Sultanım Abdulhamit'im rahat uyu, emanetin emin ellerde

Şu dediklerine kesinlikle katıldım.
Ne öyle ne de böyle diyorum. Ancak din gibi, cinsellik gibi kişiye özgü ve kaleme alınmamış tarih hakkında bu kadar emin konuşmak çok tuhaf.

kesinlikle bende ve herkes katılıyordur size.Buna rağmen neden hakaretvari konuşma olur geçmiş geçmiştir tarihtir medeniyettir.Ben buna çok karşı geldim anlatmak istediğimde konu öyle bir sürüklendi ki. Hala içimdedir Osmanlı önce kendisini kurtarsaymış diyen yorum yada cinsel tercih meselesi.Neyse..İnsan patlıyor sanırım bir yerden sonra bu kadar fütursuzca yorumlara.

bu gerçek hadistir,bu konu hakkında zaten konuşmucam atık çok uzadı
herkes neye inanmak istiyorsa inanabilir !

niye şiddet oluyormuş,o zaman Türk'üz demeyelim,tarihçi bile Osmanlının Türk olduğunu
söylüyor,bazı çok bilmişlerde karşı çıkıyor
evet dinde yeri budur,sizin için dindeki bu maddeyi değiştirelim hemen.
ya kafanıza uymayan bir şey doğru oluğunda bile yok sayıyorsunuz ya
işte bu sizi komik yapıyor,evet ısrarla söylüyorum soy babadan devam eder.

senin düşüncene göre annenin çocuğa hiç bir katkısı yok. bu da kadını yok saymaktır. oyssa çocuk hem anneye hem babaya aittir. genlerde hem anneden özellikler alır hem babadan. en yakın arkadaşın annesinin aynısı. babaya hiç benzemez. imza çok bilmiş dediklerinden biri.
imza
ablan oky

ben olaya din açısından bakıyorum!
gökten gelmiyor heralde çocu ane rahminde büyüyüyor
bence siz anlamak istemiyorsunuz
kardeşin ebedi :)

Bu 4-5 nokta arasında kurduğunuz her cümle ayrı bir uzmanlık alanı farkında mısınız kim derinlemesine bahsedecek bunlardan?

Kırmızı ile işaretlediklerim kuruluş dönemi ve Osmanlı'da yönetim anlayışı
Mavi ile işaretlediğim Osmanlı'da ekonomi içine vergilendirme, maliyet, gelir kaynakları, hazine gibi birçok alt konu da alır.
Yeşil ile işaretlediklerim Osmanlı'da bilimsel faaliyetler
Pembe ile işaretlediğim Osmanlı'da sosyal yaşam ve insan hakları (eşcinsellik tartışmaları buraya dahil olabilir)
Sarı ile işaretlediğim Osmanlı Hukuku
Gri ile işaretlediğim Osmanlı Ordusu ya da Ticaret'e de girebilir denizcilik derken neden bahsettiğinizi tam anlayamadım
Mor ile işaretlediğim Osmanlı'da sanat hadi eğitimi de dahil ettim ki başlı başına tarihi geçtim edebiyatla ilişkili bir konu

Konuları geçtim bunların ele alındığı yüzyıllar ve dönemler var bir de. Hani cahiller bana bunlarla gelsin derken bütün bu konulara hakim İlber Ortaylı kıvamında biriyle karşılaşıp kızdığınız cahillerin konumuna düşmeyin sonra, dikkat.

Alakaya maydonoz yani... Ama uzatmayacagım bu konuyu, üzülmesin sonra birileri.

canım kızkardeşim heves edip öğrendiki arap alfabasini kuran okumak için,1 ayda öğrendi..burada her türlü bakış açısına sahip arkadaş var..çocuğa öğretmekle yükümlü ailedir,devlet dayatma yapmamalı..Osmanlıca öğrenmeyi ben mutlaka gerekli görmüyorum,din derslerinide aynı şekilde,bunlar seçmeli olsa dileyen aile çocuğunu teşvik eder..düzgün Türk dili ve edebiyatı öğrendiğini bile düşünmüyorum çocukların..gençler kitap okumuyor,klasikleri bile..dayatma eğtim sistemi var bir kaç senede bir değişir,hiç çocukları ve kapasitesini düşünmeden dayatırlar..lise bitene kadar ne kadar İngilizce öğrenebildik..doğru düzgün öğrenemedik bile..özel okula teşvik diye 3000 lira yardım çıktı ne alaka köydeki çocukların hakkı,devletteki çocukların hakkı..sadece haksızlık var..eğtim sistemimizde berbat bir durumda..4,,6 yaş gurubu çocukları anaokulunda aynı sınıfa tıktılar..4 yaşındaki ile 6 yaşındaki aynı seviyedemi,arkadım diyor gönder sende kafanı dinlersin..yazık değilmi o öğretmenlere..dayattılarda ne oldu..

rahmetli anneciğimin mezarına senede bir gidiyorum,başka şehirde..asgari ücrete yapılan 30 tl zammı kamufle etmek için milleti birbirine düşürüyorlar..bu millet aç karnını doyursun önce..herkez kredi kullanıyor..ev almak vs için herkez bankalara borçlu..

Bu hadiste(!) bile Fatih'in müslüman oldugu yazmıyor. Nereden çıkardın bunu?

Aynısını Talas savaşı için ve o dönemler için de söyleyebiliyor musun bari? Hani Türkler kılıç zoruyla müslüman yapıldı... Sonra Arapça bilmeyene ümmi denilerek degersizleştirildi... Asimilasyona ugradı Türkler ve müslümüna oldular...

Bak o zaman da kültürümüzü yok etmişler. Ona niye ses çıkarmıyorsun acaba? Çok enteresan...

kesinlikle vardı..alkol kullanmakta vardı içen içiyordu aynı günmüzdeki gibi..sarı selimin alkolik olduğu ise kanıtlanmış..alkole yenik düşmüş..kötü bir insan olduğunu göstermez bu ayrıca kadınlara düşkünlüğüde varmış..sonuçta onlar padişah olsa dahi bir insandı.peygamber değillerdi..

Aslında Misk’in avukatı değilim yine de konuya dahil olduğum için cevap vermek istedim.

Ben o mesajda onun bu konulara hakimiyetini içeren cümle göremedim. O algıya varamadım.

Siz nasıl vardınız da sanki arenada bu konulara hakim de bilenleri konuşmaya çağırıyor gibi bir cevap verdiniz?

ayrıca yazıları okuyamasam dahi mezarları sularım kabir ziyaretlerimde dua okurum mezarlık tan geçerken..bunlar RTEye neden yeterli gelmedi acaba..kendisi ve başbakanın Osmanlıca bildiği bile meçhul..asgari ve emekliye yapılan 30 ar tl zammı unutturmakmı..halkın temel alışveriş gıdalarına yeşil mercimek pirinç,nohut vs yapılan 100 de 40 zammı..kpss de tüm yakınları olan gençleri kazananmamış olsa dahi atamalarımı..saraya 3 buçuk katirilyon harcamalarımı..ülkeye aldığı Suriyelili çocuklar çöp konteynırının içini karıştırırken!

Bu arkadaş türbanlı degilse bileklerimi keserim.

''çogunluga ayak uydurmak'' lafını kullanmaya başladı artık bunlar. Eskiden ''demokraside herkesin özgürlügü vardır'' diyenler artık ''demokrasi var o yüzden çogunluga uyacaksınız'' demeye başladılar. Klasik müslüman taktigi işte... Önce magduru oyna, sonra güçlenince önüne geleni ezmek için ugraş verirler, dügmelerine bas işte ışid.

Böyleleri yurtdışında da aynı. Giderler batı ülkelerine, ''biz de özgürüz demokrasi var, inancımıza saygı'' bilmem ne... Sonra biraz sayıları çogalınca, ''şeriat isteriz, bizim mahallemizde bize, yani çogunluga uyacaksınız'' derler.

Bu yüzden diyorum ki, müslümanın demokrasi ile işi olmaz ve bilmez de, laikligi de bilmez. Demokrasiyi kullanırlar magdur edebiyatı için, zamanı gelince de baskı kurarlar. Şu anki şeriat ülkelerine bakın istisnasız hepsi benim bu yazdıklarımı tamamen dogrular. Öyle çıkıp da 'hakaret etme ama' diye aglamayın yani...

Osmanlı değil şu an T.Cnin asıl ihtiyaçları ve meselesi farkındamısın..bu ne rezillik!

atalarını merak eden gitsin öğrensin..öğrenmeyenede kimse karışmasın bir zahmet..!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…