- 3 Temmuz 2009
- 8.582
- 3.544
- 723
- Konu Sahibi DenizGeldi
Kızım çok meraklı.E benim yazım da kıymetli.Tabii o daha kıymetli.Yazım yarına kalsın istiyorum.Deniz büyüsün okusun.Ne demişim en son bir bakıyiiim.
Evet.Korkularımdan;Daha şunun şurasında kızım gelmeden bir ay öncesinde belki o kadar da yok.Kızım gelecek diye evde tadilata başlamıştık.Tahmini bir yıl sonra bekliyordum.Çünü İsatanbul genelinin 18 ay gibi bir süre beklediğini okumuştum araştırmalarımda.Henüz sıramızı öğrenmiştik.14 tü.Ve bu beni havalara uçurmuştu.Sıramızı öğrendiğimiz gün kandil günüydü.Hatta en yakın arkadaşım hamur getirmişti o gün.Ben o tadilatın arasında pislik,moloz yığınları içinde arkadaşıma sarılmış ağlamış sevincimi paylaşmıştım.14 çok iyi bir sıra.30 40 50 lerden başlayanlar var sırada bekleyen.Bu yüzden çok şanslıydım.2 ay ara ile kurumu aramamızı sırada bir ilerleme olup olmadığını öğrenebileceğimizi söylemişlerdiDeli ben,bir de inşaatın kabası bitti diye iş arasında bir de tatile kaçmıştım.Evi öylece bırakıpKocanın onca tantanasına rağmen.Neyse;iyi ki de gitmişim.Kar oldu şimdi yanıma.
Haa. Ne diyordum.İşte;o tatilde akrabalarla sitede bir evdeyiz.Çay içiyoruz.Bizim konuda konuşuyoruz.Endişelerimden bahsediyorum.Diyorum ki densizin biri çıkarsa eğer,evlat... mı aldınız diye sorarsa.Mahalleden biri.Valla deyiveririm''sen benim muhatabım değilsin.Der geçerim.Kimsenin lafını çekemem diyordum.Çünkü bunu söyliyebilecek kişi gerçekten densiz biri olurdu.19 yıldır aynı yerde ikamet ediyorum.Az çok denediğimi biliyorlar.Tahmin ediyorlar.Beni hamile görmemişler.Birden kucağımda kızımı görüp böyle sorsa sizce de salaklık gerizekalılık olmazmıydı.Akrabam'' hayır öyle yapmayacaksın he he deyip geçicen yüzsüz olucan soğuk olucaksın,söyle millet bu kendini bilmez elbet olur''demişti de yine de tınmamıştım.Valla verirdim ağzının payını.İnsanlar biraz gözleriyle gördüklweriyle komuşsunlar.
Sonra;onlar harartle içiyorlar çaylarını.akrabalar.Saat geç olmuş.Çoğu akşam ben onları bırakır giderim yatmaya uyumaya.onlar içiyorlar çaylarını benim gözler kapanıyorAğırlaşıyor.En çok ta şu uyku meselesinden korkardım.Çünkü düzenli bir hyatımız var.akşam erken yatar sabah erken kalkarım.Gece uykuları.Ayyy.Nasıl yapacaktımBenim gözler kapanırken akrabalar gülüşyorlardı bana.Pis pis ,hince.Ben de gırgıra vuruyordum.Ben de söylerim kuruma bana şöyyle uykusu bol olan,yedimi içtimi yatıp uyuyan,hatta öyle bas bas bağırmayan hiç ağlamayanlarından versinler bana diye.Amaan.Ne gülmüştük.İstek üzerine bebek:))
Çok değil tatil dönüşübir hafta 10 gün içindehaberi geldi yavrum.Sen bir tutuş.Her yer her yerde.Ev dandini ,çarşamba pazarı.Neyse geçti gitti.
İnanırmısınız.İnanın inanın.
kurumdan ev ziyaretine geldiklerinde evi küçük bulmuşlardı.biz de genişletmek için Tadilata başlMIŞTIK.KIZIMA HZIRLIKSIZ YAKLANIŞIM BU YÜZDEN.