Kimse gücenmesin ama ben böyle ciddi derecede moralin yüksek tutulması gereken hastalıklarda hastaya sanki ölmüş de üstüne toprak atılması kalmış tavrına kızıyorum, elalemin gelip ay sünnet yapacak hem de amcası bu haldeyken demesine de ayrı sinir oluyorum, Allah göstermesin cenazeniz olsa neyse ama amcanız hamd olsun sağ, geç kalınmış olsa da Allah'ın amcanıza biçmiş olduğu ömrü kimse bilemez, benim bir komşum akciğer kanseriyle 5 yıl yaşadı, hiç hasta gibi davranmadılar, rutin hayatına devam etti tedavi sürecinde çünkü moral çok önemli, düğün derneğe de gitti, çarşı pazara da indi, amcanızı böyle strese sokmaya kimsenin hakkı yok, hatta mümkün olsa da moral bozup vah vah diyenleri etrafından uzaklaştırabilseniz, şahsen ben böyle bir hastalığa yakalansam beni mutlu edecek insanlarla görüşür, öleceksem de hayattan zevk alarak ölürdüm, kaldı ki sağlıklıyken bile küt diye ölmeyeceğimizin garantisi yok, nasılsa bir gün öleceğiz deyip hiçbir etkinliğe katılmamazlık yapıyor muyuz veya birbirimize bir gün öleceğiz daha da çok gençtik deyip ağlıyor muyuz?
Bence amcanızın görüşü diğer herkesin görüşünden daha önemli, diğerlerine kulak tıkayın.