Sultanım Abdulhamit'im rahat uyu, emanetin emin ellerde

Hee Fatih'ten bahsediyor... Ya sana bir şey diyim mi... Bu hadis, hiçbir muhaddis tarafından geçerli görülmez. Hadis teknigi açısından bu hadis uydurma bir hadistir. Böyle bir hadis yoktur.

Yani müslüman bile olsam, bu hadis uydurmadır derdim çünkü hiçbir sahih hadis kitabında yok. Bir de gelmiş bana fetva veriyorsun ilginç yani..

ne ortası daha beginner seviesinde bile değil belki bundan bende utanıyorum mesela insanlarının latince bilmesi bence gerekli şöyle düşün latince de ölü bir dil ama teorik olarak tamamen gerekli değil mi ? ana dil yapmak imkansız olduğu ortada bence

Diyorum ya her şeyi hallettik bir Osmanlıca kaldı. Kendi dilimizi doğru düzgün konuşup yazamayan insanlar varken nelerle uğraşıyorlar.
gerçek bu maalesf..daha imzasını atamayan pek çok yoksul insan vardır..yuttursunlar bakalım..

durumu iyi olan çocuğunu oralar gönderiyor okutmak için fakirin çocuğu karnını doyursunda..işten güçten başını kaldıracakta mezarlık ziyaretlerine gidecek:)

kuran bilen kuzenim osmanlıca dan da çakıyordu hafif aslında kuran bilen öğrenir sanırım çabuk . o yüzden benim için zor ne yazıkki ama dil öğrenmek bu yastan sonra zor hele ki o harfler baya zor. tabiki öğrenmek isterdim

Orta dereceli derken ironi yaptım :) kime sorsan orta derecede biliyorum diyor ya :) konuş dersin öyle kalır. Bencede imkansız. Boşa gündem meşgul ediliyor.

Müslüman olana fetva verilir,sana neden fetva veriyim
ayrıyaten bu fetva değil,fetvanın ne olduğunu öğren önce emi
inan yada inanma orası beni bağlamaz
yahu yazma bana yazma isteği duyuyorum sonra :)
neyse ben çıkıyorum,siz yazışın yiyin birbirinizi :)

Mervecikle ebedi aşkınızın arasına girmek istemem ama bence o hadisin ne olduğunu bilmiyor sen de her hadis denilene inanıyorsun gibi.

Yani Hz Muhammed’in bunları demesinin üstüne 1400 yıl geçmiş. Çok ciddi çalışmalar sayesinde gerçek hadisler saklanabilir ama bir kısmı da sonradan eklenmiştir, bu da bir gerçektir. O yüzden bunun da gerçek mi değil mi tam emin olamayız.

Fetvanın ne oldugunu biliyorum merak etme. Ama ima edileni anlamayacagını bilemedim, neyse...

Hiçbir muhaddis bu hadisin sahihligini kabul etmezken senin neye inandıgının bi önemi yoktur. Ben de baydım ama... İnsanlar önce demokrasi, laiklik falan nedir bunları ögrenseler keşke, tartışma daha kolay olurdu hiç olmazsa...

Sahte hadis oldugu benim fikrim degil, ben bilemem gerçekten söylenmiş mi söylenmemiş mi... Bu dinin muhaddisleri, alimlerinin ortak görüşü bu hadisin uydurma oldugu. Yoksa söylenmiş olsa ne olmasa ne. Benim açımdan bi önemi yok :)

Mervecik sahte diyor dedim mi ama mervecik?

Ne alaka ya neden her hadise inanayım ben!
ayrıca bu hadis gerçektir araştırın bakın
sende dün fatih sultan mehmediin ne olduğunu bilmeden konuştun
Müslümanda olabilir,ama hristiyanda olabilir diyorsun
orta yolmu bulmaya çalışıyorsun :)))
kesin konuşun bi zahmet,bizim tarihimizde fatih sultan mehmed Hristiyan diye geçmez
görüyorumki her kafadan çıkan sese inanıyorsunuz demek!

Neden orta yol bulmaya çalışayım ki. Ben siyasetçi miyim? Kendini bu işe adayanlara söyle.

Ben her kulvarda kendimim.

Bir kere Fatih’in annesinin Hristiyan olduğunu okudum pek çok yerde, sen de abdestsiz süt vermezmiş diyorsun.

Ben hiçbir yerde Fatih’in Hristiyan olduğunu okumadım.

Ona bakarsan İngiliz Kraliyet ailesinden Prens Charles’in de Müslüman olduğu söylenir, ama hiç çıkıp da yorum yapmamıştır artı Hristiyan gibi yaşar.

Ama din öyle bir şey ki dudakla kalp arasındadır.

Yani Fatih’in sağ kolu değildim, karısı da değildim o zaman keza olsam da değişmez onun kalbinden geçeni bilemeyiz.

Ancak hiçbir Osmanlı padişahının Hristiyan olduğunu okumadım. Sen de kendinden çok eminsin. Tarihi kaleme alan sen gibisin maşallah.

ben burda okuduklarımdan yola çıkıyorum,siz gibi hislerimden değil olabilir yada olmayabilirle yürümez bu işler
bakın dün fatih sultan mehmedin annesi hakkında bilgi verdim,okumadınızmı
siz hala aynı yerde takılı kalıp,annesi Müslümanda olabilir hristiyanda olabilir diyorsunuz
benim için orta yol yoktur,hakikat vardır !

Sen tarih yazarı mısın ?

Bu konudaki araştırmaların ne boyutta?

Sen hadis veriyorsun “bak hadis verdim okumadın mı?”

Sonra tarihi bilgi veriyorsun “bak okumadın mı?” diyorsun.

Ben de diyorum ki “ben de böyle okudum” diyorum.

Sen diyorsun “hayır benimki doğru”

Ben de sana diyorum: senin bu konudaki akademik kariyerin ne? Araştırma boyutun ne?

Kaynak verir misin?

farkındamısın banlanacaz birazdan uyarı yapıldı
ama şu sorduğun soruların aynısını sana yöneltiyorum akedemik kariyerin nedir dostum :)
sen tarihçimisin peki?
zaten herkes ben biliyorum edalarında
dün sen ben herşeyi biliyorum dedin,sana alıntı yaptım ama cevap bile vermedin
o yorumun çok komikti,ama bilgili görmedim sizi bu konuda
ele alacak bi yorumunuz dahi yoktu konuda
he ordada kendi adıma aman aman bilgili değilim dedim
okumadan atlamışsınız herşeyi
size tekrar baştanmı anlatıyım,kusura bakma bir şey bildiğin yok bu konuda
işte sende benim ki doğru bu hadis yanlış diyorsun
aynı yere geliyoruz.
herzamanki repliğimi kullanayım dur
lütfen yazmayın bana :)
sar başa sar başa sıktı artık.

Son düzenleme:
Neyse ben uyarıları görmedim ama saygılı bir biçimde düşündüklerimi yazdım. Kimseye taraf almış değilim.

Herkese iyi sohbetler.

Ben Osmanli Turkcesinin yillarca egitimini almis secmeli ders olarak okutulmasinda sakinca olmadigini dusunen biri olarak diyorum ki istemeyenler bu konuda neden cogunluga uyacak? Isteyen istesigini ogrense daha iyi degil mi ? Sizin bu soyledigjniz demokrasi degil olsa olsa dayatmadir. Ayrica dil konusundaki yozlasmalardan bahsetmissiniz de Osmanli Turkcesi zaten oz Türkçeden cok uzak. Arap ve Fars dillerinden epey kelime girmiştir. Yozlaşmayla alakasini cozemedim

sen kaç yaşındasın 20 li yaşlardasın yine muhtemelen.. Bu arada Peyami safa yı tanıyor musun aslında keşke önce onu sorsaydım şimdi buna da birşeyler söylersin elinde koz tuttuğunu sanıp ...
Saraylim 20 li yaslarda falan degil. Velevki olsun ne alaka yaşla?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…