- 3 Mart 2022
- 589
- 1.019
- 63
Merhaba kızlar. Manipüle mi ediliyorum yoksa doğru yolda mıyım bilmiyorum. Bu yaz arkadaşlarımızla ailece tatile çıktık. Arkadaşlarımızın 2 büyük 2 küçük 4 çocukları var. Bizim de 2 çocuk ama bebek değiller, büyüdüler. Bu tatili planlamadan önce annem arkadaşlarıma ısrar etti gelin gelin diye. Annem Ege’de abimle birlikte yaşıyor. Biz de o taraftan bi otel ayarladık hadi deyip. Annemi de alıp götürecektim zaten, kafa dağıtsın diye. ( Abimi 1,5 sene önce kaybetttik. Hala toparlamaya çalışıyorum annemi) Neyse biz gece vardık annemlerin evine… Sabah da kahvaltı yapıp çıktık. Ama abim misafir istemiyordu. Girer girmez suratı sirke satıyordu. Ben de sırf bu yüzden götürmek istemedim arkadaşları,huyunu biliyorum çünkü. Kaldı ki hak da veriyorum,kalabalıktık çünkü. Ama burda annem hatalı. Arkadaşlarımı ısrarla çağırdı. Arkadaşlarıma abim şöyle böyle de diyemedim haliyle. Neyse… Otel dönüşü 2 günlük boşluğumuz vardı. Annemlerin olduğu şehri gezmek istedi arkadaşlar. Annem de gelin bizde kalın dedi. Ben o an da eyvah dedim içimden… Annem de abimin aksine misafir çok sever. Neyse konuyu abime açmış. Abim küplere binmiş istemem diye. (Ancak bu arkadaşlarım abimin taziyesi için 1200 km yol geldiler. Hatır bildiler yani…) Annem abimle tartışmış. Anneme sen de git onlarla deyip, resmen evden kovmuş. Annem günlerce kendine gelemedi. Defalarca özür diledi annem mahçubiyetinden…. Annemi göndermedim, bi termal otele gittik. O 2 gün boşluğu öyle değerlendirdik. Ben normalde de annemin evine gidemiyorum artık. Abim çocuklarıma tat vermiyor. En ufak gürültüde kızıyor,bağırıyor. Ben sonunun böyle olacağını biliyordum ama gidip de arkadaşlarıma abim böyle biridir diyemezdim. Demedim de… Şimdi abimi aramak gelmiyor içimden. Annemle az önce konuştuk. Neden abini arayıp,sormuyorsun dedi. Arkadaşların için mi küstün diye hesap soruyor üstüne. Ben de “Ben abimi kötülemedim kimseye ama o eşimin,arkadaşlarımın yanında değerimi 2 paralık etti.” dedim. Küs değilim oysa ama aramak gelmiyor içimden… Cümbür cemaat gitmeyi ben de istemedim. Ama abimin böyle bi durumu olsaydı ben onun hatrı için istemesem bile çekerdim. Değerini düşürmezdim. Diğer abimi de aramak gelmiyor içimden… Geçen yıl borçları için anneme evini sattırdı,3 milyona satılan evin 2,5 milyonunu aldı. Annem şu an kiracı ve ev alamıyorlar. Anneme bunun yapılmasını hazmedemiyorum ve aramak gelmiyor içimden… Ama annem neden abilerini aramıyorsun diye benden hesap soruyor. Yanlış mıyım kızlar?