Sünnet düğünü ve amcamın hastalığı

Siz olsanız bu durumda sünnet düğünü yapar mısınız

• Yaparım

OY: 38 90,5%
  • Yapmam

OY: 4 9,5%

• Ankete Katılan
    42
Bence yapin, amcanizin saglik durumu izin verip de katilabilecekse onunla ozenli ilgilenirsiniz zaten, oturacagi yerden yiyecegi yemege kadar her seyi ona ozel ayarlarsiniz. Bence guzel bile olur.
Görünüş açısından hiçbir sıkıntısı yok gayet sağlıklı görünüyor çok şükür

Neden sakınca olsun ki bu düşünce çok garip ya amcanız hasta olabilir ama bu sizin için önemli bir durum amca 10 yıl Allah korusun bu hastalıkla yaşasa hiç yapmayacak mısınız anlamadım bence yapılmalı Amcanız içinde Rabbim bol şifalar versin
Amin inşaallah

Amcanıza şifa diliyorum, inşallah atlatır ve eski sağlıklı günlerine geri döner, oğlunuzun sünneti de hayırlı uğurlu olsun.

Yalnız ben sanki adamcağız Allah göstermesin ölmüş gibi düğün olmasın, müzik olmasın, eğlence yapılmasın fikrine karşıyım, bu tip hastalıklarda moral çok önemlidir, etrafta matem havası yaratıp insanlara ölmeden mezara girmiş gibi muamele yapmak yerine, aksine kafa dağıtacağı, mutlu olacağı toplantılara sokmak daha iyi, amcanız durumunu biliyorsa çevrenin dediklerine kulak asmak yerine bence direkt amcanızla konuşsanız, amcacığım biz böyle bir organizasyon düşünüyoruz oğlanın sünneti için ama bir türlü karar veremedik, sen ne düşünüyorsun büyüğümüz olarak senin fikrin nedir gibi konuşsanız olmaz mı?

Çevresindeki insanların gözü yaşlı vah vah tüh tüh daha da çok gençti gibi ölmeden moral bozup bir gecede saç ağartan sözlerini duymak yerine biraz eğlenip semazen gösterisi seyretmesi keyfini yerine getirir bence, o laf söyleyenlere de bizden selam söyleyin amcanız daha sağ çok şükür, adamın moralini bozacak sözler söylemesinler, zorla öldürür böyleleri.
Biz hastalık olmasa da normalde mevlütlü yapacaktık ama o bile ters geliyor en azından ben şunu düşünüyorum bunu söyleyen kişiler en azından bu vesileyle elini açıp Allah a dua edecek adını anmış olacak oturup ağlayıp sızlanmak yas tutmak yerine

çok haklısınız şuan herkes ölecek gözüyle bakıyor amcam herkes den daha sakin bu hastalık bir sene önce varmış biz yeni öğreniyoruz amcamda tahlillerini almamış tesadüfen bir sene sonra almış geç kalınmış bir durum var ama kaçıncı evresinde bilmiyoruz inşaallah atlatır ama bu insanlarla nasıl olur bilmiyorum moral vermek yerine hastalık bir senede ilerlemediyse bu bir ay içinde stresten ilerler

Kimse gücenmesin ama ben böyle ciddi derecede moralin yüksek tutulması gereken hastalıklarda hastaya sanki ölmüş de üstüne toprak atılması kalmış tavrına kızıyorum, elalemin gelip ay sünnet yapacak hem de amcası bu haldeyken demesine de ayrı sinir oluyorum, Allah göstermesin cenazeniz olsa neyse ama amcanız hamd olsun sağ, geç kalınmış olsa da Allah'ın amcanıza biçmiş olduğu ömrü kimse bilemez, benim bir komşum akciğer kanseriyle 5 yıl yaşadı, hiç hasta gibi davranmadılar, rutin hayatına devam etti tedavi sürecinde çünkü moral çok önemli, düğün derneğe de gitti, çarşı pazara da indi, amcanızı böyle strese sokmaya kimsenin hakkı yok, hatta mümkün olsa da moral bozup vah vah diyenleri etrafından uzaklaştırabilseniz, şahsen ben böyle bir hastalığa yakalansam beni mutlu edecek insanlarla görüşür, öleceksem de hayattan zevk alarak ölürdüm, kaldı ki sağlıklıyken bile küt diye ölmeyeceğimizin garantisi yok, nasılsa bir gün öleceğiz deyip hiçbir etkinliğe katılmamazlık yapıyor muyuz veya birbirimize bir gün öleceğiz daha da çok gençtik deyip ağlıyor muyuz?

Bence amcanızın görüşü diğer herkesin görüşünden daha önemli, diğerlerine kulak tıkayın.

Kimse gücenmesin ama ben böyle ciddi derecede moralin yüksek tutulması gereken hastalıklarda hastaya sanki ölmüş de üstüne toprak atılması kalmış tavrına kızıyorum, elalemin gelip ay sünnet yapacak hem de amcası bu haldeyken demesine de ayrı sinir oluyorum, Allah göstermesin cenazeniz olsa neyse ama amcanız hamd olsun sağ, geç kalınmış olsa da Allah'ın amcanıza biçmiş olduğu ömrü kimse bilemez, benim bir komşum akciğer kanseriyle 5 yıl yaşadı, hiç hasta gibi davranmadılar, rutin hayatına devam etti tedavi sürecinde çünkü moral çok önemli, düğün derneğe de gitti, çarşı pazara da indi, amcanızı böyle strese sokmaya kimsenin hakkı yok, hatta mümkün olsa da moral bozup vah vah diyenleri etrafından uzaklaştırabilseniz, şahsen ben böyle bir hastalığa yakalansam beni mutlu edecek insanlarla görüşür, öleceksem de hayattan zevk alarak ölürdüm, kaldı ki sağlıklıyken bile küt diye ölmeyeceğimizin garantisi yok, nasılsa bir gün öleceğiz deyip hiçbir etkinliğe katılmamazlık yapıyor muyuz veya birbirimize bir gün öleceğiz daha da çok gençtik deyip ağlıyor muyuz?

Bence amcanızın görüşü diğer herkesin görüşünden daha önemli, diğerlerine kulak tıkayın.
Aynen öyle babamada 3 sene önce siroz teşhisi kondu ama çok şükür iyi kötüye giden bir tarafı yok ne desek boş Allah ne kadar ömür verdiyse onu yaşayacağız hepimiz kaldıki bunu diyenlerden biri diğer amcam ve kardeşiyle 8 senedir falan küs hastalığını duyunca konuştu amcam testler için 3 4 defa şehir dışına gitti yanında babam gitti kendisi işini bırakıpta bende kardeşimin yanında oluyum demedi

Aynen öyle babamada 3 sene önce siroz teşhisi kondu ama çok şükür iyi kötüye giden bir tarafı yok ne desek boş Allah ne kadar ömür verdiyse onu yaşayacağız hepimiz kaldıki bunu diyenlerden biri diğer amcam ve kardeşiyle 8 senedir falan küs hastalığını duyunca konuştu amcam testler için 3 4 defa şehir dışına gitti yanında babam gitti kendisi işini bırakıpta bende kardeşimin yanında oluyum demedi
Ohoooo öyleyse boşverin gitsin, kafanıza taktığınıza değmez, kendilerinin bir düğün derneği olsa yapmaktan geri kalmayacak insanların sözlerini dikkate bile almayın, kaldı ki zaten ortada düşüncesizce yaptığınız birşey yok, yapın siz sünnetinizi, Allah oğlunuza hayırlı bir gelecek, amcanıza, ailenize sağlık sıhhat versin inşaallah.

Amcaniza cok ama cok gecmis olsun. Umarim iyilesir. Ona moral olun.
Sunnete gelince calgili bisey olmayacak sonucta. Olsa bile amcaniz olmediki.. bu bir surec gececek. O yuzden yapin. Daha mutevazi bisey olsun. Amcanizi da cagirirsiniz. Sunnet boyunca onunla ilgilenip moral verin. Eger ertelerseniz amcanizin morali bozulabilir. Hastsligi daha cok ustune alir. Bende 3. Evre kanseri atlattim. Biliyorum bu psikolojiyi. Gripmis gibi davranin moral verin bol bol.

Dayım da kanserdi. Aynı dönem kardeş gibi olduğu amcamızın oğlunun düğünü vardı. Aynı dönemde öğrenmiştik. Hiç sorun etmedi kendi. Bizde neden ertelemedi diye düşünmedik. İkisi de insanlar için olan bir durum. Sizin ki mevlütmüş birde. Çok şükür dayım hastalığı atlattı. Ölecek gibi davranmayın.

Geçmiş olsun

Arkadaşımın babası kanserdi

Çalgılı çengili düğününü de yaptı balayına da gitti

Aradan bir süre geçti gelinin babası küt diye bankada düşüp öldü

Hasta denilen adamcağız dünürün cenazesine geldi

Yani ömürün ne kadar süreceği belli olmaz

Amcaya yarın ölecek muamelesi yapılmasına da izin vermeyin

Dedemi de kanserden kaybettik

Son aşamaya kadar hayat akışını bozmadı kimse de ama o hasta demedi

Vefatından 3-5 gün önce torununu görmeye gidip 5. kattaki evine bile geri çıkmıştı

Biz size gelelim demiş dayım ama münasibi benim gelmem deyip o gitmişti

Mevlutse sorun olmaz ama artik su sunnet kutlamalari da bitse ulkede guzel olur
Eşimle benim memleketim fa
Ohoooo öyleyse boşverin gitsin, kafanıza taktığınıza değmez, kendilerinin bir düğün derneği olsa yapmaktan geri kalmayacak insanların sözlerini dikkate bile almayın, kaldı ki zaten ortada düşüncesizce yaptığınız birşey yok, yapın siz sünnetinizi, Allah oğlunuza hayırlı bir gelecek, amcanıza, ailenize sağlık sıhhat versin inşaallah.
Amin

S
Amcaniza cok ama cok gecmis olsun. Umarim iyilesir. Ona moral olun.
Sunnete gelince calgili bisey olmayacak sonucta. Olsa bile amcaniz olmediki.. bu bir surec gececek. O yuzden yapin. Daha mutevazi bisey olsun. Amcanizi da cagirirsiniz. Sunnet boyunca onunla ilgilenip moral verin. Eger ertelerseniz amcanizin morali bozulabilir. Hastsligi daha cok ustune alir. Bende 3. Evre kanseri atlattim. Biliyorum bu psikolojiyi. Gripmis gibi davranin moral verin bol bol.
Sizede geçmiş olsun Allah bütün hastalara şifa versin inşaallah geçer sizin rahatsızlığınız neydi

Geçmiş olsun

Arkadaşımın babası kanserdi

Çalgılı çengili düğününü de yaptı balayına da gitti

Aradan bir süre geçti gelinin babası küt diye bankada düşüp öldü

Hasta denilen adamcağız dünürün cenazesine geldi

Yani ömürün ne kadar süreceği belli olmaz

Amcaya yarın ölecek muamelesi yapılmasına da izin vermeyin

Dedemi de kanserden kaybettik

Son aşamaya kadar hayat akışını bozmadı kimse de ama o hasta demedi

Vefatından 3-5 gün önce torununu görmeye gidip 5. kattaki evine bile geri çıkmıştı

Biz size gelelim demiş dayım ama münasibi benim gelmem deyip o gitmişti
Allah rahmet eylesin dedenize kime ne olacağını bilemeyiz tabi ki bugün doğmak ne kadar gerçekse ölümde bir o kadar gerçek

Mevlit olarak yapılıyorsa sorun olmaz isterseniz yapın insanların ne dediğinin bir önemi olmamalı. Hayırlı olsun.

Ben olsam kestirip bırakırdım ne düğün ne mevlit hiç gerektirecek bir sebep yok ortada boşa masraf ve her türlü abartı geliyor bana tabi bu benim fikrim. :)

Mevlit olarak yapılıyorsa sorun olmaz isterseniz yapın insanların ne dediğinin bir önemi olmamalı. Hayırlı olsun.

Ben olsam kestirip bırakırdım ne düğün ne mevlit hiç gerektirecek bir sebep yok ortada boşa masraf ve her türlü abartı geliyor bana tabi bu benim fikrim. :)
Tesekkur ederim

Merhaba arkadaşlar
Size bir konuda fikir danışacam Perşembe günü oğlumun sünneti var ve mevlütlü olacak biz sünnete karar verdiğimiz zamanda amcamın kanser olduğunu öğrendik ve geç kalınmış olabilir sonuçları çıkmadı daha bu durumda siz olsanız napatdınız sünneti yaparmıydınız eşime söylüyorum nasıl yapacaz diye çalgı tutmayacam mevlütlü olacak diye ne var bunda diyor amcamın yaşı genç daha hem onun sıkıntısı var hem bunun sıkıntısı yanlışmı yapıyoruz bilmiyorum

şimdi konu başlığına sünnet düğünü yazmışsın. düğüne zaten karşıyım yapmadım yapanı da sevmem orası ayrı mevzu ama sadece mevlüt yapacaksan bunda bir şey yok. ortada yanlış bir durum yok çocuğun sünneti de bekletmeye gelmez. mevlüt de iyi bir şey hem çocuğuna okutmuş olursun hem arada amcanı ve tüm hastalık sahiplerinin şifası için diye de dua okutursun olur biter.
rabbim şifa versin amcana da.

Back
X