Sudan değil sostan sebep

Bana da annem ve ablam yapıyor sağ olsun, kendilerine yapınca
Ama ben istemedim, çalışıyorum diye onlar kendi zaten 2 kişiniz diye bikaç paket sebze ve bikaç kavanoz sos verdiler
Geçenlerde kayınvalidem dedi ki dolaba bezelye atmıştım görümcen istedi, sana da lazım mı
Teşekkürler, annem bana her yıl yapıyor dedim
Yapmasalar da öz annemden bile istemem ben mevsiminde yerim mevsimi geçince de basarım salçayı yemeğe. İlle de sos diyen öğrenmeli bence..

Tebrik ettim. bir çoğu beleş adam buldum iş yaptırayım diyor[/QUOTE]

becerekli insanlardan her zaman beklenti maksimum seviyededir (bu kişi birde gelinse ),beceriksiz tembellerden kimse iş beklemez hatta ona yardım bile ederler.o yüzden baştan sınırları çizmek lazım.yardım edilcek zamanda edilmeli ama sürekli olarak beklentilere cevap vermemeli ipin ucu kaçıyor çünkü.kullanılmaya başlanılıyor iyi niyet.

ben konuya espri katayım dedim. kızların nazı hep annesine işte. annesinin de bir kayın valide olduğunu unutuyor benim örneğimde. yoksa burada tabi ki "gelin yapar" mantığı hoş değil. birlikte yapalım diye yardım istenebilir ama sen yap bana hazır ver demek doğru değil.

Yap gitsin
Basimin gozumun sosu olsun dersin:))
Sos yapmasan baska is yapcan, bos mu kalcan sanki...bi bardak sosta firtina cikmasin:))
Bi de hava yaparsin gorumceme bile yaptim vs diye....

Aile dedigiz; uzun iliskilerin oldugu bi topluluk.Bu sene yap.seneye de sen iste yapmazsa ona gore tavir alirdin.Ailede her hareketin her sozun gram gram karsiligi aranmaz.Ararsan gecim.olmaz.Sen sos yap ona deki"sen de borek yap getir cayla yiyelim, seninki guzel olur, zaten ben de yorgun olucam" vs

Anlıyorum ben sizin dediğinizi. Espri yapmış olabilirsiniz ama konu farkı var ben onu söylemek istedim. En güzeli kimse kimseye karışmasın ağrısız başım kaygısız aşım

Mesafe koymazsa o aileden çok çıkara giriyor. İyi börek yap dedin duydu ama yapmadı. Sen bana niye börek yapmadın mı diyecek. Bence ne istiyorsa onu yapsın. Yapsada kendine yapmasa da kendine ama bir şekilde sınır koyması lazım süreklilik arz etmesin diye

Yap gitsin
Basimin gozumun sosu olsun dersin:))
Sos yapmasan baska is yapcan, bos mu kalcan sanki...bi bardak sosta firtina cikmasin:))
Bi de hava yaparsin gorumceme bile yaptim vs diye....
O konuda haklısın ama seni dinleyen olursa hava basarsın. Bide sanki o çok söyleyince başa kalkmak oluyor sanırım

Size danışmadan söylemesi bencede can sıkıcı.

Beraber yapın. Görümcenizde olsun , o soysun v.s hemde öğrenmiş olur.

[QUOTE="Beynel, post: 42449446, member: 648972olur mesafe koymazsa o aileden çok çıkara giriyor. İyi börek yap dedin duydu ama yapmadı. Sen bana niye börek yapmadın mı diyecek. Bence ne istiyorsa onu yapsın. Yapsada kendine yapmasa da kendine ama bir şekilde sınır koyması lazım süreklilik arz etmesin diye[/QUOTE]

Bi kere isteyince yapmazsa, sinir degil tavir olur.Ayni evin icinde biraz daha ilimli olmak gerek.Borek yapmazsa evet sorabilir niye sormasin.

adam kullanıyor akıllı görümcek:) kimse laf etmesin diye yardım bile istemem ben yapacağım işi pazar gününe denk getiririm kocamdan yardım isterim bebeğime bakar ben yaparım tek başıma ağrısız başım benden rahatı yok yok bebeğine baktım yok konservesine reçeline tarhanasına yardım ettim diyemez kimse sen yapmak zorunda değilsin isteyince herkes herşeyi yapar eskiden köylerde anneler bebekleriyle ne işler yaparlarmış biz şimdi şehirde doğalgazlı ocakta çeşmeden sıcak su akarken bi sos yapamayacak mıyız uyanıklara bak ya

Bi kere isteyince yapmazsa, sinir degil tavir olur.Ayni evin icinde biraz daha ilimli olmak gerek.Borek yapmazsa evet sorabilir niye sormasin.[/QUOTE]
Ben de aynı evin içindeyim. Biraz konuyu kendi üzerime aldım ama kızı farklı bir yerde oturuyor sanırım yoksa neden telefon da bu konuşmayı yapsın ki. O işi başkasının üzerine yıkan birinin üşenmeyip pasta kek yapacağını sanmıyorum. Bunlar benim şahsi düşüncem tabiki konu sahibi ailesini daha iyi tanır. Ama evine gelen birine pasta kek hani demek bilmiyorum. Birde istediğim halde yapmıyorsa.

Yok canim niye olsun.Kocasinin diger akrabalarina duyursun:)
Yok ustaca yapacak
Bir dinle iki dinle hem dinleten hem dinleyen yoruluyor valla. Kaynanam hem yapar hem söyler. Yeminle her gelene aynı konuyu dinlemekten sıkıldım. Noktası virgülüne kadar ezberledim yani. Kimiside dinliyor gibi yapıp kafa sallıyor ya ona gülüyorum

Bi kere isteyince yapmazsa, sinir degil tavir olur.Ayni evin icinde biraz daha ilimli olmak gerek.Borek yapmazsa evet sorabilir niye sormasin.
Ben de aynı evin içindeyim. Biraz konuyu kendi üzerime aldım ama kızı farklı bir yerde oturuyor sanırım yoksa neden telefon da bu konuşmayı yapsın ki. O işi başkasının üzerine yıkan birinin üşenmeyip pasta kek yapacağını sanmıyorum. Bunlar benim şahsi düşüncem tabiki konu sahibi ailesini daha iyi tanır. Ama evine gelen birine pasta kek hani demek bilmiyorum. Birde istediğim halde yapmıyorsa.[/QUOTE]

İste gorumce de zahmete girmis olur.Bu defa yapmazsa da kotu niyet gorumceden gelmis olur....

ben olsam tamam anne görümcem gelsin birlikte yaparız hem öğrenmiş olur bundan sonra kendi yapar gibi bişey derdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…