Sultanım Abdulhamit'im rahat uyu, emanetin emin ellerde

inkilap tarihinin de içeriği değişecekmiş, güncellencekmiş, du bakalım osmanlının son zamanlarını nasıl değiştirecekler kitaplarda

'' Kostantiniyye elbette fetholunacaktır. “Onu fetheden kumandan ne güzel kumandan, onu fetheden asker ne güzel askerdir.”
Bu hadisi biliyorum. Konuyu başka yere çekmem istemem ama hadislerin tamamanın da doğru olduğu hiç bir zaman kesin değildir.

Şöyle bir teknolojide dil eğitimini bile devletten beklemek çok komik. Daha iyi bir eğitim sistemi ile bu kesinlikle yapılabilir ama örnek verdiğin ülkelere bakarsan onlardan da 3-5 dil bilenler var, tamamen kendi merak ve çabaları sonucu olmuştur. Aç olan insan doymak için yolunu illa ki bulur, bilgiye, bilime aç insan da fiyzanda olsa gider bulur onu. Bu tamamen bir bahane.

bunu daha evvelde konuştuk burda,kadınlar yabancı biliyorum zaten
ama soy erkekten gelir,dolayısıyla Osmanlı hanedanı Türk'tür.
bak ilber ortaylı da türktür diyormuş.
soy erkekten gelir ne demek yahu tamam dinen cocuk babanındır (babanın dini neyse çocuk da o dinden doğar) ama soy babadan gelir ne demek nijeryalı bi kadınla türk erkek evlendi diyelim. çocuk %99 siyahi doğacak. bu çocuğun soyu sadece türktür diyebilir misin? soy bi tek babadan gelir demek de bana göre kadına şiddet. bu kadar değersiz değiliz arkadasım babanın ne kadar payı varsa annenin de o kadar payı var soyunda

yazdıklarınızı okuyup gülebilmek çok kolaymış ciddi. Mezar taşı bir örnek o ileri modern aklınızla bunu anlamıyorsanız gerek yok açıklamaya.''Hakaret yok hakikat var''

sen kaç yaşındasın 20 li yaşlardasın yine muhtemelen.. Bu arada Peyami safa yı tanıyor musun aslında keşke önce onu sorsaydım şimdi buna da birşeyler söylersin elinde koz tuttuğunu sanıp ...

sen kaç yaşındasın 20 li yaşlardasın yine muhtemelen.. Bu arada Peyami safa yı tanıyor musun aslında keşke önce onu sorsaydım şimdi buna da birşeyler söylersin elinde koz tuttuğunu sanıp ...
tanıyıp tanımaması sorun mu sence açar google ı kopya-yapıştır yapar tamamdır

Bi kere çoğumuzun dedesi göçmen
Bizim mezarlarda kiril alfabesiyle yazıyor mesela

O zaman siz de kiril alfabesi öğrenin hatta öğrenmeye mecbursunuz, neden çünkü ben dedemin mezarını okuyamıyorum (okuyabiliyorum kiril alfabesi.)

bu ne kadar mantıklıysa sizinki de o kadar mantıklı işte!

Son düzenleme:
Mezar taşı bir temsil olmuş ama bir polemik malzemesi olmaktan kurtaramamış kendini.

Hepsinden önce kaç kişi yılda kaç kere mezarlığa gidiyor da bunu okuma gereği duyuyor?

Daha mantıklı örneklerden gitmek lazım bence.

sen Atalarını merak etmeye bilirsin..
Ama inan ben çook merak ediyorum..
Malesef ki çoğunluğa ayak uyduracaksınız.
Sonuna kadarda destekliyorum verilen kararı..
Bu ülkede inan bu dil konusundaki yozlaşmalar hep sizin gibi zihniyetler nedeniyle ortaya çıktı.

az açın da tarih okuynada tarih bilgisiyle yorum yapın...yemin ederim tek kelimeyle cahillik....... tarih bilgisi olmadan kulaktan dolma bilgilerle google amcaya sorarak tarih öğrenilmze....fatih eşcinselmiş..sanane ..sananane bayan.....adam çağ atlatmiş koca dünyaya...istanbulu fethetmiş...sen napmışsın...anca 10 parmak yo yoo belkide iki parmak bildiğin klavyeyle osmanlı tarihi hakkında cahilce konuşuyorsun......edebinle oku..edebinle yaz.....edebinle araştır...edebinle otur oturduğun yerde derler adama......pis ifticacı

tatlım en bilinen seninde bildiğin Konya Mevlana Türbesine git orada arka tarafta mezarlar var eski mezarlıktır orası.Orada her mezarın başında Osmanlıca Türkçesi var. Türbeler aynı keza hep Osmanlı Türkçesi.Hiç mi görmedin ciddi kıyamam sana. Aslında kendi kökeninin mezarlığına da gitsen bulursun yani memleketinin mezarlığına eski mezarları bul hepsinde yazıyor emin ol. İngilizce konusuna gelirsek buradan çıkamayız.Ayrıca ingilizce ile Osmanlı Türkçesini nasıl karşılaştırıyorsun garibime gitti.

sen merak ediyorsan kendin git kursuna öğren
benim ilgi alanım değil bana lazım da değil osmanlıca
çoğunluğa ayak uydurmak zorunda değilim o zaman çoğunluk müslüman diye herkes müslüman mı olmak zorunda. mantığa bak

ben konuşmuyorum smile lar konuşuyor misk.

Arkadaşlar Osmanlıca eski eserleri okumak için ve de anlamak için bizim eğitim sistemi yetmez. Sen özel bir çaba sarfedeceksin bunu akademik hayatına taşıyacaksın ancak o zaman olur.
Bazı şeyleri de eğitimden beklemek yanlış bence. Merakı olan açıp öğrenmez mi?

bunlar hep özentilikten canım..
Kendi dinlerine, dillerine sahip çıkmayıp gidip başka dinlere dillere sahip çıkıyorlar..
inşallah yarın bir gün bir şey olunca o çok sevip sempati duyduğunuz Avrupalılar yüzünüze bakar..

ya sanki bunu söyleyenler eğitimde verilen ingilizceden bir halt anladılar da valla ben ailem ve kendi çabam sayesinde bu kadar geliştirdim ingilizcemi hiç eğitim sistemine falan borçlu değilim

almancam 0.

italyanca ve fransızcayı özel kurumda öğreniyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…