Sultanım Abdulhamit'im rahat uyu, emanetin emin ellerde

şeriata karşıyım bende..ne zaman düzelecek bu ülkenin hali,kimse kimseyi olduğu gibi kabul etmiyor,birde dayatma çıktı başımıza

bu gün okudum yeniçeride bile varlarmış.onların çadırı ayrı olurmuş savaşlarda yazıyordu sanırım..

bu gün okudum yeniçeride bile varlarmış.onların çadırı ayrı olurmuş savaşlarda yazıyordu sanırım..

Var tabii olmaz mı, Osmanlı eşcinselliği o dönemde ilk tanıyan devletlerden biridir hatta. Bu arada bunu kötü bir şey olduğunu düşündüğüm için yazmadım ama "ecdadımızda asla böyle bir şey yok!!" demeden bir araştıralım yani.

Osmanlı torunlarının resimlerini paylaştık gördünüzmü..son derece Avrupailer,ama bir kesim bunları nasıl hayal ediyor bilmiyorum..hayallarindeki ile gerçek farklı yalnız..

o yüzden mi dinde kadınlara eşini boşama hakkı bile mi verildi
islamiyeti işinize göre yorumlamayın biraz neyin nerede geçtiğini araştırın bence ..işinize geleni yazıp işinize gelmeyeni yok gibi davranmayın bakalım al bide bunlara daha niceleri var da gerek yok

Bakara
(223) kadınlarınız sizin ekinliğinizdir. Ekinliğinize dilediğiniz biçimde varın. Kendiniz için (geleceğe hazırlık olarak) güzel davranışlar takdim edin. Allah'a karşı gelmekten sakının ve her hâlde onun huzuruna varacağınızı bilin. (Ey Muhammed!) Mü'minler'i müjdele

Bakara
(227) Eğer (yemin edenler yeminlerinden dönmeyip kadınlarını) boşamaya karar verirlerse (ayrılırlar). Biliniz ki, Allah hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.

hadi selametle...

Osmanlı torunlarının resimlerini paylaştık gördünüzmü..son derece Avrupailer,ama bir kesim bunları nasıl hayal ediyor bilmiyorum..hayallarindeki ile gerçek farklı yalnız..

bu cahiller islamiyetten nefret ettikleri için osmanlı soyunun fiziksel özellikleri bile çirkin tanımlıyor işte..

dinde kadının hakkı yok demediki Norveçli,tutucu bazı kesimler için konuştu..kuranı kerimdeki yazılan ayetleri hiçe sayan yada hiç bilmeyen Müslümanlar var..

bu cahiller islamiyetten nefret ettikleri için osmanlı soyunun fiziksel özellikleri bile çirkin tanımlıyor işte..
canım Osmanlı sarayındamı diyeyim,sadece Müslümanlar yoktuki..gayri müslimler Müslüman oluyorlarmış..islamiyetin simgesi osmanlısdır diyen hata yapar bana göre..hz peygamberimizin vefatından hemen sonra iinsanlar islamiyettede bölünmeye başlamışlar..

Burada bir yanlış anlaşılma var fiziksel özelliklere kimse çirkin demedi. Görünüm olarak son kuşak Osmanoğulları Avrupai bir havadalar dendi çoğu neo osmanlıcının hayal ettiğinin aksine.

aynı şeyler yazılıp çizilmiş yine,bir insan eşcinsel yada alkol kullanabilir
ama bunu yapmadığı takdirde sen eşcinselsin yada alkol kullanıyorsun Müslüman değilsin dersen
bu hakarete,iftiraya girer
kimse padişahları tanrılaştırmıyor,herkes söylediği sözlere dikkat etsin
Atatürk'ü tanrılaştırıyorsunuz diyenlerede kızmayın o halde
misal Atatürk hakkında bir sürü iddialar var,napalım hemen inanalım mı
nedir bu işine gelene inan,işine gelmeyene inanmama durumu
kimse Atatürk'ü örnek verdim diye taarruza geçmesin sakın !
osmanlıya açıkça düşmanlık besliyorlar bazıları
benim bir düşmanlığım yok kimseye
ben inanmıyorum eşcinsellik olduğuna,safsata başka bir şey değil
önceki sayfalarda açıklamasınıda yaptım,tekrar tekrar yazmama gerek yok
mantıklı açıklama göremedim şu yazılanlarda
birde Osmanlı bizansın devamıymış,bakalım daha ne kadar saçmalanacak
fatih sultan mehmed Müslümandır kendisini bizzat peygamberimiz hadisinde bildirmiştir

'' Kostantiniyye elbette fetholunacaktır. “Onu fetheden kumandan ne güzel kumandan, onu fetheden asker ne güzel askerdir.”

bunu inananlar için yazıyorum,inanmayan yine inanmayacak zaten!

Ben alkol kullanıyorlar, eşcinseller bu yüzden Müslüman değiller gibi bir iddiada bulunmadım. Konuyu tanrılaştırmaya, Atatürk'e getirip ad hominemlik yapmayın.

Eşcinsellik Osmanlı'da var olan bir şey kabul etseniz de etmeseniz de. Size örnekler de sundum bakmanız için neden hiç araştırmadan reddediyorsunuz?

saldırır gibi yazmayın bana !
ad hominemliği siz iyi yaparsınız,konu Osmanlı olur tüm Müslümanlardan çıkarsınız!
ne dedim bu konuda taarruza geçmeyin dedim değil mi!
örnek verirken sizemi soracaktım
hem niye üstünüze alındınız valla çok komiksiniz :)
bir tek siz değil burda bir sürü yorum yapılmış
al kendini çok önemseyen bir şahsiyet daha
lütfen rica ediyorum yazmayın bana :)
bu konu hakkında çok yazdım ve artık yeter diyorum
tekrar tekrar başa sarmak istemiyorum
çok konuşmak istiyorsanız diğer arkadaşlar var sizi,oraya alalım

Saldırmıyorum yahu niye bu kadar agresifsiniz? Kendi kendinize sorup ,cevaplayıp, sonuca ulaşıyorsunuz sizinle zaten tartışmamız mümkün değil.

iyi akşamlar size.

Osmanlı Türkçesi ni ogrenecekler sadece Osmanlı gibi yaşamak nerden çıktı ? Buda şartları imkanları bir kenara koyarsak çok mühim ve gerekli. Allah aşkına tamamen karşı olanları ve en önemlisi bunu dalgaya alanları anlamıyorum. Yeryüzünde dedesinin mezar taşında yazanlari anlamayan tek milletiz. Sadece bu yeterli değilmi öğrenmeye gayret etmeye? Efendimizin hayatı örnekken o seviyeye önce atalarımızı anlayarak eserlerini okumaya çalışarak geleceğiz. Baska bir bakış açısıyla Kuran okunurken onu anlamak nerde Efendimizi yaşamak nerde hala arap alfabesinden öcü gibi bahsedersek ? Atalarımız Efendimizin hayatını mutlaka ama mutlaka kaleme almıştır. Ama bak gör ki bilmiyoruz anlayamiyoruz.

bunlari okuyanda zannederki hergun dedesinin mezarinda osmanlica yazilmis ismini okumaya calisiyor...Osmanli zamaninda yasamis ve osmanlica yazi ile doseli dedesinin mezari nerde bilen kac kisi var acaba aramizda? Birden kiymete bindi eski mezarlar, taslarin yuzde 90i yurtdisina kacirildiktan sonra hem de..Ne hikmetse...
Bir deli bir kuyuya bir tas atmis, kirk akilli cikaramamis'a dondu memleket..

Dedemizin mezarında yazanları öğrenemiyecekmiyiz.
Tamam Öğrenelim öğrenmesinde, Allah Aşkın'a bana söyleyin, kaç kişinin dedesinin mezarında Osmanlıca yazıyor.Mezarlığa gidip geliyoz, hiç Osmanlıca yazı gören oldumu? Gerçekten merak ediyorum. Ben görmedim.
Ayrıca illa kendimizi aşalım, kültürümüzü ilerletelim diyorsak, tüm Dünya'nın konuştuğu ortak dil ingilizceyi öğretsinler. Hala how ara you, fine Thanks and you....
Bir yurt dışına Çıkın, adamlar yaşlısı Genç'i takır takır İngilizce konuşuyor, nerde elini kolunu sallayan, bağırarak derdini anlatmaya çalışan birini görseniz, bilin ki Türk yani.

Ay çok yaşa emi, aklın yolu birdir....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…