Sultanım Abdulhamit'im rahat uyu, emanetin emin ellerde

Öncelikle Osmanlıca diye bir dil yok. Türkçe+Farsça+Arapça...vs nin karışımıdır. Arap alfabesi ile yazıldı vakti zamanında hepsi bu. Yani Osmanlıca resmi dil ilan edilirse bunu ilan eden cahildir çünkü öyle bir dil yok. Arap alfabesi ise dertleri, ben bunu istemem. Latin alfabesi daha iyi. Arap alfabesi isteyenler genelde Arap harflerine taptıkları için isterler. Arapça ne görürse ne duyarsalar onu din zannederler, o yüzden put haline gelmiştir Arap alfabesi. Ama devlet bunu yaptıysa mecburen ögrenilecek artık... Zamanı gelince aksi devrim de yapılır zaten.

Bu arada padişahların cinsel hayatı, dinleri falan bunlar benim derdim degil açıkçası. Bunlar dinci kesimin derdi.

Fatih belki de eşcinseldi... bu konuda sanırım tek bi kitap var çok da önemli bir kanıt degil o yüzden. Ama Fatih'in ne eşcinsel olması ne şarap içmesi ne hrıstiyan olması ne satanist olması beni alakadar etemz. Ya adam evlat katlini kanunlaştırmış olmasına ragmen adamdan nefret etmem ben. Yönetici olarak gayet iyi bir yöneticiydi. Ben bunu bilirim, gerisi kendi özel hayatıdır, ögrenirim ama yargılamam.

Bunu dert eden dinci kesim. Fatih illa ki içki içmeyecek, illa ki eşcinsel olmayacak, illa ki müslüman olacak, hatta o kadar ki.... sevişmemiş olacak hiç. Yani o kadar ki nefsini dizginlemiş bi müslman, evliya gibi... Eger Fatih şarap içtiyse ooo dinci kesim için bu çok ktöüdür. Gözlerinin önünde içki içse adamı silerlerdi herhalde. Yani bu onların derdi, benim degil.

Bir padişahı insan olarak göremiyorlar, görmek istemiyorlar, onu putlaştırma ihtiyacı hissediyorlar. Bu yüzden ''bu putperestliktir, müşrikliktir'' diyorum bazı bazı... İslamın peygamberi dediginiz kişi de, Kuran'da alatıldıgına göre, bu putperesetlere karşı savaştı, benim gibi ateistlere karşı degil. Yani bu putlaştırmadan rahat edemeyen insanlar, geçtim tarihi... dini açıdan bile fiyasko.

Sanırım bu sebepleri de göz önünde bulundurarak II. Abdulhamit'in torunu Adile Nami Osmanoğlu zorunlu olmasını istemediğini söyledi, Osmanlı arşivlerine girip geçmişi bilmek adına seçmeli olabilir lakin zorunlu olmasına karşıyım dedi.
Bu arada gerçekten çok tatlı bir kadın, uzun yıllar yurtdışında yaşamış olduğundan aksanı farklı ve güzel.
Konuyla alakasız bir konuşma paylaşacağım ama güzel bir kadını ve Osmanlı Sultanı'nı görün istedim.

niye bu osmanlıca düşmanlığı fransızca almanca olsa alkış tutar çoğu bizim milletimiz ne özenti ne kendine düşman ne yabancı hayranı
Dünya dilleri olan fransızca, ingilizce, ispanyolca bile doğru düzgün öğretilemiyorken Osmanlıcanın kusursuz öğretilebileceğine inanmıyorum.

Fransızca ingilizce gibi diller hem günlük hemde çalışma hayatımızda kullanabileceğimiz diller. Osmanlıca öğrensek ne olacak? Birbirimizle Osmanlıca mı konuşacağız?

Amiyane tabirle her kuşu dürttük bi leylek kaldı.

ırkımın ne önemi var,zencide olabilirim,Allah herkesi eşit yaratmış
osmanlı türkse türk diyecem tabi
peygamber efendimizin olayı çok farklı bilip bilmeden konuşmayın
lütfen bilgi dahilinizde konuşun!
soy derken babadan bahsediyoruz,erkek evlattan değil
daha konuyu anlamamış gelmiş,bana anlatıyor :)
gına geldiyse yazma bacım,herkes alıntılama diyor,benimde hakkım var değilmi
bu konu hakkında çok konuştum yeter artık diyorum
daha ne diyim yani

herşeyi, sen biliyorsun
türban takıntılı seni:)
yorumlarının benim gözümde değeri yok
Göz ardısın by..

Abdülhamid'in gerçek torunu, torunu olduğunu iddia edenlerden ne kadar farklı değil mi :)

Valla cry ciğim ben osmanlıyada ulu önder Atamada laf ettirmem.
gerisi benım sorunum değil :)
Atatürk alkol kullanırdı,osmanlıda eşcinseelik vardı demek laf etmek değil aslında..bu bizim geçmişimiz..hayır yoktu diyorlar..iyisi ve kötüsüyle geçmişimiz Atalarımız..Rahatsız olmak değil sorun şu an çocukları devlet okuluna giden ve yeterli eğtimi alamadıkları düşünülen velilerin Atalarımızın dini olan Osmanlıcayı dayatma olarak öğrettirmek istememesi..seçmeli olmasını istememiz..

Abdülhamid'in gerçek torunu, torunu olduğunu iddia edenlerden ne kadar farklı değil mi :)
Evet, dün akşam Osmanlıca üzerine tartışılan bir konuda denk geldim konuşmalarına, gayet kültürlü, donanımlı ve hanımefendi bir tarzı var, bayıldım güzelliğine ve kibarlığına.

mervecik sıktın artık,o hadiste fatih sultan mehmedden bahsediyor
gayrımüslim için denmez bu laf,sen şimdi bu lafıda başka yere çekersin kesin
bu hadisten sonra,istanbul'u fethetmeye çalıştılar
mesela eyup el ensari.
senin gibi inanmayanlara laf anlatmak istemiyorum

Evet, dün akşam Osmanlıca üzerine tartışılan bir konuda denk geldim konuşmalarına, gayet kültürlü, donanımlı ve hanımefendi bir tarzı var, bayıldım güzelliğine ve kibarlığına.
Mune her siyasi tartışma neden başörtüsü ve Atatürk üzerinden dönüyor.
Ciddi manada can sıkıcı olmadımı sence de?

herşeyi, sen biliyorsun
türban takıntılı seni:)
yorumlarının benim gözümde değeri yok
Göz ardısın by..
ya herzamanki gibi saçmalıyor,hayır bazı inananlar bile bu hadis gerçek olmayabilir
yada fatih sultan mehmed hristiyanda olabilir diyorlar
arkadaşım bilmiyorsan konuşma yada kesin konuş,ortada kalmış gibi konuşma
buda bir cahillik bana göre.

zamanında latin harflerine geçildiğinde halkın bunları öğrenirken de çok zorlandığınız okudunuz mu ? büyük ihtimal hayır çünkü bu örtpas ediliyor.
emin olun ki hiç birşey kolay olmaz ki osmanlıca da bizim özümüzdür . türkçemizde o kadar yabancı kelime var ki açıkcası tamamen yozlaşmasına içim acıyor. bir zaman yabancı kelimeleri türkçeleştirmeye çalışıldı o da projeden ileri gidemedi
otlangaç : restoran gibi komedi dalında 9 dalda ödül alabilir.

alkol kişinin kendi sorunudr
cinsellik yada eşcinsellikte insanın kendi sorunudur.
ben o manada laf söyletmeme demedim.
bazı kesimler osmanlıyı tü kaka yapmaktan geri kalmıyor da.

Bunu anlayamadılar bir türlü işte :) Burada Osmanlı padişahlarına laf atılmıyor, onları putlaştıran putperestleri eleştiriyoruz. Yok içki içmezmiş de, asla yanlışları yokmuş da, hepsi süper evliya gibi müslümanmışlar da...

Yok işte tarihimizi, dinimizi, kültürümüzü tanımıyormuşuz falan... Asıl tanımayan bunlar. Ne kültürlerini ne tarihi, onu da geçtim dinlerini bile bilmiyorlar. Tarihi putlarla doldurmuşlar, kültürü zırvalarla, dini de hurafeler ve putlarla doldurmuşlar. Sonra da nutuk atarlar burada insanlara :)

niye bu osmanlıca düşmanlığı fransızca almanca olsa alkış tutar çoğu bizim milletimiz ne özenti ne kendine düşman ne yabancı hayranı
Avrupa ve ABD ye göbekten bağlı olmamaız olabilirmi..İsraile boykot yapamadı hükümet,neden?halk değil dejenerasyonun sorumlusu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…