olay ne biliyormusun herkes her şeye muhalefet . Sadece konuşmaya gelince varız gerisinde yokuz..Arkadaşlar Osmanlıca eski eserleri okumak için ve de anlamak için bizim eğitim sistemi yetmez. Sen özel bir çaba sarfedeceksin bunu akademik hayatına taşıyacaksın ancak o zaman olur.
Bazı şeyleri de eğitimden beklemek yanlış bence. Merakı olan açıp öğrenmez mi?
cahill laynnn bunlar ipek
bunlar hep özentilikten canım..
Kendi dinlerine, dillerine sahip çıkmayıp gidip başka dinlere dillere sahip çıkıyorlar..
inşallah yarın bir gün bir şey olunca o çok sevip sempati duyduğunuz Avrupalılar yüzünüze bakar..
hayır ama burası müslüman bir ülke canım benim..sen merak ediyorsan kendin git kursuna öğren
benim ilgi alanım değil bana lazım da değil osmanlıca
çoğunluğa ayak uydurmak zorunda değilim o zaman çoğunluk müslüman diye herkes müslüman mı olmak zorunda. mantığa bak
olay ne biliyormusun herkes her şeye muhalefet . Sadece konuşmaya gelince varız gerisinde yokuz..
Görmüyormusun bir tarih konusu nerelere çekildi yok Fatih gay yok bilmem ne..
Ayıp ya , cahillik yemin ederim başka da bir şey değil
hayır ama burası müslüman bir ülke canım benim..
o yüzden ya bu deveyi güdersin yada bu diyardan gidersin..
ah canım bende psikolojiden pek çok ders almıştımya şunu düşünebilir miyiz şimdi ben psikoloji mezunuyum. bana tek bir eser gösterin ki osmanlıca psikolojiyle ilgili işime yarayacak?
var mı yok. ama fransızca ve almanca derseniz temeli buradan geliyor zaten
özentilikmiş.
Benim atam senin atan değilmiş peki senin atan kim? Bende bunu merak ettimbence siz sindiremiyorsunuz ben Fatihi gay de olsa hristiyan da olsa seviyorum, sempatim var
ama size imkansız geliyor, kabullenemiyorsunuz
ah canım bende psikolojiden pek çok ders almıştım
Şimdi bana süper bir soru yönelttin ünv de hazırladığım bir sunum üstüne al oku bakalım..
http://e-psikoloji.com/forum/showthread.php?10367-Ak%FDl-hastalar%FDn%FD-ilk-Osmanl%FD-tedavi-etti
Osmanlı, diğer hastalıklar gibi akıl hastalıklarına özel dârüşşifâ kurmak geleneğini, vârisi bulunduğu Selçuklulardan aldı. Böyle hasta kabûl ve tedavi eden dârüşşifâ’lara bîmâr-hâne dendi (bu kelime halk ağzında “tımarhane” oldu ve küçümser anlamı zamanla ağır bastığı için şimdi terk edildi).
15. asır sonlarında İkinci Bâyezîd’in Edirne Dârüşşifâ’sı, 16. asır başlarında Hurrem Haseki-Sultân’ın Mimar Sinan’a yaptırdığı Haseki Dârüşşifâ’sı, bimâr-hâne seksiyonları ile cihan çapında ün yapmışlardı, Haseki Hastanesi bugün de işlevini sürdürüyor ve politik alanda büyük günahları olan Hurrem bu vesileyle hâlâ dua alıyor. Bu hayır müesseseleri, çok zengin vakıflarla asırlar boyu yaşadı. Kadın ve erkek hasta pavyonları ayrı idi.
Osmanlı’nın mâl-i hulyâdediği mélancolie (melankoli), kara sevdâdediği hystérie (isteri), ateh-i kable’l-mîâd dediği schizophrénie (şizofreni), ayrı metodlarla tedavi gören akıl hastalıkları idi. İlâç, istirahat, gıda ve çiçek çeşitleri, musiki, tedavi yollarından bazıları idi. Besin ve çiçek çeşitleri koku, renk, şekil, tad bakımlarından dikkatle kullanılmıştır. Bu husus, Osmanlı tıbbına ve Türk medeniyetine şeref verir.
Benim atam senin atan değilmiş peki senin atan kim? Bende bunu merak ettim
Muhalefet olmak için yazan da var, kendi düşünmediği halde yakın görünmek istediği kişilere paralel yazan da var.olay ne biliyormusun herkes her şeye muhalefet . Sadece konuşmaya gelince varız gerisinde yokuz..
Görmüyormusun bir tarih konusu nerelere çekildi yok Fatih gay yok bilmem ne..
Ayıp ya , cahillik yemin ederim başka da bir şey değil
sen eğer ciddi laik bir kadın olsaydın böyle bir yorum yazmazdın..ya bi git kalk da sen az öteye git
"Müslüman Ülke" yoktur müslüman insanlar vardır.
ülkenin de dini olmaz.
bu ülke laik bir ülkedir. hadi ben de söylüyorum lafımı laik olmayan kalkıp gitsin
ya bu deveyi güdün ya da gidin. saçma sapan kurallar, fetvalar getirmeyin
yok osmanlıcaymış bilmemneymiş.
devletin dili türkçedir, türkçe de kalacaktır!
sen eğer ciddi laik bir kadın olsaydın böyle bir yorum yazmazdın..
Biraz at gözlüklerini çıkartmak lazım..
Demokrasi demokrasi diyorsunuz ama size karşıt bir görüşe tahammül edemiyorsunuz
Bunu anlamadım zaten. Yani devlet yönetimi nasıl olmalıymış bunu diyenler için?tıp alanında kitaplar vardır.....felsefe alanında kitaplar vardır.....çoğrafi anlamda kitaplar vardır ...ve saymadığım bir sürü alanda kitaplar vardır.....cahil olduğunuzdan bilmiyorsunuz işte............osmanlı 600 küsür sene neler yazdı neler çizdi...3 kıtaya nasıl hükmetii...
aynen durum budur ipeğim süper özetledin..Muhalefet olmak için yazan da var, kendi düşünmediği halde yakın görünmek istediği kişilere paralel yazan da var.
Ama bunun adına siyaset diyorlar. Gerçek hayatta da bu böyle değil mi sence?
Yapma dostum yapma bunu.Mustafa Kemal Atatürk ü karıştırma bu cahil ortamımıza lütfen.Nereden polemik çıkacağını çok iyi biliyorsun tatlım. Kastettiğimi yuvarlayıp önüme sunduğun Atatürk mü şimdi.Sen psikoloji okumuş insansın.Tüm kapıları kapattığını sanıyorsun fakat kolaycılığa gidiyorsun.Polemik polemik Atatürk gibi saygı değer bir kişiliği bulaştırma buraya tatlım.Fransızca Almanca kitaplarını oku sen neyse vazgeçtim..yalnız modern ve bilimsel psikolojinin başlaması zaten 1800lerin sonuna tekabül eder
osmanlı o ara uykudaydı pek ilgilenmemiş yani bunların günümüz psikolojisinde bana bir faydası yok
zamanına göre takdir edilesi ve çok insancıl yöntemler hele ki avrupaya bakınca o günlerde ama günümüzde bana bir faydası yok
Atatürk olabilir mi acaba
karşındaki kişinin ünv. okuyup okumadığından şüphe etmek gerçekten böyle bişey olsa gerek......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?