Sultanım Abdulhamit'im rahat uyu, emanetin emin ellerde

çok merak ettim atatürk e taparken put olmuyor da osmanlı padişahı mı put oluyor

ya herzamanki gibi saçmalıyor,hayır bazı inananlar bile bu hadis gerçek olmayabilir
yada fatih sultan mehmed hristiyanda olabilir diyorlar
arkadaşım bilmiyorsan konuşma yada kesin konuş,ortada kalmış gibi.
yok herkes burada her konuya yorum yapmak zorunda hissediyor kendisini
çok takılmamak lazım her görüşe saygım sonsuz
ama konuşma eğer hakarete varıyorsa ben yokum..

Mune her siyasi tartışma neden başörtüsü ve Atatürk üzerinden dönüyor.
Ciddi manada can sıkıcı olmadımı sence de?
Evet epey can sıkıcı olmaya başladı, bu konuda 36 sayfa boyunca gayet müsamaha gösterdik konuşun diye ama artık müsamaha kısmını rafa kaldırdık, bundan sonra bu topikte polemik ya da hakaret olursa yapılacak işlem belli.

batı hayranlığı sarada varmış,Abdülhamit döneminde sarayda tesettür yokmuş ve piyano vs gibi ensturmanlar dahi varmış..bu Atalarımızın yada geçmişimizin kötü olduğu anlamına gelmez..

Mune, merak ediyorum... Bu konu altında benim nerde bi hakaretim olmuş? Yani digerleri hakaret ediyor diye bana laf çarpıtıyorlar farkındayım... Hangi söyledigim hakaretmiş? Merak ettim...

Teşekkür ederiz.
Çünkü şöyle bir algıyaratmaya çalışılıyor. Atatürkü başörtüsü takanlar asla sevmez. Ben de başörtülüyüm ve Atatürke ciddi manada hayranım. Ama burada direk sevmiyorsunuz diye yaftalama yapıyorlar..
Bu arada sizin adaletinize hayranım, beni de banladığınız zaman tek lafım Mune banladıysa kesinlikle haklıdır olmuştur.İnşallah bütün yönetim sizin gibi insanlardan oluşur..

alkol kişinin kendi sorunudr
cinsellik yada eşcinsellikte insanın kendi sorunudur.
ben o manada laf söyletmeme demedim.
bazı kesimler osmanlıyı tü kaka yapmaktan geri kalmıyor da.
ifade yanlışlığı olabilir..ama epey hazmediyoruz herşeyi..tukaka değil elbette ama yönetimde üstün başarılar olduğu gibi hatalarda olmuş normal olarak..bizim tarih hocamız bize hep yabancı gelinlerin ortak ilişkiler kurmak yada bozmak adına padişahlarla bir vesile ile tanıştırıldığını vs...anlatırdı..

Mune, merak ediyorum... Bu konu altında benim nerde bi hakaretim olmuş? Yani digerleri hakaret ediyor diye bana laf çarpıtıyorlar farkındayım... Hangi söyledigim hakaretmiş? Merak ettim...
mervecik,
uyarı size mi genele mi? Beni burda herkes bilir, direkt birini uyaracaksam adını yazmaktan asla çekinmem.
Uyarı topikteki herkesedir, her uyarıyı üstünüze alınmayın isterseniz.

Kim polemiğe girer veya hakaret ederse, bu net bir uyarı sanırım.

Bence de şöyle bir algı yaratılmaya çalışılıyor;

''Osmanlıcanın (o ne demekse?) zorunlu ders olmasını istemeyenler tarihini kültürünü padişahlarını geçmişini sevmeyen insanlardır. Batı özentisi, ahlak çöküntüsüne ugramış insanlardır...''

ki algıdan öte, bunu da yazmışlar zaten geçtigimiz sayfalarda. Batı özentiligi, ahlak çökmesi falan... bir sürü safsata...

çok merak ettim atatürk e taparken put olmuyor da osmanlı padişahı mı put oluyor
canım bak merve ile uslup sorununuz olabilir..atatürkede padişahlarada tapan yok..şimdi RTE Osmanlıcayı gündeme getirdi bazı muhafazakar kesim sanki padişahlarımızda hiç kusur yokmuş,Atatürk gelmiş düzeni bozmuş gibi anlatabiliyor..Ama Atatürk olmasaydı şu an t.c olmayacaktı pek çok ülkenin himayesinde olacaktık..ah bunu bir anlasalar..

diğer yanlışların üstünü kapatmk için yüzde 50 şerlik kısmı birbirine sokmakmaç haline getirip oy kazanmak

canım demek istediğim o değil
türk milletini sadece atatürkten ibaret görmenin doğru olmanın da atalarımızı hiçe saymak olduğunu düşünüyorum olay insani boyuttan çıkarılıp tapılacak her yaptığı kusursuz insan olarak görmenin saçma olduğu ki o da bir insan .liderlik yönünü sevmek başka..

Muhakkak zorlanılmıştır. Hatta çoğu insan öğrenemeden ölmüştür bence. Ama bir zamanlar Osmanlı tüm dünyaya hakimdi ve dilinin kullanılması normaldi. Şu andan sonra osmanlıca öğrenmenin bize bir faydası olmayacak onu söylemek istiyorum.

Dikkat ederseniz herkesin ingilizcesi orta dereceli yani yok :) osmanlıca yerine daha geçerli olan dillere yönelip onları tam öğrenmeliyiz. İsteyen yine seçmeli ders olarak alsın ama herkes mecbur bırakılmasın.

hala Osmanlı torununa kafayı takmış bazıları
daha kaç kere anlatıcaz,son Osmanlı bizi temsil edemez
video resim eklemeye lüzüm yok,biliyoruz zaten
sonrada bak gerçek Osmanlı torunu bunlar
ama kendini Osmanlı torunu sananlar var diye dalga geçiliyor
onlarda sıradan insanlar,ben eski osmanlıyı örnek alırım
misal yavuz sultan selim,fatih sultan mehmed vs.
onların din yaşantısını,kültürünü severim.
bu demek değilki Osmanlı geri gelsin,ben onların yaşantılarını seviyorum saygı duyuyorum
tüm Avrupa el pençe durmuş,ama bizim insanımız saygısız
bak şimdi Osmanlı böyle değil,demenın ne lüzümü var her monarşinin son bulması gibi
osmanlıda son buldu.

Son düzenleme:
işin kötüsü çocuklar Türkçeyi doğru düzgün öğrense devlete giden çocuklarımız öpte başına koy

batı hayranlığı sarada varmış,Abdülhamit döneminde sarayda tesettür yokmuş ve piyano vs gibi ensturmanlar dahi varmış..bu Atalarımızın yada geçmişimizin kötü olduğu anlamına gelmez..

tabiki bu ta eskiye dayanan
damat ferit paşa nın ingiliz hayranlığı vs bir sürü örnek var
o zaman fatih de italyan hayranı demekki portresini bellini ye yaptırtmış aslında olay batıdan birşeyler almakdan öte tamamen batılılaşmak benim gözümde yanlış olan

durumu iyi olan çocuğunu oralar gönderiyor okutmak için fakirin çocuğu karnını doyursunda..işten güçten başını kaldıracakta mezarlık ziyaretlerine gidecek:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…