Şükürsüz değilim ama mutlu da değilim...

Gerçekten tuhaf bir insansınız.
Bakkal açmayı da kolaymış gibi açıversin diye söylüyorsunuz da, bir dükkan kirası, alınacak sermayeyi hesaba katmıyorsunuz. Tam bir ilkokul zekası öneriydi bari ısrarcı olmayın, saçmalığınızı bilio susun yani.

Sanki mecburmuşuz gibi bir de ısrar ve hakaret...:110:

Peki gurbetcilerin ne sucu var ?
Siz türkiyedekiler sürekli suclu aramak aklinizi insanlari suclamaya yönelik kullanmak yerine üretim yapsaniz ülke bu halde olmazdi.
Alman bir insan gocunmaz kötü is yapmaya.
Alman sistemine alismis gurbetcilerde ayni sekilde.

Siz türkiyedekiler üretime yönelmek o güzel cin gibi aklinizi yeni birseyler üretmeye harcamak yerine sürekli sevmediginiz ama statüsü olan ve direk bol maasla is sevdasina düsüyorsunuz.
Orta halliyken zengin gibi yasamak gezmek giyinmek istiyorsunuz. Sürekli tüketme pesindesiniz.

Tüketen ülkeler bitmeye batmaya mahkumdur.

Ayrica verilen oylar cöpe gittigini gözünüzle gördügünüz halde hala gurbetcilerin verdigi oylara laf atiyorsunuz. Sanki onlarin oylariyla bu ülke bu hale gelmis gibisinden. Cöp diyorum cöp!
Birakin artik suclu aramayi ellerinizi kirletin ve ülkeyi yeniden insa edin.
Almanlar savas sonrasi öyle yapti sonra gurbetciler gitti yardim etti ülke nasir tutmus insanlarin elleriyle kalkindi hem yerlisi hem yabancisiyla.

Siz de üretin. Oymus buymus o zirt bu pirt bunlar bos konusmalar. Icraat lazim.
Zaten pandemi sürecinde her ülke kendi derdine düstü. Hangi ülke dis ülkelere bagimliysa o tepetaklak oldu.

Bizi türkiyeye yollamamak icin kirk takl atti alman devleti. Daha dogrusu avrupa disina yollamamak icin. Haftalardir reklamlarla karsilasiyorum youtube da dahi.. avrupada tatil yapilacak yerler konusunda.
Bircok sirket de bizleri tehtit etti isten atariz sizi diye.

Ne yapti size bu gurbetciler allah askina?
Yillardir türkiyeye euro getirdik ülkeye de katkida bulunduk.
Nasil bir düsmanlik cekememezlilik bu?
Biz mi size yurtdisi sinirlari kapatiyoruz ?

hic birsey bulmayinca direk gurbetciler suclaniyor. kiskancliktan ölüyorsunuz resmen.

sizin basinizda ki kisiyi gram sevmezdim.
sirf inada birdaha bende ona oy verecegim.
herkes hak ettigini yasarmis. siz bunlari hak ediyorsunuz.
isiniz gücünüz tüketmek kendini oldugundan daha iyimis gibi göstermek egolu olmak vs. ülkesini temsil eden her basbakan kollektifin genelini gösterir. ona bakin kendinizi görün.
Nerede üretelim?
Değerinin çok çok altında satılıp özelleştirilen fabrikalarda mı?
Tarım arazisi sınıfından çıkarılıp konut yapılan arazilerde mi?
Genetiği oynanmış tohumlarla yerli tohumu silip atanlarla mı?
Ormanlarımızı maden şirketlerine peşkeş çekenlerle mi?
Fasulyeyi, pirinci, hatta patatesi bile dışarıdan alır olduk.
Geçmediğimiz köprülere, gitmediğimiz alanlara her ay cebimizden dünyanın parasını ödüyoruz.
Cidden soruyorum, nerede üretelim?

O zaman siz kolaya kaçmak yerine ülkenizde üretseydiniz,gurbetçi olmayıp kendi ülkenize faydanız olsaydı..En iyi imkanlı yeri arayıp orada olmak yerine,bulunduğunuz yeri imkanlı kılsaydınız..sadece tüketmeye değil,üretmeye de gelseydiniz memleketinize

Ben Almanyada dogdum gurbetci degilim.
Ana vatanima faydam dokunuyor hic merak etmeyin.

Nerede üretelim?
Değerinin çok çok altında satılıp özelleştirilen fabrikalarda mı?
Tarım arazisi sınıfından çıkarılıp konut yapılan arazilerde mi?
Genetiği oynanmış tohumlarla yerli tohumu silip atanlarla mı?
Ormanlarımızı maden şirketlerine peşkeş çekenlerle mi?
Fasulyeyi, pirinci, hatta patatesi bile dışarıdan alır olduk.
Geçmediğimiz köprülere, gitmediğimiz alanlara her ay cebimizden dünyanın parasını ödüyoruz.
Cidden soruyorum, nerede üretelim?

Ben fikrimi söyledim. Nasil ve nerde üreteceginizi sizler düsünmelisiniz. Yeter ki birileri baslasin.. bahanelerle ve sürekli suclu aramak sikayetci olmakla bir ilerleme olmaz.

Ben fikrimi söyledim. Nasil ve nerde üreteceginizi sizler düsünmelisiniz. Yeter ki birileri baslasin.. bahanelerle ve sürekli suclu aramak sikayetci olmakla bir ilerleme olmaz.

Siz cennet vatanınıza dönüp başlatın gerisi gelir belki ne dersiniz? Öyle gerçekleri duyunca ben fikrimi söyledim nerede üretirseniz üretin diye kaçmak yok.

Hiç yaşamadığınız bir toplum, dinamiklerini tecrübe etmediğiniz bir siyasi ortam ve bundan rahatsızlığını belirten insanlar hakkında ahkam kesiyorsunuz.
Sunduklarım bahane değildir, sebeptir.
Planlı, sistemli ve gayet de isteyerek atılmış adımlardır.
Şahsınızdan bağımsız olarak söylüyorum: Ülkemiz süper, çok ucuz, heyooo, diyerek buradaki düzenin devam etmesine destek olan "gurbetçi" arkadaşların oy kullanmasından rahatsızım.

Siz cennet vatanınıza dönüp başlatın gerisi gelir belki ne dersiniz? Öyle gerçekleri duyunca ben fikrimi söyledim nerede üretirseniz üretin diye kaçmak yok.

Benim vatanim türkiye degil ki :) almanya canim.
kacmiyorum. üretin diyorum fikrimi söylüyorum.

Hiç yaşamadığınız bir toplum, dinamiklerini tecrübe etmediğiniz bir siyasi ortam ve bundan rahatsızlığını belirten insanlar hakkında ahkam kesiyorsunuz.
Sunduklarım bahane değildir, sebeptir.
Planlı, sistemli ve gayet de isteyerek atılmış adımlardır.
Şahsınızdan bağımsız olarak söylüyorum: Ülkemiz süper, çok ucuz, heyooo, diyerek buradaki düzenin devam etmesine destek olan "gurbetçi" arkadaşların oy kullanmasından rahatsızım.

Yasamadigimi nerden uyduruyorsunuz? :D
varsayimlar varsayimlar..

Oylar gecerli degil zaten diyorum ya :) cöp demistim az önce ;)

gurbetcileri bahane ediyorsunuz. öfkenizi sürekli biryerlere yöneltiyorsunuz. ama olmuyor öyle degismez birsey diyorum ...

Siz türkiyedekiler sürekli suclu aramak aklinizi insanlari suclamaya yönelik kullanmak yerine üretim yapsaniz ülke bu halde olmazdi.

Siz türkiyedekiler üretime yönelmek o güzel cin gibi aklinizi yeni birseyler üretmeye harcamak yerine sürekli sevmediginiz ama statüsü olan ve direk bol maasla is sevdasina düsüyorsunuz.
Orta halliyken zengin gibi yasamak gezmek giyinmek istiyorsunuz. Sürekli tüketme pesindesiniz.

Ayrica verilen oylar cöpe gittigini gözünüzle gördügünüz halde hala gurbetcilerin verdigi oylara laf atiyorsunuz. Sanki onlarin oylariyla bu ülke bu hale gelmis gibisinden. Cöp diyorum cöp!
Almanlar savas sonrasi öyle yapti sonra gurbetciler gitti yardim etti ülke nasir tutmus insanlarin elleriyle kalkindi hem yerlisi hem yabancisiyla.

Zaten pandemi sürecinde her ülke kendi derdine düstü. Hangi ülke dis ülkelere bagimliysa o tepetaklak oldu.

Bizi türkiyeye yollamamak icin kirk takl atti alman devleti. Daha dogrusu avrupa disina yollamamak icin. Haftalardir reklamlarla karsilasiyorum youtube da dahi.. avrupada tatil yapilacak yerler konusunda.

hic birsey bulmayinca direk gurbetciler suclaniyor. kiskancliktan ölüyorsunuz resmen.

isiniz gücünüz tüketmek kendini oldugundan daha iyimis gibi göstermek egolu olmak vs. ülkesini temsil eden her basbakan kollektifin genelini gösterir. ona bakin kendinizi görün.

Niye coştunuz anlamadım. Demeye çalıştığım şey paramızın döviz karşısında değerinin çok düşük olduğu idi. Yurtdışından gelen insanlar gayet uygun buluyor buradaki fiyatları, Türkiye'de yaşayan bizler ise geçim sıkıntısı çekiyoruz. Sanırım gurbetçilerden birisiniz ki buna alındınız? Yazdığım yazıda ne bir siyasi ifade var ne de birine hakaret var halbuki.

Ayrıca siz de yapın, gidin vs demişsiniz. Yurtdışına çıkmışlığım var, istersem biraz uğraşıp temelli gidebilecek bir mesleğim de var. Ama ülkemde kalıp hizmet etmeyi tercih ediyorum.

Niye coştunuz anlamadım. Demeye çalıştığım şey paramızın döviz karşısında değerinin çok düşük olduğu idi. Yurtdışından gelen insanlar gayet uygun buluyor buradaki fiyatları, Türkiye'de yaşayan bizler ise geçim sıkıntısı çekiyoruz. Sanırım gurbetçilerden birisiniz ki buna alındınız? Yazdığım yazıda ne bir siyasi ifade var ne de birine hakaret var halbuki.

Ayrıca siz de yapın, gidin vs demişsiniz. Yurtdışına çıkmışlığım var, istersem biraz uğraşıp temelli gidebilecek bir mesleğim de var. Ama ülkemde kalıp hizmet etmeyi tercih ediyorum.

Türkiyedeki durumu yurtdisinda yasayan gurbetcilerle bagdastirmaya gerek yok diyorum bende :)

tabiki euro ile türkiyeye gelen kisinin durumu daha iyi olacak. sorun nerde?
dolar kazanan insanlar da türkiyede yasiyor ve memnunlar. niye sürekli gurbetciler dillendiriliyor anlam veremiyorum :)

Yasamadigimi nerden uyduruyorsunuz? :KK70:
varsayimlar varsayimlar..

Oylar gecerli degil zaten diyorum ya :) cöp demistim az önce :KK66:

gurbetcileri bahane ediyorsunuz. öfkenizi sürekli biryerlere yöneltiyorsunuz. ama olmuyor öyle degismez birsey diyorum ...
Bakın bu konuyu sizinle isterseniz detaylıca analiz ederiz.
Ancak görüyorum ki halen ahkam kesme halindesiniz. Yani anlamaya ya da öğrenmeye yönelik değil tavrınız, aksine dikte etme peşindesiniz. Üstelik "varsayımlarınızla".
O yüzden bizim burada boğuştuğumuz durumlar/sorunlar hakkında bilginiz olmadan öte tarafın ağzıyla konuşmayın lütfen.
Merak etmeyin, biz buradayız. Gelip geçici olmayan bizleriz.
Geçer her şey ama bu gördüğümüz yanlışları söylemeyeceğimiz anlamına gelmez.

ey bulmayinca direk gurbetciler suclaniyor. kiskancliktan ölüyorsunuz resmen.

Tüm gurbetçiler suçlanmıyor yalnız. Orda bir maaşıyla burda beş yıldızlı otelde tatil yapıp, arabasının bagajını alışveriş poşetleriyle doldurup, burda yaşayan, emeğinin karşılığını alamayan, farkındalığı yüksek insanları nankörlükle, hainlikle suçlayan asalaklar suçlanıyor. Üretim diyorsunuz, neler kapandı neler satıldı. Dondurma çubuğunu bile ithal eden bir ülkeyiz biz. Çiftçi kendi tohumunu ekince ceza alıyor biliyor musunuz? Üretim alanları bir bir betona çevrildi, kim elini kirletmiyor acaba. Sürekli burda yaşam mücadelesi veren insanları suçlamaktan vazgeçin. Tüm yılını yurt dışında geçirip burda ağzını yaya yaya oy kullanıp, elindeki Mercedes anahtarıyla dalga geçen insanların varlığından, insanca yaşama hakkımı elimden almalarından ben şahsen hazetmiyorum. Bu arada bahsedilen insanların çift vatandaşlık konusunda tercih hakkı sınuldupunda nasıl tavır aldıklarını çok iyi biliyoruz.
Ayrıca Almanyanın bu duruma gelmesinde 40 yıl boyunca orda oturup köy adetlerini devam ettiren, tek kelime yaşadığı ülkenin dilini öğrenmemeyi maharet sayan, gettolarda yaşayıp bir gram kültüre, bilgiye, irfana dair katkısı olmayan insanların payının olduğunu da düşünmüyorum.

M meredithgrey merhaba,
Bir süredir denk geliyorum yorumlarınıza. Konunuzu okuduğumda aklıma gelen "Farkındalığı yüksek insanların mutsuzluğa daha yakın olduğu"
Bu şükürsüzlük değil, sorgulamak hatta bence çok haklı bir isyan.
Şükürsüz olursunuz, kıskanç olursunuz, imrenen çekemeyen olursunuz, geçim bilmeyen olursunuz.
İnsanlar "Ya dur bir dakika eşşşeekler gibi çalışıyorum yaşamam gereken bu olmamalı" demez de "Aaa şekerim biz 2500 ile gül gibi geçiniyoruz." der.
40 yıl çalışıyorum elime geçenle neden borçsuz bir ev alamıyorum, adam gibi tatile çıkamıyorum, alemin emeklisi gibi dünyayı dolaşamıyorum,demez; şükür karnım tok, der.
Asla haksız değilsiniz. Sadece farkındasınız. Ne yazık ki çoğunluk aynı farkındalığı yaşamadan bir şey değişmeyecek.
Ne yazık ki şükür uçuruma yuvarlanmamızı çabuklaştıracak.
+10000000
Bizim gibiler artık o kadar yorgun bıkkın ve tükenmiş durumda ki.yemin ediyorum ben böyle hissetmeyen kesim ayrı bir düzlemde ben ayrı bir düzlemde gibi hissediyorum tam anlayamadım ama sanki onlar başka bir dünyada yaşıyor ve ben uzaktan izliyorum gibi bir his

Neyin saldırganlığı bu
Siz iyi mısınız şu halinize düşüncelerinizin pisliğine,önerilerinizin saçmalığına bakın.

Türkiyedeki durumu yurtdisinda yasayan gurbetcilerle bagdastirmaya gerek yok diyorum bende :)

tabiki euro ile türkiyeye gelen kisinin durumu daha iyi olacak. sorun nerde?
dolar kazanan insanlar da türkiyede yasiyor ve memnunlar. niye sürekli gurbetciler dillendiriliyor anlam veremiyorum :)

Israrla gurbetçi diyorsunuz. Elin Norveçlisi , İtalyanı,Japonu özetle kim olursa olsun biz kendi ülkemizi turist kadar gezemiyoruz TL eriyor günden güne diyoruz. Anlamadığınız o kadar belli ki...

Benim vatanim türkiye degil ki :) almanya canim.
kacmiyorum. üretin diyorum fikrimi söylüyorum.

Yaşamadığınız, içinde olmadığınız bir ülke için kanaat önderi olmanız çok komik kusura bakmayın ama.

Tüm gurbetçiler suçlanmıyor yalnız. Orda bir maaşıyla burda beş yıldızlı otelde tatil yapıp, arabasının bagajını alışveriş poşetleriyle doldurup, burda yaşayan, emeğinin karşılığını alamayan, farkındalığı yüksek insanları nankörlükle, hainlikle suçlayan asalaklar suçlanıyor. Üretim diyorsunuz, neler kapandı neler satıldı. Dondurma çubuğunu bile ithal eden bir ülkeyiz biz. Çiftçi kendi tohumunu ekince ceza alıyor biliyor musunuz? Üretim alanları bir bir betona çevrildi, kim elini kirletmiyor acaba. Sürekli burda yaşam mücadelesi veren insanları suçlamaktan vazgeçin. Tüm yılını yurt dışında geçirip burda ağzını yaya yaya oy kullanıp, elindeki Mercedes anahtarıyla dalga geçen insanların varlığından, insanca yaşama hakkımı elimden almalarından ben şahsen hazetmiyorum. Bu arada bahsedilen insanların çift vatandaşlık konusunda tercih hakkı sınuldupunda nasıl tavır aldıklarını çok iyi biliyoruz.
Ayrıca Almanyanın bu duruma gelmesinde 40 yıl boyunca orda oturup köy adetlerini devam ettiren, tek kelime yaşadığı ülkenin dilini öğrenmemeyi maharet sayan, gettolarda yaşayıp bir gram kültüre, bilgiye, irfana dair katkısı olmayan insanların payının olduğunu da düşünmüyorum.
Aynen ya çalış üret diyor şaka gibi
Terbiyesizlik resmen, gurbetçilik başına vurmuş bunun zıplatti sınırımı ya,üretimin önündeki engellerden bihaber saçma saçma konuşuyor ya tarım ülkesinde ithal bakliyat yiyoruz biz kardeşim sen ne üretiminden bahsedip bize akıl veriyorsun

Israrla gurbetçi diyorsunuz. Elin Norveçlisi , İtalyanı,Japonu özetle kim olursa olsun TL eriyor karşısında diyoruz. Anlamadığınız o kadar belli ki...

neyi anlamiyorum yahu :D

kör degilim ki görüyorum suan tl nin durumunu :)
ki ben sizi alintilamamistim zaten.. sizin konunuza cevap yazmadim. okudugum yorum üzerine genel bir cvp yazdim. biliyorum cunki sürekli gurbetcilerin suclandigini .. kiskancliktan iste.
bende onu bunu birakin ve üretin diyorum :)

neyi anlamiyorum yahu :KK70:

kör degilim ki görüyorum suan tl nin durumunu :)
ki ben sizi alintilamamistim zaten.. sizin konunuza cevap yazmadim. okudugum yorum üzerine genel bir cvp yazdim. biliyorum cunki sürekli gurbetcilerin suclandigini .. kiskancliktan iste.
bende onu bunu birakin ve üretin diyorum :)
Kıskançlık?
Evet, peki.

M meredithgrey yukarıda bir arkadaş da yazmış ya farkındalık artınca mutsuz olunuyor gerçekten. Ben asgari ücretle 2 çocuk 4 kişi kirada geçinmeye çalışan kayınbiraderime üzülürken kendisi her şey çok güzel hamd olsun kafasında.
Çocuğu doğduğunda yatak alamaması sorun değildi mesela, ailece bir geziye bir tatile gidememeleri sorun değil, iyi kötü bi araba alıp binememeleri sorun değil... Çocuklarının eğitimi için ekstra harcama yapamayacak olması sorun değil. Böyle düşünülüyor nedense. Her şeye bugünümüze şükür diyerek gündelik yaşanıyor. Herkes tutturmuş bir düzen gidiyor. Bazen keşke ben de aman bana ne diyebilsem diye düşünüyorum da olmuyor işte.

Back
X