Şükürsüz değilim ama mutlu da değilim...

Maalesef ki memleketteki gezme/tozma yeme/içme için harcamalar Avrupalı turistlere uyarlanmış. Fiyatlar onların rahatlıkla ödeyebileceği oranda.
Çoğu kişinin hali bu:/ 10 bin lirayı iki kişi biriktirip tatile çıksa dediğiniz gibi kafa rahat tatil bile yapamaz insan sürekli hesap yapmaktan.

Maalesef ki memleketteki gezme/tozma yeme/içme için harcamalar Avrupalı turistlere uyarlanmış. Fiyatlar onların rahatlıkla ödeyebileceği oranda.
Çoğu kişinin hali bu:/ 10 bin lirayı iki kişi biriktirip tatile çıksa dediğiniz gibi kafa rahat tatil bile yapamaz insan sürekli hesap yapmaktan.
Bana butun sene calisip 1 haftada hepsini yemek de garip geliyor kusura bakmayin sanki bir yil tatil icin calisilmis gibi.

Ne zaman ne olacağı belli olmuyor ki, bzde yurt dışındayız evet fiyatlar gayet uygun ama su da var ki acaip vergi aliyorlar, en ufak bir km aşsan direk para kesiyorlar.Esimin isi iyiyken virüsten hersey tepetaklak oldu.Neredeyse dort aydir evde.İs yeri cok az calismaya cagiriyor.Eksiye de dustuk.Ustelik tamda bebegin dogumu yakinken.Onca alinacak sey varken.Mecburen istedigimiz gibi yasayamiyoruz su dönemde.Bir kac euronun hesabini yapiyoruz.Esim ne alıyorsa borclara gidiyor.Yani demek istediğim iyiyken de birden kotu olabiliyor hersey kimin aklina gelir.Ne yapalim yapacak birsey var mi .Allah can sagligi versin

Ne zaman ne olacağı belli olmuyor ki, bzde yurt dışındayız evet fiyatlar gayet uygun ama su da var ki acaip vergi aliyorlar, en ufak bir km aşsan direk para kesiyorlar.Esimin isi iyiyken virüsten hersey tepetaklak oldu.Neredeyse dort aydir evde.İs yeri cok az calismaya cagiriyor.Eksiye de dustuk.Ustelik tamda bebegin dogumu yakinken.Onca alinacak sey varken.Mecburen istedigimiz gibi yasayamiyoruz su dönemde.Bir kac euronun hesabini yapiyoruz.Esim ne alıyorsa borclara gidiyor.Yani demek istediğim iyiyken de birden kotu olabiliyor hersey kimin aklina gelir.Ne yapalim yapacak birsey var mi .Allah can sagligi versin

Allah herkesin yardımcısı olsun inşallah, alışılan rahattan vazgeçmek de zor oluyor. Bebişinizle birlikte sağlıklı ömürler dilerim.

Erken tatil paketi kredi kartına uymuyor, günlük yaşadığımız için. Limit bitiyor, o ay ortada kalıyoruz uymuyor bize. Bir de benim tatil anlayışım en azından bir kaç gün konforu tadabilmek, elimi bir şeye sürmemek yani araç bagajındaki sandaye ile rahat edemem. En azından 4-5 gün konforu hak etmiyor muyum bütün sene eşşek gibi çalışıp.
İnanmazsın en zevk aldığım tatil motor tepesinde omuzlarımız ağrıyana kadar yol gidip spontanr kaldığımız, bazen yer bulamadığımız ve gezmekten yorulup ayaklarımıza kara suların indiği tatildi. Oradan da rock festivaline geçmiştik, rezilliği tahmin edersin:D

İnanmazsın en zevk aldığım tatil motor tepesinde omuzlarımız ağrıyana kadar yol gidip spontanr kaldığımız, bazen yer bulamadığımız ve gezmekten yorulup ayaklarımıza kara suların indiği tatildi. Oradan da rock festivaline geçmiştik, rezilliği tahmin edersin:KK70:

Ya bilmiyorum gençlikte mi zevk alınıyor böyle şeylerden bizim de oldu öyle yolculuklarımız çok az para, spontane ve çok eğlendiğimiz ama şimdi belki de ülkenin haliyle paralel olarak artıyor mutsuzluğum.

Kamp tatili düşünmez misiniz?
Çok güzel kamp yerleri var, düşük bütçeli oldukça keyifli bir tatil.
Ben börtü böcekten fobi derecesinde korktuğum için yapamam ama aracınız var ve düşük maliyetle müthiş keyifli tatil için pek de başka bir şeye ihtiyacınız yok.

Herkese iyi bayramlar, sağlıklı günler dilerim. Pandemiden beri kendimi motive etmeye çalışıyor olsam da maalesef iyi değilim. Başlıkta da dediğim gibi şükürsüz değilim ama kanaat etmekten de bıktım. İstanbul’da yaşıyorum, eşimin ailesinin evindeyiz kiramız yok, arabamız var. Ben çalışıyorum eşimi çıkarttılar covid19 nedeniyle. Durumumuz bu ne eksik ne fazla. Ve ben çok sıkıldım istediğimi yiyememekten, istediğim yere gidememekten. Çünkü herşey ateş pahası, sanki tatil sadece zenginlerin hakkı Türkiye’de. Etimi, kıymamı aylık alır dondurucuya atarım ama örneğin bir balık, bir pirzola bunlar lüks artık. Dün inatagramda gördüğüm bir yemeğe çok imrendim mesela cidden imrendim canım çekti.

Anneme anlattığımda aman kanaat et, evin kira değil, araban var diyor. Ben şartlarım için elbette şükretsem de bu kanaat kültürü bana göre değil. Türkiye’de ne şahane yerler var ama gidemiyoruz. Euro 8’i geçti zaten yurtdışı hayaline hiç girmiyorum bile. Ki o da benim için üzücü bir detay...

Ayrıca iş ile ilgili de sıkıntılarım var, hak etttiğim yerde değilim olacağım da yok kabullendim yani deklare edildi bana zaten. Pandemi yüzünden de şahtık şahbaz olduk iyice tadı kaçtı işlerin. Ama işten de çıkamam çünkü eşim işsiz. Kimbilir ne zaman iş bulacak?

Gerçekten mutsuzum, bu durumun değişeceğini de pek sanmıyorum ama bu mutsuzluk beni yoruyor artık.

bu mesajınız dışında başlıktaki hiçbir yorumu okumadım. züğürt tesellisine inanmam; bence son derece aklı başında ve ifade ettiklerinde haklı olan birisiniz. benim neredeyse zaruri harcamam 0 ve çalışıyorum, buna rağmen kuruyemiş bile pahalı geliyor. kajunun kilosunu 177 liraya gördüm markette daha ne diyelim yani. aman kanaat et, aman onu değil bak şunu ye, aman zaten şuyun var, vs. de anca insanı iki gün idare eder, sonra yine sorgulamaya başlarsınız. bunun suçlusu bizler değiliz, emin olun biraz eğitim almış, biraz okuyan araştıran, yaşıtlarımız ve meslektaşlarımızın farklı ülkelerdeki durumlarını bilenler olarak az bile isyan ediyoruz bence. umarım hedeflerinize ulaşırsınız.

Kamp tatili düşünmez misiniz?
Çok güzel kamp yerleri var, düşük bütçeli oldukça keyifli bir tatil.
Ben börtü böcekten fobi derecesinde korktuğum için yapamam ama aracınız var ve düşük maliyetle müthiş keyifli tatil için pek de başka bir şeye ihtiyacınız yok.

Delilik derecesinde böcek fobim var,bir de çok su içer çok sık wcye giderim eşim de teklif ediyor ama ona zehretme potansiyelim fazla.

Gitmiyor muyuz gidiyoruz bir şekilde. Ama kafam hep dolu, hep hesap kitapla gittim. Bodrum’a gittim geçen sene hep temkinli yedim içtim, kafamda hesap makinesi vardı hep.
Biz gitmiyoruz valla izmirliyiz cesmeye beache bile sezon bitene kdr en fazla 3 kere giderim oda yemem icme olmadan. Siz gidebiliyosaniz o bile iyi

Delilik derecesinde böcek fobim var,bir de çok su içer çok sık wcye giderim eşim de teklif ediyor ama ona zehretme potansiyelim fazla.
Anladım, benim gibisiniz.
İlanlarda görüyorum, bayağı denize sıfır apart oteller var muhteşem koylarda, sadece oda kahvaltı ama çevrede sahil yeri olduğundan bir şeyler yiyebilecek yerler mevcut.
Fiyatları oldukça makul, gerçi çocuk falan yoksa bazı oteller taban fiyata inmiş.
5 gün yerine 3 gün de gidilebilir.
Bütün bir sene çalışıp birkaç gün tatil yapmalısınız ya, sıkı bir araştırmaya girin, bütçenizi belirleyin ve her seçeneği gözden geçirin derim.
Küçük beldelerde fiyatlar çok daha uygun.

O konuda haklısınız pek çabam olmuyor. Çünkü çok yorgunum, genç de değilim artık biraz konfor arıyorum. Ülke insanı zihnen de yoruyor malesef, bitkin ve bıkkın oluyorsunuz. Kafa dağıtalım iki bira içelim deseniz hop o bile artık lüks. İnsanlar deşarj olamıyor, ben olamıyorum en azından.
Seni tüm kalbimle ruhumla anlıyorum, bunu söylemeye geldim.daha fazla konuşursam seni dibe çekerim çünkü hiçbişeyden umudum yok

Biz geçen hafta Marmaris’te tatildeydik. 2400 konaklamaya verdik, kahvaltı dahil 8 gün için. Butik bir çiftlikti. Hemen hemen her oda ya da evin kendi müstakil girişi olan. Kahvaltıları ve yemekleri(isteğiniz dahilinde istediğiniz yemeği çok leziz ve uygun; çorba:10 lira, kahve:8 köfte:25 diğerlerini hatırlamıyorum:/ yapıyorlardı. Sahibi ve çalışanları çok şirin, sahili de çok sakindi. İki tane salıncak vardı, biri deniz üzerinde, bebeğimi emzirip onla uyudum salıncakta. Öyle iyi geldi ki bana.
Konu sahibi düşünürseniz adres yazayım size :KK24:

Çok teşekkür ederim anlayışınıza öncelikle. Bana iyi gelen üç kedim var, onlar zaten başlı başına terapi gibi. Eşimle Türk kahvesi molalarımız var, film seanslarımız var evimi de çok seviyorum ama evet yetmiyor. Denize girmeye hasretim, Kilyos’da beachler var mesela günübirlik ama giriş 90 TL den başlıyor. İki kişi orası bile günlük 300’ü buluyor düşünün. Halk pljaına da gidemem laf eden olursa kusura bakmasın hiç. Hele korona varken hiç gitmem, bizim milletin temizliği malum. Ayvalık tatili bakıyorum şimdi üç gece 2700’e geliyor eli yüzü düzgün bir otelde. Sadece üç gece bakın ve yarım pansiyon.
Bizim otelde uc gece 120 eur 🤦🏼‍♀️
Gecen hafta sonu kacamak yaptik , hersey dahil denize sıfır otelde , iki gece icin 150 eur ödedik yani 1200 tl , Türkiye'de insanlar kafayı yemiş, bunlar nasil fiyat boyle

Sizi cok iyi anliyorum, isyan etmekte sonuna kadar haklısıiz artik tum ulke karin tokluguna tamah eder duruma gelmiş ama bu insanca yaşamak degil sadece survive etmek ( Türkçesini bulamadim 🤦🏼‍♀️)

O konuda yapacak bir şey yok malesef, şikayetim de yok açıkçası feda olsun. Çok daha zor zamanlarda bile vazgeçmedik onlardan. Evlat gibiler Allah eksiklerini göstermesin.
Şikayetiniz olsun diye söylemedim ama her şey aynı anda olmuyor. Evlat gibi dediniz
Tek maaşla 3 evlatla geçinmek ve tatile gitmek bu dönemde çok zor

Bizim otelde uc gece 120 eur 🤦🏼‍♀️
Gecen hafta sonu kacamak yaptik , hersey dahil denize sıfır otelde , iki gece icin 150 eur ödedik yani 1200 tl , Türkiye'de insanlar kafayı yemiş, bunlar nasil fiyat boyle

Sizi cok iyi anliyorum, isyan etmekte sonuna kadar haklısıiz artik tum ulke karin tokluguna tamah eder duruma gelmiş ama bu insanca yaşamak degil sadece survive etmek ( Türkçesini bulamadim 🤦🏼‍♀️)
Hayatta kalmaya çalışmak, ya da onun için mücadele etmek:/
Avrupa fiyatlarının da üstünde otel fiyatları burda:/
Özelden yazabilir misin Milana, o yerin adını🙏🙏

Back
X