Eşim yaklaşık 35 gün kadar kendi memleketine gitmişti tatilde. Neyse geldi 10 gün önce.Bugün konuşurken memleketinde abisiyle bir meyhaneye girdiklerini, ancak içeri girdiklerinde Gürcü bayanların (50-60 yaşlarında) işlettiği bir yer olduğunu, içerde küçük odaların (kimbilir ne yapıyorlarsa içerde dedi) bulunduğunu belirttti.Ama girince geri çıkamadık dedi.Hatta o sırada ben aramışım. Dışarı çıkıp konuşmuş yanlış anlarım müzik sesini diye. Tabii ben de bozuldum.Yüzüm asıldı.Bekliyorum ki gönlüm alınsın. Üzerine bir ton küfür, hakaret işittim.Bozularak onu suçlu konumuna sokmuşum. Bişey yapsa gelip anlatmazmış.Bunda sonra yüzümü görmek istemiyormuş.Artık bitmiş.Onun aldatabileceğini düşünen bir kadın eşi olamazmış.Daha bir sürü şey işte. Yarın sabah karar vercekmiş geri memleketine mi gitsin yoksa avukata mı?Bazen hayatın şakadan ibaret olduğunu düşünüyorum. Ya da bana mı hep öyle denk geliyor ki?
Abisi de orda oturmuyor.Memleketini 24 saat uzakta oturuyor.Hatta son 3-4 yıldır ilk defa gidiyor oraya.Bldiğini sanmıyorum.Bir de maddi olarak fazla sorunları olan bir adam.Yani içine kapanık, sessiz faan.Tamamen tesadüfen girmişlerdir eminim.Gerçekten bir bira içip çıkmışlardır da.Benim takıldığım nokta neden ben hiç haklı olamıyorum.Tamam yok yere suçlandığını düşündü, haksız yere bozulduğumu ama her kadın bozulmaz mı?Ben de taş değilim ki.Ne diyim iyi yapmışsın hayatım boş çıkmasaydınız içerden mi diyim.
Allah yardımcın olsun bacım ya kusura bakma ama eşinin kişiliği yerine oturmamış hala..Allah her insanı farklı şekilde sınıyo tabi..Bazı erkekler yaşadıklarını yansıtmaz benim babam parası olmadığında bile param yok alamam sana demezdi kardeşime hiç kendisi sıkıntıya girer belli etmezdi..kimbilir belki eşinin sana bahsetmediği fakat maddi yönden çöktüğü bir durum vardır..Bu söylediğim sadece hafif tartışmaları ve nadir bağırmaları mazur görür ama hakaret ve boşanmayı değil veya bana karışma modunu değil..İnsan yaşadığı çevrede hayatı nasıl gözlemlerse o şekilde büyür gelişir ve sonunda ona yakın çizgide bir kişilik ortaya koyar belki babasının evde annesine 2.sınıf insan muamelesi yaptığını gördü ve o da aynı şekilde uyguluyor kimbilir..Ancak aklı var kalbi var dini var yani kısaca ona yol gösterecek çok şey var yine mazur göremicem bu açıdan da bakınca..Aklıma gelen bir diğer ihtimal ise eşinin çokeşliliğe yatkın olması yani bu demek değildir ki illa sen varken başkasıyla beraber olsun,ancak sıkıldığını düşünüyorum.farklı heyecan farklılık aradığını düşünüyorum senden daha iyisini bulduğu gün seni bırakacağını düşünüyorum bilmiyorum çalışıyomusun ama bazı erkekler ev hanımlarını yiyici sıfatıyla görüp değer vermiyorlar o yüzden diğer seçenek senden daha paralısını bulduğu gün seni bırakcagını düsünüyorum çocuk yapmak istememesinin nedenini bu olarak görüyorum çünkü maddi yetersizlik buna bir engel değil günümüzde..Ama bu şekilde olmayabilir de..Son ihtimal ise eşinin bir haltlar karıştırıp bunu örtmek için senin üste çıkmanı engellemek için bağırması adeta boşanmayla tehdit etmesi..Sanki mükemmel giden bir evliliği bitirmekle tehdit ediyor..Bence bunlardan başka açıklaması olamaz..
Sana tavsiyem..Bu senin aynı yastığa başını koyduğun eşim dediğin insan..bir ömür boyu gerçekten böyle gitmez..Eş demek elmanın diğer yarısı demek çocuklarının babası demek lider demek örnek demek evin direği demek lider demek..Bana karışma sana hesap mı vericem tavrında olamaz öyle bir lüxü yok olamaz evlilik büyük bir sorumluluk ister..istediğin zaman hesap sorabilmelisin o sorduğunda da vermelisin telefonu açıkta olmalı mail sifresini bilmelisin..hersey seffaf olmalı adil olmalı ki bireyler mutlu olsun..o lise aşkın değil ki kapris yapıyorum sana boşanırım bak vs diyebilsin..bu kişilik bozukluğudur..
Yani kısaca sana tavsiyem..Gercekten eşinin düzelebileceğine inanıyorsan dini sohbetler dini kitaplar okumanızı(beraberce) tavsiye ederim ruh bozuksa ilacı dindir veya meditasyon türü şeylerdir..güzel ahlak Kuran ahlakıdır..başım açık ablacım yanlıs anlama kötülük arama söylediklerimde ama iyi insanlarla olduğunuzda siz de iyi olursunuz çevre de önemli..
çok karışık oldu ama neyse sevgiler :)
Vallahi öyle bir suçlu çıkardı ki özür bile diledim. Bişey yapmadığını biliyorum ama o ortamda bulunması hoşuma gitmedi. Eşime yakıştıramadım. Ona da söyledim. Hatta ben gitseydim sen bozulmazmıydın dedim.Bozulmazdım dedi ya.Offf
Yani ben saçmalamamışım değil mi?Geri adım atman için şans veriyorum falan dedi.Ama ben söz söylemedim ki.Sadece sustum.Biraz da yüzüm asıldı.Niye gittiniz falan hiç demedim. Nasıl başım ağrıyordu bi de regl olacağım şimdi çatlıyor iyice kafam.Allahım bu kadar baş ağrısına bişey olsa da ölüversem diyorum ama o da kolay değil ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?