Nasıl bu hale geldi bilmiyorum yani kadrolaşma sonuna kadar her yerde var.Dediklerine katılıyorum ama bunu her zaman elestirip karsi koymamiz gerekir. Bir de bu donemde kadropasmak cok baska yapildi Ipek. Esi dostu iyi konumlara yerlestirmeyi gectim sirf kendi istedigi tarz insanlar polis olsun ogretmen olsun diye sinav sorulari servis edildi. Milyonlarca insanin hakkina girildi. Buna goz yumuldu. Bu kadari hicbir donemde olmadı. Yani kendine oy vermeyip icki icene ayyas kendine oy verip icki icene ayyas degol diyen bir kafa tatafindan yonetiliyoruz. Benim en buyuk itirazlarimdan biri buna mesela
maymunları var onun
Ne sacmaliyorsun Allasen?. Senin yazdiklarinla benim yazdiklarimin alakasi ne ? Bu ulkede sinav sorulari servis edildi bunu ben kafamdan uydurmuyorum.şuna oy vermiş akıllı buna oy vermiş salaktır,şu bilmem ne görüşünü savunuyor diye o hakiki müslüman şu partiye oy vermiş buda kafir demekle şimdiki yazdığınızın farkı yok.bireysel bazda maşallah medyum gibi herkesin içini okuyorsunuz.burlarda harcanıyorsunuz.
Keşke herkes böyle düşünebilse ve hareket edebilse, dünya ne yaşanılası olur demi?Ben sesimi çıkaracak yaşa geldiğimden beri Akp var ne yazik ki :) Tarihte ilk kez olmuyor elbette ama önceki dönemleri görsem onlara da sesimi çıkarırdım. Elimden geldiğince haksızlık, adam kayırma, torpil olaylarına girmemeye çalışıyorum. En fazla yaptığım bir arkadaşımın cv'sini insan kaynaklarına iletmek oluyor, gerisi ona kalmış. İnsanları çok önemli mevkilere getirme şansım olsaydı da farklı davranacağımı sanmıyorum.
Benim yaşım kucuk Ipek. Ben oy kullanmaya baslamadan once Akp iktidara geldi. Ondan oncekileri bu kadar bilemem tabi ki. Suan gorduklerime itiraz ediyorum.O zaman yasasam ona da itiraz ederdim.Nasıl bu hale geldi bilmiyorum yani kadrolaşma sonuna kadar her yerde var.
Fetullah Gülen felsefesi der ki: karda yürüyüp izini belli etmeyeceksin, hizmet için her yerde olacaksın. Devletin tüm kadrolarında..
Bu o felsefeden gelme..Eskiden de olabilirdi ama o zaman insanların önünde bu kadar fırsat yoktu belki, jenerasyon bir tık ilerledi, imkanlar ve onlara ulaşma yolu genişledi, kolaylaştı.. Yoksa her başa gelen kişisel bazlı yine alacağını almadı mı önceden? Ama ancak yakın çevresine karşı yapacağını yapmıştır. Şimdi mantık çerçevesinde herkes kardeş.
Yine de insanoğlu çiğ süt emmiş diyorum, belki o zaman şu dönem gibi olsaydı yine bir şeyler olurdu. Ama hiçbir şeyi yaşayamadan bilemeyiz tam olarak. Hayatta asla olmaz dediğimiz şeyler oluyor.
Ne sacmaliyorsun Allasen?. Senin yazdiklarinla benim yazdiklarimin alakasi ne ? Bu ulkede sinav sorulari servis edildi bunu ben kafamdan uydurmuyorum.
Keşke herkes böyle düşünebilse ve hareket edebilse, dünya ne yaşanılası olur demi?
Ama insanları biliyorsun maalesef, para için dünya var olduğundan beri ne savaşlar olmuş; tek neden para.
Eskiden hakket hiç mi görmedin kayırma, torpil vs.
Ben bu hükümet başta yokken çok çok büyük yerlerde staj yaptım. Staj yaparken bile bir okkalı bir paşadan paraf almam gerekti. Orada olanların geneli de bir yerlerden torpilliydi. Staj yapmak için bile…Yine çalışan insanlardan da torpilli olanlar mutlak vardı. Askeri kadrolarda atanmalar, tayinler vs bunlarda da olmuştur. Hani aramızda çok fazla da bir jenerasyon farkı yok ki
o sizin saçmalamanız konuyu bütüncene okusanız anlauacaksanız okumayacaksanız herşey saçma gelir.sınav soruları geçmişten beri zaten çalınıyordu sadece göze sokulmuyordu bu kadar. banka sınavlarında bile sınav olmadan kimin gireceği belli illa ortada akp torpili dönmesine gerek yok amca dayı torpillerini es geçmeyelim.
Tarafli tarafsiz ne kadar gecmis donem buyuklerime sorduysam tasfiyelerin bu kadar oldugu kadrolasmanin tavan yaptigi bir donemi bilmediklerini gormediklerini soyluyorlar zaten her turlu istatistiki bilgi de bunu gosteriyor.Yahu egitim camiasinda subelerde okullarda mhpli sinek dahi birakmadilar.Bu sebeptendir ki lutfen kiyaslama yaparken biraz daha donemlere detayla bakalim.
geçen bizim şehrin eğitim bir sen tweeter adresine baktım da güldüm ya, kapak fotoğrafına, bir sürü ortayaşlı göbekli malum bıyıklı erkek, bir tane bari yalandan kadın öğretmen olsun
Allah sağlık sıhhat versin.Size yirmili yaşlardasınız demedim eğer öyleyseniz manasında dedim.Neyse dedikleirimi hala alaycı bir tavırla görüp alaycı bir tavırla karşılık veriyorsunuz.Sıkıntım dalgacı tavır.Burada çoğu kişi böyle sizde dahil.Saygı duyarım fakat fikirlerimi size çiğnetmem.Değersiz değiller alaya alınacak değiller. Karşı fikirde olanın fikirlerini bu şekilde alaycı tavırla karşılamak insani bir tartışma çeşidi değil.Saygı duyulmuyorsam Laf anlatamıyorsam çekilirim zira sözlerim bitti anlamamak sizin kapasiteniz. Saygı duymamak üste çıkmak yada alt etmek.Tartışmanın kuralları bunlar değil.Ellili yaşlardasınız saygı duyuyorum fakat işte bu tavır insanı karşıdakinin gözünde değersizleştirir hayatın her konumunda.Eyvallah hayırlı sağlıklı günler dilerim size.Yazdiklarini okudugumda bir kahkaha attim, ust kattan duyuldu...Diger mesajinda yazdigin gibi 20li yaslarda filan da degilim ayrica, yasim elli. Peyami Safa'yi sadece televizyondaki "Fatih Harbiye" dizisinden tanimam, eserlerini de okumuslugum var. Kendisi kitaplarini sade bir Turkce ile yazmistir. Osmanlica deyip durdugun o cok kiymetli dilin de 15. yuzyilda oz Turkceye Farsca ve Arapca katilarak turemis Osmanlinin resmi yazismalarda kullandigi yazi dili ve donemin divan edebiyati sairlerinin kullandigi siir dili oldugunu bilecek kadar da yasadim bu dunyada.. Yani o zaman da halis Turkce degildi, Turkce konusan halkin anlamadigi bir dildi, bu zaman da... Kulturunu ogrenmek istiyorsan oz Turkce ogren, Osmanlicayi BAki'nin, Fuzuli'nin siirlerinden bahsederken edebiyat derslerinde az bucuk ogretiyorlar zaten, gerektigi kadar sadece... Mefulu, mafaulu, mefulun... Hatirladin? Kullanimi da o kadardir zaten... Bugun elindeki tapu senedini okumak icin ona ihtiyacin oldugunu sanmiyorum. Eskaza eline fi tarihinden, Osmanli dedelerinden bir tapu senedi gecerse eger onu da okutmaya merci bulursun bu ulkede, bir tek onu okuyabilmek icin yillarca dirsek curutmeye degmez.
Shekespear'a gelince... Onun kullandigi dil baska dillerden calip ingilizceye katilarak olusturulmus bir degil, tam tersine bizzat kendisi Ingilizceye 3000 kadar sozcuk katmis ve bu Oxford Ingilizce Sozlugu tarafindan onaylanmis ve sozluge eklenmistir. Oyleyken dahi Sheakesper'in dili degil fakat kendisinin okullarda okutulup okutulmamasi yazim dili agirligi yuzunden bugun hala tartisma konusudur. http://www.debate.org/opinions/shou...ent_=&_escaped_fragment_=&_escaped_fragment_=
O yuzden Osmanlica bilmemek bugun sandigin gibi bir kayip degildir, okullarda da dedigim gibi lazim oldugu kadar ustunden gecilir zaten, burada da bir cok kisinin ornekledigi gibi herkesin az buz bir fikri var ne oldugu hakkinda. Bu isin asli Osmanlicanin Arapca harflerle yazilmis oldugudur, bugun bize ogretilmek istenen de budur, orijinalinden Osmanlica... Diger bir deyisle Arap alfabesi.. Senin atalarin, eger anladigim kisilerden bahsediyorsan, Turkce konusurdu, osmanlica filan degil. Turkcenin adi da Osmanli Turkcesi filan degildir, TURKCE'dir. Hevesi olan Osmanlica da ogrenir, Gokturk alfabesini de cozer..
Ben arastirmaci olacam diyorsan sen de git, bahsedilen Avrupali arastirmacilar gibi kokune kadar Osmanlica da ogren, Fuzulinin Osmanlicasi ile kalma, Selcuklunun konustugu Turkceyi de ogren, Karacaoglanin siirlerinde kullandigi Turkceyi de... Kulturun 15. yuzyilda baslamiyor, dolayisi ile de Osmanlica ile sinirli degil ne de olsa... Ama her 20 yasinda cocuktan da dil arastirmacisi olmasini bekleme.. Ne burada, ne de Avrupada.. Anladin?
Peehh üniden mezun olmuştum senin hazırlıkta olduğun yıl.Lise hazırlığa ya da 1'e gidiyordum, Akp geldi. Ondan önce çok şahit olamadım haliyle, torpillik bir işim olmamıştı.
Ben zaten Akp'den önce yoktur demiyorum ki. Bundan önce de torpil skandallarının olması şimdi de olmasını meşrulaştırmaz diyorum. Şimdi katlanarak artan bir yapılaşma var ister cemaat taktiği de, ister teknolojik gelişmeler de.
Buna kimse hayır demiyor ki zaten.Tarafli tarafsiz ne kadar gecmis donem buyuklerime sorduysam tasfiyelerin bu kadar oldugu kadrolasmanin tavan yaptigi bir donemi bilmediklerini gormediklerini soyluyorlar zaten her turlu istatistiki bilgi de bunu gosteriyor.Yahu egitim camiasinda subelerde okullarda mhpli sinek dahi birakmadilar.Bu sebeptendir ki lutfen kiyaslama yaparken biraz daha donemlere detayla bakalim.
Siz benim yazdiklarima gulmustunuz,yanilmiyorsam. ben de size kahkahamla cevap verdim, herkese anlayacagi dilden..Allah sağlık sıhhat versin.Size yirmili yaşlardasınız demedim eğer öyleyseniz manasında dedim.Neyse dedikleirimi hala alaycı bir tavırla görüp alaycı bir tavırla karşılık veriyorsunuz.Sıkıntım dalgacı tavır.Burada çoğu kişi böyle sizde dahil.Saygı duyarım fakat fikirlerimi size çiğnetmem.Değersiz değiller alaya alınacak değiller. Karşı fikirde olanın fikirlerini bu şekilde alaycı tavırla karşılamak insani bir tartışma çeşidi değil.Saygı duyulmuyorsam Laf anlatamıyorsam çekilirim zira sözlerim bitti anlamamak sizin kapasiteniz. Saygı duymamak üste çıkmak yada alt etmek.Tartışmanın kuralları bunlar değil.Ellili yaşlardasınız saygı duyuyorum fakat işte bu tavır insanı karşıdakinin gözünde değersizleştirir hayatın her konumunda.Eyvallah hayırlı sağlıklı günler dilerim size.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?