Sultanım Abdulhamit'im rahat uyu, emanetin emin ellerde

annemin mezarlığında hiç Osmanlıca yazı yok ha RTE gibi zengin insanların mezarları var dikkatimi çeken onların mezarları çok şaşalı kalıyor garibanın mezarının yanında

kimsenin türbanı beni ilgilendirmiyor,şeriatsa daha çok beklerler:)

Bir bilgi birikimi var ki cahiller eşcinselliği bırakın bana bunlarla gelin konuşalım şeklinde anladım. Ben de bir insanın bahsedilen konuların hepsinde derinlemesine konuşacak bilgi birikim düzeyine sahip olmasının çok zor olduğunu ifade ettim.

Çocuklara kitap okumayı öğretecek annelerdir, babalardır. Çocuk evdeki profili idol edinir.

Bir çocuğa diş fırçalama eğitimi diş fırçalamanın yararları öğretilerek değil fırçalayan anne babayı görerek olur.

Eğer anne baba okumuyorsa çocuktan beklemek bence ayıp olur. Bu da klasik bir yaklaşım oldu bence “çocuklar okumayı sevmiyor” diye. Ya yetişkinler? Yılda kaç kitap düşüyor acaba?

Eğitim sistemindeki çarpıklıkla arkadaşının çocuk için dediği “sen de gönder kafanı dinlersin” kısmını da bağlantısız buldum. Öğretmenin işi odur zaten. Neden acıyorsun ki?

Osmanlı değil şu an T.Cnin asıl ihtiyaçları ve meselesi farkındamısın..bu ne rezillik!

Ne alaka? Gerçekten mesajınızı iki kere okudum benim mesajımın neresinde rezillik buldunuz yazdığınız şu cümleyle nasıl ilişkilendirdiniz çözemedim.

4 yaşındaki çocukla 6 yaşındaki çocuk aynı müfredata göre öğrenim göremez..burdan tesettürlü arkadaşım yazdı..müdüre demişki bu müfredat 6 yaşa göre..yapacak bir şey yok demiş müdür..ee öğretmen ne yapacak..anaokulunu 4..5 ..6 yaş olarak ayıramıyorsan ne diye dört yaşında eğtim diyorsun

atalarını merak eden gitsin öğrensin..öğrenmeyenede kimse karışmasın bir zahmet..!
Kim kime ne dayatmış ben kaçırdım sanırım o kısmı?

Atalarımzın geçmişi derken benim bilmediğim bir geçmiş mi var?

Yani adı atalar kalmış ama bizzat yakın tarihimizi ilgilendiriyor.

Atatürk’ün tarih hakkında sözünü anımsatmak isterim: Büyük devletler kuran atalarımız,büyük ve geniş kapsamlı medeniyetlere de sahip olmuşlardır.bunu aramak,incelemek,Türklüğe ve cihana bildirmek bir borçtur.Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.

O zaman Atatürk de bu guruba giriyor.

Bence ata kelimesini çok klişeleştiriyor insanlar.

Ne alaka? Gerçekten mesajınızı iki kere okudum benim mesajımın neresinde rezillik buldunuz yazdığınız şu cümleyle nasıl ilişkilendirdiniz çözemedim.
şu an yaşadığımız durum rezillik..tartışmamız gereken asgari ve emekliye yapılan 30 ar tl zam olabilirdi..4..6 yaş gurubu öğrencinin aynı sınıfa tıkılması,yada akp vekillerinin yakınlarının kpss yi kazanamasa dahi tanması olabilirdi Osmanlı tarihini konuşuyoruz bu anlamda yazdım..

işte yazdıkların hani ben dedim ya şartları imkanları bir kenara koyarsak gerekli diye.Bahsettiğim şartlar ve imkanlar bu senin dediklerin.Bunlar gözden kaçacak meseleler değil elbette gerçekte..Geçen ki konuşmamızı hatırla..

çocuğumun Osmanlıca öğrenime dayatılmasını istemiyorum ipek..

Okul yetersizliği, öğretmen yetersizliği, uzar gider bu liste..

Bir veli olarak bunda diyecek bir şeyim yok, yanlış eğitimin faturasını her kuşak ödüyor.

Valla onda yok da ben başka insanların konuşmalarından alıyorum bu mesajı.

Şu net nelere kadir. Hepimiz her konuda uzman olduk.

Yani bu kadar meselemiz varken gündem değiştirdiler Osmanlı'ya takıldık demek istediniz değil mi? O konuda haklısınız ama Osmanlı rüyalarında çok insan var böyle konular hep tartışma yaratır. Geçmişle değil gelecekle uğraşmalıyız oysa.

Okul yetersizliği, öğretmen yetersizliği, uzar gider bu liste..

Bir veli olarak bunda diyecek bir şeyim yok, yanlış eğitimin faturasını her kuşak ödüyor.
Osmanlıca öğretecek ehil öğretmende yok..4 yaşında okula başlatmakla aynı durum..elde malzeme yok fikir ve dayatma var..

Çaptırmayın..

aynen arkadaşım..kocası elektirikçi arkadaşımın2500 maaş alıyor,karısı temizliğe gidiyor aldıkların evin kredisini ödemek için ..yetmiyor çünki..

Ya ben de istemiyorum onu ama atalar falan deyince başka yere çıkar, uzar gider konu. Atalar kısmı çok geniş bir alan.
atalarımla sorunum yok çok şükür..Osmanlıca eğtimi şu an için gereksiz görüyorum..bir veli olarak..eğtim için geliri düşük öğrencilere yardım edilsin ünüversiteli fakir öğrencileri borçlandırdıkları gibi değil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…