Ayrıştığınız noktaları bir kenara bırakalım, ortak fikriniz zorunlu ders olmasını hiçbiriniz istemiyorsunuz değil mi?
Siz boşverin padişahların dinini, cinsel eğilimlerini de, asıl merak ettiğim bir soru var onu sorayım size, diyelim ki şimdi denildiği gibi istesenizde istemeseniz de bu ülkenin artık resmi dili Osmanlıca denirse ne yapacaksınız? Farazi belki ama olabilir mi? İstesenizde istemesenizde Osmanlıca öğrenilecek denildiğine göre çokta ütopik değil sorum.
Atataürk ve ilkelerindende rahatsız olan varmış burada öğrendik..hepimiz birbirimizi kabullensek..
Sanırım bu sebepleri de göz önünde bulundurarak II. Abdulhamit'in torunu Adile Nami Osmanoğlu zorunlu olmasını istemediğini söyledi, Osmanlı arşivlerine girip geçmişi bilmek adına seçmeli olabilir lakin zorunlu olmasına karşıyım dedi.Osmanlı döneminde bile Osmanlıca sarayda ve resmi yazışmalarda kullanılan bir dil olmuşken biz Yeni Türkiye'de bunu bir adım ileri taşıyıp resmi dil haline getirir miyiz bilmiyorum.
Ama benim yok canım dediğim o kadar çok şeyi yaptılar ki bu da gerçek olabilir tabii. Sitenin adını güncelleriz artık hatun-ül camia diye.
Dünya dilleri olan fransızca, ingilizce, ispanyolca bile doğru düzgün öğretilemiyorken Osmanlıcanın kusursuz öğretilebileceğine inanmıyorum.niye bu osmanlıca düşmanlığı fransızca almanca olsa alkış tutar çoğu bizim milletimiz ne özenti ne kendine düşman ne yabancı hayranı
ırkımın ne önemi var,zencide olabilirim,Allah herkesi eşit yaratmışayy gına geldi sizin şu komik oluyosun, bi daa benden alıntılama triplerinizden
dinimizce soy babadan geliyosa peygamber efendimizin soyu nerden ilerlemiştir, kızından ilerlemiştir. peygamberimizin soyu müslümanlığa aykırı sekilde mi ilerledi demek istiyosun? osmanlıyı bile dine bağlayan sayın arkadaslarım düşünüpte konusalım lütfen.
ayrıca Kur'an da üstüne basa basa kadınlarımızın annelerimizin değerinden bahsedilmişken sizin kendinizi bu kadar değersiz görmeniz ve bunu dine mal etmeniz çok garip!
asla ve asla ben dinde 'madde' olduğunu ve 'kulların' bunu değiştirebileceğini iddia etmiyorum bu sizin inancınız beni ilgilendirmez.
ayrıca hitler gibi saf ırk takıntın yoksa türküm diyebilirsin!
herşeyi, sen biliyorsunYazdıgı yoruma göre laik bir kadın gayet de. Asıl sen bilmiyorsun laikligin ne oldugunu... Demokrasinin ne oldugunu da bildigini zannetmiyorum. Bunlar ne işe yarar, eksikleri nelerdir, artıları nelerdir... bunları bildigini de hiç zannetmiyorum.
''karşı görüşe tahammül edememek'' cümlesini anladıgından bile şüpheliyim çünkü karşı görüşe tahammül edemeyen genelde dinci kesimdir, yani sizler.
Laikligi herkesin dinini istedigi gibi yaşayabilme özgürlügü zannediyorsunuz. Ama aslında laiklik, dinlere sınır koymak demektir.
Demokrasi de tek başına bir hiçtir çünkü aksi takdirde çogunlugun azınlıgı ezme aracı olarak kullanılır. Aynen senin ''burası müslüman ülke, çogunluga uyacaksınız'' demen gibi bir şey olur. Ha bir de;
''burası müslüman ülke, çogunluga uyacaksınız'' diyip bir de, ''ama size karşıt bir görüşe tahammül edemiyorsunuz'' demek de neyin kafasıdır acaba... Cehalet mi? Takiyye mi? Ne söylediginin farkında olmamak mı?
Demokrasi kavramını kendi işinize geldigi gibi kullanıyorsunuz anca, ne oldugunu dahi bilmiyorsunuz. Aynı şekilde laikligin ne oldugundan da bihabersin.
Sanırım bu sebepleri de göz önünde bulundurarak II. Abdulhamit'in torunu Adile Nami Osmanoğlu zorunlu olmasını istemediğini söyledi, Osmanlı arşivlerine girip geçmişi bilmek adına seçmeli olabilir lakin zorunlu olmasına karşıyım dedi.
Bu arada gerçekten çok tatlı bir kadın, uzun yıllar yurtdışında yaşamış olduğundan aksanı farklı ve güzel.
Konuyla alakasız bir konuşma paylaşacağım ama güzel bir kadını ve Osmanlı Sultanı'nı görün istedim.
Atatürk alkol kullanırdı,osmanlıda eşcinseelik vardı demek laf etmek değil aslında..bu bizim geçmişimiz..hayır yoktu diyorlar..iyisi ve kötüsüyle geçmişimiz Atalarımız..Rahatsız olmak değil sorun şu an çocukları devlet okuluna giden ve yeterli eğtimi alamadıkları düşünülen velilerin Atalarımızın dini olan Osmanlıcayı dayatma olarak öğrettirmek istememesi..seçmeli olmasını istememiz..Valla cry ciğim ben osmanlıyada ulu önder Atamada laf ettirmem.
gerisi benım sorunum değil :)
Evet, dün akşam Osmanlıca üzerine tartışılan bir konuda denk geldim konuşmalarına, gayet kültürlü, donanımlı ve hanımefendi bir tarzı var, bayıldım güzelliğine ve kibarlığına.Abdülhamid'in gerçek torunu, torunu olduğunu iddia edenlerden ne kadar farklı değil mi :)
mervecik sıktın artık,o hadiste fatih sultan mehmedden bahsediyorBu hadiste(!) bile Fatih'in müslüman oldugu yazmıyor. Nereden çıkardın bunu?
Aynısını Talas savaşı için ve o dönemler için de söyleyebiliyor musun bari? Hani Türkler kılıç zoruyla müslüman yapıldı... Sonra Arapça bilmeyene ümmi denilerek degersizleştirildi... Asimilasyona ugradı Türkler ve müslümüna oldular...
Bak o zaman da kültürümüzü yok etmişler. Ona niye ses çıkarmıyorsun acaba? Çok enteresan...
Mune her siyasi tartışma neden başörtüsü ve Atatürk üzerinden dönüyor.Evet, dün akşam Osmanlıca üzerine tartışılan bir konuda denk geldim konuşmalarına, gayet kültürlü, donanımlı ve hanımefendi bir tarzı var, bayıldım güzelliğine ve kibarlığına.
Hamileler sokaga çıkmasın diye kişi galibahttp://sozcu.com.tr/2014/yazarlar/yilmaz-ozdil/al-sana-osmanli-672721/
“Harf devrimi yapıldı, bir gecede cahilleştirildik, köpekleştirildik”
yazıda geçen bu lafı kim söyledi, gündemi kaçırmışım
ya herzamanki gibi saçmalıyor,hayır bazı inananlar bile bu hadis gerçek olmayabilirherşeyi, sen biliyorsun
türban takıntılı seni:)
yorumlarının benim gözümde değeri yok
Göz ardısın by..
Dünya dilleri olan fransızca, ingilizce, ispanyolca bile doğru düzgün öğretilemiyorken Osmanlıcanın kusursuz öğretilebileceğine inanmıyorum.
Fransızca ingilizce gibi diller hem günlük hemde çalışma hayatımızda kullanabileceğimiz diller. Osmanlıca öğrensek ne olacak? Birbirimizle Osmanlıca mı konuşacağız?
Amiyane tabirle her kuşu dürttük bi leylek kaldı.
Atatürk alkol kullanırdı,osmanlıda eşcinseelik vardı demek laf etmek değil aslında..bu bizim geçmişimiz..hayır yoktu diyorlar..iyisi ve kötüsüyle geçmişimiz Atalarımız..Rahatsız olmak değil sorun şu an çocukları devlet okuluna giden ve yeterli eğtimi alamadıkları düşünülen velilerin Atalarımızın dini olan Osmanlıcayı dayatma olarak öğrettirmek istememesi..seçmeli olmasını istememiz..
TRT'de konuşan gebe kadınların sokağa çıkmasını terbiyesizlik olarak gören kişi, adını hatırlayamadım şahsın.http://sozcu.com.tr/2014/yazarlar/yilmaz-ozdil/al-sana-osmanli-672721/
“Harf devrimi yapıldı, bir gecede cahilleştirildik, köpekleştirildik”
yazıda geçen bu lafı kim söyledi, gündemi kaçırmışım
Atatürk alkol kullanırdı,osmanlıda eşcinseelik vardı demek laf etmek değil aslında..bu bizim geçmişimiz..hayır yoktu diyorlar..iyisi ve kötüsüyle geçmişimiz Atalarımız..Rahatsız olmak değil sorun şu an çocukları devlet okuluna giden ve yeterli eğtimi alamadıkları düşünülen velilerin Atalarımızın dini olan Osmanlıcayı dayatma olarak öğrettirmek istememesi..seçmeli olmasını istememiz..
Avrupa ve ABD ye göbekten bağlı olmamaız olabilirmi..İsraile boykot yapamadı hükümet,neden?halk değil dejenerasyonun sorumlusu..niye bu osmanlıca düşmanlığı fransızca almanca olsa alkış tutar çoğu bizim milletimiz ne özenti ne kendine düşman ne yabancı hayranı
TRT'de konuşan gebe kadınların sokağa çıkmasını terbiyesizlik olarak gören kişi, adını hatırlayamadım şahsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?