Suçlu olan ben miyim?

blackgray

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2022
589
1.019
63
Merhaba kızlar. Manipüle mi ediliyorum yoksa doğru yolda mıyım bilmiyorum. Bu yaz arkadaşlarımızla ailece tatile çıktık. Arkadaşlarımızın 2 büyük 2 küçük 4 çocukları var. Bizim de 2 çocuk ama bebek değiller, büyüdüler. Bu tatili planlamadan önce annem arkadaşlarıma ısrar etti gelin gelin diye. Annem Ege’de abimle birlikte yaşıyor. Biz de o taraftan bi otel ayarladık hadi deyip. Annemi de alıp götürecektim zaten, kafa dağıtsın diye. ( Abimi 1,5 sene önce kaybetttik. Hala toparlamaya çalışıyorum annemi) Neyse biz gece vardık annemlerin evine… Sabah da kahvaltı yapıp çıktık. Ama abim misafir istemiyordu. Girer girmez suratı sirke satıyordu. Ben de sırf bu yüzden götürmek istemedim arkadaşları,huyunu biliyorum çünkü. Kaldı ki hak da veriyorum,kalabalıktık çünkü. Ama burda annem hatalı. Arkadaşlarımı ısrarla çağırdı. Arkadaşlarıma abim şöyle böyle de diyemedim haliyle. Neyse… Otel dönüşü 2 günlük boşluğumuz vardı. Annemlerin olduğu şehri gezmek istedi arkadaşlar. Annem de gelin bizde kalın dedi. Ben o an da eyvah dedim içimden… Annem de abimin aksine misafir çok sever. Neyse konuyu abime açmış. Abim küplere binmiş istemem diye. (Ancak bu arkadaşlarım abimin taziyesi için 1200 km yol geldiler. Hatır bildiler yani…) Annem abimle tartışmış. Anneme sen de git onlarla deyip, resmen evden kovmuş. Annem günlerce kendine gelemedi. Defalarca özür diledi annem mahçubiyetinden…. Annemi göndermedim, bi termal otele gittik. O 2 gün boşluğu öyle değerlendirdik. Ben normalde de annemin evine gidemiyorum artık. Abim çocuklarıma tat vermiyor. En ufak gürültüde kızıyor,bağırıyor. Ben sonunun böyle olacağını biliyordum ama gidip de arkadaşlarıma abim böyle biridir diyemezdim. Demedim de… Şimdi abimi aramak gelmiyor içimden. Annemle az önce konuştuk. Neden abini arayıp,sormuyorsun dedi. Arkadaşların için mi küstün diye hesap soruyor üstüne. Ben de “Ben abimi kötülemedim kimseye ama o eşimin,arkadaşlarımın yanında değerimi 2 paralık etti.” dedim. Küs değilim oysa ama aramak gelmiyor içimden… Cümbür cemaat gitmeyi ben de istemedim. Ama abimin böyle bi durumu olsaydı ben onun hatrı için istemesem bile çekerdim. Değerini düşürmezdim. Diğer abimi de aramak gelmiyor içimden… Geçen yıl borçları için anneme evini sattırdı,3 milyona satılan evin 2,5 milyonunu aldı. Annem şu an kiracı ve ev alamıyorlar. Anneme bunun yapılmasını hazmedemiyorum ve aramak gelmiyor içimden… Ama annem neden abilerini aramıyorsun diye benden hesap soruyor. Yanlış mıyım kızlar?

Bence tek haksız oldugunuz nokta arkadaşlarınla abin hakkında konusamamak. Abim sessevmez, biraz da kardeş kaybından dolayı içine kapandı, psikolojisi bu aralar iyi değil diye soyleyebilirsiniz. Ayıp değil ki bu.

Aramamak konusunda siz haklısınız. Sana ve cocuklarına tahammülü olmayan, annenizin yasadığı evi satıp parasını yıyen adamları ben de abi diye aramam. Kimse kusura bakmasın. Pipitapar degilim

Bence tek haksız oldugunuz nokta arkadaşlarınla abin hakkında konusamamak. Abim sessevmez, biraz da kardeş kaybından dolayı içine kapandı, psikolojisi bu aralar iyi değil diye soyleyebilirsiniz. Ayıp değil ki bu.

Aramamak konusunda siz haklısınız. Sana ve cocuklarına tahammülü olmayan, annenizin yasadığı evi satıp parasını yıyen adamları ben de abi diye aramam. Kimse kusura bakmasın. Pipitapar degilim
Abim hep böyle biriydi. Abimin kaybıyla ilgisi yok. Kaldı ki arkadaşlarıma biraz soğuk olduğunu söylemiştim,yapısı bu demiştim ama bu raddeye geleceğini tahmin etmemiştim.

Annemin. Abim boşanıp, yanına yerleşti.
Müge anlı gibi senin evin yok ki diye bağırasım geldi abine. Orası annenin evi istediğini ağırlar istediğini ağırlamaz. Çok rahatsızsa kazık kadar herif çıksın kendi evine. Evlat acısı yaşamış bir kadına zulüm olmasın.

ah bu anneler asla dengeyi koruyamıyorlar. Gerçi genelleme yapmayayım ama büyük çoğunluğu böyle sırf abim ablam diye haz etmediğim insanlarla muhatap etmeye çalışmaları gerçekten sinir bozucu
Kadının kendi evi ayol. Üstüne bir de evlat acısı yaşamış. Konuşmaya sosyalleşmeye ihtiyacı vardır. Suç tamamen abinin. Çok rahatsızsa kendi evine çıksın.

Müge anlı gibi senin evin yok ki diye bağırasım geldi abine. Orası annenin evi istediğini ağırlar istediğini ağırlamaz. Çok rahatsızsa kazık kadar herif çıksın kendi evine. Evlat acısı yaşamış bir kadına zulüm olmasın.
Annem misafir çok sever. Ama kadın evine misafir çağırmaya çekinir oldu artık. Ben gittiğimde rahat edemiyorum. Çocuklarıma bağırması zoruma gidiyor. Memurum zaten senede 1 birkaç gün anca gidebiliyorum. Onda da burnumuzdan geliyor.

Annem misafir çok sever. Ama kadın evine misafir çağırmaya çekinir oldu artık. Ben gittiğimde rahat edemiyorum. Çocuklarıma bağırması zoruma gidiyor. Memurum zaten senede 1 birkaç gün anca gidebiliyorum. Onda da burnumuzdan geliyor.
Seni çok iyi anladım. Yine sen ayda yılda bir görüyorsun. Annen hep idare etmek zorunda.

Kızmayın ama anneniz ektiğini biçiyor. O kalan 1 milyonu da oğluşlarından birine verir, el elde baş başta kalır. Bir sinir anında yine kovulunca son seçeneği siz olursunuz, demedi demeyin.
Anneniz oğulcu biri maalesef sorunun temeli buradan kaynaklanıyor.
Anneniz o benim kızım, gidecek de gelecek de sen de sesini kesip oturacaksın diyemediği için olmuş olan.

Seni çok iyi anladım. Yine sen ayda yılda bir görüyorsun. Annen hep idare etmek zorunda.
İdare etmek zorunda oluşuna da kızıyorum,içerliyorum. O hep kardeşlerin arası bozulmasın derdinde… Kazık kadar olduk. Neyin ne olduğunu biliyorum. Ama sırf abilerim diye yapılan haksızlığa göz yummamı,görüşmemi istiyor.

Yarın yine sen kötü olursun, abilerin el üstünde tutulur. Bilirim böyle anneleri, bi tane de bende var. Sen bence anneni fazla düşünme. Ektiğini biçiyor diyenlere katılıyorum.

Kızmayın ama anneniz ektiğini biçiyor. O kalan 1 milyonu da oğluşlarından birine verir, el elde baş başta kalır. Bir sinir anında yine kovulunca son seçeneği siz olursunuz, demedi demeyin.
Anneniz oğulcu biri maalesef sorunun temeli buradan kaynaklanıyor.
Anneniz o benim kızım, gidecek de gelecek de sen de sesini kesip oturacaksın diyemediği için olmuş olan.
Son cümlenize ithafen… Annem diyormuş dediğine göre. Ama baş edemiyor. Ben de o üzülmesin diye gitmiyorum artık eskisi gibi. Biliyorum annemin kafasını yiyecek sonra… Annem onu bana kötülemez savunur, ona da beni kötülemez savunur. Dengeyi kendince sağlamaya çalışıyor ama çocuk değiliz artık,bunu unutuyor.

ev kira dimi yanlış anlamadım.üç abin vardı biri vefat etti sanırım başın sağolsun. annenle yaşayan abin çalışıyor mu kiraya yardımcı oluyor mu yoksa annen mi ödüyor kirayı. annen ödüyorsa ha orası ha başka yer. annene yakınından ev tut yalnız yaşasın.

Son cümlenize ithafen… Annem diyormuş dediğine göre. Ama baş edemiyor. Ben de o üzülmesin diye gitmiyorum artık eskisi gibi. Biliyorum annemin kafasını yiyecek sonra… Annem onu bana kötülemez savunur, ona da beni kötülemez savunur. Dengeyi kendince sağlamaya çalışıyor ama çocuk değiliz artık,bunu unutuyor.
Aslında demekten kastım laf olsun diye değil, sözünü dinletmek. Bugüne kadar oğlunun her dediğine he deyip her yaptığını hoş gördüyse şu saatten sonra nasıl değiştirecek ki?
Benim kardeşim de ters biridir ama baştan beri buranın aile evi olduğunu her fırsatta hatırlattı annemler. Burası şahsi evin değil, her dediğin olmaz diye kafasına işlediler mesela.
Tabi ki evde söz hakkı olur, o evde yaşıyor. Ama 2 günlük misafiri idare edebilir. 2 gün ne ya? Siz kız kardeşiniz bir hafta idare edemedi mi sizi senelerdir?

ev kira dimi yanlış anlamadım.üç abin vardı biri vefat etti sanırım başın sağolsun. annenle yaşayan abin çalışıyor mu kiraya yardımcı oluyor mu yoksa annen mi ödüyor kirayı. annen ödüyorsa ha orası ha başka yer. annene yakınından ev tut yalnız yaşasın.
Evet kira canım. Annemin emekli maaşı var. Abim çalışıyor ama anneme ben de destek oluyorum arada bir. Ve oraya ne zaman gitsem gittiğim ilk gün market alışverişi yaparım. Annem de harcarsa kendi kesesinden harcar. Abime maddi anlamda zararımız olmaz yani.

Aslında demekten kastım laf olsun diye değil, sözünü dinletmek. Bugüne kadar oğlunun her dediğine he deyip her yaptığını hoş gördüyse şu saatten sonra nasıl değiştirecek ki?
Benim kardeşim de ters biridir ama baştan beri buranın aile evi olduğunu her fırsatta hatırlattı annemler. Burası şahsi evin değil, her dediğin olmaz diye kafasına işlediler mesela.
Tabi ki evde söz hakkı olur, o evde yaşıyor. Ama 2 günlük misafiri idare edebilir. 2 gün ne ya? Siz kız kardeşiniz bir hafta idare edemedi mi sizi senelerdir?
Edemedi canım. Annem de eşimle konuşmuyor. O gerginlikle eşimle de tartıştı. Eşim abim hakkında konuşunca annem savunmaya geçti. Aralarında tatsız bi durum oldu ama eşim özür diledi annemden… Büyük bir olay değildi. Annem kinlendi,konuşmuyor eşimle şimdi de… Sonuç olarak ben gidemiyorum, o da bidaha yanımıza gelmeyeceğini söylüyor. Bazen herkesten kaçıp,gitmek istiyorum. Aralarında en masum olan benim ama en fazla üzdükleri de benim.

Evet kira canım. Annemin emekli maaşı var. Abim çalışıyor ama anneme ben de destek oluyorum arada bir. Ve oraya ne zaman gitsem gittiğim ilk gün market alışverişi yaparım. Annem de harcarsa kendi kesesinden harcar. Abime maddi anlamda zararımız olmaz yani.
e tamam ozaman annene söyle sana bi ev tutalım yakınımdan de. sende gelir gidersin onlarda gelir gider en azından annen istediği zaman istediği misafiri evine çağırır. abin canı istediğinde gelir sen canın istediğinde gidersin annene. abinde kendi istediği gibi yalnız kalmak istiyorsa kalır. kirasına yada ev ihtiyaçlarına destek olursunuz. bence en mantıklı olan da bu. hadi annenin kendi evi olsa tamam da sonuçta kira yani ne farkeder orda yaşamak zorunda değil

Back
X