Şükürsüz değilim ama mutlu da değilim...

Bende yurtdisinda dogup buyudum. Burda cok turkler var sikayet ediyorlar ulkeden, ama kimse dönmuyordu. Zamaninda dedemler cok turkiyeye dönmeye calismis tasinmislar ama belli bir muddet sonra geri dönmusler Turkiyede yapamamislar. Ben isvecte yasiyorum gercekten turkiyeye göre alim gucu daha kuvvetli, sosyal guvence var. Ulke soguk filan ama burda yasamaya deger gercekten.

size katiliyorum gercekekten

ben ülkenin durumu çok iyi hayat 4 dörtlük demedim ki sadece isteyen tatilini yapar dedim. Ayrıca ABD de kimse tatil için harcamalarını kısmıyor demişsiniz de ben 3 ay ABD de yaşadım ve çalıştım aktif olarak o süreçte bir kere gençler 14-15 yaşında çalışmaya başlıyor ,zaten liseden sonra ayrı ev ayrı düzene geçiliyor ve aileler umursamıyor bile çocuklarını, araç yakıt vs fiyatları daha uygun orada ama ev sahibi olan herkes yıllarca kredi ödüyor. her yerde olduğu gibi kalifiye eğitimli elemanalr çok kazanırken kalanı asgari standarta sahip işlerden kazanç sağlıyor ve işsiz oranı da çok fazla. Ayrıca çoğu Amerikalı kendi muhiti hariç bir yere gitmeden yıllarını sabit bir yerde yaşayarak geçiriyor çünkü ükenin ucu bucağı yok koca kıtaya yayılmış ve uçak orada da pahalı bir alternatif. Yani bana hiç anlatmayın oranın koşullarını..
Birde siz mesleğiniz gereği gezmişiniz ve Türkiyede son zamanlar harici (maaşlarınızdan kesintiler olduğu için) en çok kazanan mesleklerden biri de sizin mesleğiniz. Size ekstra bilet avantajları da sağlanıyor ama THY de durum bu diğer firmaları bilemiyorum. Yani siz aslında yurt dışında en azından ulaşımı zaten ücretsiz yada çok cuzi rakamlara hallediyorsunuz gerisi şahsi harcamalar onu da lükse kaçmazsanız çok para harcamadan yapabilirsiniz.

Avrupa'da asgari ücretle çalışan insanlar bizim ülkemizde en lüks tatili yapıyor biz en dandik tatile gitsek en az 3 4 ay maasimizi yatırmak zorunda kalıyoruz bütün sene ödedikten sonra o tatilin ne anlamı kaliyo burnumdan geliyo. Her sene aynı ikileme.dusup dayanamayıp tatile gidiyorum ama tam istediğim konsepte değil tabiki , herşey dahillerin en düşük 5 yildizlilarina gidebiliyoriz ancak. Butik otel hayal zaten. Normal pansiyon bile herşey dahil fiyata geliyo bide bı sürü ugrasiyosun.. bende bıktım

Ben de zaten bilete çok cüzi ücret ödememe rağmen yurt dışında şartlar çok başka diorum.Tatile gittiğimde sadece biletine cüzi ücret oduorum anlaşmalı otel tercih edersen otelime de tabi.Ama onun dışında herşeyi diğer turistler gibi ödemek durumundayım.Bundan 5 sene önce Taylanda gittiğimde harcadigim paralar komik geliodu.Yiyip içip gezip tozuodum çok çok küçük paralar oduyodum.Su an inanın Taylanda gittiğimde bizim paramızın nasıl yerlerde olduğunu daha iyi goruorum çünkü orası bile pahalı şuan bize.Benim daha çok kazanio olmam başkalarının zorda olduğu gerçeğini değiştirmez.Ekonomi kotu tatil lux değil bir hak.

Burdaki kibriniz beni cok rahatsiz etti.
Farkli sartlara dogmus ve muhtemelen degistirme imkani olmayan insanlara olan bakis aciniz cok rahatsiz edici.
Ben onların hayatını eleştirmiyorum o tarz hayat yaşayanlar konu sahibine gelip şükret diyor kaynananın evıne tatile git diyor, herkes kendi seviyesine ve alıştığına göre bir seyler ister ve ihtiyaç duyar, ben gidip onlara Porsche al demiyorsam onların da gelip bana kaynananın evınde hizmetçilik yap nolucak yazlık sana da tatil olur buna da şükret dememeleri lazım. Yoksa ben de köyde doğup kocamın gezmeye çıkardığı kaynana evıne tatile giden biri olsam kendi gördüğüm ile mutlu olurdum, ben orada farklı segment bir yaşam tarzına sahip insanın gelip konu sahibini eleştirmesine sinirlendim, önceki veya sonraki cümleye de bakın lütfen

Evet cimbizla cekmis gibi oldum, oncesi de vardi, sonrasi da vardi yazdiklarinizin.
Aslinda yazmayacaktim ilk yorumumu, yazdim, sildim sonra tekrar kisacik yazdim.
Tam o kismi okudugumda kalbim ciz etti, rahatsiz oldum, o yuzden yazmadan gecemedim

Ya bi düşünsene en basit kişisel ihtiyaçlar bile anasının gözü olmus. Gecen biri instadan paylaşmıs bir paket ped 29.tl şaka gibi. Şampuan, duş jeli, diş macunu vs gibi kişisel bakım ürünleri anasının gözü fiyata. Şimdi instada bir sayfaya denk geldim. Yıkanabilir ped yapıp satıyor.

Gerçekten de öyle, hepimizin alım gücü son yıllarda düştü ama allah asıl asgari ücretle yaşamaya çalışanların yardımcısı olsun, asgari ücret adı üzerinde hiçbir zaman çok paralar etmezdi ama örneğin beş yıl öncesine göre gerçek enflasyonun bize attığı kazık en az %50. Yani rahat yarı yarıya alım gücümüz düşmüştür. Çok zengin bile olsak israf etmemeli fiyat araştırması yapmalıyız ama bir ped için de indirim takip etmemeliyiz, bu tür kişisel ihtiyaçlar fiyatına bakmadan alınıp çıkılmalı.

Aynen öyle. Bence de insan bir ped için düşünmemeli ona keza bir şampuan için de öyle. Hayat gittikçe zorlasıyor. Kim ne derse desin yurt dışında yaşayan insan bunları düşünmeden yapabiliyor. Dediğiniz gibi Allah asgari ücretle geçinmeye çalısana yardım etsin. Çok üzücü bir durum

Euro 9 TL olmuş şaka gibi söylemler. Hanımefendi başka ülkede yaşıyor sanıyorum bu hayalperestliğin başka açıklaması olamaz çünkü.

Evet cimbizla cekmis gibi oldum, oncesi de vardi, sonrasi da vardi yazdiklarinizin.
Aslinda yazmayacaktim ilk yorumumu, yazdim, sildim sonra tekrar kisacik yazdim.
Tam o kismi okudugumda kalbim ciz etti, rahatsiz oldum, o yuzden yazmadan gecemedim
Kırıcı olduysam kusura bakmayın lütfenama kesinlikle o amaçla yazmamıstım herkesin hayat tarzı farklı ya herkes kendine göre seyler ister ihtiyaç duyar, baska seyden mutlu olan insanların konu sahibine o şekilde teselli vermesine sinirlenmiştim ben de

konuya hak veriyorum
alım gücü kavgasını benden çok yapan, yurtdışına kaçma hayallerini benim kadar kuran yoktur şu sitede eminim

fakat bazı yorumların aşırı abartıldığını da gördüm..
geceliği 1000 tl oteller falan
her sene antalya tarafında 5 yıldızlı otel tatili yaparım 4,5 Binden fazla vermedik 2 kişi 5 gece 6 gün sezonda
daha da uygunları elbet var gayette temiz 1. sınıf otellerdi

yani bu pek bişiyi değiştirmez elbet ama söylemeden de geçemedim

Ben de çok arastiriorum yurt dışına yerleşmeyi.Su an işler daha da zorlasti.Ben Amerika ya da Canada dusunuorum.Siz bişey bulabildiniz mı bı fikir oluştu mu kafanizda

Her konud

14-17 Ağustos’da Cunda’da kaldığım otelin gecesi 900 liraydı. Lüks otel değil UHD değil düz bir butik otel. Her sene yaptığımız tatiller bu sene aynı fiyat değil malesef. Bir de bu sezon bakın fiyatlara bence.

Ben olsam arabayı satardım, o da bir masraf sonuçta. Kaskosu vergisi benzini şusu busu. Size lüks şu durumda bence. Araba parasını da daha farklı bir yatırıma dönüştürebilirsiniz.
Evet şükretmek lazım ama insanın bazen şükredecek gücü de kalmıyor. Çünkü artık dünya artık yaşanılacak bir yer olmaktan çıktı.

Ben de çok arastiriorum yurt dışına yerleşmeyi.Su an işler daha da zorlasti.Ben Amerika ya da Canada dusunuorum.Siz bişey bulabildiniz mı bı fikir oluştu mu kafanizda
inanın çok fazla araştırdım şuan için en mantıklı seçenekler Kanada, Avustralya ve İrlanda
fakat eşimi ikna edemiyorum
burada iyi bir kariyeri var bunu riske atmak istemiyor
aklınızda varsa böyle bir düşünce İrlandayı özellikle araştırın derim

Bizim oğlan kedi istiyor ama kedi de çocuk kadar masraflı. Aşısı bakımı temizliği maması. Yoksa kedilere bayılıyorum tatil konusuna gelince insan dinlenmek için açık büfe besyildizli bı otel istio. Oda dört kişi bı hafta nerdeyse yedi sekiz bin TL. Bı yandan istiyorum. Bı yandan bu para çok diyorum. Derken korona çıktı hayal dahi edemez olduk.

gitmeselermiş. euroyla maaş alırken bişey yok duygu sömürüsü işiniz gücünüz. mal değilse bi insan orada kaldığı süre içinde oranın dilini öğrenir merkel gelip sana öğretmeyecek tek tek fişlerle. sanırsın alman sanayisini tek başına kurtarmış egoya gel. 3. sınıf işleri yapan 5. sınıf insanlarsınız en nihayetinde sanki ülke fethedip kurdular bana. komedi resmen. hayır vasıflı olarak gidip bir şikayeti olan insanı anlarım da mantıklıysa şikayeti. şu ameleliğe gidip burada yaşayamayacakları hayatı yaşayıp ağlayan tiplere ne diyeyim yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…