Sülalecek Yapılan Kutlamalar, her gün ailenin aranması

Yok artık nikah gününüz size özeldir bence ona karışmazlar.

Madem yılbaşı onlarda ailecek kutlanıyor,kendi ailenizi davet etme gibi bir durumunuz yok mu onlarda gelsinler,şehir dışında diye biliyorum ama hem onlar için hem de sizin için değişiklik olur.

Bayramlarda bir araya tabi ki gelinir ama özel günlerde yalnız vakit geçirseniz daha uygun olur artık ailesi sensin önce sana vakit ayırmalı daha sonra ailesine hastalık dışında..

Madem yılbaşı onlarda ailecek kutlanıyor,kendi ailenizi davet etme gibi bir durumunuz yok mu onlarda gelsinler,şehir dışında diye biliyorum ama hem onlar için hem de sizin için değişiklik olur.
İmkansız. Arada 1000 km var neredeyse öyle pat diye gelip gidemezler. Sürekli böyle olacaksa ben de bu günleri ailemin yanında geçiririm muhtemelen.

Buradaki problemler beraber yaşamaktan kaynaklanmıyor yalnız. Diğer çocuklarının evleri ayrı da ne oluyor? Yine özel günler topluca kutlanıyor.
Diğer çocukların eşleri birşey demiyor mu hiç?

Seni en iyi anlayacaklar arasında bende varım arkadaşım çünkü bende kv ile beraber oturanlardanım.
Bir kere beraber yaşamayı kabul ettinmi özel gün kalmıyor başbaşa olmak ne mümkün bu durumlara alışmaktan başka çare kalmıyor. Benim kv ne bir yere gider kalır nede günü birlik dışarı çıkar 24 saat birlikteyiz. Demem o ki alışmalısın eşin seni anlamaz

bencede bir şey söylemeyin..sonra gelin soğuk bize katılmıyor..eşinizlede aranız açılır..ne gerek var..her şeyi tatlıca halledin ..bu bayramda kendi anneme gideceğim onlar çağırıyor diye kaçamak yaparsınız..kv denle toplandıktan sonra eşine birazda dışarı çıkalım başbaşa gezelin felan..ama diğer türlü yaparsanız kötü olurunuz eşiniz ve ailesi tarafıyla..

Haklı olarak eşinizle vakit geçirmek istiyorsunuz anlıyorum, aileden kötü bir tavır görmediğiniz ve birlikte yaşadığınız için idare ediyorsunuz.
Orta yolu bulmanız gerek ama iç huzurunuz için. Sizin aileniz ile ilişkileriniz ne durumda bilemiyorum ama eşit durulmuyorsa iki tarafa sorun var bir yerlerde. Sonuçta sizde askıda büyümediniz, sizin ailenizde ister muhtemelen yılbaşı vs birlikte kutlamak.
Huzursuzluğunuzun bir sebebi de bu olabilir.

Diğer çocukların eşleri birşey demiyor mu hiç?
Demiyorlar işte o ilginç. Herkes bu düzende gidiyor, onlar 15 senelik evliler bir de. Daha önce evleri yakınken her hafta sonu toplanırlarmış. Yine şu anda azgörüşüyorlar ama benim aile yapım tam tersi olduğundan garip geliyor.

Bizimkiler o kadar değil çok şükür, kayınvalidem mecbur kalmasa gelmiyor gerçekten ama geldiğinde de huzursuz oluyor anlıyorum. E ben de rahat edemiyorum o zaman geriliyorum, ne yapacağımı bilemiyorum.

Aynen işte herkes bu düzene yıllardır uymuşken ben kötü olmak istemem. Kırılsınlar da istemem iyi insanlar ama eşimden de bir denge kurmasını ve artık asıl ailesinin ben olduğuöu bilmesini isterdim...

Benim ailem başka şehirde ama eşim elinden geleni yapıyor yine. Daha bir aylık evliyken kardeşlerimi çağırdı bize üzülüyoruz diye. Gezdirdi, tozdurdu çok ilgilendi. Babamı, annemi de çağırıyor atlayın gelin diyor ama bizimkiler pek yanaşmıyor...

Sadece bir kere çok fazla iç içe olduğumuzu ve benim alışkın olmadığımı söyledim de "bir gün onları kaybettiğimde bu sözü sana hatırlatırım" dedi.

Onları kaybettiğinde bana laf hatırlatmaya vakit aramayacaksın, bu tip konuşmanın şimdiki duruma faydası yok derdim ben olsam eşime. Bu uygun bir konuşma bitirici bir laf değil.

Sizin duruma düşmemek için (ailerin yapıları biraraya gelme konusunda farklı) onun kadar sık görüşmememi vs. bizde işler böyle, benim alışkınım olduğum şey bu deyip kendim için daha normalleştirdim zamanla, orta yolu öyle bulduk. Benim ne yaptığıma dair birşeyler söylemesinde mana da aramıyorum artık, ben konuşsam aynı şeyleri söyleyeceğim şeylerse sorun yok. X anlatmıştır zaten diyorum, konuşmanın süresini kısaltıyorum :)

Ama doğum günü vs. için kendi doğum günüm kendi kararım derdim, başkasınınkine giderim, bayram tatilini falan eşit böleriz ama kalabalık ortam sevmediğimizi ikimiz de biliyoruz. Kendiminki haricinde sorun çıkarmam yani, eşimin benim aileme de bize gelin davetini içinden gelerek yaptığına da eminsem. 3-4 saatlik bir şey için bozmazdım güzel ortamı ama yılbaşını falan baya bir uzun süredir başbaşa geçiriyoruz diye yapabiliyorum bunu. Onun telefon aramaları iki saate yakın benimki 10 dakka falan sürüyor, beklerken çerezlerin güzellerini falan seçiyorum

Ben bu durumları hiç anlayamıyorum ya. Ben eşimin ailesinin oldugu şehirde otursam birde tüm özel günleri maaile geçirsem benim annem babama ayıp olur diye içim içimi yer. Derim ki, normalde burda yaşıyorsak bayram seyran tatil yılbaşı annemlerin yanındayız. Gelin gelenden gelir derler sizde de öyle olmuş. Ben kati suretle böyle bir şeye izin vermezdim. Erkek haliyle bu derece ana kuzusu oluyorsa ben bir bayan olarak 1000 km öteye geliyorsam ailemden ayrı, o bedeli bu adam öder derim.

e madem eşinizin tavrının net olmasıyla ilgisi yok o zaman eşinize söyleyin istemediğinizi işte. daha önce ''çok içiçe olmayı sevmiyorum'' dediğinizde '' birgün onları kaybettiğimde bu sözü sana hatırlatırım'' diye olayı dramatize edip konuyu kapatan bir adama da ne ne kadar anlatılır bilemicem.

Bende seninle aynı dertlerden muzdaribim.
Evlilik yıldönümümüzü bile bizimle kutlamak istiyolar

Doğumgününü 1gün önce birlikte sülalece kutluyoruz, asıl gün arkadaşlarla yada başbaşa.

Bayramlarda da koloni halinde onlara takılıyoruz ve ben kendi akrabalarımı göremiyorum.

Eşimle nekadar konuştuysam ya benim yanlış olduğunu düşündüğünü ya kırıldığını gördüm.

Oyüzden artık annesinden artık bi adım önde gidiyorum. D.gününden 1 hafta önce arayıp asıl günden 1kün önce kutlamaya çağırıyorum.

Şu herşeyi söyleme huyuna çözüm bulman daha zor çünkü konuştukça onları yabancı gördüğünü sevmediğini falan düşünür.

bence bu aile sevgilerini doya doya yaşıyor ne güzel
takdir ettim
birbirine bağırıp çağıran insanlara örnek olsun
işte kendilerine de yakın çevresine de değer veren insanların arasındasınız kıymetini bilin derim :)

Ben şunu anlatamıyorum sanırım, kırarak söylemek zaten çok basit.
İstemiyorum, gelmesinler, ben sakinliği severim gibi sözlerle zaten olay hallolur ama bunu hak edecek insanlar değiller, eşimin de yanlış anlamasını istemiyorum. Klasik aileyi istemeyen gelin modu olmasın diye soruyorum nasıl anlatmak gerektiğini.

sen baştan kabul etmişsin beraber oturmayı yapçak birşey yok..ama şanslısın ailesi iyi insanlar..onlara konuşarak isteğini yapabilirsin..

hak etmekle ne alakası var, bu kadar dramatize etmeye gerek yok. nasıl anlatmak gerektiğini soruyorsun da eşine zaten uygun bir dille ''hoşlanmıyorum içiçe olmayı'' demişsin ve cevabını almışsın işte. o hoşlanıyor ama belli ki sizin hoşlanıp hoşlanmamanızı takmıyor. bu arada söz konusu yılbaşında eve gelmeleriyse sizin durumunuzda zaten gelmesinler demen uygun olmaz, başta beraber yaşıcaz diye anlaşmışsınız ev konusunda.

iyi de "bir gün seni de kaybedebilir" o zaman da başbaşa geçirmediğiniz özel günler için üzülür mü acaba
sürekli toplu kutmaları ben de hiç sevmiyorum mesela biz sülalecek kutamayı 2-3 gün önce yapmaya karar verdik, yılbaşında kendi çekirdek ailemiz olcak sadece belki böyle bi çözüm bulunabilir
bayramlar asıl ana babalar için zaten, ama diğer özel günler için gönül koymamalı kimse, sonuçta başbaşa kalmak kutlama yapmakta bi ihtiyaç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…