Sultanım Abdulhamit'im rahat uyu, emanetin emin ellerde

Sevgili Chelzy, o zaman da sağ ve solun kuzu sarması yaşadığı söylenemez bence. Hatta uçurum daha fazlaydı bile diyebiliriz.Şimdi kadrodakilerin geneli AKP li olunca daha sıradan ve sessiz bir seyrediş var. Arada kalan azınlık da susmak zorunda kalıyor gibi. Ya da sıcak savaşlara çok sahne olmuyor ortamlar. Şimdi insanlar politik takılıyor. AKP ye lanet ediyor herkes ama sandıklar ne diyor?

Siz benim yazdiklarima gulmustunuz,yanilmiyorsam. ben de size kahkahamla cevap verdim, herkese anlayacagi dilden..
benden önceki alıntı yapmadığım mesajınızda sürekli şu şekil gülüyordunuz yazdıklarımı tekrar edip ona atıfta bulunmak istedim aslında ama yine anlamadınız

başlığa istinaden abdülhamit hanın emanetini savunursan yobaz atatürkün emanetini savunursan ilerici oluyorsun. akp ve rte osmanlı yanlısı bir şey savunursa yobaz,herhangi parti üyesi yada lideri osmanlıyı övse de yerse de ilerici,bir belediye eğer akp ninse rüşvetçi hırsız, su basarsa sokakları iş yapmıyor çalıyorama başka bir partinin belediye başkanın olduğu yeri sel basarsa "Allahtan gelmiş" oluyor.(İzmir'in bir semtinde evini su basan kadına mikrofonu uzattılar Kadın "Allahtan geliyor" dedi,bi tarafımdan uydurmuyorum birebir haberini yaptılar o belediyenin semtin kanalizasyonuna bakmadığı için protesto yapma hakkını da kullanmadılar)bu olay akp öncesi yada ilk yıllarındaydı sanırım.

şu cümleden sonra gerisini okumadım cidden "abdülhamit hanın emanetini" ya bu emanet mi kalmış Allah aşkına. O zaman git kaybedilen topraklar için de "burası dedemden miras de tüm dünyaya"
Hangi emanet?
Sen kendini mirasçı mı görüyorsun zaten.
Yani ön yargım yoktu sana karşı ama sen bu ülkenin TC olduğunu kabul etmiyor musun?

işaretlediğim bu yorumlarına kesinlikle katılıyorum . gördüğümü görmezden gelemem

Şu Abdulhamit in emanetini bilen birini arıyordum ,buldum.
Ne olduğunu anlatır mısın merak ettim.

Abdülhamit han toplamaya uğraşmış. tabi gemi artık iyice su aldıktan sonra yüzdürmeye kalksan nolur ki Abdülhamit Han dan sonra daha hızlı bir çöküş içine girmiş osmanlı siz size tanıtıldığı gibi tanıyın hani adamı aşağılayan kaynaklardan.bu ülkenin vatanım olduğunu kabul ediyorum tabelalarda tc karşıtı değilim,buna da takılanların derdi başka zaten ben mesajımı verdim her vatan evladı tarihinin mirasçısıdır siz isterseniz başka tarihin mirasçısı olun,ben tüm osmanlıdaki yapılan yanlışların övülmesinden yana değilim bunu anlamayıp bana mustafa topaloğlumusunuz gibi sorular sormayın.fakat insanların anlamak istemediği o dönemde tarihin şartlarına göre yapılan sonunda daha kötü olaylara yol açan çözümlerin kendi milletimize ceddimize küfür eder gibi aktarılıp öğretilmesi,asıl cumhuriyetin anlamının geçmişi tamamen red olarak yer almasına rağmen insanların bunu cumhuriyeti karalamak için söylendiğine inanmaları,hiçbir dışarıdan alınan ideolojiyi ilk başta kıstaslarına göre yaşamıyoruz halkın ihtiyaçlarına göre şekilleniyor.eskiden mecelle varmış artık çağın ihtiyaçlarından çok geride kalmış yerine medeni hukuk gelmiş, biz alındığı yabancı ülke gibi uygulanmıyor ki ülkemizde Türkiye Cumhuriyetinin ihtiyaçlarına göre şekilleniyor.o yüzden akp hatasız süper demiyorum ve ekliyorum,sırf ideoloji ile ülkede şekillenmesi farklı olduğu için diğer siyasi partiler de "bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" gibi açıklamalar yaparak osmanlıyı bir kabul ediyorlar bir reddediyorlar.arada bu kadar dengesizlik varken insanlar sandıkta istikrar ve tutarlılık oranını ölçüyorlar bakın özellikle diyorum akp tamamen tutarlı oh süper demiyorum. ""tutarlılık oranı".

Eskileri bilmeyen gencler icin biraz eskiden bahsedeyim. eskiden de torpil vardi, ama torpil sadece ise girmeye yarardi, milyarlarca lira haksiz maas almaya degil. Boyle birsey ortaya ciksa skandal sayilirdi, AKP bunu normallestirdi, kimsenin sesi cikmiyor artik. Kizi 50 milyar maasa danismanligini yapiyor, 12 milyar maasla hic dil bilmeyen adami ulkenin birine konsolos olarak atiyor, yetmiyor, bir de tercuman tutup 6 milyar maas bagliyor, eskiden olsa adami tefe korlar tefe... Oglu bir isadaminin bagislariyla yurtdisinda okul bitiriyor, gelip trilyonlarca lira degerinde gemicik filosu kuruyor, herkese normal geliyor.. Adam hala gorev basinda, basustunde tasiniyor.. Su 17 Aralikta cikan tapeler on hukumet devirirdi, artik bir kulaktan girip otekinden cikiyor. Scandaldan sayilan hic birsey kalmadi Turkiyede, her rezillik serbest.. Her skandal, her rezillik adami bir ust kademeye tasiyor artik, taa cumhurbaskanligina kadar hem de.. Turkiye tarihinde bunun ornegi yok sevgili genc bayanlar... Sesini cikaran gazeteci, aydin, sanatci, emniyet mensubu, ordu mensubu, savci, yargic hepsi hapiste veya surgunde, Turkiyede bu ilk sevgili genc bayanlar... It urur kervan yurur hesabina getirildi bu iktidar zamaninda isler, ama buradaki it maalesef halk oldu. Iste Turkiye'nin dunu bugunu..

şu akp olmasaymış kimin yolsuzluklarını çıkaracaklarmış bilmem ki başkası olsa cesurca şu asmış şu kesmiş şu tutmuş bu pişirmiş bu da hanibana hani bana demiş diyebileceklarmiydi yada dillerini koparırlar diye korkarlardı heralde bu zamana kadar değil de neden bu zaman çok şaşırtıcı eskiden de medya vardı.

Şu Abdulhamit in emanetini bilen birini arıyordum ,buldum.
Ne olduğunu anlatır mısın merak ettim.
Ben de tam onu soracaktim, ne emanet birakmis Abdulhamit denilen padisah cok merak ettim. 43. sayfalarda arkadas onun donemini yazmis, ne varmis da ne kalmis?

AKP olmasaymis kimselerin yolsuzluklarini cikaramayacaktik herhalde... Cunki is bize kalmadan biterdi o iktidar da parti de... Eskiden yolsuzlugu ortaya cikan barinamazdi cunki, simdi her yol paris... Cunki toplum degisti, herkes sizin gibi dusunuyor artik.

Allahtan barınmazdı arkasında büyük adamlar olmayan yolsuzluk yapanları "bakın bulduk yolsuzlukları" diye milletin gözüne sokuyorlardı bu zamana kadar geldiler ensesi kalın yolsuzluk yapanlar arkasını devlete dayayanlar yakın tarihlerde hapislere girdiler ve sırf ideolojisi uğruna medya patronları küçük bir haber gibi geçtiler tvlerde gazetelerde.

biri de diyordu ki .... o zaman göktürkler, uygurlar,hunları da araştırılsın,evet taş devrine kadar yolumuz var. :)

Kimden bahsediyorsun? Kimler onlar? Bu ulkede en buyuk yolsuzluklari yapanlar belli. Kim hapiste? Adamlar son hiz icraatlerine devam ediyorlar, sen ne diyorsun Allasen?
Bak mecliste butce calismalari suruyor. Kilicdaroglunun butce konusmasini dinledin mi bilmem, adami sevmedigine dinlememissindir, kulaklarini da tikamissindir ya, sormus bulundum iste.. 940 milyon odenek ayrilan butceden 36 milyar cekip harcamislar... Paranin nereye gittigi mechul.. Adamlar mecliste bile hesap vermiyor, senin benim parami sorgusuz sualsiz kimbilir nerelere harciyorlar, siz de basinizi kuma gomup baklava calanlardan bahsediyorsunuz bana.. Bunlar sizin gibi dusunenlerin sayesinde oluyor, butun halki ve Turkiyeyi ezecek gucu sizden aliyorlar, "%50 onay verdi, istedigimi yaparim, kimseye hesap vermem" diyorlar, bu TC tarihinde yoktu. Sayenizde bugun var. Biz evvelden bir tek ortulu odenekteki paranin hic olup olmadigini merak ederdik, cunki hesap vermek zorunda degildi basbakan, artik onun esamesi bile okunmuyor, adamlar daha vermeleri gerekenin hesabini bile vermiyorlar ki... Ortulu odenegi kim dusune?

yolsuzlukları, sorgulamak yayın yapmak, haber yapmak bile yasak, neden yasak?
yasak olmasa ne fark edecekse, yazılı görsek medyada zaten belli bi kesimin elinde
dün haberlere şöyle baktımda hepsi birbirinden yanlıydı

Yok yav, eski duzenden sizi cok korkutmuslar... Umaci sopasi gibi eskiye donersiniz ha diye de korkutmaya devam ediyorlar... Aslinda halkin eskiden tek istegi neydi biliyor musunuz? Koalisyon hukumetlerinden kurtulup tek bir parti iktidari altinda yonetilmek... TEpede birbirlerinle cekisen, her an dusuverecekmis gibi duran hukumetler gormek istemiyorlardi, cunki en ufak bir sallantida ekonomi dengeleri degisiveriyordu. Ama bugun gelinen noktaya baktigimda keske diyorum gene koalisyon hukumetleri olsa idi de bu ulke satilmadan, poeskes cekilmeden bize kalsa idi. Icerde ve disarda itibarimiz hala eskisi kadar saglam olsa idi. Koalisyonlar megerse emniyet sibobu imis. Iki parti birbirinin emniyet denetleyicisi imis, hesap sorucusu imis.. Simdi ortada tek parti, butun ipler elinde, herkes maymun oldu.. ne demisti bir arkadas daha az once bu topikte? Maymunlar evinize! mi.. Cok hakli..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…