çok merak ettim atatürk e taparken put olmuyor da osmanlı padişahı mı put oluyorBunu anlayamadılar bir türlü işte :) Burada Osmanlı padişahlarına laf atılmıyor, onları putlaştıran putperestleri eleştiriyoruz. Yok içki içmezmiş de, asla yanlışları yokmuş da, hepsi süper evliya gibi müslümanmışlar da...
Yok işte tarihimizi, dinimizi, kültürümüzü tanımıyormuşuz falan... Asıl tanımayan bunlar. Ne kültürlerini ne tarihi, onu da geçtim dinlerini bile bilmiyorlar. Tarihi putlarla doldurmuşlar, kültürü zırvalarla, dini de hurafeler ve putlarla doldurmuşlar. Sonra da nutuk atarlar burada insanlara :)
yok herkes burada her konuya yorum yapmak zorunda hissediyor kendisiniya herzamanki gibi saçmalıyor,hayır bazı inananlar bile bu hadis gerçek olmayabilir
yada fatih sultan mehmed hristiyanda olabilir diyorlar
arkadaşım bilmiyorsan konuşma yada kesin konuş,ortada kalmış gibi.
Evet epey can sıkıcı olmaya başladı, bu konuda 36 sayfa boyunca gayet müsamaha gösterdik konuşun diye ama artık müsamaha kısmını rafa kaldırdık, bundan sonra bu topikte polemik ya da hakaret olursa yapılacak işlem belli.Mune her siyasi tartışma neden başörtüsü ve Atatürk üzerinden dönüyor.
Ciddi manada can sıkıcı olmadımı sence de?
batı hayranlığı sarada varmış,Abdülhamit döneminde sarayda tesettür yokmuş ve piyano vs gibi ensturmanlar dahi varmış..bu Atalarımızın yada geçmişimizin kötü olduğu anlamına gelmez..Bunu anlayamadılar bir türlü işte :) Burada Osmanlı padişahlarına laf atılmıyor, onları putlaştıran putperestleri eleştiriyoruz. Yok içki içmezmiş de, asla yanlışları yokmuş da, hepsi süper evliya gibi müslümanmışlar da...
Yok işte tarihimizi, dinimizi, kültürümüzü tanımıyormuşuz falan... Asıl tanımayan bunlar. Ne kültürlerini ne tarihi, onu da geçtim dinlerini bile bilmiyorlar. Tarihi putlarla doldurmuşlar, kültürü zırvalarla, dini de hurafeler ve putlarla doldurmuşlar. Sonra da nutuk atarlar burada insanlara :)
çok merak ettim atatürk e taparken put olmuyor da osmanlı padişahı mı put oluyor
Evet epey can sıkıcı olmaya başladı, bu konuda 36 sayfa boyunca gayet müsamaha gösterdik konuşun diye ama artık müsamaha kısmını rafa kaldırdık, bundan sonra bu topikte polemik ya da hakaret olursa yapılacak işlem belli.
Teşekkür ederiz.Evet epey can sıkıcı olmaya başladı, bu konuda 36 sayfa boyunca gayet müsamaha gösterdik konuşun diye ama artık müsamaha kısmını rafa kaldırdık, bundan sonra bu topikte polemik ya da hakaret olursa yapılacak işlem belli.
ifade yanlışlığı olabilir..ama epey hazmediyoruz herşeyi..tukaka değil elbette ama yönetimde üstün başarılar olduğu gibi hatalarda olmuş normal olarak..bizim tarih hocamız bize hep yabancı gelinlerin ortak ilişkiler kurmak yada bozmak adına padişahlarla bir vesile ile tanıştırıldığını vs...anlatırdı..alkol kişinin kendi sorunudr
cinsellik yada eşcinsellikte insanın kendi sorunudur.
ben o manada laf söyletmeme demedim.
bazı kesimler osmanlıyı tü kaka yapmaktan geri kalmıyor da.
mervecik,Mune, merak ediyorum... Bu konu altında benim nerde bi hakaretim olmuş? Yani digerleri hakaret ediyor diye bana laf çarpıtıyorlar farkındayım... Hangi söyledigim hakaretmiş? Merak ettim...
canım bak merve ile uslup sorununuz olabilir..atatürkede padişahlarada tapan yok..şimdi RTE Osmanlıcayı gündeme getirdi bazı muhafazakar kesim sanki padişahlarımızda hiç kusur yokmuş,Atatürk gelmiş düzeni bozmuş gibi anlatabiliyor..Ama Atatürk olmasaydı şu an t.c olmayacaktı pek çok ülkenin himayesinde olacaktık..ah bunu bir anlasalar..çok merak ettim atatürk e taparken put olmuyor da osmanlı padişahı mı put oluyor
diğer yanlışların üstünü kapatmk için yüzde 50 şerlik kısmı birbirine sokmakBence de şöyle bir algı yaratılmaya çalışılıyor;
''Osmanlıcanın (o ne demekse?) zorunlu ders olmasını istemeyenler tarihini kültürünü padişahlarını geçmişini sevmeyen insanlardır. Batı özentisi, ahlak çöküntüsüne ugramış insanlardır...''
ki algıdan öte, bunu da yazmışlar zaten geçtigimiz sayfalarda. Batı özentiligi, ahlak çökmesi falan... bir sürü safsata...
canım demek istediğim o değilcanım bak merve ile uslup sorununuz olabilir..atatürkede padişahlarada tapan yok..şimdi RTE Osmanlıcayı gündeme getirdi bazı muhafazakar kesim sanki padişahlarımızda hiç kusur yokmuş,Atatürk gelmiş düzeni bozmuş gibi anlatabiliyor..Ama Atatürk olmasaydı şu an t.c olmayacaktı pek çok ülkenin himayesinde olacaktık..ah bunu bir anlasalar..
zamanında latin harflerine geçildiğinde halkın bunları öğrenirken de çok zorlandığınız okudunuz mu ? büyük ihtimal hayır çünkü bu örtpas ediliyor.
emin olun ki hiç birşey kolay olmaz ki osmanlıca da bizim özümüzdür . türkçemizde o kadar yabancı kelime var ki açıkcası tamamen yozlaşmasına içim acıyor. bir zaman yabancı kelimeleri türkçeleştirmeye çalışıldı o da projeden ileri gidemedi
otlangaç : restoran gibi komedi dalında 9 dalda ödül alabilir.
işin kötüsü çocuklar Türkçeyi doğru düzgün öğrense devlete giden çocuklarımız öpte başına koyMuhakkak zorlanılmıştır. Hatta çoğu insan öğrenemeden ölmüştür bence. Ama bir zamanlar Osmanlı tüm dünyaya hakimdi ve dilinin kullanılması normaldi. Şu andan sonra osmanlıca öğrenmenin bize bir faydası olmayacak onu söylemek istiyorum.
Dikkat ederseniz herkesin ingilizcesi orta dereceli yani yok :) osmanlıca yerine daha geçerli olan dillere yönelip onları tam öğrenmeliyiz. İsteyen yine seçmeli ders olarak alsın ama herkes mecbur bırakılmasın.
batı hayranlığı sarada varmış,Abdülhamit döneminde sarayda tesettür yokmuş ve piyano vs gibi ensturmanlar dahi varmış..bu Atalarımızın yada geçmişimizin kötü olduğu anlamına gelmez..
durumu iyi olan çocuğunu oralar gönderiyor okutmak için fakirin çocuğu karnını doyursunda..işten güçten başını kaldıracakta mezarlık ziyaretlerine gidecek:)tabiki bu ta eskiye dayanan
damat ferit paşa nın ingiliz hayranlığı vs bir sürü örnek var
o zaman fatih de italyan hayranı demekki portresini bellini ye yaptırtmışaslında olay batıdan birşeyler almakdan öte tamamen batılılaşmak benim gözümde yanlış olan
işin kötüsü çocuklar Türkçeyi doğru düzgün öğrense devlete giden çocuklarımız öpte başına koy
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?