- 19 Mayıs 2011
- 10.944
- 9.686
- 248
- Konu Sahibi Kakao ve Ben
-
bir arkadaş açıkladı...küçükken sinir hücreleri gelişmiş olmadığından daha az acı duyuluyor..büyüdklerinde ciddi bir acı ve travma yaratıyor diye...alın size bilimsellik..Bakin her yorumumda yaziyorum, isteyen yaptirsin ben yanlis buluyorum cocukken yapilmasini diye. Peki buna ilerde kendisinin karar vermesinin ne mahsuru var? Kimse buna cevap yazmiyor, inanc da inanc, sanki 5 yasinda cocuk sunnet olmadi diye dinden cikacak. Birakin kararini kendi versin, siz zaten onu.inanclariniza gore yetistirmeyi bilirseniz ilerde buyuk bir hevesle kendi isteyecektir. Kucucuk cocuga bunu dayatmak inancla alakali gelmiyor bana...
Valla konuyu tam okumadım, ama parasını onlar vereceklerse ufak bir kutlama yapabilirsiniz. Ama parayı onlar vereceklerse...biz kontrole gittik canım doktoru sünnet olması lazım dedi çok severiz ve inanırız doktorumuza ve halende bir şey oldumu oğlumu o doktora getiririm ..anlattı nedenlerini ve ordayken kestirdik..biz ve ben bunu sağlık açısından gördüm ama baba annemiz alındı ve üzülmüş o gündür bugündür hayalinde bir kutlama yapmakk...ve dillendirmeye başladı artık ..
@pelin66 yorumuna yazmış ...36.sayfa
beğenmezse artık çok geç yenisini alıp takamıyacagına göre onla yaşamayı öğrenmesi gerekiyor...
yok onlar daha ziyade takılacak altın peşindeler :):)Valla konuyu tam okumadım, ama parasını onlar vereceklerse ufak bir kutlama yapabilirsiniz. Ama parayı onlar vereceklerse...
biz kontrole gittik canım doktoru sünnet olması lazım dedi çok severiz ve inanırız doktorumuza ve halende bir şey oldumu oğlumu o doktora getiririm ..anlattı nedenlerini ve ordayken kestirdik..biz ve ben bunu sağlık açısından gördüm ama baba annemiz alındı ve üzülmüş o gündür bugündür hayalinde bir kutlama yapmakk...ve dillendirmeye başladı artık ..
bir arkadaş açıkladı...küçükken sinir hücreleri gelişmiş olmadığından daha az acı duyuluyor..büyüdklerinde ciddi bir acı ve travma yaratıyor diye...alın size bilimsellik..
benim bi arkadaş var..onada baya olmuş ... aile arasında dışarda bi yemek vericekmiş o..olabilir yanibiz kontrole gittik canım doktoru sünnet olması lazım dedi çok severiz ve inanırız doktorumuza ve halende bir şey oldumu oğlumu o doktora getiririm ..anlattı nedenlerini ve ordayken kestirdik..biz ve ben bunu sağlık açısından gördüm ama baba annemiz alındı ve üzülmüş o gündür bugündür hayalinde bir kutlama yapmakk...ve dillendirmeye başladı artık ..
Şu zamana kadar hiç K.İ.P kötü içerik butonuna basma alışkanlığım olmadı.Konu sünnet değil sünnet töreni sorulmuş konuyu anlamadınız mı demek çok zor olmasa ? Veya polemiğe girmemek adına kötü içerik butonuna basarak konu dışı mesaj olarak şikayet etmeyi deneyebilirsiniz.
Yaaaaayok onlar daha ziyade takılacak altın peşindeler :):)
kv bunca yıl millete taktığım altınlar ne olacak diyormuş..
teşekkür ederimm size hak veriyorum senede bir kere okunan mevlüd olayına hiç sıcak bakmam bakamamda ..Sahih sunnete iman ediyorsunuz bu yuzden size sunnet ve Kuranla cevap veriyorum.
Allah Rasulu buyuruyor ki Dine sonradan eklenen her yenilik bidat, her bidat dalalet (sapıklık), her dalalet de ateştedir.
Ve yine başka bir sahih hadiste de buyuruyordu ki Kim bizim dinimize bizden olmayan birşey eklerse, o ondan reddedilmiştir.
Bu iki hadisi araştırabilirsiniz ben bir süreliğine kitaplarımı kutularına kaldırdım ama eğer bulamazsanız çıkarıp sizin için kaynakları vereceğim.
Kuran'da ise şöyle buyrulmuştur: ''Şüphesiz ki bu dosdoğru yolumdur. Buna uyun. Başka yola uymayın. Zira o yollar sizi Allahın yolundan ayırır.'' (Enam 153)
Allah başka ayette de buyurur ki, artık dininizi tamamladım. size din olarak İslam'ı seçtim.
Bu durumda mevlid olayı tamamen bidat oluyor. Eğer bu çok hayırlı ve gerekli birşey olsaydı, Allah emreder, Rasulu ve sahabeler de bunu okur, okuturdu. Şunu unutmayalım bize Kuran ve sunnet yeter. Sonradan çıkarılan bidatlarla amel etmek caiz olmaz. Allah en doğrusunu bilir.
Evet en Güzeli erkenden yapılması hatta benim dayım oğlunu 2 haftalıkken yaptırmıştı.ben 1 yaşın içerisindeyken yapılması gerektiğini düşünüyorum.bi oğlum daha olursa inşallah öyle yapacam.olsun bitsin o da kurtulsun bende kurtulayım...çocuk gelişimi ile ilgili kitap okuyorum şuan...sünnet hakkında da bilgi verilmiş...doğumdan biraz geçtikten sonra yapılabilir diye.hatta süre verilmişti şuan aklımda değil...doktor sakınca görmezse yapılabilir tarzında bi açıklamaydı...en güzel erkenden yapılması bencede
tamam konu dışında da mesajlar yazılıyor kabul ama neticede konu ile bağlantılı ve herkes memnun gördüğüm kadarıyla,polemik yok kavga yok..konu sahibinin de sıkıntısı yok..Bakın konu sahibi ısrarla bu yaz yapılmasını istenen törenden bahsediyor. Konuyu bloke ediyorsunuz. Sünnet gerekli veya değil konusuna çeviren olursa bu mesajımdan sonra ki tüm mesajları lütfen KİB'leyin 2 günMune yok bakalım neler olacak.
Ee yok artık. O zaman düğün müğün olmasın. 5 sene geçmiş zaten üstünden. O düğüne harcanacak parayla çocukla bir yere tatile gidilse çocuk için çok daha güzel olur. Ya da çocuğa mesela bir müzik aleti alınsa, spora yazdırılsa, bir havuza abone yapılsa...yok onlar daha ziyade takılacak altın peşindeler :):)
kv bunca yıl millete taktığım altınlar ne olacak diyormuş..
1 tane kestirdiğine pişman erkek duydunuz mu ? keşke kestirmeseydiniz diyen ?
YaaaaakV ye bak hele
ne dedi ? eski hali daha çekiciydi naptınız bana böyle mi dedi . . ne dedi ?Duydum, gördüm de. Hem Müslüman, hem de olmayan.
Ne oldu şimdi tezinize?
Şu forumda sanki her şeyin istisnası yokmuş gibi, hiç şöyle şöyle bir şey gördünüz mü???? yazılmasına bayılıyorum.
O kadar mesnetli bir iddia ki, tek aksi yanıtla çürüyor.
Kabul ettigimiz inancimizdan gelen sunnet
Bizim dinimiz kotuyu emretmez iciniz rahat olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?