bu akşam kriz vardı evde,denizle...
okul çıkişı mutlaka çocuk parkına uğrarız..yolumuz üstü..eve gelince de kapı ünündeki parka..(güneşli havalarda)......ilk parkta bir saate yakın kaldık.oynadııı oynadıı,oynadı.sıra ev önündeki parka geldi.bir saate yakın da burada oynadı...beklediğimiz yok diye esnek davranıyorum....neyse.
eve girdik...kendi dersine oturdu...(of böyle tek tek yazmak istemiyorum ama anlaşılsın istiyorum)
dersi;bir metin okunacak,içinde denizin bilmediği kelimeler bulunacak sözlükten anlamı yazılıp cümle içinde kullanılacak...7 tane bulmuş,yapmış..güzel.
ben de bu arada yemeğimizi yapıyorum.
kontrol ettim...metni ben okudum bilemeyeceğini tahmin ettiğim 4 kelimeyi sordum...kem küm,hık mık..
bu dördünü de ilave et.bunları da yap...öğretmenin bu metinle ilgili içinden bir şey sorarsa cevap veremezsen üzülürsün...hem bunları da yapmazsan eksik yapmış olursun,dedim.
banane banane krizleri....bağırmalar...ben yaptım...o zaman çok oluyorrrrrr...
kuralımız her zaman şöyle

kuldan gelir meyvesini yer keyfini yapar.dersini bitirir ondan sonra tv izleyebilir.önce sorumluluk...
bunları da yapmaz isen bu akşam tv yok...kriz daha da büyüdü..ağlamalar.yatak odasını birbirine katmalar ben gidiyorumlar.....
ben;
dersini yapmak zorundasın bu senin sorumluluğun...
onun davranışlarına karşı ben daha çok sinirlendim..dersini yapsa da yapmasa da tv olmadığını söyledim...o dersin benim olmadığını onun olduğunu.....
bulaşık yıkıyorum bunlar olurken...dağıttığı odaya girdim şimdi bunları eski yerlerine koy..işim bitmek üzere...masanın üzeri dolu ise boşalt birazdan yemek yiyeceğiz dedim...
o da bu arada o yapmam dediği kelimeleri yapmaya başladı...başlamış yani.arada yardım aldı benden...sözlükte yokmuş ...ağlaya ağlaya yapıyor ama...
ben daha sakinim şimdi...
bitirdi dersini...bir bez verdim masayı silmesini istedim..dersini yaptıysa da bu akşam için tv olmayacağını söyledim..ne yapacağını sordu pekiii.........düşün...elbet yapılacak bir şeyler vardır...
mutfağa geçtim toplamaya yemek sonrası...yanımda fıkra okuyabilirsin bana dedim,hem güleriz biraz...gitti aldı fıkra kitabını...güleee güleee krizi atlattık..
bana;hem fırsatım da olmuş oldu dedi...top oynayalım dedi...oynadık..voleybol,kafaya vurmaca,kolumuzu daire yapıp içinden geçirmece,yakantop !iki kişilik!
sonra bi royun öğrenmiş birinden onu oynadık..iyisine geldi bu akşam..tv siz akşam..yatmasına yarım saat kala tablette oyun oynamasına izin verdim...tv yok dedim tablet değil dedim......
böy le...........
bunlar olurken iç sesimle de kavga ediyordum...biraz fazla ağladığı zaman sanki hasta mı oluyor...ki pek ağlayan çocuk değildir..ağlatma çocuğu hasta olacak deyip durdubana o ses...
diğer sesim kapadı o iç sesin çenesini...tv her şeyi olmamalı...hem söz dinlemeli...yaptığı olumsuz davranışta bunun bir yaptırımı olduğunu anlamalı....ona göre davranışlarını yönlendirmeli.....kararlarını yaptırımlara göre verecek...sonucuna katlanmayı bilecek.
biraz gaddarca mı?sert doğru mu?
okuyandan yorum isterim...doğru çok...
not:tv izlerken sürekli parmağını emer...