sapık vardı. Çocuklara taciz/tecavüz ediyordu. Amcam komandoydu bunun üzerine bize kendimizi savunmayı öğretti. Şu yaşa geldik hâlâ bizi uyarır, bazen dövüşür. Kendi çocuklarına da öğretiyor kendini korumayı. Doğru şekilde yumruk atmayı öğretene dek, kolunu kum torbası gibi kullandırırdı. İlk öğrettiği şey soğukkanlı olmaktı. Ne kadar korkarsan kork, soğukkanlılığını koru, kız olduğun için güçsüz olduğunu düşünme, gücü doğru kullanırsan güçlüsündür derdi. Gerçekten öyle, biz kadınlar çocukluğumuzdan itibaren narin yetiştirilitoruz. Ellerimize barbie bebekler, oyuncak tabak çanak veriliyor; erkeklere ise oyuncak silahlar, peşinde koşup güçlenebilecekleri toplar. Ancak o kadar narin varlıklar değiliz.Çok çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler her kadının bilmesi gereken şeyler, iyi ki varsınız
Ah keşke tayin süreci o kadar hızlı olsaDevamli işe gitmeden olur mu ben tayin isteyip cikana kadar olan surecten bahsettim. 4 5 ayda tayin olursunuz diye.
Ah keşke tayin süreci o kadar hızlı olsaDevamli işe gitmeden olur mu ben tayin isteyip cikana kadar olan surecten bahsettim. 4 5 ayda tayin olursunuz diye.
Çok teşekkür ederim desteğiniz için bana gerçekten güç verdiniz sevgilerMaalesef artık bunları bilmeye ihtiyaç duymak zorunda bırakılıyoruz. Ben ve kuzenlerim çok küçükken uygulamalı öğrendik o yüzden şanslıyız. Küçükken seri bir sapık vardı. Çocuklara taciz/tecavüz ediyordu. Amcam komandoydu bunun üzerine bize kendimizi savunmayı öğretti. Şu yaşa geldik hâlâ bizi uyarır, bazen dövüşür. Kendi çocuklarına da öğretiyor kendini korumayı. Doğru şekilde yumruk atmayı öğretene dek, kolunu kum torbası gibi kullandırırdı. İlk öğrettiği şey soğukkanlı olmaktı. Ne kadar korkarsan kork, soğukkanlılığını koru, kız olduğun için güçsüz olduğunu düşünme, gücü doğru kullanırsan güçlüsündür derdi. Gerçekten öyle, biz kadınlar çocukluğumuzdan itibaren narin yetiştirilitoruz. Ellerimize barbie bebekler, oyuncak tabak çanak veriliyor; erkeklere ise oyuncak silahlar, peşinde koşup güçlenebilecekleri toplar. Ancak o kadar narin varlıklar değiliz.
Sakın aciz olduğunu, öyle bir durumda yenileceğini, başına kötü şeyler geleceğini düşünme. Gelebileceği ihtimali her zaman aklında olsun ama kendini koruma içgüdün daha baskın olmalı.
Şikayetimde madde bağımlısı olduğundan şüphelendiğimi de belirtmiştim umarım bu detay süreci hızlandırmıştır.Koruma kararı talebi 24 saat içinde karar bağlanmak zorunda
24 saat içinde karar çıkar gördüğün yerde polisi ara direk hapse atarlarŞikayetimde madde bağımlısı olduğundan şüphelendiğimi de belirtmiştim umarım bu detay süreci hızlandırmıştır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?