- 28 Mart 2014
- 16.086
- 55.117
- 598
yaftalamak sende, iftira sende,küçümseme sende..Diyorum ki işte tartışacaksan adam gibi tartışacaksın..Kim ne cevap versin size..Bu arkadaş türbanlı degilse bileklerimi keserim.
''çogunluga ayak uydurmak'' lafını kullanmaya başladı artık bunlar. Eskiden ''demokraside herkesin özgürlügü vardır'' diyenler artık ''demokrasi var o yüzden çogunluga uyacaksınız'' demeye başladılar. Klasik müslüman taktigi işte... Önce magduru oyna, sonra güçlenince önüne geleni ezmek için ugraş verirler, dügmelerine bas işte ışid.
Böyleleri yurtdışında da aynı. Giderler batı ülkelerine, ''biz de özgürüz demokrasi var, inancımıza saygı'' bilmem ne... Sonra biraz sayıları çogalınca, ''şeriat isteriz, bizim mahallemizde bize, yani çogunluga uyacaksınız'' derler.
Bu yüzden diyorum ki, müslümanın demokrasi ile işi olmaz ve bilmez de, laikligi de bilmez. Demokrasiyi kullanırlar magdur edebiyatı için, zamanı gelince de baskı kurarlar. Şu anki şeriat ülkelerine bakın istisnasız hepsi benim bu yazdıklarımı tamamen dogrular. Öyle çıkıp da 'hakaret etme ama' diye aglamayın yani...
ayy gına geldi sizin şu komik oluyosun, bi daa benden alıntılama triplerinizdenniye şiddet oluyormuş,o zaman Türk'üz demeyelim,tarihçi bile Osmanlının Türk olduğunu
söylüyor,bazı çok bilmişlerde karşı çıkıyor
evet dinde yeri budur,sizin için dindeki bu maddeyi değiştirelim hemen.
ya kafanıza uymayan bir şey doğru oluğunda bile yok sayıyorsunuz ya
işte bu sizi komik yapıyor,evet ısrarla söylüyorum soy babadan devam eder.
öğrenene de karışılmasın bi zahmet..atalarını merak eden gitsin öğrensin..öğrenmeyenede kimse karışmasın bir zahmet..!
O zaman dünden beri neden Fatih’in onun bunun dini cinsel hayatı tartışılıyor biri aydınlatabilir mi beni?aynen arkadaşım..kocası elektirikçi arkadaşımın2500 maaş alıyor,karısı temizliğe gidiyor aldıkların evin kredisini ödemek için ..yetmiyor çünki..
Ve yüz yüze.. klavye başından değil mümkünse..İşte hepimize bir İlber Hoca lazım cahil olduğumuzu yüzümüze vursun :)
ya bi git kalk da sen az öteye git
"Müslüman Ülke" yoktur müslüman insanlar vardır.
ülkenin de dini olmaz.
bu ülke laik bir ülkedir. hadi ben de söylüyorum lafımı laik olmayan kalkıp gitsin
ya bu deveyi güdün ya da gidin. saçma sapan kurallar, fetvalar getirmeyin
yok osmanlıcaymış bilmemneymiş.
devletin dili türkçedir, türkçe de kalacaktır!
sen eğer ciddi laik bir kadın olsaydın böyle bir yorum yazmazdın..
Biraz at gözlüklerini çıkartmak lazım..
Demokrasi demokrasi diyorsunuz ama size karşıt bir görüşe tahammül edemiyorsunuz
Açıkcası bazı kesimin atalarından ( osmanlıdan) neden bu kkadar rahatsız olduğunuYa ben de istemiyorum onu ama atalar falan deyince başka yere çıkar, uzar gider konu. Atalar kısmı çok geniş bir alan.
yaftalamak sende, iftira sende,küçümseme sende..Diyorum ki işte tartışacaksan adam gibi tartışacaksın..Kim ne cevap versin size..
Ve yüz yüze.. klavye başından değil mümkünse..
Ayrıştığınız noktaları bir kenara bırakalım, ortak fikriniz zorunlu ders olmasını hiçbiriniz istemiyorsunuz değil mi?
Siz boşverin padişahların dinini, cinsel eğilimlerini de, asıl merak ettiğim bir soru var onu sorayım size, diyelim ki şimdi denildiği gibi istesenizde istemeseniz de bu ülkenin artık resmi dili Osmanlıca denirse ne yapacaksınız? Farazi belki ama olabilir mi? İstesenizde istemesenizde Osmanlıca öğrenilecek denildiğine göre çokta ütopik değil sorum.
Resmi yazışmaları Osmanlı dilini bilen bir katiple halledebilir, konuşmaksa yazmaktan daha kolaydır kanaatindeyim. İngilizce de bilmiyor ama tercümanla görüşmelerini yapabiliyor Cumhurbaşkanı.Ama kendisi de konuşamaz o zaman okuma yazma bilmeyen ilk cumhurbaşkanı olarak tarihe geçer?
valla şahsen ben ortalığı yıkarım mune kendimce :)Ayrıştığınız noktaları bir kenara bırakalım, ortak fikriniz zorunlu ders olmasını hiçbiriniz istemiyorsunuz değil mi?
Siz boşverin padişahların dinini, cinsel eğilimlerini de, asıl merak ettiğim bir soru var onu sorayım size, diyelim ki şimdi denildiği gibi istesenizde istemeseniz de bu ülkenin artık resmi dili Osmanlıca denirse ne yapacaksınız? Farazi belki ama olabilir mi? İstesenizde istemesenizde Osmanlıca öğrenilecek denildiğine göre çokta ütopik değil sorum.
muhatap olma papagan gibi birşeyler copy paste yapıyor etrafına iki üç inanmayan bulmuş ya sayıp sövüyor işte .. :)yaftalamak sende, iftira sende,küçümseme sende..Diyorum ki işte tartışacaksan adam gibi tartışacaksın..Kim ne cevap versin size..
Resmi yazışmaları Osmanlı dilini bilen bir katiple halledebilir, konuşmaksa yazmaktan daha kolaydır kanaatindeyim. İngilizce de bilmiyor ama tercümanla görüşmelerini yapabiliyor Cumhurbaşkanı.
Davutoğlu'nun bildiği söyleniyor mesela.
öğrenmek isteyene laf eden oldumu elini vicdanına koy..seçmeli olsun dedik..hiç konulması müfredata dedikmi burada?okadar dayatmacı değiliz çok şükür..öğrenene de karışılmasın bi zahmet..
yani resmi dil değil ama isteyene osmanlı dilini öğreteceğiz deselerOsmanlı döneminde bile Osmanlıca sarayda ve resmi yazışmalarda kullanılan bir dil olmuşken biz Yeni Türkiye'de bunu bir adım ileri taşıyıp resmi dil haline getirir miyiz bilmiyorum.
Ama benim yok canım dediğim o kadar çok şeyi yaptılar ki bu da gerçek olabilir tabii. Sitenin adını güncelleriz artık hatun-ül camia diye.
Atataürk ve ilkelerindende rahatsız olan varmış burada öğrendik..hepimiz birbirimizi kabullensek..Açıkcası bazı kesimin atalarından ( osmanlıdan) neden bu kkadar rahatsız olduğunu
anlamış değilim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?