zaten başları bir sıkışınca ya Atatürk ü katarlar konuya ya laikliğiYapma dostum yapma bunu.Mustafa Kemal Atatürk ü karıştırma bu cahil ortamımıza lütfen.Nereden polemik çıkacağını çok iyi biliyorsun tatlım. Kastettiğimi yuvarlayıp önüme sunduğun Atatürk mü şimdi.Sen psikoloji okumuş insansın.Tüm kapıları kapattığını sanıyorsun fakat kolaycılığa gidiyorsun.Polemik polemik Atatürk gibi saygı değer bir kişiliği bulaştırma buraya tatlım.Fransızca Almanca kitaplarını oku sen neyse vazgeçtim..
Yapma dostum yapma bunu.Mustafa Kemal Atatürk ü karıştırma bu cahil ortamımıza lütfen.Nereden polemik çıkacağını çok iyi biliyorsun tatlım. Kastettiğimi yuvarlayıp önüme sunduğun Atatürk mü şimdi.Sen psikoloji okumuş insansın.Tüm kapıları kapattığını sanıyorsun fakat kolaycılığa gidiyorsun.Polemik polemik Atatürk gibi saygı değer bir kişiliği bulaştırma buraya tatlım.Fransızca Almanca kitaplarını oku sen neyse vazgeçtim..
Neyse bu üstün sevgini başka konuda anlatırsın..Keşke okuyabilsem, okulda adam akıllı almanca öğretselerdi de okuyabilseydim
Atatürkten neden polemik çıksın, benim için öyledir, küçüklüğümden beri Atatürk sevgisini bildim, küçükken ağlamışlığım bile vardır "Anne, Atatürk neden ölmüş" diye
Kesinlikle kaj duvar örüyorlarmış gibi hissediliyor ulaşılamaz.zaten başları bir sıkışınca ya Atatürk ü katarlar konuya ya laikliği
Artık bunlar baydı cidden:)
Neyse bu üstün sevgini başka konuda anlatırsın..
çok garip değilmi sencede ipek cahil olduğun bi konuda yorum yapmak bilip bilmeden....koca imparatorluk nasıl kuruldu...nasıl yönetildi....o günkü ekonomik durum nasıldıi....hangi hastalıklar çoğunluktaydı..tedavi şekilleri neydi....şairlerin şiirleri nasıldı....eğitim sistemi nasıldı...dış politika nasıldı...ulaşım nasıldı.......kadın hakları nelerdi.....hukuk nasıl işlerdi.....denizcilik nasıldı....insanları geçimleri nasıl sağlarlardı....fethedilen ülkelerin insanlarına verilen haklar nelerdi.....bana bunlarla gelsinler Alllah aşkına....fatihin cinsel hayatıyla değil...Bunu anlamadım zaten. Yani devlet yönetimi nasıl olmalıymış bunu diyenler için?
Olsa daha farklı nasıl olurmuş?
Bilemiyorum bunlar neden konuşulmuyor?
sizin ilerici zihniyetiniz osmanlıyı mı destekliyor arkadasım. dedelerinizin mezarlarını tapularını nasıl okuycaz diye merak ediyosanız bu ülkede atanamayan onbinlerce tarihçi ve tarih öğretmeni var gidin onlardan yardım alın. hem onlara ekmek kapısı hem herkes yüzünü yarına cevirsin. herkes cok desteklediği osmanlının neden yıkıldığını bi arastırsınsen Atalarını merak etmeye bilirsin..
Ama inan ben çook merak ediyorum..
Malesef ki çoğunluğa ayak uyduracaksınız.
Sonuna kadarda destekliyorum verilen kararı..
Bu ülkede inan bu dil konusundaki yozlaşmalar hep sizin gibi zihniyetler nedeniyle ortaya çıktı.
Beyin çok büyük bir nimet sevgili miskamber.Kullanın der dr.who... Allahın bir lütfu.Bu lütuf herkese nasip olmuyor..çok garip değilmi sencede ipek cahil olduğun bi konuda yorum yapmak bilip bilmeden....koca imparatorluk nasıl kuruldu...nasıl yönetildi....o günkü ekonomik durum nasıldıi....hangi hastalıklar çoğunluktaydı..tedavi şekilleri neydi....şairlerin şiirleri nasıldı....eğitim sistemi nasıldı...dış politika nasıldı...ulaşım nasıldı.......kadın hakları nelerdi.....hukuk nasıl işlerdi.....denizcilik nasıldı....insanları geçimleri nasıl sağlarlardı....fethedilen ülkelerin insanlarına verilen haklar nelerdi.....bana bunlarla gelsinler Alllah aşkına....fatihin cinsel hayatıyla değil...
ben geçmişten feyz alarak geleceğe ulaşmayı uygun buluyorumsizin ilerici zihniyetiniz osmanlıyı mı destekliyor arkadasım. dedelerinizin mezarlarını tapularını nasıl okuycaz diye merak ediyosanız bu ülkede atanamayan onbinlerce tarihçi ve tarih öğretmeni var gidin onlardan yardım alın. hem onlara ekmek kapısı hem herkes yüzünü yarına cevirsin. herkes cok desteklediği osmanlının neden yıkıldığını bi arastırsın
Bunlardan daha önemli şeyler var:çok garip değilmi sencede ipek cahil olduğun bi konuda yorum yapmak bilip bilmeden....koca imparatorluk nasıl kuruldu...nasıl yönetildi....o günkü ekonomik durum nasıldıi....hangi hastalıklar çoğunluktaydı..tedavi şekilleri neydi....şairlerin şiirleri nasıldı....eğitim sistemi nasıldı...dış politika nasıldı...ulaşım nasıldı.......kadın hakları nelerdi.....hukuk nasıl işlerdi.....denizcilik nasıldı....insanları geçimleri nasıl sağlarlardı....fethedilen ülkelerin insanlarına verilen haklar nelerdi.....bana bunlarla gelsinler Alllah aşkına....fatihin cinsel hayatıyla değil...
Tamam iste bizde daha iyi bir egitim sistemi bekliyoruz. Bize hic bi faydasi olmayacak osmanlica yerine, dunyanin heryerinde isimize yaracak ingilizce. Yabanci sirketler ileri derece osmnalica bilen degil,ingilizce bilen eleman ariyorlar. Okullarda zorunlu ogretilmesi gereken bu.Şöyle bir teknolojide dil eğitimini bile devletten beklemek çok komik. Daha iyi bir eğitim sistemi ile bu kesinlikle yapılabilir ama örnek verdiğin ülkelere bakarsan onlardan da 3-5 dil bilenler var, tamamen kendi merak ve çabaları sonucu olmuştur. Aç olan insan doymak için yolunu illa ki bulur, bilgiye, bilime aç insan da fiyzanda olsa gider bulur onu. Bu tamamen bir bahane.
Aksini iddia etmedim zaten.Tamam iste bizde daha iyi bir egitim sistemi bekliyoruz. Bize hic bi faydasi olmayacak osmanlica yerine, dunyanin heryerinde isimize yaracak ingilizce. Yabanci sirketler ileri derece osmnalica bilen degil,ingilizce bilen eleman ariyorlar. Okullarda zorunlu ogretilmesi gereken bu.
Ve o bahsettigim ulkelerde en az iki (dunya) dili okullarda ogretiliyor. Ayrica ac olan insan degil, Parasi olan insan doymak icin yolunu bulur....
uzun zamandır girmiyordum siyaset bölümüne çok cahilce yorumlar yapılıyor diye....hala aynı hala aynıymış burası onu anladımBeyin çok büyük bir nimet sevgili miskamber.Kullanın der dr.who... Allahın bir lütfu.Bu lütuf herkese nasip olmuyor..
Oldu canim gider mezarlik arkalarinda , osmanli alfabesi ararim. Baska?tatlım en bilinen seninde bildiğin Konya Mevlana Türbesine git orada arka tarafta mezarlar var eski mezarlıktır orası.Orada her mezarın başında Osmanlıca Türkçesi var. Türbeler aynı keza hep Osmanlı Türkçesi.Hiç mi görmedin ciddi kıyamam sana. Aslında kendi kökeninin mezarlığına da gitsen bulursun yani memleketinin mezarlığına eski mezarları bul hepsinde yazıyor emin ol. İngilizce konusuna gelirsek buradan çıkamayız.Ayrıca ingilizce ile Osmanlı Türkçesini nasıl karşılaştırıyorsun garibime gitti.
canımsın hani görmedim dedin ya o yüzden adres verdim sana bilgisiz kalma diye.Hani ileride deersin yaa kızlaaaarrr ben bir Osmanlı Türkçesi gördüm ama okuyamadıııımmmm diye.Hani en azından göz aşinalığı olsun diye. En azından caka satarsın bak bu yönden işe yarar senin için.Oldu canim gider mezarlik arkalarinda , osmanli alfabesi ararim. Baska?
Bak bu konuda haklisin, hicbir ise yaramayan osmanlicayla, dunyanin konustugu ingilizceyi kiyaslamak sacma olur...
canımsın hani görmedim dedin ya o yüzden adres verdim sana bilgisiz kalma diye.Hani ileride deersin yaa kızlaaaarrr ben bir Osmanlı Türkçesi gördüm ama okuyamadıııımmmm diye.Hani en azından göz aşinalığı olsun diye. En azından caka satarsın bak bu yönden işe yarar senin için.
Ben caka satmayi sevmem canim. Sen ogren iste bolca satarsin cakani. Ileri duzeyde akici osmanlica biliyorum , tum mezarlari okurum dersin. Bide kartvizit bastir, Mezar isleri, osmanlica uzmani katre-i mateem.canımsın hani görmedim dedin ya o yüzden adres verdim sana bilgisiz kalma diye.Hani ileride deersin yaa kızlaaaarrr ben bir Osmanlı Türkçesi gördüm ama okuyamadıııımmmm diye.Hani en azından göz aşinalığı olsun diye. En azından caka satarsın bak bu yönden işe yarar senin için.
Muhatabımsın alıntılamazsam boşa gidiyor yazdıklarım. Bende sevmem polemiği boş gereksiz dediğin halde gayet seviyeli yazdım. İsmim Katre-i Matem bu arada.Dalganın lüzumu yok seviyeli seviyeli muhabbete varsan varım yoksun ki kartvizit saçmalığını sundun önüme. Bir şeyi öne sürüyorsan düşünceni öyle dalgacı tavırla karşılık verme.Adam akıllı tartışmalar nerde kaldı? Eyvallah bende teşekkür ederim..Ben caka satmayi sevmem canim. Sen ogren iste bolca satarsin cakani. Ileri duzeyde akici osmanlica biliyorum , tum mezarlari okurum dersin. Bide kartvizit bastir, Mezar isleri, osmanlica uzmani katre-i mateem.
Neyse saka biyana, polimige girmeyi pek sevmem. Bu yuzden kimseyi alintilamam. Mumkunse alintilamadan gidelim.
Tesekkur ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?