Sultanım Abdulhamit'im rahat uyu, emanetin emin ellerde

okul okuyup tarihe hala cahil kalanlar çok çoğu geçmişini gerici olarak görenler gerici olmanın sanki resmi kıyafeti fes peçe çarşaf. o kadar kitap devirip insanların içinde gezen okumuş cahiller belki gökten zembille inmiştir.kesin .en basit cahil anne babalarımız kimse bize sormadı doğarken,hayır dua alırken birden 400 yıl geriye gitmişsizdir.ben ülkemizdekiler kadar kendi geçmişine düşman insanlar görmedim arkadaş.avrupalılardan duydunuz mu ortaçağda kiliseyi reddedenlerin işkence ve ölümlerinin protesto edilip yobazlar diye haykırdıklarını hiç amerika kıtasının keşfediliğinde sahibi olan yerlilerinin katliamlarının yine amerika kıtasında yıldönümünde anıldığının ve bunun için soy kırımdan kurtulabilen yerlilerin bunu bahane edip olay çıkardığını hiç gördünüz mü?
yada görmek istediğinizi görün,ecdadiniza ait tarihi aşağılayan yerlerden okuyun tiksinin,geçmişinizi merak etmeyin ki geçmişinizden ders alarak gelecek hedeflerinizi olmasın(milletçe anlamında)
ben osmanlı tarihinde her şey yüzde yüz doğru yerinde yapılmış demiyorum.sonunda içten bozulma olmuş ki kurulu olan sisteminin sonu gelmiş.zaten yeterince kötü yönleri gözümüze sokuluyor farkederseniz.fakat bu sadece Türk Tarihinde yok diğer devletlerin tarihlerinde de yükselme ve düşüşler olmuş.Bir vatan evladımız çıkıp geçmiş tarihine sövse, biri bir şey derse ona bu ülkede ifade özgürlüğü yok denir.amerika da kalabalık bir ortamda bir amerikalı sövsün geçmişine yerli katliamına acaba ne olur (zencilerle ilgili olayları görüyoruz fakat oranın basınının bize gösterdiği kadar,bizdeki protestoda yabancı kanallar canllı yayında sen bir Türk gazetecisi olarak sıkıysa ortalık karışıkken canlı yayın yap o ülkede)
Atatürk'ün şahsına lafım yok Atatürk eğitimi modern askeri okullardan almadı mı?heralde onu da uzaylılarla birden komutanlığa yükseltmemiştir.onun zamanında da eğitim sistemi bozuktu bir yandan da savaş ortamı vardı.eğer hiç düzgün bir şey olasaydı osmanlının çöküs zamanı Atatürk isimin de duyamazdık.

hayır ama burası müslüman bir ülke canım benim..
o yüzden ya bu deveyi güdersin yada bu diyardan gidersin..

Musluman ulke ne ya? Allah askina ne ? Milleti cahillikle suclayip Turkiye Cumhuriyetine musluman ulke demek neyin kafası? Az ogrenin okuyun lutfen. Bu ulke halkin buyuk bir cogunlugu müslüman olan laik bir cumhuriyet. Milleti kovmaya iyi alistiniz ama bu durum zorunuza gidiyorsa buyrun siz gidin musluman ulkelere.

sana merak ettiğim bir şey sormak istiyorum,diğer topikte sordum ama cevap veren yok
Osmanlıca eğitimi aldım diyorsun,Osmanlı ve fars alfabesi arap alfabesimidir?

Ben anlamiyorum cidden atalarimiz atalarimiz diyerek sadece Osmanlıyı konusmayi. Osmanlı Devleti’yle pronlemim yaptiklariyla gurur duyarim. Benim derdim bugünün zihniyeti. Derdi Cumhuriyet bu zihniyetin de.

Kimseyi kandırmayın bu Osmanlı Türkçesi ogretme arzusunun tarihimizi bilelim gibi bir amacı yok. Bu ulkede tarihe onem mi veriliyor ki tarihimizi ogretmek arzusu olsun.

Bir de atalarımız diyince bir Osmanlı Devleti mi geliyor aklınıza. ? Mesela Gokturkce ,Uygurca ,Cagatayca Karahanlica , Harezmce de ogrenmek istiyor musunuz?

Dedigim gibi Osmanlı Türkçesi ile hicbir problemim yok. Cogu insanin da yok bence. Itiraz ettigim isteseniz de istemeseniz de zihniyeti, ve amacın daha baska seyler oldugunu düşünmem.

sana merak ettiğim bir şey sormak istiyorum,diğer topikte sordum ama cevap veren yok
Osmanlıca eğitimi aldım diyorsun,Osmanlı ve fars alfabesi arap alfabesimidir?
Bize ogretilen Fars alfabesinden uyarlandigi. Arap alfabesinde pe çim je harfleri yok mesela. Fars alfabesinde var. Fars alfabesi de Arap alfabesine dayanur diye biliyorum.

Bize ogretilen Fars alfabesinden uyarlandigi. Arap alfabesinde pe çim je harfleri yok mesela. Fars alfabesinde var. Fars alfabesi de Arap alfabesine dayanur diye biliyorum.
heh bende böyle biliyorum işte,ama bir arkadaş ısrarla fars alfabesidir diyor
hangisi doğru anlamaya çalışıyorum.

Yazdiklarini okudugumda bir kahkaha attim, ust kattan duyuldu... Diger mesajinda yazdigin gibi 20li yaslarda filan da degilim ayrica, yasim elli. Peyami Safa'yi sadece televizyondaki "Fatih Harbiye" dizisinden tanimam, eserlerini de okumuslugum var. Kendisi kitaplarini sade bir Turkce ile yazmistir. Osmanlica deyip durdugun o cok kiymetli dilin de 15. yuzyilda oz Turkceye Farsca ve Arapca katilarak turemis Osmanlinin resmi yazismalarda kullandigi yazi dili ve donemin divan edebiyati sairlerinin kullandigi siir dili oldugunu bilecek kadar da yasadim bu dunyada.. Yani o zaman da halis Turkce degildi, Turkce konusan halkin anlamadigi bir dildi, bu zaman da... Kulturunu ogrenmek istiyorsan oz Turkce ogren, Osmanlicayi BAki'nin, Fuzuli'nin siirlerinden bahsederken edebiyat derslerinde az bucuk ogretiyorlar zaten, gerektigi kadar sadece... Mefulu, mafaulu, mefulun... Hatirladin? Kullanimi da o kadardir zaten... Bugun elindeki tapu senedini okumak icin ona ihtiyacin oldugunu sanmiyorum. Eskaza eline fi tarihinden, Osmanli dedelerinden bir tapu senedi gecerse eger onu da okutmaya merci bulursun bu ulkede, bir tek onu okuyabilmek icin yillarca dirsek curutmeye degmez.
Shekespear'a gelince... Onun kullandigi dil baska dillerden calip ingilizceye katilarak olusturulmus bir degil, tam tersine bizzat kendisi Ingilizceye 3000 kadar sozcuk katmis ve bu Oxford Ingilizce Sozlugu tarafindan onaylanmis ve sozluge eklenmistir. Oyleyken dahi Sheakesper'in dili degil fakat kendisinin okullarda okutulup okutulmamasi yazim dili agirligi yuzunden bugun hala tartisma konusudur. http://www.debate.org/opinions/shou...ent_=&_escaped_fragment_=&_escaped_fragment_=
O yuzden Osmanlica bilmemek bugun sandigin gibi bir kayip degildir, okullarda da dedigim gibi lazim oldugu kadar ustunden gecilir zaten, burada da bir cok kisinin ornekledigi gibi herkesin az buz bir fikri var ne oldugu hakkinda. Bu isin asli Osmanlicanin Arapca harflerle yazilmis oldugudur, bugun bize ogretilmek istenen de budur, orijinalinden Osmanlica... Diger bir deyisle Arap alfabesi.. Senin atalarin, eger anladigim kisilerden bahsediyorsan, Turkce konusurdu, osmanlica filan degil. Turkcenin adi da Osmanli Turkcesi filan degildir, TURKCE'dir. Hevesi olan Osmanlica da ogrenir, Gokturk alfabesini de cozer..
Ben arastirmaci olacam diyorsan sen de git, bahsedilen Avrupali arastirmacilar gibi kokune kadar Osmanlica da ogren, Fuzulinin Osmanlicasi ile kalma, Selcuklunun konustugu Turkceyi de ogren, Karacaoglanin siirlerinde kullandigi Turkceyi de... Kulturun 15. yuzyilda baslamiyor, dolayisi ile de Osmanlica ile sinirli degil ne de olsa... Ama her 20 yasinda cocuktan da dil arastirmacisi olmasini bekleme.. Ne burada, ne de Avrupada.. Anladin?

ya hala yazıyorsun he,ne zaman bitecek acaba
tamam en çok sen biliyorsun,sen anlıyorsun,iftiralara devam.

mervecik01 ve ebedimutluluk çok hoşsunuz kızlar valla. Demeden geçemeyeceğim burayı.

valla süper konuşmuş
Yani... Sanki harf devrimi yapilmadan once herkes catir catir okuyup yaziyormus da harf devrimi yapilinca cahil kalmis, okuyup yazamamislar... Akillara zarar... Harf devrimi Ataturk yapmadan once de 50 senedir tartisilan bir konuydu, iki sene yetmiyordu okuma yazma ogrenmeye arap alfabesi ile... Milletin yuzde onu bile etmiyordu okuma yazma bilen, Meydan'in dedigine gore yuzde 7. Hangi okuyabilenler cahil kalmis, okuyamamis anlamak mumkun degil, o %7 den bahsediyorlar herhalde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…