Şükürsüz değilim ama mutlu da değilim...

Öğretmenim 40 yaş üstüyüm. Evim arabam var hiçbir borcum yok çok şükür. Pandemide maaşım ödendi Allah'a şükür. Lakin ben 1 TL leri düşünerek hesap kitap yaparak ama hiç biriktiremeyip yaşamaktan bıktım. Kızım büyüdüğünde yurtdışında yaşamak isterse hiç engel olmayacağım. Hiç umudum yok gelecekten...
 
Durumlar üzücü
Elimizden pek bir şey gelmiyor.
Her sene kendimi daha fakir hissediyorum
 

Gitmeselermiş o zaman madem şartlar bu kadar kötüymüş
İlk giden kuşak zaten toplumumuzun sosyoküktürel olarak alt tabakasıysı. Doktor, mühendis, avukat adamlar fabrikada çalışmaya gitmedi ki. Gidenlerin burda adam gibi işleri, eğitimleri yoktu onun için fabrikada çalışmayı kabul etmişler. Almanlar da parasını verip çalıştırmışlar işte. İlkokul mezunu adamı fabrikatör mü yapsalarmış??

Ortada sömürülme falan da yok ya bence, burda açlıktan sürünen adam yerine konmaya adama iş, para verdi Almanlar onlar da ceplerinde mark, kafalarında fötr şapka daha önce adam yerine konmadıkları yere hava basmaya geldiler durum bundan ibaret.
Bu kadar drama yapmaya anlam veremiyorum.


Ortada tabi ki bir ayıp var o da bizim hükümetin, insanına sahip çıkamıyorsun onlar da çalışmak için başka bir yere gitmek zorunda kalıyor. Gidenler tabi ki babasının keyfine gitmiyor ama yazdığınız kadar da sömürü yok maaş var, emeklilik var, izin var toplama kampı değil ya

MMadem Almanlar sömürdü büyükbüyükbabayı çıkın gelin derim o zaman yaşamayın o pis heriflerle
 
Son düzenleme:

2500’e yaptırdım ben de aynı tedaviyi. Duramıyordum ağrısından mecburdum, herkes üç aşağı beş yukarı aynı durumda Allah sonumuzu hayır etsin.
 

Ne yazik ki katiliyorum, ben 33um, babam 65 yasinda. Ben buyurken, 1 jenerasyon once yani 1 muhendis maasi kadin calismasa bile 2 cocuklu eve yeterdi ,artardi, ev araba yazlik olurdu.

Simdi bir evde 2 kisi calisiyor,araba kredisi ev borcu .......

Insanlarimiz ne ara bu kadar fakirlesti bilmiyorum. 8 yildir baska bir yerde yasiyorum, son 2 yildir gorduklerime hayret ediyorum. Bir sirket CEOsu yazmis ki, gencler 1000TLyi begenmiyor bilmem ne ben de yazdim ki ekonomi b.k gibi, bedava kole ariyoruz yazsaydiniz direkt lafi evirip cevirmeseydiniz. 600 kisi begenmis sonra o CEO herifi attim agimdan. Boyle iste.
 
Çocuk var mı bilemiyorum ama çocuk yoksa tek maaşla bile orta ayar borçsuz rahat geçinecek durumdasınız bence kira ev kredisi vs derdiniz yok, araç var altınızda, eşiniz de iş bulur elbet bir süre sonra.
Hayat pahalı evet ama siz tatile falan takmışınız ya amaç eğlenmekse çok paraya ve zamana ihtiyaç yok, yurt dışı da hayal değil kışın gidin erken rezervasyon yaptırın euro kullanılmayan ya da vize olmayan ülkelere gidin ilk etapta çok seçenek var. Yurt içinde aynı şekilde mayıs ve eylül ayları hem ucuz hem sıcak olur mesela. Otele paranız yetmezse temiz pansiyonlar var ya da çadır camping alanlarına gidin..
Önceliklerini belirleyin ve planlı yaşayın yeter..
 
Ülkemizde tatil bile lux gorunuo bazı arkadaşların gözüne.Yurt dışında vizesiz gidilen yerlerin uçak biletleri bedava değil hanımefendi.Ayrica orda yapacağınız harcama da eurodur onların para birimi deil.Millet yanıbaşındaki sahile gidemio tatile siz vizesiz yurt dışı diosunuz çok komik.
 
Muhteşemsin cherry
Alıntıladığın arkadaş bu konuyu öyle böyle baltalamamıştı.
Sanki burada hiç kimse çalışıp çabalamıyor gibi herkesi tembellikle suçlamıştı.
Almanyanın sanayi başarısınıda neredeyse kendine mal etmişti.
Her gün çok ilginç üyelerle karşılaşmaya başladığımız bir yer oldu burası
 

Haklısın
Alım gücümüz düştükçe düşüyor , maaşımız biraz zamlansa bile aslında eriyip gidiyor ben de sık sık ekonomik kaygılar duymaya başladım özellikle son aylarda Eskiden her şeyi yapariz gibi güvenirdim kendimize ama şimdi .. bilmiyorum bu ülkenin ekonomisi ayağa kalkar mı bu kafalar devam ettikçe mümkün değil böyle gider
 
Bugün eve gelip hıçkıra hıçkıra ağlayışımın nedenini daha iyi anladım konuyu okuyunca..
Yok, çıkamıyoruz düze. Geçen sene ben de 9 ay işsiz kaldım. 3 aylık maaşımı da alamadım. Hadi atamam oldu kurtuldum düze çıkacağız ferahlayacağız derken hala debeleniyoruz hala... Taşınalı 3 ay oldu evime perde alamadım hala. Bir de eşim işten çıkacağım dayanamıyorum diyor, adama canı cehenneme senden önemli mi çık diyemiyorum. Her gün mutsuz mutsuz işe gidiyor. Herkes çok mutsuz ve umutsuz artık. Gerçekten boğulduğumu hissediyorum. Maaş yattığı gibi kiraya faturalara gidiyor. Tek zevkim haftada bir çıkıp bi iki bira içmek, onu yaparken bile tadını alamıyorum. Ne diyebilirim ki..
 
Kedilerim için herşeye katlanırım. çok seviyorum.
 
dün sabah okula giderken arabada baya bir ağladım ben de. Simdi bu konudan bildirim gelince yalnız olmadığımı anladım. standartların üstünde bir hayat yaşıyorum belkı ama geleceğe dair umudum hic yok, o umutsuzluğu hissettiğim an ise en dipte nefessiz kalmıs gibi oluyorum. sureklı boş boş ileride ne yapıcam diye düşünüyorum. Çabalıyorum bir seyler icin doktora avukatlık akademisyenlik, ama asla kimse kimsenin emeğine değer vermiyor bu ülkede. Belki benim derdim pirzola yiyememek degil ama önceden rahatça alabildiğim bir şeyi su An taksitle almaya çalışmak ya da indirim beklemek, ya da eskiden ayda iki depo benzin alırken simdi bir depo doldurup ikinciyi 200luk alarak idare etmeye çalışmak gibi. Sanki her şeyin pahalılık levelı yukseldi de biz aynı kaldık ve yetısemiyoruz gibi. Önceden şunu alırım buraya giderim bunu yaparım gibi hayallerim varken simdi hayallerim elimden alınmış gibi hissediyorum, cunku hayal bile edemiyorum ne biliyim o kadar uzak geliyor bazı seyler artık. Yaşadığımız çaresizlik hissi aynı olunca insanın üzüldüğü şeyin pek bir önemi olmuyor. Aynı umutsuzluk aynı gelecek görememe aynı kaybolmusluk hissi.
 
Kedilerim hayatımın neşesi. Çok da masrafları yok. Senede 1 aşı. Maması kumu. Ya da gözüme gözükmüyor. Bu arada 90 lira giriş nedir ya...pandemiden dolayı tatile gitmedim. Yakın yerlere gittim ama izmirdeyim. Iyi ki de girmemişim...fiyatlar fenaymış...zaten pandemiden dolayı evde vakit geçiyor hep.
 
Biliyorum bu ülkede işler pekte yolunda gitmiyor ama umudunuzu kaybetmeyin arkadaşlar. Bu hayatta hastalık,, aile içi şiddet, mahalle baskısı ,işte mobbing vs gibi sorunlar ekonomiden bağımsız sorunlar ama hayatımızda varlar maalesef.

Özetle illa ki bir sıkıntı oluyor ama hayatınızı bunlara rağmen yaşanılabilir kılıp mutlu olabilirseniz, kriz yönetebilirsiniz kazanan siz olursunuz emin olun. O yüzden biraz polyanna olmak şart.
 
... köyde yasayıp haftada bir kocasının gezmeye cıkardıgı, kaynana evine tatile gidince mutlu olanlar ..

Burdaki kibriniz beni cok rahatsiz etti.
Farkli sartlara dogmus ve muhtemelen degistirme imkani olmayan insanlara olan bakis aciniz cok rahatsiz edici.
 
istedikten sonra gayette güzel yurt içi yurt dışı tatil yapılır ...
bu tamamen kişinin harcama önceliğine bağlı bir durum.
Bir yılda sigaraya alkole kıyafete kozmetiğe vs harcadığınız paralardan biraz kısarak; yurt içinde yapacağınız bir haftalık bir tatil parası ile gayette yurt dışında tatil yapılır. uçak biletleri pahalı o nedenle erken rezervasyondan ve yurt dışı için kış mevsiminde alın dedim çünkü kışın her yerde fiyatlar yarıya iniyor. Bende zengin değilim ama fırsatları kolluyorum gerekirse taksitle borç yapıyorum ve her sene tatilime gidiyorum. Yurt dışınada gittim ve gelecek planlarım arasında farklı ülkelere ziyaret planım var şu an para biriktiriyorum her ay az az atıyorum kenara. Yani imkansız değil tamamen istekle alakalı. Konu sahibininde şartları gayet uygun bunun için.
 
Hanımefendi Amerika'da sıradan bir işte çalışan bir insan bile giyiminden kozmetiğinden kısıp tatile gitmiyor.Biseyden ki bu şeylerden lux değil kısıp tatile gitmek zaten ülkenin refah seviyesinin ne kadar düşük olduğunu gösterir.Siz herhalde TL nin kaybettigi değerin farkında değilsiniz.Tatil lux degik o yuzden kimse biseylerden kısmak zorunda kalmadan tatile gidebilmesi.Ama bu ülkede sizin gibi pek çok insanın kafasına bu çaresizlik psikolojisi işlemiş.Ondan kısıp bunu yapma psikolojisi.Ne acı ne kotu bir ekonomide olduğumuzda böylelikle kaniksanmis oluyor.Bu aarada kimse bana yurt dışı ucak bilet fiyatlarını ya da yurt dışındaki harcamaları anlatmaya kalkmasın çünkü ben hostesim.Dunyada gitmedigim ülke kalmadı.O işler o harcamalar öyle olmuyo.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…