her cümlesine katılıyorum..ama maalesef bu olayda,ırkçılık olyındaki gibi olacak sanırım MuneValla milena'cım, biz insan evlatları dinimizi bilmiyorsak bunu ona buna bağlamayalım, dönüp kendimize bakalım, Hak'la batılı birbirine karıştıranlar önce kendilerini sorgulasınlar, din diye yapılanların birçoğu gelenektir ama bunu bile bilmiyor kimi, o din sandıkları gelenekleri Atatürk mü öğretmiş onlara, kolaydır birilerini suçlamak, oysa herkes inancından kendi sorumludur, öldüğümüzde sen niye bunu böyle yaptın diye sorguya çekildiğimizde şeeyyyy valla suçlusu Atatürk derseniz dayarlar yüzünüze ayeti. Bu aynen TC yasalarını bilme zorunluluğu gibidir, bir suç işlediğinizde hakim karşısına çıkarsınız bilmiyordum diyemezsiniz, anayasadaki şu madde çıkar karşınıza " Her Türk vatandaşı yasaları bilmekle yükümlüdür" Her müslümanda dinini bilmekle yükümlüdür, ayet var kapı gibi açıp okusunlar.
Kim melek? Onlar Peygamber miymiş ki melek gibi olsunlar, hepsi kul ama halkına "kulum" diye hitap eden kullardan.
Kul dediğinin kusurları olur, kimse kusursuz değildir bu hayatta, kızlarımız? Yorum dahi yapmayacağım bu kısma, zamanında çoook şeyler görmüş geçirmiş bir kadınım, dilin sahibine ettiğini bir sürü insan bir araya gelse edemez.
Suç oranlarıDün seyrettiğim bir haberi aktarayım bu mevzuya cuk oturur, adamın teki Bursa'da bıçaklı saldırıya uğruyor, bıçak kalbin tam altından giriyor, apar topar hastaneye kaldırılıyor, kalbe giden damarlar vs bir sürü yeri epey hasar alıyor yoğun bakımda yatıyor, saldıranlar serbest bırakılıyor, neden dersen öldürme kastiyle yaralama değilmiş kalbin altına saplanan bıçak, tek bıçak darbesiymiş efendim, sizin yasalarınızda boşluk olursa memleket yüzde yüz müslüman olsa da suç işlenir, o zaman S.Arabistan'da niye hapishane var, hadi onu da geçtim, ordaki tutuklular neden bir müslüman ülkesine yakışmayacak şekilde muamele görüyor?
Ayhhh yeter gari bu kadar
Tarihi öyle bir zırva haline getirdiler ki; bir zaman da Fatih'in annesinin peygamber soyundan geldiğini ve Hz Muhammet'in akrabası olduğunu söylemişlerdi. Ne yapayım akrabasıysa; Hz Adem peygamber de benim akrabam..
niye kız sen adem kızı değilmisin inkarmı ediyosun hıay çok güldüm ya daha neler
her cümlesine katılıyorum..ama maalesef bu olayda,ırkçılık olyındaki gibi olacak sanırım Mune
niye kız sen adem kızı değilmisin inkarmı ediyosun hı
olumlu ve olumsuz yönleriyle tarihimiz değilmi..yok ben homo habilisten geldim
şaka bir yana ona bir şey diyemem inançtır da benim kastettiğim fatih sultan mehmetin peygamber soyuna dayandığı iddiası
böyle çarpıtmalara gerek yok o zaten kendi özünde değerli bir insan
olumlu ve olumsuz yönleriyle tarihimiz değilmi..
Bunları konuşmaya hala hazır değiliz sanırım..aynen öyle ya eşcinsel ya da hristiyan olması neden batıyor anlamıyorum
mühim olan nasıl yönettiği
Bunları konuşmaya hala hazır değiliz sanırım..
kesinlikle..bu kafayla konuşabilmekten gittikçe uzaklaşıyoruz
hatta iki ayrı yöne ayrılıyoruz bir kesim
Bana kalırsa cumhuriyetin ilk yıllarında şu anki durumdan daha özgürdü, daha çağdaştı insanlar..
Yok Mune haklısın zaten, o laf sana değildi. mervecik'in rahatsız olduğu nokta şu: Günümüzde kimi gruplar tarafından Osmanlı melek, kusursuz, muhteşem bir devlet olarak gösterilip Cumhuriyet karalanmaya çalışılıyor. ''Bakın Osmanlı yönetimi zamanında ne kadar mutlu, huzurlu ve refah doluymuşuz. Oysa ki Cumhuriyet geldi ne oldu? Tüm ahlaksızlıklar baş göstermeye başladı.'' deniliyor. Verdikleri örnekler bile hep aynı. Yok neymiş Osmanlı döneminde kadın çok değerliymiş, ama bir Cumhuriyet gelmiş kadın kabak çekirdeği gibi açılmaya başlamış, değerini kaybetmiş. Kadınlarımız Osmanlı döneminde ne güzel çalışmazlarmış ama Cumhuriyet gelmiş öğretmen, doktor, milletvekili, savaş pilotu olmaya başlamışlar. Okumaya büyük şehirlere giden kızlarımızın hali ortadaymış.Hatta geçenlerde bir zat-ı şahane de dedi ya: Kızlar okuyunca erkekler evlenmeye kız bulamıyormuş.Eskiden ne kadar dindarmışız şimdi etraf dinsiz dolmuş, suç oranları da bu yüzden artmış. Atatürk alkoliğin tekiymiş, oysa ki bir Osmanlı padişahlarına bakın hepsi adeta birer peygamber, yüzlerinden nur akıyor.
Bu insanların dediğine göre eş cinsellik de Cumhuriyet icadı, hayat kadınlığı da, zina da. Hatta şey diyen bile gördüm: Atatürk'e bakın karısını hemen boşamış ama padişahlarımız öyle miydi? Karılarına sahip çıkar mücevhere boğarlardı.
Yani bu adamların Osmanlı'yı bu kadar yüceltmesinin sebebi halkın o dönemlere özendirmeye çalışmak, Cumhuriyeti kötülemek alttan alttan. Başarılı da oluyorlar maalesef Mune.
ne alaka kapanmakla şeytan olmanın ne cahilsin ya sen. kapanmak şeytan olmaktan ötürü mü olmuşAynen öyle diyorum. Önce saçma sapan hikayelerle, masallarla Osmanlı'yı ve padişahları yüceltiyorlar, ardından din sömürüsüne devam... Atatürk içkiciydi, çalgıcıydı, din düşmanıydı, dini yok etti... bilmem ne... Kahrolsun laiklik, dinsizlik falan... Eskiden eşcinsellik yokmuş, hırsızlık yokmuş, zina yokmuş hatta seks bile yokmuş çocukları leylekler getirirmiş masalları... Şeriat isteriz lafları... Hadi kadınları kapatalım, çarşafa sokalım çünkü kadınlar şeytan, fitneci, fesatçı... Sonra da din tüccarlarına daha çok oy ver, para ver, güç ver... Sıktı artık bunlar.
siz niye tartışıyorsunuzki anlamadımne alaka kapanmakla şeytan olmanın ne cahilsin ya sen. kapanmak şeytan olmaktan ötürü mü olmuşklavye silahşörü seni
siz niye tartışıyorsunuzki anlamadım
bana hiç hakaret etmedi o nedenle bir şey diyemiycem tatlım..ne tartışcam bunla kız dalga geçiyorum :) kimse trollun teki amacı ortalığı karıştırıp insanların inançlarına hakaret etmek. :)
ne alaka kapanmakla şeytan olmanın ne cahilsin ya sen. kapanmak şeytan olmaktan ötürü mü olmuşklavye silahşörü seni
Evet,tam da ondan bahsettim.Yorumunuzu gördüğüme sevindim,keyifle okuyorum sizi.
Elbette,söylediğiniz çok doğru.Ama bizim dediklerimizle yaptıklarımız hiç tutmaz.Tuhaf geliyor bu yüzden okuduklarım.
kimse sütten çıkmış ak kaşık değildir,hatasız kul olmaz
ama sizin dediğiniz gibide değil,yok eşcinsellikmiş falan filan
Avrupa yazıyor çiziyor,karalamak amaçlı,bir güruhda buna inanıyor
inanmak bedava nasıl olsa...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?