- Konu Sahibi meredithgrey
-
Durumlar üzücüKonum kendiliğinden açılmış ben de içimi dökmeye dewamke o zaman. Eşimin ablasıyla ortak küçük bir dükkanları vardı içindeki 20 senelik üstelik de ucuza oturan kiracı artık yapamıyorum, iş yok diyerek çıkmaya karar vermiş. O para bize iyi geliyordu ay ortasında az da olsa. Bugün çok moralimi bozdu bu olay. Eşim de iş bulamıyor ve çok korkuyorum bunların daha iyi günlerimiz olmasından. İyi şeyler olmasına gerçekten çok ihtiyacım var.
ben öyle bakmiyorum olaylara.
cocugunu türkiyede birakip gitmek ne demek birkere?
insanlarin ilkel ve saf hallerini kullanarak almanyada para var gelin diyerek insan avina cikmislar derim ben buna. kandirmak derim.
alman devleti türk ve baska yabancilara bosuna iyi davranmiyor. ülkelerinden kopardilar kullanmak amacli gayet bunun bilincindeler.
fakir bir insana sana milyarlar verecegim gel ayagimi öp demek nekadar etik nekadar ahlaki ?
almanyanin zamaninda yaptigi da buna benzer. etik degildi. karsindaki insanin zayif yönüyle oynamak etik degildir.
benim seviyeme laf eden de fikirlerimi sunduktan sonra bana verilen cevaplari okusun.. etkiye tepki.
ama neyse ya türkiye üste cikmaya calisanlarin ülkesi. kendini görmeyenlerin ülkesi unutmusum :) genelin en normal hali zaten. benim mentalitem farklidir. fikrimi söylerim ama türkiyede yasayan bir insan bu beni sucluyor olarak algilayabilir tabiki. standartiniz kapasiteniz bu cunku. suclamak suc sucsuz suclanmak vs..
kendi fikrini söylüyor denilmez bu bizi sucluyor denilir elbet. yeterki kendine bakmasin kimse ..sorun hep ötede dir tabiki. ama sorun ötede baskasinda ise ozaman o durumu degistiremezsin :)
ben suclu olsam ne olur olmasam ne olur.. sizin ülkeniz beni veya baskasini sucladikca degismeyecek. enerjinizi aklinizi üretime harcayin daha faydali :) isteyen yapar istemeyen bahane bulur
hersey bukadar basit. zor gören de baslamaz.
gurbetteki insanlari merak etmek killa hakani arastirmak dinlemek sonra dalga gecmek zaman kaybi. benden söylemesi..
Bugün sürekli ertelediğim dış tedavim için doktora gittim 2 dolgu bir kanal tedavisine 1700 tl verdim. Ek dersimiz kesildi ve ben bakicimizin ücretini gelmemesine rağmen ödüyorum. Artık sıfırı tükettik ne yapacağımızı şaşırdım.
Kalbinize, yüreğinize sağlık. Annem emekli olduğunda ikramiyesi ile şu an oturdukları evi aldılar, benim emekliliğimde bir araba bile alabileceğim meçhul. Ben büyürken eve iki maaş girerdi, her akşam mangal yaktığımızı hatırlıyorum. Balık, et korkusuzca alınırdı o iki memur maaşıyla. Peki şimdi? Kimse sorgulamıyor, dalga geçer gibi bana kocan bakkal dükkanı açsın diyor gelmiş, mühendis adam ne anlar diye düşünen, empati yapan yok. Asla bakkalları küçümsemiyorum ama esnaflık zor iş denemiştik zamanında küçük bir kafe açarak. Bana 1300 ile geçiniyoruz yazılmış, neden ? Keşke 13.000 le geçinseler, neden bu tamah? Anlayamıyorum cidden.
Muhteşemsin cherryGitmeselermiş o zaman madem şartlar bu kadar kötüymüş
İlk giden kuşak zaten toplumumuzun sosyoküktürel olarak alt tabakasıysı. Doktor, mühendis, avukat adamlar fabrikada çalışmaya gitmedi ki. Gidenlerin burda adam gibi işleri, eğitimleri yoktu onun için fabrikada çalışmayı kabul etmişler. Almanlar da parasını verip çalıştırmışlar işte. İlkokul mezunu adamı fabrikatör mü yapsalarmış??
Ortada sömürülme falan da yok ya bence, burda açlıktan sürünen adam yerine konmaya adama iş, para verdi Almanlar onlar da ceplerinde mark, kafalarında fötr şapka daha önce adam yerine konmadıkları yere hava basmaya geldiler durum bundan ibaret.
Bu kadar drama yapmaya anlam veremiyorum.
Ortada tabi ki bir ayıp var o da bizim hükümetin, insanına sahip çıkamıyorsun onlar da çalışmak için başka bir yere gitmek zorunda kalıyor. Gidenler tabi ki babasının keyfine gitmiyor ama yazdığınız kadar da sömürü yok maaş var, emeklilik var, izin var toplama kampı değil ya
MMadem Almanlar sömürdü büyükbüyükbabayı çıkın gelin derim o zaman yaşamayın o pis heriflerle
Herkese iyi bayramlar, sağlıklı günler dilerim. Pandemiden beri kendimi motive etmeye çalışıyor olsam da maalesef iyi değilim. Başlıkta da dediğim gibi şükürsüz değilim ama kanaat etmekten de bıktım. İstanbul’da yaşıyorum, eşimin ailesinin evindeyiz kiramız yok, arabamız var. Ben çalışıyorum eşimi çıkarttılar covid19 nedeniyle. Durumumuz bu ne eksik ne fazla. Ve ben çok sıkıldım istediğimi yiyememekten, istediğim yere gidememekten. Çünkü herşey ateş pahası, sanki tatil sadece zenginlerin hakkı Türkiye’de. Etimi, kıymamı aylık alır dondurucuya atarım ama örneğin bir balık, bir pirzola bunlar lüks artık. Dün inatagramda gördüğüm bir yemeğe çok imrendim mesela cidden imrendim canım çekti.
Anneme anlattığımda aman kanaat et, evin kira değil, araban var diyor. Ben şartlarım için elbette şükretsem de bu kanaat kültürü bana göre değil. Türkiye’de ne şahane yerler var ama gidemiyoruz. Euro 8’i geçti zaten yurtdışı hayaline hiç girmiyorum bile. Ki o da benim için üzücü bir detay...
Ayrıca iş ile ilgili de sıkıntılarım var, hak etttiğim yerde değilim olacağım da yok kabullendim yani deklare edildi bana zaten. Pandemi yüzünden de şahtık şahbaz olduk iyice tadı kaçtı işlerin. Ama işten de çıkamam çünkü eşim işsiz. Kimbilir ne zaman iş bulacak?
Gerçekten mutsuzum, bu durumun değişeceğini de pek sanmıyorum ama bu mutsuzluk beni yoruyor artık.
Kedilerim için herşeye katlanırım.E üç kedinin bakımı bizimkine yakındır zaten mali anlamda. Üç aşı, üç mama, üç parazit, üç kullanımlık kum, oyuncakları, hastalıkları...
Tatili de biz senelik Aralıkta rezervasyon yaptırıyoruz üç beş günlük. Bütün sene ödüyoruz. Zor işler.
Hepimiz için zor.
Ben hatırladım sizi datçadaki yazlığa gidemiyordunuz. Yani ya komşuya anahtar vereceksiniz yada apartman görevlisi varsa ona vereceksiniz yada civarda pansiyon fln varsa kedileri vereceksiniz başka yolu fa yok maalesef
Kedilerim hayatımın neşesi. Çok da masrafları yok. Senede 1 aşı. Maması kumu. Ya da gözüme gözükmüyor. Bu arada 90 lira giriş nedir ya...pandemiden dolayı tatile gitmedim. Yakın yerlere gittim ama izmirdeyim. Iyi ki de girmemişim...fiyatlar fenaymış...zaten pandemiden dolayı evde vakit geçiyor hep.Çok teşekkür ederim anlayışınıza öncelikle. Bana iyi gelen üç kedim var, onlar zaten başlı başına terapi gibi. Eşimle Türk kahvesi molalarımız var, film seanslarımız var evimi de çok seviyorum ama evet yetmiyor. Denize girmeye hasretim, Kilyos’da beachler var mesela günübirlik ama giriş 90 TL den başlıyor. İki kişi orası bile günlük 300’ü buluyor düşünün. Halk pljaına da gidemem laf eden olursa kusura bakmasın hiç. Hele korona varken hiç gitmem, bizim milletin temizliği malum. Ayvalık tatili bakıyorum şimdi üç gece 2700’e geliyor eli yüzü düzgün bir otelde. Sadece üç gece bakın ve yarım pansiyon.
Evlât gibi. Aşk gibi. Sevda gibi.O konuda yapacak bir şey yok malesef, şikayetim de yok açıkçası feda olsun. Çok daha zor zamanlarda bile vazgeçmedik onlardan. Evlat gibiler Allah eksiklerini göstermesin.
... köyde yasayıp haftada bir kocasının gezmeye cıkardıgı, kaynana evine tatile gidince mutlu olanlar ..
istedikten sonra gayette güzel yurt içi yurt dışı tatil yapılır ...Ülkemizde tatil bile lux gorunuo bazı arkadaşların gözüne.Yurt dışında vizesiz gidilen yerlerin uçak biletleri bedava değil hanımefendi.Ayrica orda yapacağınız harcama da eurodur onların para birimi deil.Millet yanıbaşındaki sahile gidemio tatile siz vizesiz yurt dışı diosunuz çok komik.
Hanımefendi Amerika'da sıradan bir işte çalışan bir insan bile giyiminden kozmetiğinden kısıp tatile gitmiyor.Biseyden ki bu şeylerden lux değil kısıp tatile gitmek zaten ülkenin refah seviyesinin ne kadar düşük olduğunu gösterir.Siz herhalde TL nin kaybettigi değerin farkında değilsiniz.Tatil lux degik o yuzden kimse biseylerden kısmak zorunda kalmadan tatile gidebilmesi.Ama bu ülkede sizin gibi pek çok insanın kafasına bu çaresizlik psikolojisi işlemiş.Ondan kısıp bunu yapma psikolojisi.Ne acı ne kotu bir ekonomide olduğumuzda böylelikle kaniksanmis oluyor.Bu aarada kimse bana yurt dışı ucak bilet fiyatlarını ya da yurt dışındaki harcamaları anlatmaya kalkmasın çünkü ben hostesim.Dunyada gitmedigim ülke kalmadı.O işler o harcamalar öyle olmuyo.istedikten sonra gayette güzel yurt içi yurt dışı tatil yapılır ...
bu tamamen kişinin harcama önceliğine bağlı bir durum.
Bir yılda sigaraya alkole kıyafete kozmetiğe vs harcadığınız paralardan biraz kısarak; yurt içinde yapacağınız bir haftalık bir tatil parası ile gayette yurt dışında tatil yapılır. uçak biletleri pahalı o nedenle erken rezervasyondan ve yurt dışı için kış mevsiminde alın dedim çünkü kışın her yerde fiyatlar yarıya iniyor. Bende zengin değilim ama fırsatları kolluyorum gerekirse taksitle borç yapıyorum ve her sene tatilime gidiyorum. Yurt dışınada gittim ve gelecek planlarım arasında farklı ülkelere ziyaret planım var şu an para biriktiriyorum her ay az az atıyorum kenara. Yani imkansız değil tamamen istekle alakalı. Konu sahibininde şartları gayet uygun bunun için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?