hayır ama burası müslüman bir ülke canım benim..
o yüzden ya bu deveyi güdersin yada bu diyardan gidersin..
sana merak ettiğim bir şey sormak istiyorum,diğer topikte sordum ama cevap veren yokBen Osmanli Turkcesinin yillarca egitimini almis secmeli ders olarak okutulmasinda sakinca olmadigini dusunen biri olarak diyorum ki istemeyenler bu konuda neden cogunluga uyacak? Isteyen istesigini ogrense daha iyi degil mi ? Sizin bu soyledigjniz demokrasi degil olsa olsa dayatmadir. Ayrica dil konusundaki yozlasmalardan bahsetmissiniz de Osmanli Turkcesi zaten oz Türkçeden cok uzak. Arap ve Fars dillerinden epey kelime girmiştir. Yozlaşmayla alakasini cozemedim
Bize ogretilen Fars alfabesinden uyarlandigi. Arap alfabesinde pe çim je harfleri yok mesela. Fars alfabesinde var. Fars alfabesi de Arap alfabesine dayanur diye biliyorum.sana merak ettiğim bir şey sormak istiyorum,diğer topikte sordum ama cevap veren yok
Osmanlıca eğitimi aldım diyorsun,Osmanlı ve fars alfabesi arap alfabesimidir?
heh bende böyle biliyorum işte,ama bir arkadaş ısrarla fars alfabesidir diyorBize ogretilen Fars alfabesinden uyarlandigi. Arap alfabesinde pe çim je harfleri yok mesela. Fars alfabesinde var. Fars alfabesi de Arap alfabesine dayanur diye biliyorum.
Yazdiklarini okudugumda bir kahkaha attim, ust kattan duyuldu...yazdıklarınızı okuyup gülebilmek çok kolaymış ciddi. Mezar taşı bir örnek o ileri modern aklınızla bunu anlamıyorsanız gerek yok açıklamaya.''Hakaret yok hakikat var''Eki Görüntüle 1331075 Eki Görüntüle 1331076
Mervecik sahte diyor dedim mi ama mervecik?
ya hala yazıyorsun he,ne zaman bitecek acabaFetvanın ne oldugunu biliyorum merak etme. Ama ima edileni anlamayacagını bilemedim, neyse...
Hiçbir muhaddis bu hadisin sahihligini kabul etmezken senin neye inandıgının bi önemi yoktur. Ben de baydım ama... İnsanlar önce demokrasi, laiklik falan nedir bunları ögrenseler keşke, tartışma daha kolay olurdu hiç olmazsa...
ya hala yazıyorsun he,ne zaman bitecek acaba
tamam en çok sen biliyorsun,sen anlıyorsun,iftiralara devam.
aynenÇok sıkıcısın
ya sürekli beni alıntılıyor napim :)mervecik01 ve ebedimutluluk çok hoşsunuz kızlar valla. Demeden geçemeyeceğim burayı.
Sinan Meydan buna cok guzel bir cevap vermis:http://sozcu.com.tr/2014/yazarlar/yilmaz-ozdil/al-sana-osmanli-672721/
“Harf devrimi yapıldı, bir gecede cahilleştirildik, köpekleştirildik”
yazıda geçen bu lafı kim söyledi, gündemi kaçırmışım
Sinan Meydan buna cok guzel bir cevap vermis:
Yani... Sanki harf devrimi yapilmadan once herkes catir catir okuyup yaziyormus da harf devrimi yapilinca cahil kalmis, okuyup yazamamislar...valla süper konuşmuş
ben burda weiss/mervecik karşılaşması izlemek isterdim, dişe diş kana kan
Arattım buldum. Tartışılmışı var;
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...dogan-goendermesine-atatuerklue-yanit.733569/
weiss artik yazmiyor, dogru yolu buldu ve AKP-RTE sevdasindan vazgecti herhalde...ben burda weiss/mervecik karşılaşması izlemek isterdim, dişe diş kana kan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?