- 1 Eylül 2010
- 11.644
- 22.237
- 598
Ben de akp iktidara geldiginde lise 1 deydimPeehh üniden mezun olmuştum senin hazırlıkta olduğun yıl.
Sevgili Chelzy, o zaman da sağ ve solun kuzu sarması yaşadığı söylenemez bence. Hatta uçurum daha fazlaydı bile diyebiliriz.Şimdi kadrodakilerin geneli AKP li olunca daha sıradan ve sessiz bir seyrediş var. Arada kalan azınlık da susmak zorunda kalıyor gibi. Ya da sıcak savaşlara çok sahne olmuyor ortamlar. Şimdi insanlar politik takılıyor. AKP ye lanet ediyor herkes ama sandıklar ne diyor?Chess,babam emekli ogretmen hemfe zamaninda Töb-der 'in yonetimindeydi.Mudurunun ulkucu oldugu bir okulda 3.senesinde mudur yardimciligi yapti.Sence su donemde boyle bir durum olabilir mi? Asla.
Dedigin trajikomik fotografa bir ornekte benden gelsin.Bu töb-der de kolkola grev yaptigi ogretmen arkadasi 60 kusur yasinda ve su anda malum sendikaliymis.Babam yapsa yemin ederim babamdan sogurum.Vay anasinii dedik.Bu fanatik galatasarayliyken birden ölümüne fenerli olmak gibi bisey
Bir de senin kapasiten anlamamakmis Saraylim onu es gecme bakSiz benim yazdiklarima gulmustunuz,yanilmiyorsam. ben de size kahkahamla cevap verdim, herkese anlayacagi dilden..
amanın yaşım ortaya çıkiiiiBen de akp iktidara geldiginde lise 1 deydim
benden önceki alıntı yapmadığım mesajınızda sürekli şu şekilSiz benim yazdiklarima gulmustunuz,yanilmiyorsam. ben de size kahkahamla cevap verdim, herkese anlayacagi dilden..
başlığa istinaden abdülhamit hanın emanetini savunursan yobaz atatürkün emanetini savunursan ilerici oluyorsun. akp ve rte osmanlı yanlısı bir şey savunursa yobaz,herhangi parti üyesi yada lideri osmanlıyı övse de yerse de ilerici,bir belediye eğer akp ninse rüşvetçi hırsız, su basarsa sokakları iş yapmıyor çalıyorama başka bir partinin belediye başkanın olduğu yeri sel basarsa "Allahtan gelmiş" oluyor.(İzmir'in bir semtinde evini su basan kadına mikrofonu uzattılar Kadın "Allahtan geliyor" dedi,bi tarafımdan uydurmuyorum birebir haberini yaptılar o belediyenin semtin kanalizasyonuna bakmadığı için protesto yapma hakkını da kullanmadılar)bu olay akp öncesi yada ilk yıllarındaydı sanırım.
işaretlediğim bu yorumlarına kesinlikle katılıyorum . gördüğümü görmezden gelemembende sizin görüşünüzü paylaşmıyorum. Türk ceza kanuna göre şuç mu bu. siz de beni tanımıyorsunuz belki de ben daha bilgiliyimdir.önemli olan sayfaları kitapları devirmek değil bilgiyi doğru yorumlayabilmek.benim atatürkle problemim yok.isterseniz yazıyı tekrar okuyun şahsi nefreti olanları bilemem. benim savunduklarım atatürke şahsi nefreti içermez.Atatürk ün arkasına sığınmak demek Atatürk ü aşağılamak demek değil, tüm dünya liderlerin kusurları ve meziyetlerine ulaşılacak kadar geniş bir bilgi yelpazesi var internette.osmanlıca dersinden hemen atatürk düşmanlığı çıkarmak çok kolaya kaçmak. insanları atatürk ü seviyor sevmiyor diye ikiye ayırıp etiketlemek. özgürlükten bahsedip tüm başını örteni yobaz ilan etmek tüm başı açıkları içinde örümcek beyinlileri sırf görünüşüne dayanarak modern zannedip övmek.böyle kalıp halinde uzar gider kısır döngüye dönüşerek. bu şekilde cumhuriyet bekçiliğini yaptığını düşünenler çok.eğer osmanlı eksikleriyle çökmüşse,Türkiye'de cumhuriyet anlayışı de onu geliştiremeyen insanların elinde gelişimini ilerleyişini durdurdu şartlara uyum sağlayamadı.her gelişimden ilerlemeden yana olan insanlar düşman ilan edildi. çünkü cumhuriyet anlayışının durması , eksiklerinin olduğu haliyle, dış ülkelerin kısaca bizim kötülüğümüzü isteyenlerin işine geliyordu.kötülüğümüzü açık ve gizli isteyenler bize gelişimi demokrasiyi yerel halklara toprak paylaştırmak olarak gösteriyorlardı ki demokrasi ile ilgili ön yargılarımız bitmesin.bizim ülkemizde yaşayan her çeşit toplulukla tarihi bağımız var.bir arada yaşamışız. bir osmanlı bunu yüzyıllar boyunca hristiyanları bile bir arada tutmuş sonrasında ömrünü tamamlayıp yıkılmıştır,parçalanmıştır .fakat cumhuriyetin başından beri hep bir ortalığı karıştırma faaliyetleri vardır gizli yada açık. bu da cumhuriyet ilerliyor gelişiyor diyip atatürk ün kurduğu seviyede bırakmışlardır,şimdiki cumhuriyet bekçilerinin ataları.bir gecede bir millet okuma yazma bilmez duruma gelmiştir. fakirlikten savaştan yada yerel cahillik yüzünden okumayanları için olması gereken okuma yazma bilmeyen oranı ,osmanlıca ile ilim fen okuyanları da kapsamış oldu.herşeyimiz osmanlıca olsun demiyorum.sonuçta osmanlının da bir ömrü olmuş ve bitmiştir.mesele sadece osmanlıca ,latin harfler değil(ayrıca latin harfler sayesinde dilimizdeki tahribat daha da artmış kelime türetme zorlaşmış bazı durumları açıklamak için yabancı kelimeler kullanılıp kolaya kaçılmış yabancı dillerin istilası kolaylaşmıştır).latin harfleri de bir yerde tıkanmış(hemen osmanlıcaya dönelim o zaman diye alaycı basma kalıp tabir kullananlara Allah akıl fikir versin)durma ve duraklamayı çözmektir ki gerilemeye dönüşmesin.bu zamana kadar aynı şekilde yapılan basma kalıp eleştrilerin bir hayrı olsaydışu 80 yılda heralde daha iyi durumda olurduk.
Şu Abdulhamit in emanetini bilen birini arıyordum ,buldum.başlığa istinaden abdülhamit hanın emanetini savunursan yobaz atatürkün emanetini savunursan ilerici oluyorsun. akp ve rte osmanlı yanlısı bir şey savunursa yobaz,herhangi parti üyesi yada lideri osmanlıyı övse de yerse de ilerici,bir belediye eğer akp ninse rüşvetçi hırsız, su basarsa sokakları iş yapmıyor çalıyorama başka bir partinin belediye başkanın olduğu yeri sel basarsa "Allahtan gelmiş" oluyor.(İzmir'in bir semtinde evini su basan kadına mikrofonu uzattılar Kadın "Allahtan geliyor" dedi,bi tarafımdan uydurmuyorum birebir haberini yaptılar o belediyenin semtin kanalizasyonuna bakmadığı için protesto yapma hakkını da kullanmadılar)bu olay akp öncesi yada ilk yıllarındaydı sanırım.
Abdülhamit han toplamaya uğraşmış. tabi gemi artık iyice su aldıktan sonra yüzdürmeye kalksan nolur ki Abdülhamit Han dan sonra daha hızlı bir çöküş içine girmiş osmanlı siz size tanıtıldığı gibi tanıyın hani adamı aşağılayan kaynaklardan.bu ülkenin vatanım olduğunu kabul ediyorum tabelalarda tc karşıtı değilim,buna da takılanların derdi başka zaten ben mesajımı verdim her vatan evladı tarihinin mirasçısıdır siz isterseniz başka tarihin mirasçısı olun,ben tüm osmanlıdaki yapılan yanlışların övülmesinden yana değilim bunu anlamayıp bana mustafa topaloğlumusunuz gibi sorular sormayın.şu cümleden sonra gerisini okumadım cidden "abdülhamit hanın emanetini" ya bu emanet mi kalmış Allah aşkına. O zaman git kaybedilen topraklar için de "burası dedemden miras de tüm dünyaya"
Hangi emanet?
Sen kendini mirasçı mı görüyorsun zaten.
Yani ön yargım yoktu sana karşı ama sen bu ülkenin TC olduğunu kabul etmiyor musun?
Ben de tam onu soracaktim, ne emanet birakmis Abdulhamit denilen padisah cok merak ettim. 43. sayfalarda arkadas onun donemini yazmis, ne varmis da ne kalmis?Şu Abdulhamit in emanetini bilen birini arıyordum ,buldum.
Ne olduğunu anlatır mısın merak ettim.
AKP olmasaymis kimselerin yolsuzluklarini cikaramayacaktik herhalde... Cunki is bize kalmadan biterdi o iktidar da parti de... Eskiden yolsuzlugu ortaya cikan barinamazdi cunki, simdi her yol paris... Cunki toplum degisti, herkes sizin gibi dusunuyor artik.şu akp olmasaymış kimin yolsuzluklarını çıkaracaklarmış bilmem ki başkası olsa cesurca şu asmış şu kesmiş şu tutmuş bu pişirmiş bu da hanibana hani bana demiş diyebileceklarmiydi yada dillerini koparırlar diye korkarlardı heralde bu zamana kadar değil de neden bu zaman çok şaşırtıcı eskiden de medya vardı.
Allahtan barınmazdı arkasında büyük adamlar olmayan yolsuzluk yapanları "bakın bulduk yolsuzlukları" diye milletin gözüne sokuyorlardı bu zamana kadar geldiler ensesi kalın yolsuzluk yapanlar arkasını devlete dayayanlar yakın tarihlerde hapislere girdiler ve sırf ideolojisi uğruna medya patronları küçük bir haber gibi geçtiler tvlerde gazetelerde.AKP olmasaymis kimselerin yolsuzluklarini cikaramayacaktik herhalde... Cunki is bize kalmadan biterdi o iktidar da parti de... Eskiden yolsuzlugu ortaya cikan barinamazdi cunki, simdi her yol paris... Cunki toplum degisti, herkes sizin gibi dusunuyor artik.
Kimden bahsediyorsun? Kimler onlar? Bu ulkede en buyuk yolsuzluklari yapanlar belli. Kim hapiste? Adamlar son hiz icraatlerine devam ediyorlar, sen ne diyorsun Allasen?Allahtan barınmazdı arkasında büyük adamlar olmayan yolsuzluk yapanları "bakın bulduk yolsuzlukları" diye milletin gözüne sokuyorlardı bu zamana kadar geldiler ensesi kalın yolsuzluk yapanlar arkasını devlete dayayanlar yakın tarihlerde hapislere girdiler ve sırf ideolojisi uğruna medya patronları küçük bir haber gibi geçtiler tvlerde gazetelerde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?