okul okuyup tarihe hala cahil kalanlar çok çoğu geçmişini gerici olarak görenler gerici olmanın sanki resmi kıyafeti fes peçe çarşaf. o kadar kitap devirip insanların içinde gezen okumuş cahiller belki gökten zembille inmiştir.kesin .en basit cahil anne babalarımız kimse bize sormadı doğarken,hayır dua alırken birden 400 yıl geriye gitmişsizdir.ben ülkemizdekiler kadar kendi geçmişine düşman insanlar görmedim arkadaş.avrupalılardan duydunuz mu ortaçağda kiliseyi reddedenlerin işkence ve ölümlerinin protesto edilip yobazlar diye haykırdıklarını hiç amerika kıtasının keşfediliğinde sahibi olan yerlilerinin katliamlarının yine amerika kıtasında yıldönümünde anıldığının ve bunun için soy kırımdan kurtulabilen yerlilerin bunu bahane edip olay çıkardığını hiç gördünüz mü?
yada görmek istediğinizi görün,ecdadiniza ait tarihi aşağılayan yerlerden okuyun tiksinin,geçmişinizi merak etmeyin ki geçmişinizden ders alarak gelecek hedeflerinizi olmasın(milletçe anlamında)
ben osmanlı tarihinde her şey yüzde yüz doğru yerinde yapılmış demiyorum.sonunda içten bozulma olmuş ki kurulu olan sisteminin sonu gelmiş.zaten yeterince kötü yönleri gözümüze sokuluyor farkederseniz.fakat bu sadece Türk Tarihinde yok diğer devletlerin tarihlerinde de yükselme ve düşüşler olmuş.Bir vatan evladımız çıkıp geçmiş tarihine sövse, biri bir şey derse ona bu ülkede ifade özgürlüğü yok denir.amerika da kalabalık bir ortamda bir amerikalı sövsün geçmişine yerli katliamına acaba ne olur (zencilerle ilgili olayları görüyoruz fakat oranın basınının bize gösterdiği kadar,bizdeki protestoda yabancı kanallar canllı yayında sen bir Türk gazetecisi olarak sıkıysa ortalık karışıkken canlı yayın yap o ülkede)
Atatürk'ün şahsına lafım yok Atatürk eğitimi modern askeri okullardan almadı mı?heralde onu da uzaylılarla birden komutanlığa yükseltmemiştir.onun zamanında da eğitim sistemi bozuktu bir yandan da savaş ortamı vardı.eğer hiç düzgün bir şey olasaydı osmanlının çöküs zamanı Atatürk isimin de duyamazdık.
weiss artik yazmiyor, dogru yolu buldu ve AKP-RTE sevdasindan vazgecti herhalde...Yazacak birseyi de kalmamis oldu boylece...
kendi geçmişimizi kabul etmiyoruz bile o dediğiniz işkencelerin yönetimlerin hepsinin filmleri var yönetmenler ele almışlar konuları..ben çocuktum geceyarısı ekspresi filmi yapılmıştı,ülkmizde gösterimi yasaklandı sanırım hapiste gardiyanın çocuk yaştakilere yada gençlere cinsel istismarı..okul okuyup tarihe hala cahil kalanlar çok çoğu geçmişini gerici olarak görenler gerici olmanın sanki resmi kıyafeti fes peçe çarşaf. o kadar kitap devirip insanların içinde gezen okumuş cahiller belki gökten zembille inmiştir.kesin .en basit cahil anne babalarımız kimse bize sormadı doğarken,hayır dua alırken birden 400 yıl geriye gitmişsizdir.ben ülkemizdekiler kadar kendi geçmişine düşman insanlar görmedim arkadaş.avrupalılardan duydunuz mu ortaçağda kiliseyi reddedenlerin işkence ve ölümlerinin protesto edilip yobazlar diye haykırdıklarını hiç amerika kıtasının keşfediliğinde sahibi olan yerlilerinin katliamlarının yine amerika kıtasında yıldönümünde anıldığının ve bunun için soy kırımdan kurtulabilen yerlilerin bunu bahane edip olay çıkardığını hiç gördünüz mü?
yada görmek istediğinizi görün,ecdadiniza ait tarihi aşağılayan yerlerden okuyun tiksinin,geçmişinizi merak etmeyin ki geçmişinizden ders alarak gelecek hedeflerinizi olmasın(milletçe anlamında)
ben osmanlı tarihinde her şey yüzde yüz doğru yerinde yapılmış demiyorum.sonunda içten bozulma olmuş ki kurulu olan sisteminin sonu gelmiş.zaten yeterince kötü yönleri gözümüze sokuluyor farkederseniz.fakat bu sadece Türk Tarihinde yok diğer devletlerin tarihlerinde de yükselme ve düşüşler olmuş.Bir vatan evladımız çıkıp geçmiş tarihine sövse, biri bir şey derse ona bu ülkede ifade özgürlüğü yok denir.amerika da kalabalık bir ortamda bir amerikalı sövsün geçmişine yerli katliamına acaba ne olur (zencilerle ilgili olayları görüyoruz fakat oranın basınının bize gösterdiği kadar,bizdeki protestoda yabancı kanallar canllı yayında sen bir Türk gazetecisi olarak sıkıysa ortalık karışıkken canlı yayın yap o ülkede)
Atatürk'ün şahsına lafım yok Atatürk eğitimi modern askeri okullardan almadı mı?heralde onu da uzaylılarla birden komutanlığa yükseltmemiştir.onun zamanında da eğitim sistemi bozuktu bir yandan da savaş ortamı vardı.eğer hiç düzgün bir şey olasaydı osmanlının çöküs zamanı Atatürk isimin de duyamazdık.
Nerde yav? Ciksin o zaman er meydanina yazsin iki satir gorelimGeri dönmüş siteye ..
geldiği iyi olmuş..bende kpss kazanmadan akp yakınlarının nasıl memuriyete atandığını soracaktım kendisine..Nerde yav? Ciksin o zaman er meydanina yazsin iki satir gorelim
okul okuyup tarihe hala cahil kalanlar çok çoğu geçmişini gerici olarak görenler gerici olmanın sanki resmi kıyafeti fes peçe çarşaf. o kadar kitap devirip insanların içinde gezen okumuş cahiller belki gökten zembille inmiştir.kesin .en basit cahil anne babalarımız kimse bize sormadı doğarken,hayır dua alırken birden 400 yıl geriye gitmişsizdir.ben ülkemizdekiler kadar kendi geçmişine düşman insanlar görmedim arkadaş.avrupalılardan duydunuz mu ortaçağda kiliseyi reddedenlerin işkence ve ölümlerinin protesto edilip yobazlar diye haykırdıklarını hiç amerika kıtasının keşfediliğinde sahibi olan yerlilerinin katliamlarının yine amerika kıtasında yıldönümünde anıldığının ve bunun için soy kırımdan kurtulabilen yerlilerin bunu bahane edip olay çıkardığını hiç gördünüz mü?
Nerde yav? Ciksin o zaman er meydanina yazsin iki satir gorelim
aynını düşündüm..çünki çok film izledim kendi geçmişlerini yeren..hatta şu an bile..Leonda ..polis müfettişi gangestre 'bizim için çok iyi işler yaptınız' diyordu..kendi teşkilatlarında böyle bir şey olabileceyini kabul ediyorlar..bizde sütten çıkmış akkaşık gibi lanse ediliyor..Osmanlı imparatorluğunu Atatürk yıkmadı herhalde..onun gibi vatanseverler olmasaydı zaten bölünmüş olacaktı..Yazdığınız şeyler o kadar bilgiden yoksun ki, sizi uyarmak zorunda hissediyorum kendimi.
Bütün Avrupa milletleri ve Amerika, atalarının geçmişte yaptığı hatalardan utanır, utanmakla da yetinmez. Suratınıza çarpar. Bırakın tarihi şahsiyetleri, Papalarını dahi oğlancı olarak birçok film ve dizide gösterirler. Tecavüzcü Papalar anlatmaktan çekinmezler, çünkü ders aldıklarına inanıyorlar.
Amerika ile ilgili söyledikleriniz ise çok komik. Yerlilere yapılanlarla ilgili sürekli gösteriler düzenlendiği gibi eğer isterseniz Makarna Tanrısına yapılan saygısızlıkla ilgili de günlerce protesto yapabilirsiniz. Güncel ırkçılık olayları ile anlattığınız şeylerin hiçbir alakası yok.
Her yeri utanç müzeleri, deşilmiş tarihi kaynaklar, kendi tarihinden nefret eden vatandaşlarıyla dolu bir Avrupa'yı neye dayanarak örnek veriyorsunuz acaba?
Kimse Osmanlı iğrençtir, gelin nefret edelim demiyor. Osmanlı torunu diye bir kavram uydurup çiğ bir saplantıya sahip olmak salaklıktır diyor, ben diyorum mesela.
Osmanlı'nın kafasına göre herhangi bir padişahını seçip, sondakiler bozuldu zaten diye bahaneler uydurup Osmanlı torunu olamazsınız. Köken ise durum, adaleti ve eşitliği ile ünlü ilk Türk toplumlarına dönelim. Osmanlı niye?
Sürekli bir abartma, uydurma, sallama niye?
Olanı saklayıp, alfabesine özenmek niye?
Weiss in uyeligi iptal edildi bi sonra geri gelmis.Atildigi yere yazmayi gururuna yediremiyor zaarweiss artik yazmiyor, dogru yolu buldu ve AKP-RTE sevdasindan vazgecti herhalde...Yazacak birseyi de kalmamis oldu boylece...
Valla hepimiz banlanip banlanip geliyoruz, bunu ozur olarak kabul etmem sahsen... Zaten yasakliyken yazmiyordum hakkinda, cevap hakki dogar diye ama simdi hic de acimam yazarim valla...Weiss in uyeligi iptal edildi bi sonra geri gelmis.Atildigi yere yazmayi gururuna yediremiyor zaar
Emanetin emin ellerde derken ne kastediyorlarmis anladim simdi...chees arkadaşın haberinden alıntı
yıl 1923
(Veremle boğuşan halk, ahırda yatarken… Bademlerin yere göğe sığdıramadığı Abdülhamid’in 16 tane eşi vardı. Nazikeda, Safinaz, Dilpesent, Peyveste, Nazlıyar, Bidar, Mezide, Emsalinur hanım filan, 16 tane… Yaş itibariyle, tamamı çocuktu. Tayyip Erdoğan’ın dedemiz dediği Abdülmecid’in 22 eşi vardı. Ahali ineğine verecek saman bulamazken, herif sarayında iki futbol takımı kadar kadınla yatıyordu.)
canım onun 'gündemine yalakalık yapmak 'olduğunu düşünüyorum....Emanetin emin ellerde derken ne kastediyorlarmis anladim simdi...Zihniyetin belden asagi oldugu dusunulurse...
hey maşallah.chees arkadaşın haberinden alıntı
yıl 1923
(Veremle boğuşan halk, ahırda yatarken… Bademlerin yere göğe sığdıramadığı Abdülhamid’in 16 tane eşi vardı. Nazikeda, Safinaz, Dilpesent, Peyveste, Nazlıyar, Bidar, Mezide, Emsalinur hanım filan, 16 tane… Yaş itibariyle, tamamı çocuktu. Tayyip Erdoğan’ın dedemiz dediği Abdülmecid’in 22 eşi vardı. Ahali ineğine verecek saman bulamazken, herif sarayında iki futbol takımı kadar kadınla yatıyordu.)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?