annemin mezarlığında hiç Osmanlıca yazı yok ha RTE gibi zengin insanların mezarları var dikkatimi çeken onların mezarları çok şaşalı kalıyor garibanın mezarının yanındaDedemizin mezarında yazanları öğrenemiyecekmiyiz.
Tamam Öğrenelim öğrenmesinde, Allah Aşkın'a bana söyleyin, kaç kişinin dedesinin mezarında Osmanlıca yazıyor.Mezarlığa gidip geliyoz, hiç Osmanlıca yazı gören oldumu? Gerçekten merak ediyorum. Ben görmedim.
Ayrıca illa kendimizi aşalım, kültürümüzü ilerletelim diyorsak, tüm Dünya'nın konuştuğu ortak dil ingilizceyi öğretsinler. Hala how ara you, fine Thanks and you....
Bir yurt dışına Çıkın, adamlar yaşlısı Genç'i takır takır İngilizce konuşuyor, nerde elini kolunu sallayan, bağırarak derdini anlatmaya çalışan birini görseniz, bilin ki Türk yani.
kimsenin türbanı beni ilgilendirmiyor,şeriatsa daha çok beklerler:)Bu arkadaş türbanlı degilse bileklerimi keserim.
''çogunluga ayak uydurmak'' lafını kullanmaya başladı artık bunlar. Eskiden ''demokraside herkesin özgürlügü vardır'' diyenler artık ''demokrasi var o yüzden çogunluga uyacaksınız'' demeye başladılar. Klasik müslüman taktigi işte... Önce magduru oyna, sonra güçlenince önüne geleni ezmek için ugraş verirler, dügmelerine bas işte ışid.
Böyleleri yurtdışında da aynı. Giderler batı ülkelerine, ''biz de özgürüz demokrasi var, inancımıza saygı'' bilmem ne... Sonra biraz sayıları çogalınca, ''şeriat isteriz, bizim mahallemizde bize, yani çogunluga uyacaksınız'' derler.
Bu yüzden diyorum ki, müslümanın demokrasi ile işi olmaz ve bilmez de, laikligi de bilmez. Demokrasiyi kullanırlar magdur edebiyatı için, zamanı gelince de baskı kurarlar. Şu anki şeriat ülkelerine bakın istisnasız hepsi benim bu yazdıklarımı tamamen dogrular. Öyle çıkıp da 'hakaret etme ama' diye aglamayın yani...
Aslında Misk’in avukatı değilim yine de konuya dahil olduğum için cevap vermek istedim.
Ben o mesajda onun bu konulara hakimiyetini içeren cümle göremedim. O algıya varamadım.
Siz nasıl vardınız da sanki arenada bu konulara hakim de bilenleri konuşmaya çağırıyor gibi bir cevap verdiniz?
Çocuklara kitap okumayı öğretecek annelerdir, babalardır. Çocuk evdeki profili idol edinir.canım kızkardeşim heves edip öğrendiki arap alfabasini kuran okumak için,1 ayda öğrendi..burada her türlü bakış açısına sahip arkadaş var..çocuğa öğretmekle yükümlü ailedir,devlet dayatma yapmamalı..Osmanlıca öğrenmeyi ben mutlaka gerekli görmüyorum,din derslerinide aynı şekilde,bunlar seçmeli olsa dileyen aile çocuğunu teşvik eder..düzgün Türk dili ve edebiyatı öğrendiğini bile düşünmüyorum çocukların..gençler kitap okumuyor,klasikleri bile..dayatma eğtim sistemi var bir kaç senede bir değişir,hiç çocukları ve kapasitesini düşünmeden dayatırlar..lise bitene kadar ne kadar İngilizce öğrenebildik..doğru düzgün öğrenemedik bile..özel okula teşvik diye 3000 lira yardım çıktı ne alaka köydeki çocukların hakkı,devletteki çocukların hakkı..sadece haksızlık var..eğtim sistemimizde berbat bir durumda..4,,6 yaş gurubu çocukları anaokulunda aynı sınıfa tıktılar..4 yaşındaki ile 6 yaşındaki aynı seviyedemi,arkadım diyor gönder sende kafanı dinlersin..yazık değilmi o öğretmenlere..dayattılarda ne oldu..
Osmanlı değil şu an T.Cnin asıl ihtiyaçları ve meselesi farkındamısın..bu ne rezillik!
4 yaşındaki çocukla 6 yaşındaki çocuk aynı müfredata göre öğrenim göremez..burdan tesettürlü arkadaşım yazdı..müdüre demişki bu müfredat 6 yaşa göre..yapacak bir şey yok demiş müdür..ee öğretmen ne yapacak..anaokulunu 4..5 ..6 yaş olarak ayıramıyorsan ne diye dört yaşında eğtim diyorsunÇocuklara kitap okumayı öğretecek annelerdir, babalardır. Çocuk evdeki profili idol edinir.
Bir çocuğa diş fırçalama eğitimi diş fırçalamanın yararları öğretilerek değil fırçalayan anne babayı görerek olur.
Eğer anne baba okumuyorsa çocuktan beklemek bence ayıp olur. Bu da klasik bir yaklaşım oldu bence “çocuklar okumayı sevmiyor” diye. Ya yetişkinler? Yılda kaç kitap düşüyor acaba?
Eğitim sistemindeki çarpıklıkla arkadaşının çocuk için dediği “sen de gönder kafanı dinlersin” kısmını da bağlantısız buldum. Öğretmenin işi odur zaten. Neden acıyorsun ki?
Kim kime ne dayatmış ben kaçırdım sanırım o kısmı?atalarını merak eden gitsin öğrensin..öğrenmeyenede kimse karışmasın bir zahmet..!
şu an yaşadığımız durum rezillik..tartışmamız gereken asgari ve emekliye yapılan 30 ar tl zam olabilirdi..4..6 yaş gurubu öğrencinin aynı sınıfa tıkılması,yada akp vekillerinin yakınlarının kpss yi kazanamasa dahi tanması olabilirdi Osmanlı tarihini konuşuyoruz bu anlamda yazdım..Ne alaka? Gerçekten mesajınızı iki kere okudum benim mesajımın neresinde rezillik buldunuz yazdığınız şu cümleyle nasıl ilişkilendirdiniz çözemedim.
işte yazdıkların hani ben dedim ya şartları imkanları bir kenara koyarsak gerekli diye.Bahsettiğim şartlar ve imkanlar bu senin dediklerin.Bunlar gözden kaçacak meseleler değil elbette gerçekte..Geçen ki konuşmamızı hatırla..ayrıca yazıları okuyamasam dahi mezarları sularım kabir ziyaretlerimde dua okurum mezarlık tan geçerken..bunlar RTEye neden yeterli gelmedi acaba..kendisi ve başbakanın Osmanlıca bildiği bile meçhul..asgari ve emekliye yapılan 30 ar tl zammı unutturmakmı..halkın temel alışveriş gıdalarına yeşil mercimek pirinç,nohut vs yapılan 100 de 40 zammı..kpss de tüm yakınları olan gençleri kazananmamış olsa dahi atamalarımı..saraya 3 buçuk katirilyon harcamalarımı..ülkeye aldığı Suriyelili çocuklar çöp konteynırının içini karıştırırken!
çocuğumun Osmanlıca öğrenime dayatılmasını istemiyorum ipek..Kim kime ne dayatmış ben kaçırdım sanırım o kısmı?
Atalarımzın geçmişi derken benim bilmediğim bir geçmiş mi var?
Yani adı atalar kalmış ama bizzat yakın tarihimizi ilgilendiriyor.
Atatürk’ün tarih hakkında sözünü anımsatmak isterim: Büyük devletler kuran atalarımız,büyük ve geniş kapsamlı medeniyetlere de sahip olmuşlardır.bunu aramak,incelemek,Türklüğe ve cihana bildirmek bir borçtur.Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.
O zaman Atatürk de bu guruba giriyor.
Bence ata kelimesini çok klişeleştiriyor insanlar.
Okul yetersizliği, öğretmen yetersizliği, uzar gider bu liste..4 yaşındaki çocukla 6 yaşındaki çocuk aynı müfredata göre öğrenim göremez..burdan tesettürlü arkadaşım yazdı..müdüre demişki bu müfredat 6 yaşa göre..yapacak bir şey yok demiş müdür..ee öğretmen ne yapacak..anaokulunu 4..5 ..6 yaş olarak ayıramıyorsan ne diye dört yaşında eğtim diyorsun
Valla onda yok da ben başka insanların konuşmalarından alıyorum bu mesajı.Bir bilgi birikimi var ki cahiller eşcinselliği bırakın bana bunlarla gelin konuşalım şeklinde anladım. Ben de bir insanın bahsedilen konuların hepsinde derinlemesine konuşacak bilgi birikim düzeyine sahip olmasının çok zor olduğunu ifade ettim.
şu an yaşadığımız durum rezillik..tartışmamız gereken asgari ve emekliye yapılan 30 ar tl zam olabilirdi..4..6 yaş gurubu öğrencinin aynı sınıfa tıkılması,yada akp vekillerinin yakınlarının kpss yi kazanamasa dahi tanması olabilirdi Osmanlı tarihini konuşuyoruz bu anlamda yazdım..
Osmanlıca öğretecek ehil öğretmende yok..4 yaşında okula başlatmakla aynı durum..elde malzeme yok fikir ve dayatma var..Okul yetersizliği, öğretmen yetersizliği, uzar gider bu liste..
Bir veli olarak bunda diyecek bir şeyim yok, yanlış eğitimin faturasını her kuşak ödüyor.
Çaptırmayın..Bu hadiste(!) bile Fatih'in müslüman oldugu yazmıyor. Nereden çıkardın bunu?
Aynısını Talas savaşı için ve o dönemler için de söyleyebiliyor musun bari? Hani Türkler kılıç zoruyla müslüman yapıldı... Sonra Arapça bilmeyene ümmi denilerek degersizleştirildi... Asimilasyona ugradı Türkler ve müslümüna oldular...
Bak o zaman da kültürümüzü yok etmişler. Ona niye ses çıkarmıyorsun acaba? Çok enteresan...
aynen arkadaşım..kocası elektirikçi arkadaşımın2500 maaş alıyor,karısı temizliğe gidiyor aldıkların evin kredisini ödemek için ..yetmiyor çünki..Yani bu kadar meselemiz varken gündem değiştirdiler Osmanlı'ya takıldık demek istediniz değil mi? O konuda haklısınız ama Osmanlı rüyalarında çok insan var böyle konular hep tartışma yaratır. Geçmişle değil gelecekle uğraşmalıyız oysa.
Ya ben de istemiyorum onu ama atalar falan deyince başka yere çıkar, uzar gider konu. Atalar kısmı çok geniş bir alan.çocuğumun Osmanlıca öğrenime dayatılmasını istemiyorum ipek..
Valla onda yok da ben başka insanların konuşmalarından alıyorum bu mesajı.
Şu net nelere kadir. Hepimiz her konuda uzman olduk.
atalarımla sorunum yok çok şükür..Osmanlıca eğtimi şu an için gereksiz görüyorum..bir veli olarak..eğtim için geliri düşük öğrencilere yardım edilsin ünüversiteli fakir öğrencileri borçlandırdıkları gibi değil..Ya ben de istemiyorum onu ama atalar falan deyince başka yere çıkar, uzar gider konu. Atalar kısmı çok geniş bir alan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?