Sultanım Abdulhamit'im rahat uyu, emanetin emin ellerde

yaftalamak sende, iftira sende,küçümseme sende..Diyorum ki işte tartışacaksan adam gibi tartışacaksın..Kim ne cevap versin size..

ayy gına geldi sizin şu komik oluyosun, bi daa benden alıntılama triplerinizden
dinimizce soy babadan geliyosa peygamber efendimizin soyu nerden ilerlemiştir, kızından ilerlemiştir. peygamberimizin soyu müslümanlığa aykırı sekilde mi ilerledi demek istiyosun? osmanlıyı bile dine bağlayan sayın arkadaslarım düşünüpte konusalım lütfen.
ayrıca Kur'an da üstüne basa basa kadınlarımızın annelerimizin değerinden bahsedilmişken sizin kendinizi bu kadar değersiz görmeniz ve bunu dine mal etmeniz çok garip!
asla ve asla ben dinde 'madde' olduğunu ve 'kulların' bunu değiştirebileceğini iddia etmiyorum bu sizin inancınız beni ilgilendirmez.
ayrıca hitler gibi saf ırk takıntın yoksa türküm diyebilirsin!

sen eğer ciddi laik bir kadın olsaydın böyle bir yorum yazmazdın..
Biraz at gözlüklerini çıkartmak lazım..
Demokrasi demokrasi diyorsunuz ama size karşıt bir görüşe tahammül edemiyorsunuz

Yazdıgı yoruma göre laik bir kadın gayet de. Asıl sen bilmiyorsun laikligin ne oldugunu... Demokrasinin ne oldugunu da bildigini zannetmiyorum. Bunlar ne işe yarar, eksikleri nelerdir, artıları nelerdir... bunları bildigini de hiç zannetmiyorum.

''karşı görüşe tahammül edememek'' cümlesini anladıgından bile şüpheliyim çünkü karşı görüşe tahammül edemeyen genelde dinci kesimdir, yani sizler.

Laikligi herkesin dinini istedigi gibi yaşayabilme özgürlügü zannediyorsunuz. Ama aslında laiklik, dinlere sınır koymak demektir.

Demokrasi de tek başına bir hiçtir çünkü aksi takdirde çogunlugun azınlıgı ezme aracı olarak kullanılır. Aynen senin ''burası müslüman ülke, çogunluga uyacaksınız'' demen gibi bir şey olur. Ha bir de;

''burası müslüman ülke, çogunluga uyacaksınız'' diyip bir de, ''ama size karşıt bir görüşe tahammül edemiyorsunuz'' demek de neyin kafasıdır acaba... Cehalet mi? Takiyye mi? Ne söylediginin farkında olmamak mı?

Demokrasi kavramını kendi işinize geldigi gibi kullanıyorsunuz anca, ne oldugunu dahi bilmiyorsunuz. Aynı şekilde laikligin ne oldugundan da bihabersin.

Ayrıştığınız noktaları bir kenara bırakalım, ortak fikriniz zorunlu ders olmasını hiçbiriniz istemiyorsunuz değil mi?

Siz boşverin padişahların dinini, cinsel eğilimlerini de, asıl merak ettiğim bir soru var onu sorayım size, diyelim ki şimdi denildiği gibi istesenizde istemeseniz de bu ülkenin artık resmi dili Osmanlıca denirse ne yapacaksınız? Farazi belki ama olabilir mi? İstesenizde istemesenizde Osmanlıca öğrenilecek denildiğine göre çokta ütopik değil sorum.

yaftalamak sende, iftira sende,küçümseme sende..Diyorum ki işte tartışacaksan adam gibi tartışacaksın..Kim ne cevap versin size..

İftira da yok küçümseme de... Bunların hepsi olan şeyler. Daha yakın tarihe kadar dinciler ''türbana özgürlük, inanca özgürlük'' derken, bugün ''çogunluk biziz, bize uyacaksınız'' demeye başladılar. Nerede aşagılama var acaba?

Ama kendisi de konuşamaz o zaman okuma yazma bilmeyen ilk cumhurbaşkanı olarak tarihe geçer?

Bu kadın kollarına Davutoglada Abdulhamit te namahrem niye kendilerininmiş gibi yazmışlar. Abdulum der gibi olmuş

Ama kendisi de konuşamaz o zaman okuma yazma bilmeyen ilk cumhurbaşkanı olarak tarihe geçer?
Resmi yazışmaları Osmanlı dilini bilen bir katiple halledebilir, konuşmaksa yazmaktan daha kolaydır kanaatindeyim. İngilizce de bilmiyor ama tercümanla görüşmelerini yapabiliyor Cumhurbaşkanı.
Davutoğlu'nun bildiği söyleniyor mesela.

valla şahsen ben ortalığı yıkarım mune kendimce :)
şu saatten sonra Türkçeyi zor konuşurken
birde osmanlıcamı öğrenceğim.
o zaman taaaa göktürkler zamanına gidelim.
Kanımın en ufak hücrelerine kadar TÜRK 'üm
ancak o zamanki türkçeyimi konuşayım.

yani zamana mekana şartlara bilime ayak uydurmak gerekiyor.

ateistte olsan pagan da musevi de insanların atasına da dinine de laf uzatma hakkın yok ki bu kapasite olmadığınıza sabahtan akşama dek zırvalamalarınızdan anlamak basit.
muhatap olma papagan gibi birşeyler copy paste yapıyor etrafına iki üç inanmayan bulmuş ya sayıp sövüyor işte .. :)

Osmanlı döneminde bile Osmanlıca sarayda ve resmi yazışmalarda kullanılan bir dil olmuşken biz Yeni Türkiye'de bunu bir adım ileri taşıyıp resmi dil haline getirir miyiz bilmiyorum.
Ama benim yok canım dediğim o kadar çok şeyi yaptılar ki bu da gerçek olabilir tabii. Sitenin adını güncelleriz artık hatun-ül camia diye.

öğrenene de karışılmasın bi zahmet..
öğrenmek isteyene laf eden oldumu elini vicdanına koy..seçmeli olsun dedik..hiç konulması müfredata dedikmi burada?okadar dayatmacı değiliz çok şükür..

yani resmi dil değil ama isteyene osmanlı dilini öğreteceğiz deseler
şahsen şartlarım uygunsa gider öğrenirim.
Fakat yok resmi dilmiş milmiş.
ayol çok şey yazıcamda ahh bu ban korkusu ahhhh :)

Açıkcası bazı kesimin atalarından ( osmanlıdan) neden bu kkadar rahatsız olduğunu
anlamış değilim.
Atataürk ve ilkelerindende rahatsız olan varmış burada öğrendik..hepimiz birbirimizi kabullensek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…