Sultanım Abdulhamit'im rahat uyu, emanetin emin ellerde

kendi geçmişimizi kabul etmiyoruz bile o dediğiniz işkencelerin yönetimlerin hepsinin filmleri var yönetmenler ele almışlar konuları..ben çocuktum geceyarısı ekspresi filmi yapılmıştı,ülkmizde gösterimi yasaklandı sanırım hapiste gardiyanın çocuk yaştakilere yada gençlere cinsel istismarı..
neden yokmuydu hiç olmamışmıydı böyle bir şey ülkemizde yaşanmadımı..
Padişahlarımızlada,Atattürkümüzlede ilgili sorunumuz yok..fakat bazıları kusurmuş gibi lanse ediyor..böyle bir şey mümkünmü..eğrisi doğrusuyla onlar birer insan kusurları olması doğal..

Yazdığınız şeyler o kadar bilgiden yoksun ki, sizi uyarmak zorunda hissediyorum kendimi.

Bütün Avrupa milletleri ve Amerika, atalarının geçmişte yaptığı hatalardan utanır, utanmakla da yetinmez. Suratınıza çarpar. Bırakın tarihi şahsiyetleri, Papalarını dahi oğlancı olarak birçok film ve dizide gösterirler. Tecavüzcü Papalar anlatmaktan çekinmezler, çünkü ders aldıklarına inanıyorlar.

Amerika ile ilgili söyledikleriniz ise çok komik. Yerlilere yapılanlarla ilgili sürekli gösteriler düzenlendiği gibi eğer isterseniz Makarna Tanrısına yapılan saygısızlıkla ilgili de günlerce protesto yapabilirsiniz. Güncel ırkçılık olayları ile anlattığınız şeylerin hiçbir alakası yok.

Her yeri utanç müzeleri, deşilmiş tarihi kaynaklar, kendi tarihinden nefret eden vatandaşlarıyla dolu bir Avrupa'yı neye dayanarak örnek veriyorsunuz acaba?

Kimse Osmanlı iğrençtir, gelin nefret edelim demiyor. Osmanlı torunu diye bir kavram uydurup çiğ bir saplantıya sahip olmak salaklıktır diyor, ben diyorum mesela.

Osmanlı'nın kafasına göre herhangi bir padişahını seçip, sondakiler bozuldu zaten diye bahaneler uydurup Osmanlı torunu olamazsınız. Köken ise durum, adaleti ve eşitliği ile ünlü ilk Türk toplumlarına dönelim. Osmanlı niye?

Sürekli bir abartma, uydurma, sallama niye?
Olanı saklayıp, alfabesine özenmek niye?

aynını düşündüm..çünki çok film izledim kendi geçmişlerini yeren..hatta şu an bile..Leonda ..polis müfettişi gangestre 'bizim için çok iyi işler yaptınız' diyordu..kendi teşkilatlarında böyle bir şey olabileceyini kabul ediyorlar..bizde sütten çıkmış akkaşık gibi lanse ediliyor..Osmanlı imparatorluğunu Atatürk yıkmadı herhalde..onun gibi vatanseverler olmasaydı zaten bölünmüş olacaktı..

Weiss in uyeligi iptal edildi bi sonra geri gelmis.Atildigi yere yazmayi gururuna yediremiyor zaar
Valla hepimiz banlanip banlanip geliyoruz, bunu ozur olarak kabul etmem sahsen... Zaten yasakliyken yazmiyordum hakkinda, cevap hakki dogar diye ama simdi hic de acimam yazarim valla...

chees arkadaşın haberinden alıntı

yıl 1923

(Veremle boğuşan halk, ahırda yatarken… Bademlerin yere göğe sığdıramadığı Abdülhamid’in 16 tane eşi vardı. Nazikeda, Safinaz, Dilpesent, Peyveste, Nazlıyar, Bidar, Mezide, Emsalinur hanım filan, 16 tane… Yaş itibariyle, tamamı çocuktu. Tayyip Erdoğan’ın dedemiz dediği Abdülmecid’in 22 eşi vardı. Ahali ineğine verecek saman bulamazken, herif sarayında iki futbol takımı kadar kadınla yatıyordu.)

yıl 1923

Nüfus 13 milyon civarıydı, 11 milyon kişi köyde yaşıyordu. 40 bin köy vardı, 38 bininde okul yoktu. Traktör sıfırdı, karasaban’dı. Beş bin köyde sığır vebası vardı. Hayvanlar kırılıyor, insanlar kırılıyordu. İki milyon kişi sıtma, bir milyon kişi frengiydi, verem, tifüs, tifo salgını vardı, üç milyon kişi trahomluydu, bebek ölüm oranı binde 480’di, her doğan iki bebekten biri ölüyordu. Memlekette sadece 337 doktor vardı. Sadece 60 eczacı vardı, sadece 8’i Türk’tü. Diş hekimi, sıfırdı. Dört hemşire vardı. 40 bin köy, sadece 136 ebe vardı. Ortalama ömür 40’tı.
*
Yanmış bina sayısı 115 bin, hasarlı bina sayısı 12 bindi. Ülkeyi yeniden inşa etmek gerekiyordu, kiremit bile ithaldi. Limanlar, madenler, demiryolları yabancıya aitti. Toplam sermayenin sadece yüzde 15’i Türk’tü. Osmanlı’dan Cumhuriyet’e miras kalan sadece dört fabrika vardı, Hereke ipek, Feshane yün, Bakırköy bez, Beykoz deri… Elektrik sadece İstanbul, İzmir ve Tarsus’ta vardı. Otomobil sayısı bin 490’dı. Sadece dört şehirde özel otomobil vardı.

1923

Erkeklerin sadece yüzde yedisi, kadınların sadece binde dördü okuma yazma biliyordu. Okur-yazar erkeklerin çoğunluğu, subay veya gayrimüslimdi. Okul yaşı gelen her dört çocuktan üçü okula gitmiyordu. Toplam, 4894 ilkokul, sadece 72 ortaokul, sadece 23 lise vardı. Türkiye’nin tüm liselerinde sadece 230 kız öğrenci kayıtlıydı. Öğretmenlerin üçte birinin, öğretmenlik eğitimi yoktu. Tek üniversite vardı, darülfünun, medreseden halliceydi. Ülke bilim’den çoook uzaktı.

1923
Kimisi alaturka saat’i kullanıyor, güneşin battığı anı 12.00 kabul ediyordu, kimisi zevali saat’i kullanıyor, güneşin en tepede olduğu anı 12.00 kabul ediyordu. Kimisi güneş batarken grubi saat’i esas alıyordu, kimisi güneşin tamamen battığı ezani saat’i esas alıyordu. “Saat kaç birader?” diye sorduğunda, her kafadan bi ses çıkıyordu.

http://sozcu.com.tr/2014/yazarlar/yilmaz-ozdil/al-sana-osmanli-672721/

Emanetin emin ellerde derken ne kastediyorlarmis anladim simdi...Zihniyetin belden asagi oldugu dusunulurse...

valla mesajımdan alıntı yapanlar canınız nasıl anlamak istiyorsa o yaftayı yapıştırıyorsunuz.belkide akp nin torpilinin peşine düşerken,buna karşılık sizler de bilmem ne patisinin torpili ile memur olsanız.sınavsız şartsız sus pus olursunuz. dertleriniz parti torpillerinin hangi makama getirdiği ise .bir osmanlıca dersi çıktı diye artık resmi yazışma dili olacak çığlıkları atarsınız.biraz arapça gördünüz mü paniklersiniz bu abartma değilde nedir.kimi ülkeler olmayan kahramanlıklarını sallıyorlar tarih kitaplarında insanlara kendi tarihi kendi milletini aşağılatarak öğretilir mi?ülkemizde öyle olduğu için osmanlıcaya sempati duymamaları normal,maymundan geldiğine inananlar de geldiği yere geri dönsün bi zahmet.

hey maşallah.
feci gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…