Sultanım Abdulhamit'im rahat uyu, emanetin emin ellerde

olay ne biliyormusun herkes her şeye muhalefet . Sadece konuşmaya gelince varız gerisinde yokuz..
Görmüyormusun bir tarih konusu nerelere çekildi yok Fatih gay yok bilmem ne..
Ayıp ya , cahillik yemin ederim başka da bir şey değil

ya şunu düşünebilir miyiz şimdi ben psikoloji mezunuyum. bana tek bir eser gösterin ki osmanlıca psikolojiyle ilgili işime yarayacak?

var mı yok. ama fransızca ve almanca derseniz temeli buradan geliyor zaten

özentilikmiş.

hayır ama burası müslüman bir ülke canım benim..
o yüzden ya bu deveyi güdersin yada bu diyardan gidersin..

bence siz sindiremiyorsunuz ben Fatihi gay de olsa hristiyan da olsa seviyorum, sempatim var

ama size imkansız geliyor, kabullenemiyorsunuz

hayır ama burası müslüman bir ülke canım benim..
o yüzden ya bu deveyi güdersin yada bu diyardan gidersin..

ya bi git kalk da sen az öteye git

"Müslüman Ülke" yoktur müslüman insanlar vardır.

ülkenin de dini olmaz.

bu ülke laik bir ülkedir. hadi ben de söylüyorum lafımı laik olmayan kalkıp gitsin

ya bu deveyi güdün ya da gidin. saçma sapan kurallar, fetvalar getirmeyin

yok osmanlıcaymış bilmemneymiş.

devletin dili türkçedir, türkçe de kalacaktır!

ah canım bende psikolojiden pek çok ders almıştım
Şimdi bana süper bir soru yönelttin ünv de hazırladığım bir sunum üstüne al oku bakalım..

http://e-psikoloji.com/forum/showthread.php?10367-Ak%FDl-hastalar%FDn%FD-ilk-Osmanl%FD-tedavi-etti

Osmanlı, diğer hastalıklar gibi akıl hastalıklarına özel dârüşşifâ kurmak geleneğini, vârisi bulunduğu Selçuklulardan aldı. Böyle hasta kabûl ve tedavi eden dârüşşifâ’lara bîmâr-hâne dendi (bu kelime halk ağzında “tımarhane” oldu ve küçümser anlamı zamanla ağır bastığı için şimdi terk edildi).
15. asır sonlarında İkinci Bâyezîd’in Edirne Dârüşşifâ’sı, 16. asır başlarında Hurrem Haseki-Sultân’ın Mimar Sinan’a yaptırdığı Haseki Dârüşşifâ’sı, bimâr-hâne seksiyonları ile cihan çapında ün yapmışlardı, Haseki Hastanesi bugün de işlevini sürdürüyor ve politik alanda büyük günahları olan Hurrem bu vesileyle hâlâ dua alıyor. Bu hayır müesseseleri, çok zengin vakıflarla asırlar boyu yaşadı. Kadın ve erkek hasta pavyonları ayrı idi.
Osmanlı’nın mâl-i hulyâdediği mélancolie (melankoli), kara sevdâdediği hystérie (isteri), ateh-i kable’l-mîâd dediği schizophrénie (şizofreni), ayrı metodlarla tedavi gören akıl hastalıkları idi. İlâç, istirahat, gıda ve çiçek çeşitleri, musiki, tedavi yollarından bazıları idi. Besin ve çiçek çeşitleri koku, renk, şekil, tad bakımlarından dikkatle kullanılmıştır. Bu husus, Osmanlı tıbbına ve Türk medeniyetine şeref verir.

tıp alanında kitaplar vardır.....felsefe alanında kitaplar vardır.....çoğrafi anlamda kitaplar vardır ...ve saymadığım bir sürü alanda kitaplar vardır.....cahil olduğunuzdan bilmiyorsunuz işte............osmanlı 600 küsür sene neler yazdı neler çizdi...3 kıtaya nasıl hükmetii...

Bazı şeyler uzmanların işi. Zaten akademik olarak da lisans düzeyinden mezun olanların çoğu o yazıları okuyup anlayamaz ki. Dil çok esnek bir kavram hem de Osmanlıcadan bahsediyoruz. Kullanılan deyimler, yazan kişinin kendine öz üslubu, konuşma tarzı bunlar hep etkiler çeviriyi. Bu durumda okullarda verilen ancak 3-5 yazıyla kısıtlı kalır.

O zaman okullarda arkeoloji dersi de verilmeli.

yalnız modern ve bilimsel psikolojinin başlaması zaten 1800lerin sonuna tekabül eder
osmanlı o ara uykudaydı pek ilgilenmemiş yani bunların günümüz psikolojisinde bana bir faydası yok
zamanına göre takdir edilesi ve çok insancıl yöntemler hele ki avrupaya bakınca o günlerde ama günümüzde bana bir faydası yok

Benim atam senin atan değilmiş peki senin atan kim? Bende bunu merak ettim

Atatürk olabilir mi acaba

Muhalefet olmak için yazan da var, kendi düşünmediği halde yakın görünmek istediği kişilere paralel yazan da var.

Ama bunun adına siyaset diyorlar. Gerçek hayatta da bu böyle değil mi sence?

sen eğer ciddi laik bir kadın olsaydın böyle bir yorum yazmazdın..
Biraz at gözlüklerini çıkartmak lazım..
Demokrasi demokrasi diyorsunuz ama size karşıt bir görüşe tahammül edemiyorsunuz

sen eğer ciddi laik bir kadın olsaydın böyle bir yorum yazmazdın..
Biraz at gözlüklerini çıkartmak lazım..
Demokrasi demokrasi diyorsunuz ama size karşıt bir görüşe tahammül edemiyorsunuz

laikliğin 80 tane anlamı yok zaten neyi kastettiğimi iyi biliyorsunuz kıvırmayalım

Bunu anlamadım zaten. Yani devlet yönetimi nasıl olmalıymış bunu diyenler için?

Olsa daha farklı nasıl olurmuş?

Bilemiyorum bunlar neden konuşulmuyor?

Muhalefet olmak için yazan da var, kendi düşünmediği halde yakın görünmek istediği kişilere paralel yazan da var.

Ama bunun adına siyaset diyorlar. Gerçek hayatta da bu böyle değil mi sence?
aynen durum budur ipeğim süper özetledin..

Yapma dostum yapma bunu.Mustafa Kemal Atatürk ü karıştırma bu cahil ortamımıza lütfen.Nereden polemik çıkacağını çok iyi biliyorsun tatlım. Kastettiğimi yuvarlayıp önüme sunduğun Atatürk mü şimdi.Sen psikoloji okumuş insansın.Tüm kapıları kapattığını sanıyorsun fakat kolaycılığa gidiyorsun.Polemik polemik Atatürk gibi saygı değer bir kişiliği bulaştırma buraya tatlım.Fransızca Almanca kitaplarını oku sen neyse vazgeçtim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…