- 7 Kasım 2013
- 14.758
- 35.997
- 598
- Konu Sahibi meredithgrey
e tamam baslayin ozaman cocuklariniz torunlriniz iyi yasasin :)
bizimde gurbetci yasli nesil cok cekti ..dil ögrenemelediler suriyelilere yapildigi gibi evler verilmedi hazira konan olmadi. köylerden hayvan gibi insan sectiler en masum en saflarini aldilar ailelerinden kopardilar türkiyede buna göz yumdu. sonra yine kötü muamele gördüler. ama emek verdiler.
neymis ghettoymus zart zurt.
bizim gurbetci dede nenelerimiz köylerden alindi.
düsünün yil bilmem kac. sonra onlarin cocuklari kücük yasta daha türkce okumayi cözmemis almanyaya gitmek zorunda kaldi.
nice almanyada orta yas insan taniyorum daha türkceleri düzgün degil. türkce ögrenenemis insan nasil baska bir dili cözebilir hemde imkan sunmadikca. daha kendi sivesiyle türkce yazmaya calisan bir insan nasil baska bir dil ögrensin?
ülkesinden koparilmis daha türkceyi cözememisken.
tabiki yaram var. artik her konuyu gurbetcilere baglayan insanlara tahammülüm kalmadi.
kiskancliktan yapiyorsunuz biliyorum ama el insaf bizim ailelerimiz türkiyede dogmus gurbete gitmis. benim köküm de türk. düsmanlik kiskanclik yapmayin insanlari hor görmeyin. ülkeyi biz batirmadik. yasadigimiz ülkeye katkida bulunduk üstüne türkiyeye de.
siz suan köye gitseniz size cahil cahil seyler anltsa o insani asagilarmisiniz? bilmiyor dersiniz. insan iseniz tabiki! insansi ve insan arasinda cok fark var.
bunu da farkindaligi yüksek insan bilmeli dir normalde!
Bacım sen de bi sus Allasen Killa Hakan gibi başladın yok Getto yok Krauzberg. Tamam sen en kralsın, biz kıskancız senin evron var tamam bi sus Allah aşkına.