- 20 Mayıs 2013
- 30.143
- 19.954
- 248
- Konu Sahibi Princess42
-
Senin kızının sosundan bana ne dese olay çıkar, bari nabza göre versin şerbeti ne diyeyimNe güldüm buna ya
ben konuya espri katayım dedim. kızların nazı hep annesine işte. annesinin de bir kayın valide olduğunu unutuyor benim örneğimde. yoksa burada tabi ki "gelin yapar" mantığı hoş değil. birlikte yapalım diye yardım istenebilir ama sen yap bana hazır ver demek doğru değil.Fark var sanırım sizden yardım istememiş yada gelin yapar iması da bulunmamış.
Siz kendi halinizde kv kendi halinde ister kızına ister kendine. Benim annemde yapar kız kardeşime ben beraber oturuyorum o çalışıyor ve kaynanası gil farklı bir ilde ona şunu yapıyorum bunu yapıyorum diye söyler kardeşimde gerekli malzeme için para verir yani masraf karşıladığını biliyorum ama ister fazla ister eksik bana da sorar sana da yapayım mı diye ne gerek var anneme yük olacam bide kaynanam ile aynı binadayım birşey yaptım mı ona vermezsem olmaz niye annemin hakkını ona yedireyim. Annem teklif ettiği halde ben geri çevirdim. Ben yanlış mı düşünüyorum acaba ya insanlar üzerinden geçinmek bu kadar kolay mı
Anlıyorum ben sizin dediğinizi. Espri yapmış olabilirsiniz ama konu farkı var ben onu söylemek istedim. En güzeli kimse kimseye karışmasın ağrısız başım kaygısız aşımben konuya espri katayım dedim. kızların nazı hep annesine işte. annesinin de bir kayın valide olduğunu unutuyor benim örneğimde. yoksa burada tabi ki "gelin yapar" mantığı hoş değil. birlikte yapalım diye yardım istenebilir ama sen yap bana hazır ver demek doğru değil.
Mesafe koymazsa o aileden çok çıkara giriyor. İyi börek yap dedin duydu ama yapmadı. Sen bana niye börek yapmadın mı diyecek. Bence ne istiyorsa onu yapsın. Yapsada kendine yapmasa da kendine ama bir şekilde sınır koyması lazım süreklilik arz etmesin diyeAile dedigiz; uzun iliskilerin oldugu bi topluluk.Bu sene yap.seneye de sen iste yapmazsa ona gore tavir alirdin.Ailede her hareketin her sozun gram gram karsiligi aranmaz.Ararsan gecim.olmaz.Sen sos yap ona deki"sen de borek yap getir cayla yiyelim, seninki guzel olur, zaten ben de yorgun olucam" vs
O konuda haklısın ama seni dinleyen olursa hava basarsın. Bide sanki o çok söyleyince başa kalkmak oluyor sanırımYap gitsin
Basimin gozumun sosu olsun dersin:))
Sos yapmasan baska is yapcan, bos mu kalcan sanki...bi bardak sosta firtina cikmasin:))
Bi de hava yaparsin gorumceme bile yaptim vs diye....
Yok canim niye olsun.Kocasinin diger akrabalarina duyursun:)O konuda hakl. Tabi bem bu konuların ama seni dinleyen olursa hava basarsın. Bide sanki o çok söyleyince başa kalkmak oluyor sanırım
[QUOTE="Beynel, post: 42449446, member: 648972olur mesafe koymazsa o aileden çok çıkara giriyor. İyi börek yap dedin duydu ama yapmadı. Sen bana niye börek yapmadın mı diyecek. Bence ne istiyorsa onu yapsın. Yapsada kendine yapmasa da kendine ama bir şekilde sınır koyması lazım süreklilik arz etmesin diye
Bir dinle iki dinle hem dinleten hem dinleyen yoruluyor valla. Kaynanam hem yapar hem söyler. Yeminle her gelene aynı konuyu dinlemekten sıkıldım. Noktası virgülüne kadar ezberledim yani. Kimiside dinliyor gibi yapıp kafa sallıyor ya ona gülüyorumYok canim niye olsun.Kocasinin diger akrabalarina duyursun:)
Yok ustaca yapacak
Ben de aynı evin içindeyim. Biraz konuyu kendi üzerime aldım ama kızı farklı bir yerde oturuyor sanırım yoksa neden telefon da bu konuşmayı yapsın ki. O işi başkasının üzerine yıkan birinin üşenmeyip pasta kek yapacağını sanmıyorum. Bunlar benim şahsi düşüncem tabiki konu sahibi ailesini daha iyi tanır. Ama evine gelen birine pasta kek hani demek bilmiyorum. Birde istediğim halde yapmıyorsa.[/QUOTE]Bi kere isteyince yapmazsa, sinir degil tavir olur.Ayni evin icinde biraz daha ilimli olmak gerek.Borek yapmazsa evet sorabilir niye sormasin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?