Şükürsüz değilim ama mutlu da değilim...

e tamam baslayin ozaman cocuklariniz torunlriniz iyi yasasin :)
bizimde gurbetci yasli nesil cok cekti ..dil ögrenemelediler suriyelilere yapildigi gibi evler verilmedi hazira konan olmadi. köylerden hayvan gibi insan sectiler en masum en saflarini aldilar ailelerinden kopardilar türkiyede buna göz yumdu. sonra yine kötü muamele gördüler. ama emek verdiler.

neymis ghettoymus zart zurt.
bizim gurbetci dede nenelerimiz köylerden alindi.
düsünün yil bilmem kac. sonra onlarin cocuklari kücük yasta daha türkce okumayi cözmemis almanyaya gitmek zorunda kaldi.
nice almanyada orta yas insan taniyorum daha türkceleri düzgün degil. türkce ögrenenemis insan nasil baska bir dili cözebilir hemde imkan sunmadikca. daha kendi sivesiyle türkce yazmaya calisan bir insan nasil baska bir dil ögrensin?
ülkesinden koparilmis daha türkceyi cözememisken.

tabiki yaram var. artik her konuyu gurbetcilere baglayan insanlara tahammülüm kalmadi.
kiskancliktan yapiyorsunuz biliyorum ama el insaf bizim ailelerimiz türkiyede dogmus gurbete gitmis. benim köküm de türk. düsmanlik kiskanclik yapmayin insanlari hor görmeyin. ülkeyi biz batirmadik. yasadigimiz ülkeye katkida bulunduk üstüne türkiyeye de.

siz suan köye gitseniz size cahil cahil seyler anltsa o insani asagilarmisiniz? bilmiyor dersiniz. insan iseniz tabiki! insansi ve insan arasinda cok fark var.
bunu da farkindaligi yüksek insan bilmeli dir normalde!

Bacım sen de bi sus Allasen Killa Hakan gibi başladın yok Getto yok Krauzberg. Tamam sen en kralsın, biz kıskancız senin evron var tamam bi sus Allah aşkına.

kimsenin kimseyi kıskandığı yok ama bir örnek üzerinden bu kadar öfke kusmaya da gerek yok. lütfen artık iki ayrı ülke varmış da savastaymis gibi Türkler ve gurbetçiler diye ayırmayın.

bunu siz türkiyedekilere söyleyin.
mesela eksi sözlük de okuduklarim resmen asagilayici ve igrenc seyler. türkiyedeki insanlarin kendi köklerinden olan insanlara bukadar öfke kusmasi asagilamasi anormal.

sanirsin türkiyeyi gurbetciler batirdi.

kendi gözleriyle oylarin cöpe gittigini gördükten sonra hala secme sanslari var sanan zavallilar var ortada.

Hala kıskançlık demeniz ve olayı illaki gurbetçilere bağlamanızdaki ısrarı anlamadım.
İlk yorumu yapmadan önce 2 adet video izlemiştim. Birincisi bir kadın Almanya'dan her sene Türkiye'ye alışverişe geliyormuş çok ucuz diyordu. Türkiye'de asgari ücretle geçinilebilir mi diye soruyordu muhabir, tabi mis gibi geçinilir onlar da geçinsin diyince siz dönmeyi düşünmüyor musunuz sorusuna da hayır benim orada rahatım iyi diyordu.
İkincisi ise markette enerji içeceğinin fiyatını 8 e bölüp sonuç 0.49 çıkınca 1 eurodan ucuza ahhahagahha diye dalga geçen gurbetçi gençlerin videosuydu. Bunun üzerine konuyu görünce gurbetçiler tabiri ile yorum yazdım ama siz onu turistler olarak da anlayın madem. Çünkü olayın özünü kaçırıyosunuz, bahsettiğim şey döviz tl arası uçurumdu. Vurgu gurbetçilerde değiş yani.

Bu arada alıntı yaptığınız konu hakkında bişey yapmadığımı nereden biliyorsunuz?
Eğitim yönetimi uzmanıyım. Bahsettiğiniz değişimin ileride gerçekleşebilmesi için, ülkeme katkım olsun diye çalışıyorum zaten.

ben zaten bu konunun gurbetcilerle bagdastirilmasina sasirdim. ülke kötüye gidiyorsa ne alakasi var gurbetciyle degilmi?

bende venezuelaya giden türkün bir videosunu gördüm ve tl orda baya degerli cikti uctu sevindi cocuk. napalim simdi ona da mi sövelim?
elindeki para degerli olunca tabi sevinir bir insan.
ama ülkeyi batirmis veya kötü birsey yapiyormus gibi muamele görmesi nedir? kiskanclik diyecegim tabiki ne olabilir baska

türkiyenin sistemini bilmeyen bir insana 2400 asgari ucretle gecinirmi diye sorulursa tabiki öyle der. rakami gözüne yüksek gelmistir durumlardan haberi yoktur vsvsv.. ne var bunda?

mesela eksi sözlük de okuduklarim resmen asagilayici ve igrenc seyler. türkiyedeki insanlarin kendi köklerinden olan insanlara bukadar öfke kusmasi asagilamasi anormal.

kendi gözleriyle oylarin cöpe gittigini gördükten sonra hala secme sanslari var sanan zavallilar var ortada.

tamam da ekşi sözlüğü ac oku canım türk kızlarına da kezban deyip demediklerini birakmiyolar. aliniyo muyuz yoooo. ciddiye alınacak şey var alinmayacak şey var. ekşi sözlükteki goy goylari ergen lafları da ciddiye aliyosaniz ne desem sizi tatmin etmez zaten.

her yerde insanin iyisi kötüsü var. şimdi burdan da bı sürü örnek veriliyo almancilar şunu yaptı bunu dedi diye. napalim kötüler bişeyler dedi biseyler yapti diye gurbetçiler Türkler diye ikiye mi ayıralım.

ciddiye alacağınız güruhla hehe deyip gececeginiz güruhu ayırt edin bana kalırsa. böyle yipranirsiniz canınıza yazık. boşuna öfke doluyosunuz.

Bacım sen de bi sus Allasen Killa Hakan gibi başladın yok Getto yok Krauzberg. Tamam sen en kralsın, biz kıskancız senin evron var tamam bi sus Allah aşkına.

ghetto dan bahseden baska bir üyeydi.
bende ona cvp verdim.

neyse layik oldugun ülkedesin o yüzden kudurmaya devam.. eti birak yakinda peynir de alamayacaksin tatlim :)

tatili de tamamiyle unut zaten :) beklentisiz hayat iyidir kanaatkar olmayi ögrenirsin iste ne güzel.

almanyada yasadigim halde killa hakani eksiden tanidim bu arada. bence sen sus cunku konustukca icinin pisligini kalbinin kirliligini ve cahilligini ortaya koyuyorsun.

Son düzenleme:
bizimde gurbetci yasli nesil cok cekti ..dil ögrenemelediler suriyelilere yapildigi gibi evler verilmedi hazira konan olmadi. köylerden hayvan gibi insan sectiler en masum en saflarini aldilar ailelerinden kopardilar türkiyede buna göz yumdu. sonra yine kötü muamele gördüler. ama emek verdiler.

düsünün yil bilmem kac. sonra onlarin cocuklari kücük yasta daha türkce okumayi cözmemis almanyaya gitmek zorunda kaldi.
nice almanyada orta yas insan taniyorum daha türkceleri düzgün degil. türkce ögrenenemis insan nasil baska bir dili cözebilir hemde imkan sunmadikca. daha kendi sivesiyle türkce yazmaya calisan bir insan nasil baska bir dil ögrensin?

tabiki yaram var. artik her konuyu gurbetcilere baglayan insanlara tahammülüm kalmadi.
kiskancliktan yapiyorsunuz biliyorum ama el insaf bizim ailelerimiz türkiyede dogmus gurbete gitmis. benim köküm de türk. düsmanlik kiskanclik yapmayin insanlari hor görmeyin. ülkeyi biz batirmadik. yasadigimiz ülkeye katkida bulunduk üstüne türkiyeye de.

siz suan köye gitseniz size cahil cahil seyler anltsa o insani asagilarmisiniz? bilmiyor dersiniz. insan iseniz tabiki! insansi ve insan arasinda cok fark var.
Alala zorla kimseyi götürmemişler ki. O yıllarda yokluk yoksulluk nedeniyle insanlar çalışmaya kendi istekleri ile gitmiş. Benim bizzat babannem almanyada yaşıyordu. Tek başına bir kadın olarak gitmiş hemde. Çoluğu çocuğu türkiyede bırakarak. Fakirlikten kendi isteği ile gitmiş. Hala da dua eder iyi ki gittim diye . Hatta kardeşi ve arkadaşları da gitmiş hep kendi istekleri ile. Buradaki fakirlikten yoksulluktan kaçmışlar. İyi ki öyle bir imkanları olmuş 🙏 olmasa türkiyede tek başına bir kadın olarak çok zorluk çekermiş .

Alıntı yapmadan son bir cümle yapıcam, cevap istemiyorum, zira muhatap olduğum seviye tam bir hayal kırıklığı. Gettodan bahsetmeme ülkemdeki insanları tembellikle, üretmemekle suçlayan, Almanyanın şahlanmasında beğenmediğimiz (onu nerden çıkardı hiç anlamadım) gurbetçilerin katkısının büyük olmasından, ülkemizin bu durumundan tamamen yaşayanların ataletinden, kıskançlığından, kaynaklı olduğunu, böylelikle bu satırların sahibin de ülkede olup bitenlerden habersiz olduğunu ele veren uzun bir mesajı sebep oldu. Bu mesajın öncesini okumadım. Herkes yaşadığı ülkede oy kullansın bu arada kimse kimseyi de kıskanmasın dimi ama.

Alala zorla kimseyi götürmemişler ki. O yıllarda yokluk yoksulluk nedeniyle insanlar çalışmaya kendi istekleri ile gitmiş. Benim bizzat babannem almanyada yaşıyordu. Tek başına bir kadın olarak gitmiş hemde. Çoluğu çocuğu türkiyede bırakarak. Fakirlikten kendi isteği ile gitmiş. Hala da dua eder iyi ki gittim diye . Hatta kardeşi ve arkadaşları da gitmiş hep kendi istekleri ile. Buradaki fakirlikten yoksulluktan kaçmışlar. İyi ki öyle bir imkanları olmuş 🙏 olmasa türkiyede tek başına bir kadın olarak çok zorluk çekermiş .

ben öyle bakmiyorum olaylara.
cocugunu türkiyede birakip gitmek ne demek birkere?
insanlarin ilkel ve saf hallerini kullanarak almanyada para var gelin diyerek insan avina cikmislar derim ben buna. kandirmak derim.
alman devleti türk ve baska yabancilara bosuna iyi davranmiyor. ülkelerinden kopardilar kullanmak amacli gayet bunun bilincindeler.

fakir bir insana sana milyarlar verecegim gel ayagimi öp demek nekadar etik nekadar ahlaki ?
almanyanin zamaninda yaptigi da buna benzer. etik degildi. karsindaki insanin zayif yönüyle oynamak etik degildir.

benim seviyeme laf eden de fikirlerimi sunduktan sonra bana verilen cevaplari okusun.. etkiye tepki.
ama neyse ya türkiye üste cikmaya calisanlarin ülkesi. kendini görmeyenlerin ülkesi unutmusum :) genelin en normal hali zaten. benim mentalitem farklidir. fikrimi söylerim ama türkiyede yasayan bir insan bu beni sucluyor olarak algilayabilir tabiki. standartiniz kapasiteniz bu cunku. suclamak suc sucsuz suclanmak vs..
kendi fikrini söylüyor denilmez bu bizi sucluyor denilir elbet. yeterki kendine bakmasin kimse ..sorun hep ötede dir tabiki. ama sorun ötede baskasinda ise ozaman o durumu degistiremezsin :)

ben suclu olsam ne olur olmasam ne olur.. sizin ülkeniz beni veya baskasini sucladikca degismeyecek. enerjinizi aklinizi üretime harcayin daha faydali :) isteyen yapar istemeyen bahane bulur
hersey bukadar basit. zor gören de baslamaz.
gurbetteki insanlari merak etmek killa hakani arastirmak dinlemek sonra dalga gecmek zaman kaybi. benden söylemesi..

Ne yapalım canım senin deden ninen çok çektiyse. E o zaman köylerinde kalıp üretim yapsalarmış ya senin dediğin gibi. Hatta yine senin dediğin gibi onlar o gün başlasaymış uretim yapmaya da bak yıllar sonra bizler de burda bu konuyu açmazmışız konuşmazmışız.

Kendi köklerinden olan insanlara öfke kuSan biz degil tam da sizsiniz.

insanlarin ilkel ve saf hallerini kullanarak almanyada para var gelin diyerek insan avina cikmislar derim ben buna. kandirmak derim.
alman devleti türk ve baska yabancilara bosuna iyi davranmiyor. ülkelerinden kopardilar kullanmak amacli gayet bunun bilincindeler.

fakir bir insana sana milyarlar verecegim gel ayagimi öp demek nekadar etik nekadar ahlaki ?
almanyanin zamaninda yaptigi da buna benzer. etik degildi. karsindaki insanin zayif yönüyle oynamak etik degildir.

benim seviyeme laf eden de fikirlerimi sunduktan sonra bana verilen cevaplari okusun.. etkiye tepki.
ama neyse ya türkiye üste cikmaya calisanlarin ülkesi. kendini görmeyenlerin ülkesi unutmusum :) genelin en normal hali zaten. benim mentalitem farklidir. fikrimi söylerim ama türkiyede yasayan bir insan bu beni sucluyor olarak algilayabilir tabiki. standartiniz kapasiteniz bu cunku. suclamak suc sucsuz suclanmak vs..
kendi fikrini söylüyor denilmez bu bizi sucluyor denilir elbet. yeterki kendine bakmasin kimse ..sorun hep ötede dir tabiki. ama sorun ötede baskasinda ise ozaman o durumu degistiremezsin :)

ben suclu olsam ne olur olmasam ne olur.. sizin ülkeniz beni veya baskasini sucladikca degismeyecek. enerjinizi aklinizi üretime harcayin daha faydali :) isteyen yapar istemeyen bahane bulur
gurbetteki insanlari merak etmek killa hakani arastirmak dinlemek sonra dalga gecmek zaman kaybi. benden söylemesi..
Hah bir de sizin ülkeniz sizin ülkeniz diye bahsettiği ülke icin oy kullanma hakkına sahip olan sizin gibilerden hiç hazetmedigimiz dogrudur .

Ne yapalım canım senin deden ninen çok çektiyse. E o zaman köylerinde kalıp üretim yapsalarmış ya senin dediğin gibi. Hatta yine senin dediğin gibi onlar o gün başlasaymış uretim yapmaya da bak yıllar sonra bizler de burda bu konuyu açmazmışız konuşmazmışız.

sana almanyada is firsati sunan olsa suan ülkende kalirmiydin üretir miydin? onu söyle..

Hah bir de sizin ülkeniz sizin ülkeniz diye bahsettiği ülke icin oy kullanma hakkına sahip olan sizin gibilerden hiç hazetmedigimiz dogrudur .

sen hala oy kullanma ve sonucun birseylerini degistirecegine inaniyorsan ozaman seninle konusacak birseyim yok maalesef.

Valla iyi ki gitmiş . Ekmek yemişler ben de oranın ekmeğini yedim babannemden dolayı.
burada kalsa tek başına dul kadın içinde tuvaleti dahi olmayan pansiyondan bozma evlerde yaşıyormuş 1960 ların istanbulunda. Bizzat istanbul doğumlu olup istanbuldan gitmiş köyden de değil yani . Çocuğunu bırakmak zorunda kalmış. Annesi yok babası yok ne yapsın bir başına kadın türkiyede kalsalar ele güne muhtaç olacaktı. Tabiki böyle durumlara düşmeseymiş de hiç gurbete düşmek zorunda kalmasaymış. Ama işte o zaman için en iyi ve belki de tek seçenek oymuş .

Konu vivelamour'un talebi üzerine yorumlara kapatıldı ama bazılarınız neden banlandığını anlamadıysa diye yazayım.
Siyasi yorum yasak bu cepte dursun, politikalar vs her şey bir yana kökleriniz olan bu toprakları, bu ülkeyi ve halkını kötüleyip aşağılamaksa kesinlikle yasak.

Konum kendiliğinden açılmış ben de içimi dökmeye dewamke o zaman. Eşimin ablasıyla ortak küçük bir dükkanları vardı içindeki 20 senelik üstelik de ucuza oturan kiracı artık yapamıyorum, iş yok diyerek çıkmaya karar vermiş. O para bize iyi geliyordu ay ortasında az da olsa. Bugün çok moralimi bozdu bu olay. Eşim de iş bulamıyor ve çok korkuyorum bunların daha iyi günlerimiz olmasından. İyi şeyler olmasına gerçekten çok ihtiyacım var.

Konum kendiliğinden açılmış ben de içimi dökmeye dewamke o zaman. Eşimin ablasıyla ortak küçük bir dükkanları vardı içindeki 20 senelik üstelik de ucuza oturan kiracı artık yapamıyorum, iş yok diyerek çıkmaya karar vermiş. O para bize iyi geliyordu ay ortasında az da olsa. Bugün çok moralimi bozdu bu olay. Eşim de iş bulamıyor ve çok korkuyorum bunların daha iyi günlerimiz olmasından. İyi şeyler olmasına gerçekten çok ihtiyacım var.
Of aynı bizim de her şey tepetaklak oldu bir gün. Sonra ben hamile kaldım ve devam ediyo, en son ek dersi de kestiler artık kreşi de ödeyemiyoruz. Alsak kim bakacak devam etsek nasıl ödeyeceğiz. Her şey gittikçe kötü oluyor

Of aynı bizim de her şey tepetaklak oldu bir gün. Sonra ben hamile kaldım ve devam ediyo, en son ek dersi de kestiler artık kreşi de ödeyemiyoruz. Alsak kim bakacak devam etsek nasıl ödeyeceğiz. Her şey gittikçe kötü oluyor

Allah size de tez zamanda kolaylık versin koalina. Bebek yok diye sevinemiyorum üç kedi var bir küçük hastalansa veteriner masrafı cüzdan yakıyor. Şükür diyorum bugüne ama insanız korkuyoruz elde değil.

Bu yazıyı yazdığımda Euro 8 idi şimdi 9 a yaklaştı 1 ay sonra 10 olur.

Artık orta halli kavramı yok oldu , insanlar aç , işsiz , çoğu kişi işten çıkarıldı çevremde de

Ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum ama imkan varsa bir yurtdışı kovalayın derim , İngilizce ve tecrübe varsa mühendis falansanız bir düşünün yani çünkü gün geçtikçe kötüye gidiyoruz. Ve üzgünüm de çok umutlu da değilim.

Back
X