- 4 Temmuz 2014
- 3.508
- 3.431
- 168
'' Kostantiniyye elbette fetholunacaktır. “Onu fetheden kumandan ne güzel kumandan, onu fetheden asker ne güzel askerdir.”aynı şeyler yazılıp çizilmiş yine,bir insan eşcinsel yada alkol kullanabilir
ama bunu yapmadığı takdirde sen eşcinselsin yada alkol kullanıyorsun Müslüman değilsin dersen
bu hakarete,iftiraya girer
kimse padişahları tanrılaştırmıyor,herkes söylediği sözlere dikkat etsin
Atatürk'ü tanrılaştırıyorsunuz diyenlerede kızmayın o halde
misal Atatürk hakkında bir sürü iddialar var,napalım hemen inanalım mı
nedir bu işine gelene inan,işine gelmeyene inanmama durumu
kimse Atatürk'ü örnek verdim diye taarruza geçmesin sakın !
osmanlıya açıkça düşmanlık besliyorlar bazıları
benim bir düşmanlığım yok kimseye
ben inanmıyorum eşcinsellik olduğuna,safsata başka bir şey değil
önceki sayfalarda açıklamasınıda yaptım,tekrar tekrar yazmama gerek yok
mantıklı açıklama göremedim şu yazılanlarda
birde Osmanlı bizansın devamıymış,bakalım daha ne kadar saçmalanacak
fatih sultan mehmed Müslümandır kendisini bizzat peygamberimiz hadisinde bildirmiştir
'' Kostantiniyye elbette fetholunacaktır. “Onu fetheden kumandan ne güzel kumandan, onu fetheden asker ne güzel askerdir.”
bunu inananlar için yazıyorum,inanmayan yine inanmayacak zaten!
Şöyle bir teknolojide dil eğitimini bile devletten beklemek çok komik. Daha iyi bir eğitim sistemi ile bu kesinlikle yapılabilir ama örnek verdiğin ülkelere bakarsan onlardan da 3-5 dil bilenler var, tamamen kendi merak ve çabaları sonucu olmuştur. Aç olan insan doymak için yolunu illa ki bulur, bilgiye, bilime aç insan da fiyzanda olsa gider bulur onu. Bu tamamen bir bahane.Dedemizin mezarında yazanları öğrenemiyecekmiyiz.
Tamam Öğrenelim öğrenmesinde, Allah Aşkın'a bana söyleyin, kaç kişinin dedesinin mezarında Osmanlıca yazıyor.Mezarlığa gidip geliyoz, hiç Osmanlıca yazı gören oldumu? Gerçekten merak ediyorum. Ben görmedim.
Ayrıca illa kendimizi aşalım, kültürümüzü ilerletelim diyorsak, tüm Dünya'nın konuştuğu ortak dil ingilizceyi öğretsinler. Hala how ara you, fine Thanks and you....
Bir yurt dışına Çıkın, adamlar yaşlısı Genç'i takır takır İngilizce konuşuyor, nerde elini kolunu sallayan, bağırarak derdini anlatmaya çalışan birini görseniz, bilin ki Türk yani.
soy erkekten gelir ne demek yahubunu daha evvelde konuştuk burda,kadınlar yabancı biliyorum zaten
ama soy erkekten gelir,dolayısıyla Osmanlı hanedanı Türk'tür.
bak ilber ortaylı da türktür diyormuş.
yazdıklarınızı okuyup gülebilmek çok kolaymış ciddi. Mezar taşı bir örnek o ileri modern aklınızla bunu anlamıyorsanız gerek yok açıklamaya.''Hakaret yok hakikat var''bunlari okuyanda zannederki hergun dedesinin mezarinda osmanlica yazilmis ismini okumaya calisiyor...Osmanli zamaninda yasamis ve osmanlica yazi ile doseli dedesinin mezari nerde bilen kac kisi var acaba aramizda? Birden kiymete bindi eski mezarlar, taslarin yuzde 90i yurtdisina kacirildiktan sonra hem de.. Ne hikmetse...
Bir deli bir kuyuya bir tas atmis, kirk akilli cikaramamis'a dondu memleket..
sen kaç yaşındasın 20 li yaşlardasın yine muhtemelen.. Bu arada Peyami safa yı tanıyor musun aslında keşke önce onu sorsaydım şimdi buna da birşeyler söylersin elinde koz tuttuğunu sanıp ...bunlari okuyanda zannederki hergun dedesinin mezarinda osmanlica yazilmis ismini okumaya calisiyor...Osmanli zamaninda yasamis ve osmanlica yazi ile doseli dedesinin mezari nerde bilen kac kisi var acaba aramizda? Birden kiymete bindi eski mezarlar, taslarin yuzde 90i yurtdisina kacirildiktan sonra hem de.. Ne hikmetse...
Bir deli bir kuyuya bir tas atmis, kirk akilli cikaramamis'a dondu memleket..
tanıyıp tanımaması sorun mu sence açar google ı kopya-yapıştır yapar tamamdırsen kaç yaşındasın 20 li yaşlardasın yine muhtemelen.. Bu arada Peyami safa yı tanıyor musun aslında keşke önce onu sorsaydım şimdi buna da birşeyler söylersin elinde koz tuttuğunu sanıp ...
sen Atalarını merak etmeye bilirsin..Bi kere çoğumuzun dedesi göçmen
Bizim mezarlarda kiril alfabesiyle yazıyor mesela
O zaman siz de kiril alfabesi öğrenin hatta öğrenmeye mecbursunuz, neden çünkü ben dedemin mezarını okuyamıyorum (okuyabiliyorum kiril alfabesi.)
bu ne kadar mantıklıysa sizinki de o kadar mantıklı işte!
tatlım en bilinen seninde bildiğin Konya Mevlana Türbesine git orada arka tarafta mezarlar var eski mezarlıktır orası.Orada her mezarın başında Osmanlıca Türkçesi var. Türbeler aynı keza hep Osmanlı Türkçesi.Hiç mi görmedin ciddi kıyamam sana. Aslında kendi kökeninin mezarlığına da gitsen bulursun yani memleketinin mezarlığına eski mezarları bul hepsinde yazıyor emin ol. İngilizce konusuna gelirsek buradan çıkamayız.Ayrıca ingilizce ile Osmanlı Türkçesini nasıl karşılaştırıyorsun garibime gitti.Dedemizin mezarında yazanları öğrenemiyecekmiyiz.
Tamam Öğrenelim öğrenmesinde, Allah Aşkın'a bana söyleyin, kaç kişinin dedesinin mezarında Osmanlıca yazıyor.Mezarlığa gidip geliyoz, hiç Osmanlıca yazı gören oldumu? Gerçekten merak ediyorum. Ben görmedim.
Ayrıca illa kendimizi aşalım, kültürümüzü ilerletelim diyorsak, tüm Dünya'nın konuştuğu ortak dil ingilizceyi öğretsinler. Hala how ara you, fine Thanks and you....
Bir yurt dışına Çıkın, adamlar yaşlısı Genç'i takır takır İngilizce konuşuyor, nerde elini kolunu sallayan, bağırarak derdini anlatmaya çalışan birini görseniz, bilin ki Türk yani.
sen Atalarını merak etmeye bilirsin..
Ama inan ben çook merak ediyorum..
Malesef ki çoğunluğa ayak uyduracaksınız.
Sonuna kadarda destekliyorum verilen kararı..
Bu ülkede inan bu dil konusundaki yozlaşmalar hep sizin gibi zihniyetler nedeniyle ortaya çıktı.
az açın da tarih okuynada tarih bilgisiyle yorum yapın...yemin ederim tek kelimeyle cahillik....... tarih bilgisi olmadan kulaktan dolma bilgilerle google amcaya sorarak tarih öğrenilmze....fatih eşcinselmiş..sanane ..sananane bayan.....adam çağ atlatmiş koca dünyaya...istanbulu fethetmiş...sen napmışsın...anca 10 parmak yo yoo belkide iki parmak bildiğin klavyeyle osmanlı tarihi hakkında cahilce konuşuyorsun......edebinle oku..edebinle yaz.....edebinle araştır...edebinle otur oturduğun yerde derler adama......pis ifticacı
bunlar hep özentilikten canım..tatlım en bilinen seninde bildiğin Konya Mevlana Türbesine git orada arka tarafta mezarlar var eski mezarlıktır orası.Orada her mezarın başında Osmanlıca Türkçesi var. Türbeler aynı keza hep Osmanlı Türkçesi.Hiç mi görmedin ciddi kıyamam sana. Aslında kendi kökeninin mezarlığına da gitsen bulursun yani memleketinin mezarlığına eski mezarları bul hepsinde yazıyor emin ol. İngilizce konusuna gelirsek buradan çıkamayız.Ayrıca ingilizce ile Osmanlı Türkçesini nasıl karşılaştırıyorsun garibime gitti.
cahill laynnn bunlar ipek
ben konuşmuyorum smile lar konuşuyor misk.
Arkadaşlar Osmanlıca eski eserleri okumak için ve de anlamak için bizim eğitim sistemi yetmez. Sen özel bir çaba sarfedeceksin bunu akademik hayatına taşıyacaksın ancak o zaman olur.
Bazı şeyleri de eğitimden beklemek yanlış bence. Merakı olan açıp öğrenmez mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?